Şimdi Ara

Ipad2 Ile ilgili herturlu sorunuzu sorun cevaplayabilirim .... (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.204
Cevap
16
Favori
96.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: celebic

Tekrar merhabalar,

Bu kadar kısa sürede bu kadar geri dönüş mesajı için cevap yazan ( Cagdas dv6196 / iRoNMaSTeR / afterlife97 ) arkadaşlara çok teşekkür ederim...

Gördüğüm kadarıyla önerileriniz 3G'li almamız yönünde. Kapasite olarak 16 GB yeterli midir diye sorsam sizde bana film vs yükleyecek mi diye soracaksınız sanırım. Herhalde 16 GB yeterli olacaktır.
    Bu arada ürünü incelerken kamera özelliklerinin biraz yetersiz kaldığını gördüm ama bu durum üründen vaz geçme nedenim olamaz. Muhakkak alacağımız ürünü bir kamera olarak kullanmayacağız ama en azından 8 MP bir kamera olmasa bile 3GS teki gibi flaşlı bir kamera koyabilirlerdi. Bu konuda yeni değerlendirmeleriz gelirse memnuniyet duyarım. Başlığı takibe devam...

sn. afterlife97, sizide gönülden tebrik ederim... Oğlum % 50 burs aldığı için biliyorum, % 100 burs almak her babayiğidin harcı değildir. Ayrıca iphone4 için acele etmeyip onuda bir başka teşvik primi olarak ileride kullanmayı düşünüyorum... Belki o zamana 5 yada 6 çıkmış olur... Selamlar...

Kamera konusu hiç ilgi alanım olmadığı için bir şey diyemiyorum.
    Yüksek GB her zaman daha iyi görünse de ipad gibi PC ile çok senkronize olan bir cihaz için 16GB den ötesini faaliyet mayda açısından pek gerekli görmedim bu zaman kadar
    16GB 720 p den 6-7 bölüm dizi yapar çokca da işini görür bence. ama karar sizin tabiki fakat 32 GB den fazlası zarar max.32 GB olmalı (ben yaklaşık 4 yıldır ilk sürüm iphone kullanıyorum 16Gb çok film seyreden biri olarak hiç aramadım açıksı)
    16GB+3G iyidir ikinci partiden kişisel kullanımım için almayı planladığım da bu.
    iphone 4 almamak bence de mantıklı bir tercih olacak heleki mayıs ayında Temmuzda lanse edilse Eylülde iphone5 ler elimizde olur anten problemi de giderilmiş olarak. (Artık gelse benim için de iyi olacak zira 2G pes etmeye başladı anten problemi soğutmuştu beni iphone4 den )

• quote:

Orijinalden alıntı: iRoNMaSTeR

quote:

Tekrar merhabalar,

Bu kadar kısa sürede bu kadar geri dönüş mesajı için cevap yazan ( Cagdas dv6196 / iRoNMaSTeR / afterlife97 ) arkadaşlara çok teşekkür ederim...

Gördüğüm kadarıyla önerileriniz 3G'li almamız yönünde. Kapasite olarak 16 GB yeterli midir diye sorsam sizde bana film vs yükleyecek mi diye soracaksınız sanırım. Herhalde 16 GB yeterli olacaktır.
    Bu arada ürünü incelerken kamera özelliklerinin biraz yetersiz kaldığını gördüm ama bu durum üründen vaz geçme nedenim olamaz. Muhakkak alacağımız ürünü bir kamera olarak kullanmayacağız ama en azından 8 MP bir kamera olmasa bile 3GS teki gibi flaşlı bir kamera koyabilirlerdi. Bu konuda yeni değerlendirmeleriz gelirse memnuniyet duyarım. Başlığı takibe devam...

sn. afterlife97, sizide gönülden tebrik ederim... Oğlum % 50 burs aldığı için biliyorum, % 100 burs almak her babayiğidin harcı değildir. Ayrıca iphone4 için acele etmeyip onuda bir başka teşvik primi olarak ileride kullanmayı düşünüyorum... Belki o zamana 5 yada 6 çıkmış olur... Selamlar...

