Şimdi Ara

iPad'in en buyuk eksikligi: Birden fazla kullanici hesabi desteklememesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayardaki gibi farkli kullancilarin, farkli oturumlarinin oldugu bir sistem olsa cok iyi olur bence. Mesela facebook hesabini, email hesabi, twitter hesabi vs vs tanimladigimizda o cihazi kullanan herkes o hesaplara bir dokunmayla ulasabiliyor. En basitinden biz ailecek kullaniyoruz. Herkes zaman geciriyor cihaz ile benim kisisel hesaplarimin baskalarinin gormesi pek mantikli degil. Direk bilgisayardaki isletim sistemleri gibi coklu kullanici sistemi gelistirilirse cok daha iyi olur.

Yanilmiyorsam bu ozellik Android 4.2 ile android platformuna geliyor. Tabletler icin harika bir ozellik. Umarim bunu iOS 7'de de gorebiliriz.

Var mi katilan veya farkli bir dusuncesi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 2 Ocak 2013; 17:31:45 >

• Aynen katiliyorum. Benimde cok aradigim ozellik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı olabilir
  • facebook birden cok kullanıcı kullanabiliyor, ana ekranda kullanıcı seçiliyor ama her seferinde oturumu kapatmanız lazım..
    twitterda da kullanıcı değiştirebilirsiniz ama ortda kullanıcı güvenliği yok..
  • Tabletler belki de daha kisisel cihazlar oldugu icin kullanici hesabi mantiksiz gelebilir. Sonucta iOS aslinda iPhone OS, bir telefonda da kullanici hesabi sacma olurdu. Ayrica iPadimi her actiginda kullanici hesabi secimi gormek istemem acikcasi. En iyisi acilip kapatilabilen bir ozellik olabilir, isteyen kullanir. Ama Applein yaptiklarina bakilirsa bu istek biraz zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablet için mantıksız bir özellik sonuç olarak kişisel bir cihaz. Hani aile ortak kullanıyorsada tableti çıkış yaparsın.
  • Yurtdisinda ailenin her ferdinde bor iPad oldugu icin Apple boyle bir seye gerek duymaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 yada 2 yıl önce böyle bir konu açmıştım olsa güzel olur diyenler oldu ama çoğunluk tabletlerin kişisel cihazlar olduğu için böyle bir şeyin olmayacağını belirtmişti.Şu an bende böyle birşey olmaz diye düşünüyorum ama belli olmaz tabi.
  • sonucta android tabletler de kisisel cihazlar ama orada dusunup boyle bir sistemi yapmislar. iphone dan gidersek elbette mantiksiz ancak ipad'de bu olay fazlasiyla mantikli. ki insanlar artik laptop yerine ipad tercih ettigi de oluyor. boyle bir ozelligin alternatif olarak sunulmasi bence cok iyi olurdu.

isin yazilimsal boyutunda bakinca yapilabilir ancak onunden mantiken engellemeler de cikaracaktir. en basitinden uygulamalarin nasil yuklenecegi. uygulamayi yukleyince her hesaba yuklenecek mi veya herkes kendi hesabindaki data kapasitesini mi kullanacak. ayrica bir uygulama calisinca uygulamaya ozel veriler nasil saklanacak filan falan. karmasik bir arkaplan var bunu kabul ediyorum zaten.

aslinda belki guest hesabi gibisinden de bir sey yapilabilir. sirf direk safari muzik dinleme camera kullanimi gibisinden basit isleri gormek icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 2 Ocak 2013; 18:43:48 >
  • bende katılıyorum benim hesaplarda iyice ayak altı oldu
  • iPad kişisel bir cihaz olsa da aynı zamanda evde herkesin kullanabileceği bir alet.
    Bence ilerki iOS updatelerinde getirmeleri lazım kesinlikle. ayarlardan isteğe bağlı olarak aktif hale gelebilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 2 Ocak 2013; 20:24:27 >
  • Ornegin 40 dolarlik bir program satin aldi peder. Ayni programi evdeki ipaddede kullanmak istiyor fakat sadece 2 yol var ,

1-Evdeki ipadede kendi accountini tanimlayip 2 adet ipadi tek accounttan yonetmek(mantiksiz olan cunku 2.ipad ortak herkes kullaniyor,coluk cocuk misafir)

2-Programi 2.account ile tekrar satin almak

Ara cozumde su olabilir : denedim onayladim. Itools ile 1.ipadden alinani orjinal ipa dosyasini 2.ipade monte ederiz. 2.ipadde bu programi calistirmak istedigimizde 1.ipaddeki userin sifresini soracak(kimligi zaten hazir yazilmis halde) ve passwordu girince voila !!

