Şimdi Ara

iPad'in en buyuk eksikligi: Birden fazla kullanici hesabi desteklememesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yaparlar mi bilemem; ancak gayet de guzel olur. mesela IOS icin birden fazla unlock kaydirma cubugu olur ve her bir cubuk bir profili acar. temel ozellikler bile ayrilabilir; mesela rehber degisir filan. hatta bu sayede farkli ayarlar icin kullanici hesaplari olusturulup telefon kilitlenip o hesap ile unlock edilerek otomatik hersey degisebilir; mesela kisilere atanmis fotograflar, tema, zil sesleri, hatta rehber bile ozellesebilir. aslinda ucu acik bir ozellik olabilir bu. hali hazirda zaten BSD den gelen kullanici yonetimi zaten iOS da var, yazilimlar da zaten bu kullanicilardan birinde calisiyor.

ama yapilir mi? bana hayir gibi geliyor; en azindan apple icin. olabildigince sade ve kullanicinin az mudahale edecegi bir sistem tasarlamaya calisirken boyle bir genislik yaklasima tamamen aykiri olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

Bilgisayardaki gibi farkli kullancilarin, farkli oturumlarinin oldugu bir sistem olsa cok iyi olur bence. Mesela facebook hesabini, email hesabi, twitter hesabi vs vs tanimladigimizda o cihazi kullanan herkes o hesaplara bir dokunmayla ulasabiliyor. En basitinden biz ailecek kullaniyoruz. Herkes zaman geciriyor cihaz ile benim kisisel hesaplarimin baskalarinin gormesi pek mantikli degil. Direk bilgisayardaki isletim sistemleri gibi coklu kullanici sistemi gelistirilirse cok daha iyi olur.

Yanilmiyorsam bu ozellik Android 4.2 ile android platformuna geliyor. Tabletler icin harika bir ozellik. Umarim bunu iOS 7'de de gorebiliriz.

Var mi katilan veya farkli bir dusuncesi olan?

usb den bedava müziği, hatta bırak bedava müziği kendi paranla satın aldığın ses dosyasını kopyalamayasın diye ürüne usb bile koymayan, koysa da itunnes den geçirmeye seni mecbur bırakan ve her yaptığı kıl kadar değişikliğe onlarca bazen yüzlerce dolar ek para isteyen bir marka için bu yorum biraz ilginç olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mahlegan

quote:

Bilgisayardaki gibi farkli kullancilarin, farkli oturumlarinin oldugu bir sistem olsa cok iyi olur bence. Mesela facebook hesabini, email hesabi, twitter hesabi vs vs tanimladigimizda o cihazi kullanan herkes o hesaplara bir dokunmayla ulasabiliyor. En basitinden biz ailecek kullaniyoruz. Herkes zaman geciriyor cihaz ile benim kisisel hesaplarimin baskalarinin gormesi pek mantikli degil. Direk bilgisayardaki isletim sistemleri gibi coklu kullanici sistemi gelistirilirse cok daha iyi olur.

Yanilmiyorsam bu ozellik Android 4.2 ile android platformuna geliyor. Tabletler icin harika bir ozellik. Umarim bunu iOS 7'de de gorebiliriz.

Var mi katilan veya farkli bir dusuncesi olan?

usb den bedava müziği, hatta bırak bedava müziği kendi paranla satın aldığın ses dosyasını kopyalamayasın diye ürüne usb bile koymayan, koysa da itunnes den geçirmeye seni mecbur bırakan ve her yaptığı kıl kadar değişikliğe onlarca bazen yüzlerce dolar ek para isteyen bir marka için bu yorum biraz ilginç olmuş.

yaptigin elestiriler laf olsun torba dolsun sekliginde. muzigi de cok guzel kopyalayabiliyorsun tum cihazlarina. hatta itunes da sattiklari muzikler drmfree. o yuzden cok sacma bir elestiri bu.

zaten itunes ios'un mantigi ile uyusan bir yontem o yuzden senin bahsettigin sistem olsa zaten simdiki ios olamazdi. ios'u istemeyen baska cihazlari tercih edebilir.

• O sebeple zaten millet jb versiyonu indirmek için interneti tarıyor. Madem herşeyi çok güzel ne sebeple jb yapılmasına ihtiyaç duyuyor milyonlarca apple kullanıcısı? Hiç mi kısıtlaması yok yani, hepimiz çıkılmaz bir sanrı içinde mi kaybolduk da bize öyle geliyor? Yapmayın yahu görünen köy kılavuz istemez. Torba doldurmak istiyorsanız ipad başlığı altındaki yüzlerce eleştiriyi okuyabilirsiniz. Bunların hepsini de ben yazmadım sonuçta.
  • milletin jb yapmasinin tek nedeni beles app yuklemek. ozellestirme cok sonra geliyor.
  • quote:

milletin jb yapmasinin tek nedeni beles app yuklemek. ozellestirme cok sonra geliyor.

sayın ertanunver,
    JB demek korsan uygulama demek değildir, herkes böyle yapıyor diye düşünmeyin, ben mesela tema yüklemek ve bluetooth transferi için vs. kullanıyorum.
  • haklisin tek demek yanlis, en buyuk nedeni diyebiliriz.
  • Guest hesap olayı Cydia'daki iGotYa uygulamasında kısmi olarak vardı diye hatırlıyorum.
    Şifreyi yanlış girince (Bunun kaç kez olduğu ayarlanıyor) guest oturumu gibi bir oturum açılıyor. Guest hesabında hiçbir uygulama yok sadece sistem uygulamaları.

Bu özelliği Apple'ın yapma ihtimali çok çok düşük.

Belkide ileride çoklu oturum olayını Cydia'daki bir eklenti ile görebiliriz. Belkide vardır. Uzun zamandır Cydia'daki appları takip etmiyorum.

Edit:
    Yapmışlar herhalde;
    http://www.youtube.com/watch?v=LXVvcxdQp_0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @bdullah -- 4 Ocak 2013; 22:45:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

milletin jb yapmasinin tek nedeni beles app yuklemek. ozellestirme cok sonra geliyor.

Benim cihazımda installous ve benzeri bir uygulama mevcut değil. Benim olmazsa olmazlarımdan XBMC bile jb yapmak için yeterli. Onun dışında kullandığım birkaç tweak işlerimi çok kolaylaştırıyor. Genelleme yapmak biraz yanlış.

Açılan konuya gelince, neden olmasın? Yapsınlar tabiki. Son zamanlarda adamakıllı birşey yaptıkları yok. Tanıtımlarda müzik, fotograf uygulamalarında neler yaptıklarını anlatıyorlar. Artık düzgün birşeyler yapmalarının zamanı geldi. Telefonum iphone 4, tabletim yeni ipad ama bundan sonra iphone almayı artık düşünmüyorum. Yazılım ve geliştirme kısmında köklü değişikliklere ihtiyaçları var artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 4 Ocak 2013; 23:13:53 >
  • Olabilir.ben cihazimi kimseye vermem ama
  • olacağını pek sanmıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.