Yüksek GB her zaman daha iyi görünse de ipad gibi PC ile çok senkronize olan bir cihaz için 16GB den ötesini faaliyet mayda açısından pek gerekli görmedim bu zaman kadar
    16GB 720 p den 6-7 bölüm dizi yapar çokca da işini görür bence. ama karar sizin tabiki fakat 32 GB den fazlası zarar max.32 GB olmalı (ben yaklaşık 4 yıldır ilk sürüm iphone kullanıyorum 16Gb çok film seyreden biri olarak hiç aramadım açıksı)
    16GB+3G iyidir ikinci partiden kişisel kullanımım için almayı planladığım da bu.
    iphone 4 almamak bence de mantıklı bir tercih olacak heleki mayıs ayında Temmuzda lanse edilse Eylülde iphone5 ler elimizde olur anten problemi de giderilmiş olarak. (Artık gelse benim için de iyi olacak zira 2G pes etmeye başladı anten problemi soğutmuştu beni iphone4 den )

Bende bu konuda baya kafa yordum ve bende 16gb 3g+wifi almaya karar verdim. 720p bdrip filmler 2-2.5gb arası değişiyor. 6 film çok rahat bir şekilde atılabilir 16gblık bir ipade. Kalan 4-5 gb'da oyunlar için fazlasıyla yeterli olur düşüncesindeyim.

• Find my iPhone özelliği 3g siz ipadlerde calismiyormu.

Bide iPhone 4 umu nasıl modem olarak kullanabilirim ipadle bağlanmak için
  • quote:

Tekrar merhabalar,

Teşekkür ederim öncelikle.
    Oğlunuz tahminimce iPad'de film izlemez. Sadece uzun yolculuklarda film izleniyor daha fazla kapasiteli almanıza gerek yok. Sadece büyük boyutlu oyunlar fazla yer kaplamakta yaklaşık 1GB oluyor kaliteli oyunlar. 16 3G+Wi-Fi yeterlidir. Vodafone'dan da 8 liraya internet paketi alırsınız yeterli olur sanırım. Bence iPhone 4u şimdi almak istemiyorsanız seneye 1. Dönem Sonunda karne hediyesi olarak alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ras0

Find my iPhone özelliği 3g siz ipadlerde calismiyormu.

Bide iPhone 4 umu nasıl modem olarak kullanabilirim ipadle bağlanmak için

Çalışıyor ama Wi-Fi a bağlı olması gerekiyor. Çalan kişi herhalde Wi-Fi ile internete girmez :D

Versiyonunuzun 4.3 ve üzeri olması lazım. Ayarlara-Genel-Ağ En Altta İnternet Paylaşımı var oradan yapabilirsiniz
  • quote:

quote:

Tekrar merhabalar,

:))) Komiğime gitti sadece... Kararsızlık olmuş, maliyet'i mi önce yazıyım, fayda'yı mı diye, sonra çorba olmuş :))) yazıya lafım yok :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: Cagdas dv6196

quote:

quote:

Tekrar merhabalar,

:))) Komiğime gitti sadece... Kararsızlık olmuş, maliyet'i mi önce yazıyım, fayda'yı mı diye, sonra çorba olmuş :))) yazıya lafım yok :)))

O ne lan öyle uzaylı gibi olmuş Faaliyet Mayda
    Oha dedim kendime :)
    Tabiki maaliyet fayda olacak idi.

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

Teknolojik konulara ne çok yakınım nede çok uzağım... 11 yaşındaki oğlum okuduğu özel okuldan 3 yıllık burs kazandığı için ona güzel bir hediye almak istiyorum...

