Şimdi Ara

iPad’de PDF okurken solda beliren sayfa seçme bölmesini nasıl kapatırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPad’de PDF okurken solda beliren sayfa seçme bölmesini nasıl kapatırım?

Kırmızı ile işaretlemeye çalıştığım bölmeyi kapatmanın bir yolu yok mudur? Aradım ancak bulamadım. Sürüm 17.6.1.

O bölme gereksiz yere ekranda yer çalıyor, o bölme olmasa daha iyi zoom yapıp daha rahat okuma yapmak mümkün olacak.

3rd party uygulamalarında o bölümün kapatılabildiğini biliyorum ama ben onları kullanmadan Apple’ın kendi pdf okuyucusunda okumak ve işaretleme yapmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 16 Kasım 2024; 20:3:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• İPad’i bilmiyorum ama iPhone’da sayfa numarasına dokununca o kısım gidiyor. Sol üstte bulunuyor.

iPad’de PDF okurken solda beliren sayfa seçme bölmesini nasıl kapatırım?

• quote:

Orijinalden alıntı: sahin1001

İPad’i bilmiyorum ama iPhone’da sayfa numarasına dokununca o kısım gidiyor. Sol üstte bulunuyor.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 18 Kasım 2024; 20:51:41 >
  • Valla benim de çözümünü aradığım soruydu hocam sorduğun için özellikle teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deve Katili kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

• Deve Katili kullanıcısına yanıt
    Cevaplayana da bir teşekkür edin de çözüm üretme hevesi kaçmasın garibin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkür ederim cevabını yıllardır aradığım sorunun cevabını vermişsiniz elinize sağlık iPad’de PDF okurken solda beliren sayfa seçme bölmesini nasıl kapatırım? iPad’de PDF okurken solda beliren sayfa seçme bölmesini nasıl kapatırım? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deve Katili -- 19 Kasım 2024; 11:34:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pdf de yazdır tuşu aktif değil
    18 yıl önce açıldı
    word de arka planda bulunan yazı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İlginçtir, iPhone’da o kısmın açılması için sayfa numarasına dokunmanız gerekiyorken iPad’de o kısım default olarak açık halde pdf dosyaları açılıyor. Yani kapatmanız için sayfa numarasına dokunmanız lazım. Kapatmak için dokunmak sorun değil ama başka bir pdf açılınca yine o kısım açık oluyor yine sayfa numarasına dokunmak gerekiyor. Bu da iPad’de uzun süre üst üste pek çok makale okunacaksa, 3rd party uygulama olmadan Apple’ın kendi pdf okuyucusunda pdf okumanın kullanışlılığını düşürüyor. Bunun aslında ayarları olmalı, o kısım default olarak açılsın mı yoksa dokununca mı açılsın şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 25 Kasım 2024; 13:49:19 >
  • H4- H kullanıcısına yanıt
    Doğrusu pek işim olmuyor arada denk geliyor pdf. Sizin probleminiz için denedim de buldum o yöntemi. Çok sıkıntı olacaksa PDF uygulamalarını deneyerek siz en uygununu kullanın. Apple bunu fark etmemiştir bile. Apple’dan beklersek çok bekleriz. Olanı bozuyor daha da.

O da öyle bir şey ki iPhone veya iPad’de pdf dosyalarını default olarak açmak için bir 3rd party uygulaması seçme imkanı da yok. İlla ki iTunes üzerinden veya Files’tan PDF’leri o uygulamanın klasörüne aktarmam gerekiyor her defasında.

Apple konusunda haklısınız. Üretkenlik anlamında ve daha pek çok alanda ciddi eksikler kapatılabilir, önemli iyileştirmeler yapılabilir ancak yapılmıyor. Mesela Apple’ın kendi sözlüklerini yüklüyorum, bir süre sonra telefondan da iPad’den de kendiliğinden siliniyor. Neden olduğunu hiç anlamadım hep tekrar tekrar yeniden yüklemem gerekiyor. Daha böyle çok şey var. Ciddi buglar da mevcut. Software anlamında başarılı olduklarını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 25 Kasım 2024; 15:9:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.