Tabi bu sadece bir kac applicationu diger ipadlerde paylasmak isteyenler icin gecerlidir. Ara cozumdur. Daha iyisini dusunebilen varsa tavsiyeleriniz beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 3 Ocak 2013; 0:04:02 >

• teorik olarak bakarsak evet ipadler kişisel bir cihaz fakat gerçekte hiçte öyle değil..en azından bizim ülkemizde..apple yapar yapmaz onu bilemem ama bence olmalı..@ertanunver'in dediği gibi guest hesabı olmalı hiç olmazsa..ayrıca iphone ve ipadlerde erişilebilirlik menüsü altında güdümlü erişim denen bir özellik var ..bu özellikle ekranın istediğimiz bölümleri dışındaki kısımı duyarsızlaştırabiliyoruz..apple bu cihazları tam anlamıyla kişisel olarak görseydi bence güdümlü erişim ve sınırlamaları eklemezdi ios a.
  • Twitter için farklı hesaplar eklenebiliyor. Ama ne amaç için yapılmış anlamış değilim. iPad imi babamla bile ortak kullanmam sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SİMBA

teorik olarak bakarsak evet ipadler kişisel bir cihaz fakat gerçekte hiçte öyle değil..en azından bizim ülkemizde..apple yapar yapmaz onu bilemem ama bence olmalı..@ertanunver'in dediği gibi guest hesabı olmalı hiç olmazsa..ayrıca iphone ve ipadlerde erişilebilirlik menüsü altında güdümlü erişim denen bir özellik var ..bu özellikle ekranın istediğimiz bölümleri dışındaki kısımı duyarsızlaştırabiliyoruz..apple bu cihazları tam anlamıyla kişisel olarak görseydi bence güdümlü erişim ve sınırlamaları eklemezdi ios a.

Tabletler kisisel cihazlardir, Apple da bunu boyle goruyor. iPadim daima sifrelidir. Kimse acamaz. Boylesi daha iyi.

Isin obur tarafina tekrar gelirsek yonetimi nasil olacak cihazin? Her kullaniciya ne kadar alan dusecek? Yoksa dolduran dolduracak mi? Veya applerin durumu ne olacak? Bir suru konu var. boyle bir sey zor, ve bence pek de onemli degil. iPad her ne kadar artik daha cok kullansaniz da bir bilgisayar degildir, tam olarak yerine gecemez. Belki ulkemizde ortak olarak da kullaniliyorsa da tabletler kisisel cihazlardir. Ayni zamanda Apple boyle birsey yapmak yerine daha cok iPad satmak istemez mi? belki yapar ancak zor goruyorum

Gudumlu erisim vb. bunlarin amaci cihazi egitim konularinda daha uyumlu yapmak. Mesela iPad ile sinav yapilir, kimse sayfadan cikip safariye giremez. gerci onun da cozumu var, hard reset

• quote:

Orijinalden alıntı: Yafoo

1 yada 2 yıl önce böyle bir konu açmıştım olsa güzel olur diyenler oldu ama çoğunluk tabletlerin kişisel cihazlar olduğu için böyle bir şeyin olmayacağını belirtmişti.Şu an bende böyle birşey olmaz diye düşünüyorum ama belli olmaz tabi.

+1 sınırlamalar mevcut
  • Bir Apple fanıyım fakat söyleceklerim çoğu Apple fanını kızdırabilir, Apple 2 3 sene sonra iOS bilmemne altında birden fazla hesap destekleyen yeni işletim sistemini tanıtırısa, bu olayı ilk defa kendileri bulmuş gibi tanıtırlar muhtemelen
  • quote:

Orijinalden alıntı: SİMBA

teorik olarak bakarsak evet ipadler kişisel bir cihaz fakat gerçekte hiçte öyle değil..en azından bizim ülkemizde..apple yapar yapmaz onu bilemem ama bence olmalı..@ertanunver'in dediği gibi guest hesabı olmalı hiç olmazsa..ayrıca iphone ve ipadlerde erişilebilirlik menüsü altında güdümlü erişim denen bir özellik var ..bu özellikle ekranın istediğimiz bölümleri dışındaki kısımı duyarsızlaştırabiliyoruz..apple bu cihazları tam anlamıyla kişisel olarak görseydi bence güdümlü erişim ve sınırlamaları eklemezdi ios a.

o sinirlamalar aslinda sunucudan erisimle oluyor. yani bu cihazlari sadece su isleri yapsin gibisinden bir sinirlama icine sokabilirsiniz. tabi bunlar olayin business tarafi. yani atiyorum her elemana verdin bu cihazi herif oyun oynamasin veya tarayiciya girmesin, kendi app yukleyemesin vs vs diye sirf is icin gelistirdigin uygulamayi kullanmasina zorlayabiliyorsun.

tabi orasi cok farkli dunya. ipad gercekten cok harika islere yarabilir ki yariyor da is dunyasinda. ancak konumuz bu degil, bizim aileden kacmak istiyoruz.

• bence gayet mantıklı olabilir birşey, ancak özellikle retina cihazlarda 16gb 2+ kullanıcı için çok yetersiz kalacaktır.
  • Kişisel aletler olduğu icin biraz zor gibi çünkü birden fazla oturumda pcler bile kasıyor ama neden olmasın ki de denebilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.