Arkadaşlarıyla aralarında yapmış olduğu telefon görüşmelerine istemeden tanık olduğumda aralarında sizinde tahmin edebileceğiniz gibi iphone, ipod ve ipad'in revaçta olduğunu duydum. Bu yaştaki bir çocuğun eline iphone 4 vermenin hatalı olduğunu düşünüyorum en azından can güvenliği açısından ama bir ipad2'nin yerinde bir hediye olduğu fikrindeyim... Bu konuda sizin fikirleriniz bir babaya yardımcı olacaktır...
    Oğlumun sahip olduğu aletleri sayarsam belki bana yapacağınız önerilere yardımcı olur... WII, PS2, PS3, PSP GO, Masa üstü pc, Samsung Star cep telefonu ( eşimin wi-fi'si olmayan, eski )
    Kusura bakmayın listeyi yazmak biraz görgüsüzlük gibi oldu ve inanın şu anda bunu yazdım diye çok utandım...
    Oğlum çok çalışkan ve derslerinde de çok başarılı. Allaha şükür durumum müsait olduğu için onu ödüllendirebiliyorum... Alacağım hediye hem karne hemde kazandığı burs için hediye olacaktır...

Forumun hepsini okuyacak vaktim olmadı... Eğer ipad2 alacaksam hangi modelini almalıyım? 16 GB wi-fi'li modeli yeterli olur mu? Oğlum için 3G gerekli midir? Evde zaten kablosuz internet mevcut, zaten bir çok yerde wi-fi mevcut olduğu için ayrıca 3G'ye ihtiyaç duyulur mu? Bunun yanı sıra son 1-2 sayfada smart cover'ında gerekli bir şey olduğunu anladım. Önerebileceğiniz başka gerekli aksesuarlar var mı? Ekranın üzerine koruyucu film vb gibi... Cihazı nereden ve nasıl almamı önerirsiniz?
    Sizin bu konuda fikir ve önerileriniz benim ve oğlum için çok önem taşıyacaktır. Selamlar...

Cengiz bey

İpad2 güzel bir tercih olacaktır Çağdaş'ın da dediği gibi.
    Benim vurgulamak istediğim noktası ise. Özellikle iPad ile birlikde gelen iBook uygulaması ile çocuğunza bir nevi kitapda hediye etmiş olacaksınız. Kolej de okuduğunu göze alırsak kısıtlı Türkçe kitapların yanında istediği kadar ücretli ve ücretsiz ingilizce kitaplarada ulaşma imkanı bulacaktır. RTE nin bile iki gün önce öğrencilere ücretsiz tablet dağıtacağız demesine bakılırsa yakında Türkçe digital kitap konusunda da gelişmeler olacaktır.
    Bence çocuğunuza bu cihazı alırsanız yakında kendiniz içinde almak ihtiyacı duyacaksınız.
    ailenizle beraber çıkacağınız seyahatte dahi kullanılabilir olması açısından 3G li bir model daha uygun olacaktır. Kaldı ki genç nesiller pek durağan değiller okul ev dışında da çokca vakit geçiriyorlar. Ufak ödemeli bir 3G paketi de alırsınız icab ederse ileride keşke 3G de olsaydı diye düşünmezsiniz.
    Siz öyle bir evlada o da sizin gibi bir babaya sahip olduğu için çok şanslı.

sn. iRoNMaSTeR,

Oğluma kitap okuma alışkanlığı kazandırdığımı düşünüyorum... Kredi kartı ekstrelerimde bir dolu D&R kalemi yer almaktadır...
    Şirkette çalışan yabancılarda e-book cihazları görüyorum ama bizde daha e-book alacak kadar dijital yayına geçilmediğini düşünüyordum. Umarım dediğiniz gibi yakın zamanda iyi yönde gelişmeler olur... Selamlar...

