Şimdi Ara

IP adresimi başkalarının bilmesinin riski var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumlarda adminler IP adreslerini görebiliyormuş mesela.Peki bunun kullanıcılar açısından riski yok mu , üyelerin IP adresini gören adminler tehlike oluşturabilir mi (bizim forumdan bahsetmiyorum genel olarak örnek veriyorum).

• ip adresi senin internetteki kimliğindir. her siteye girdiğinde önce kimliğini gösterip öyle girersin. eğerki girdiğin yerlerde yanlış, ilegal şeyler yaparsan seni gerektiği zaman kolayca bulurlar, bunun dışında herhangi bir tehlikesi yoktur. eğer ip adresinden bilgisayarına bağlanırlar diye korkuyorsan, bağlanıpta ne yapacaklar, devlet sırlarınımı alacaklar. ki o da, öyle kolay değil. güvenlik duvarı var, windowsun sürekli yayınladığı güvenlik güncelleştirmeleri var, ancak iyi bir hacker olmak gerekiyor başka sistemlere geçmek için, e onlar da seninle uğraşacak değiller ya. ama eğer yinede korkuyorsan proxy kullanabilirsin, yani başka bir sistem üzerinden sitelere bağlanırsın.
  • Şu anda ismini hatırlayamıyorum, ama bu hack olaylarına merak sardığım bir dönem, bir yazılım kullanmıştım. Programla arama yapıyorsun, ve çıkan IP numaralarından dilediğin bir tanesinin üzerine çift tıklayınca, o IP'ye sahip bilgisayara uzaktan bağlanmış oluyorsun. Eğer güçlü bir bilgisayarın ve internetin hızın var ise, bağlandığın bilgisayar içinde rahatça dolaşabiliyorsun. Bizzat ben bir kaç kere yaptım. Sanıyorum güvenlik duvarı kapalı, ya da bilgisayarının paylaşım ayarları açıktaydı, detayınını hatırlayamıyorum.

En sonuncuda, bağlandığım kişinin masaüstüne bir text dosyası açtım, güvenliğine biraz daha dikkat etmesi gerektiğini yazdım hatta
  • İnternette yaptığın her hareketin tehlikesi az çok vardır . Hatta buraya üye olmanın bile tehlikesi yoktur diyemeyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Şu anda ismini hatırlayamıyorum, ama bu hack olaylarına merak sardığım bir dönem, bir yazılım kullanmıştım. Programla arama yapıyorsun, ve çıkan IP numaralarından dilediğin bir tanesinin üzerine çift tıklayınca, o IP'ye sahip bilgisayara uzaktan bağlanmış oluyorsun. Eğer güçlü bir bilgisayarın ve internetin hızın var ise, bağlandığın bilgisayar içinde rahatça dolaşabiliyorsun. Bizzat ben bir kaç kere yaptım. Sanıyorum güvenlik duvarı kapalı, ya da bilgisayarının paylaşım ayarları açıktaydı, detayınını hatırlayamıyorum.

En sonuncuda, bağlandığım kişinin masaüstüne bir text dosyası açtım, güvenliğine biraz daha dikkat etmesi gerektiğini yazdım hatta

Diyelimki pc açık. Bişey indirmediğimiz ve internette dolaşmadığımız için modem ışıkları sabit. Bildiğim kadarıyla biri benim bilgisayara girip bişeyler yapmaya çalıştığında modem ışıkları internet kullanıldığı için yanıp sönüyormuş. Doğru mudur?

• evet doğrudur ancak 20sn de bi fln windows int varmı modem yerinde duruyor mu diye az miktarlarda veri gönderir bu zamanlarda da yanıp sönebilir net takip programları ilede veri akışını takip edebilirsin
  • pc ne girerler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.