Çalıştığım kurumda hem metro bağlantı var hemde Noktadan noktaya Wİfi var 2 ağ geçidim ve 2 farklı blokta ıp adresim var
ben bunları yönetmek, hangi ıp ile nereye gitmek istediğimi tanımlamak istiyorum örnek olarak
192.168.1.1 255.255.255.0 192.168.1.7 ile internete çıkmak
10.0.7.11 255.255.255.0 10.0.7.254 ile de yerel ağı kullanmak istiyorum
yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdden çok teşekkür ederim
Local için kullanacağınız arayüze gateway ve dns tanımlamazsanız istediğiniz olur.
Yani local için :
10.0.7.11 255.255.255.0
şeklinde ip ve netmask girmeniz yeterli.
ilginiz için teşekkürler fakat gateway ve dns tanımlamadan Vlan a dahil olamıyorum bu neden le lan kullanamıyorum
Çok arattım acaba yanlış bir terim kullandığımdan dolayıımı bulamıyorum bilmem konuyla ilgili kimse birşey yazmamış çaresizim :)
sorun devam etmekte
firewall cihazı aldır kurumuna istediğin gibi yönet istediğin yer yeri .... kolay gelsin.
kurumda firewall var zaten sorunum yönetmek le ilgili değil
firewallın bağlı olduğu Ip blogundan Nete çıkmak
Wifi nin bağlı olduğu bloktan yereli kullanmak istiyorum
Gelişmiş ağ ayarları bölümünden internet kullanacağınız arayüzü ilk sıraya taşıyarak ta yapabilirsiniz.
hocam söylediğiniz ayarlar nerden yapılıyor tarif ederseniz sevinirim dediğiniz kısmı göremedim, eğer öncelik ten bahsediyorsanız internete çıkacığım IP adresini öncelik verirsem Localden Kullanmam gereken HBS de Vpnden çalışıyor Vpn yavaş olduğu için Localden çalıştırmam lazım.