Hep demişimdir "bu zamanın çocuğu olmak varmış"

Cengiz bey
    Eğer Amazon Kindle alsam mı diye sorsaydınız almayın gerek yok derdim, elbette iPad sadece iBook için alınmaz. Lakin diğer özellikleri yanında iBook lu bir cihaz almak doğru tercih olacaktır. Kaldı ki yaşı ve eğitimi tam da yenineslin oyuncaklarının eğitim içinde kullanılabilmesini sağlayacak durumda.
    Misal benim iPad tercihimde diğer özellikleri yanında iBook büyük etki yaptı.Ayrıca onlarca stage seviyesinde ingilizce kitaba ücretsiz olarak ulaşma imkanı da olacak. D&R lara ingilizce kitap için ücret ödemeyeceksiniz işe bir de o yönden bakalım :D

• ipad2 facebooktan oyun oynanmıyor değil mi flash olmadığı için?
  • peki iphone dan hotspot ile internet paylaştırma formülünü diğer cep telefonlarında da uygulayabiliyor muyuz?
    örneğin nokia 5800 ın 3g bağlantısını ipad görebilir mi?

edit: bir program vasıtasıyla net bağlantısını paylaştırmak mümkünmüş. güzel. böylece 3g li ipad almanın pek bir espirisi kalmıyormuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kujeste -- 11 Mayıs 2011; 17:22:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kujeste

peki iphone dan hotspot ile internet paylaştırma formülünü diğer cep telefonlarında da uygulayabiliyor muyuz?
    örneğin nokia 5800 ın 3g bağlantısını ipad görebilir mi?

JoikuSpot adlı program var dağatabilirsiniz WiFi ile
  • Arkadaşlar, wi-fi ve wi-fi + 3G arasında yüksek bir fiyat farkı olduğunu bilmiyordum. Sadece wi-fi olanının fiyatı 1.299 TL iken wi-fi + 3G olanı 2.199.TL
    Bence bu kadar fark biraz fazla...
  • aman diyeyim yanlış yere bakıyorsunuz. metronun fiyatları çok kazık. gerçek fiyatlar:
    Model 16GB 32GB 64GB
    Wi-Fi 1080 1332 1549
    Wi-Fi+3G 1367 1619 1835
  • quote:

Arkadaşlar, wi-fi ve wi-fi + 3G arasında yüksek bir fiyat farkı olduğunu bilmiyordum. Sadece wi-fi olanının fiyatı 1.299 TL iken wi-fi + 3G olanı 2.199.TL
    Bence bu kadar fark biraz fazla...

Yanlış yere bakıyorsunuz kesinlikle gerçek fiyatları budur bilkomun
    http://www.iphoneturkiye.com/wp-content/uploads/ipad_2_bilkom_fiyatlari.png
  • arkadaslar 3g olmadan sadece wifi ipad 2 ile
    wifi olmayan bi yerde bir şekilde internete girme olanagım yokmudur?
    ek birşeylerle falan tam bilmiorum acıkcası
  • Yaklaşık bı senedir kullandığım AppStore üyeliği bugün invalid adres hatası vermeye başladı ve appstoredan ücretsiz olan uygulamaları indiremiyorum..sebebi nedir."?

Ve az oncede adres bilgilerimi fln değiştirdm hata düzelsin diye ama smdide bu AppStore üyeliği sadece U.s Store'de kullanılabilir diyo..ne yapmalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortalknight

arkadaslar 3g olmadan sadece wifi ipad 2 ile

ipad'i koltuğunuzun altına alıp en yakın internet kafeye gidersiniz.
  • Dostlar, Bilkom'un sitesinde "ürün yoktur" yazıyor. Bildiğim kadarıyla Bilkom ana bayii değil mi? Ana bayii hariç yer yerde Ipad2 bulunurken ana bayiide olmamasının nedeni ne olabilir acaba?
    Aslında çok acelem yok ama Mayıs sonu veya Haziran başı ürünü almam gerekiyor. Bahsetmiş olduğunuz wi-fi + 3G'li fiyat makul duruyor... Bahsettiğim tarihlerde Bilkom'a yeni ürünler gelirse oradan almayı tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

quote:

Orijinalden alıntı: mortalknight

arkadaslar 3g olmadan sadece wifi ipad 2 ile

ipad'i koltuğunuzun altına alıp en yakın internet kafeye gidersiniz.

teşekkürler
  • İyiydi:)
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.