Şimdi Ara

ip numarası tespitini nasıl engellerim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, girdiğim sitelerin, ip numaramı bilmesinden rahatsız oluyorum. Bu kişisel bilgimi başkalarından saklayabilmemin bir yolu var mı? yada onları nasıl yanıltabilirim bu konuda? Geçenlerde girdiğim bir forumda, yönetici, ip numaramı bütün üyelerin gözü önünde açıklamış ve bu olay benim güvenimi sarstı. Bu tür olaylara karşı neler yapabilirm? İp numaramdan, benimle ilgili pekçok kişisel bilgi elde edilebiliyor, o yüzden soruyorum.

• EK OLARAK:::IP ne atılan ping leri geri yollamayabilirsin buda en azından ipnin kullanılmadıgı izlenimi verebilir Emniyetin filan ip lerinede ping atarsan onlarda geri dönmez.

bunun için service lerden ICMP yi kapat.
  • Bunun için çok program var. Arattır google dan ip gizleme diye.. ben çok kullandım. Çünkü salak bir mp3 sitesi günün birinde girmediğim halde benim ip numaramı almış ve yok suç duyurusu felan filan. Tüm siteler ip numaranı alır ve saklar. Bu yüzden bende uzun süre kullandım.
  • proxy sunucusu kullanarak bu sorunu asabılırsınız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: FunKsTaR

proxy sunucusu kullanarak bu sorunu asabılırsınız...

Evet "HideIP" tarzı yazılımlarla çok kolay bir şekilde ,browserlar(IE,Opera,..) ile sörf yaparken IP no gizlenebilmekte.P2P,FTP yazılımlarında IP gizlemek için ayrıca yazılımlardaki proxy veya socks ayarlarını yapmak gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: auysal

EK OLARAK:::IP ne atılan ping leri geri yollamayabilirsin buda en azından ipnin kullanılmadıgı izlenimi verebilir Emniyetin filan ip lerinede ping atarsan onlarda geri dönmez.

Bunu nasıl yapabilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu DNS adresleri güvenli mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: peacewolfus

Merhaba, girdiğim sitelerin, ip numaramı bilmesinden rahatsız oluyorum. Bu kişisel bilgimi başkalarından saklayabilmemin bir yolu var mı? yada onları nasıl yanıltabilirim bu konuda? Geçenlerde girdiğim bir forumda, yönetici, ip numaramı bütün üyelerin gözü önünde açıklamış ve bu olay benim güvenimi sarstı. Bu tür olaylara karşı neler yapabilirm? İp numaramdan, benimle ilgili pekçok kişisel bilgi elde edilebiliyor, o yüzden soruyorum.

proxy kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: peacewolfus

quote:

Orjinalden alıntı: auysal

EK OLARAK:::IP ne atılan ping leri geri yollamayabilirsin buda en azından ipnin kullanılmadıgı izlenimi verebilir Emniyetin filan ip lerinede ping atarsan onlarda geri dönmez.

Bunu nasıl yapabilirim?

Herhangi bir firewall kullanıyorsan,firewall bunu otomatik olarak yapıyor.Belirlediğin ipler dışında atılan pinglere cevap vermiyor bi nevi görünmez oluyorsun.Zonealarm vs.
  • arkadaşalr ip numarası bu kadar önemli mi? yani anladık bizim kimlik numaramız ama bilen kişi ne yapabilir ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: éfulim

arkadaşalr ip numarası bu kadar önemli mi? yani anladık bizim kimlik numaramız ama bilen kişi ne yapabilir ki?

dün iki tane programa rastladım ip bulunca biri reset attırıyor (bunu denemedim )
    diğeride internet bağlantısını kesiyor denedim ve arkadaşım koptu.
    ikinci olarak ip ni bilen bir uzman modemin modelinide biliyorsa ipden b sayarına açık portlar sayesinde girebilir msn portundan örneğin.
    ama ip değiştiren programlar sadece sitelerde gezinirken değiştiriyor mesela sohbet kanallarında değişmez ki zaten ip değiştirme programları asıl oralarda işe yaramalı adam ip ni chat sitesinden rahatlıkla bulur. steganos ve hide ip değiştirmiyordu ip yi öyle zamanlarda gene gerçek ıp kullanılıyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selenvirus

quote:

Orjinalden alıntı: éfulim

arkadaşalr ip numarası bu kadar önemli mi? yani anladık bizim kimlik numaramız ama bilen kişi ne yapabilir ki?

dün iki tane programa rastladım ip bulunca biri reset attırıyor (bunu denemedim )
    diğeride internet bağlantısını kesiyor denedim ve arkadaşım koptu.
    ikinci olarak ip ni bilen bir uzman modemin modelinide biliyorsa ipden b sayarına açık portlar sayesinde girebilir msn portundan örneğin.
    ama ip değiştiren programlar sadece sitelerde gezinirken değiştiriyor mesela sohbet kanallarında değişmez ki zaten ip değiştirme programları asıl oralarda işe yaramalı adam ip ni chat sitesinden rahatlıkla bulur. steganos ve hide ip değiştirmiyordu ip yi öyle zamanlarda gene gerçek ıp kullanılıyordu.

msn bilmediğim kişileri kabul etmem başka nerden ve ne şekilde girebilir?

en önemli ne yapabilir

birde benim pc her açışımda ip no değişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi éfulim -- 1 Ekim 2005, 1:40:37 >

• firewall yazılımlarının amcıda zaten virüs engellemek değildir hacker saldırılarını engellemektir senin msn de kayıtlı olanlar yapacak diye birşey sözkonusu değil işini bişlen bir herkesin söylediği tabirle hacker b sayardaki açık portları kullanarak b sayarına giriyor trojan vs değil bu hatta modeme giriyor nasıl yapıyorlarsa reset attırıyor modeme eğer kullanıyorsan zonealarm kaspersky b sayara saldırı oldu der ve kapatır atağı engelledi der bunlar genelde girdiğin sitelerin ip ni öğrenmesiyle olurlar hatta mesenger hizmeti adı altında uyarılarda gelir buda o yolla yapılır ve firewalllar bu saldırıları engellemeye yöneliktir tabi kevın mıtnıck için sanırım zone alarm pek fayda etmez ki devamlı guncellemeler çıkıyor bu yuzden.

her girişinde ip değişiyor tamam ama b sayarına yuklediğin herhangibir program internete bağlandığında öylece sitelerde dolanmazz yapımcısına gider vede b sayarına gerekirse yuklemeler yapar trojanlar böyledir internete bağlanır sahibi onu yönetir ama trojan olmasada sonuçta aynı ip numarasıyla belkide bir tam gun geçiriyorsun bunuda duşunmek gerekir iyi bir b sayar kullanıcısı kimbilir belkide 10 dakikada seni sinir edebilir. o yuzdende firewall eksik edilmemelidir. mesela ben arkadaşı intrnetten düşürdüm ben bi programla bunu yapabiliyorsam düşünün uzman birini.

• vaktini ayırdın

sağol yazı için

diğer ark yorum yazarsa başka bilinen paylaşlım
    sevgilerle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi éfulim -- 1 Ekim 2005, 2:05:03 >
  • Bilgi için sağolun arkadaşlar, aklıma takılan şeyler oldukça sormaya devam ederim...
  • İP numarasını gizlemek imkansızdır! şimdi aranızda olurmu canım öyle şey bissürü program var gizleyen deniyor. Bir proxy arkasına saklanmak veya bir Gate üzerinde geçmek ip yi asla gizlemez ancak iznin sürülmesini güçleştirir okadar. neden diye soracak olursanız tüm internet ip ve portlar üzerinden anlaşıyor. yani senwww.darkhardware.com u webgezginine yazdığın zaman ilk önce bu isteğin bir DNS sunucusuna gidiyor o bu adı çözümleyip ada ait ipyi sana veriyor sonra sen o ipye gidiyorsun darkhardwarede senin ipne bakıp cookielerine bakip sen bizim kayıtlı kullanıcımızmışsın deyip otomatik olarak foruma login ediyor seni. yoksawww.darkhardware.com sena asla ulaşamazdı eğer ipni bilmeseydi browserında gözükemezdi.

• arkadaşlar ıp noyu gizleyen program var mı yani
  • proxy olabilir ama sonuçta davalık bir durum olursa savcılık yinede seni bulur. onun dışında zor biraz zaten şu anda da IP sorgulamasında senin adresini telekomdan başkası bilmez ve adresin sadece telekom olarak görünür ancak birileri savcılığa şikayette bulunursa telekom hangi saatte ve hangi mac adresi ile kimin bilgisayarı nereden bağlanmış tüm teknik detaylarını çıkarıp adresini savcılığa verir.
  • Arkadaşlar böyle durumlarda ben jap kulanıyorum.
    Bilmeyen, istiyorsa bir göz atabilir. Çok kulanışli bir prg. mutlaka inceleyin.
    jap ın özeliği ip nr. gizliyerek nete rahtca surf edebilirsin.

http://anon.inf.tu-dresden.de/index_en.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon -- 8 Ekim 2005, 23:10:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.