Şimdi Ara

Ipad2 Ile ilgili herturlu sorunuzu sorun cevaplayabilirim .... (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.204
Cevap
16
Favori
96.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İpad almaya gıttım beyaz dusunuyordum ama yokmus sızce siyah alıyım?
  • İpad2 kapalıyken şarja taktığımda niye açılır arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukakgun

İpad2 kapalıyken şarja taktığımda niye açılır arkadaşlar ?

cunku ios la çalışan bütün ürünler sarja takınca acılır, iphone ipad ipod...
  • IOS güncellemesi yapmak ne sıkıntılıymış, anlatamam...

Üniversite mezunuyum, genelde bu tip cihazlara karşı yatkınlığım vardır bilgisayara format atabilecek bilgiye sahipken basit bir güncelleme sonrası uygulamaları geri yüklemede problem yaşadım. Herkes çok kolay diyecektir eminim. Demek ki bende bir hata var diyerek sorunlarıma yanıt aramak için forumlara bir göz atayım dedim. Ne görsem beğenirsiniz? Forumlar bu tip güncelleme sonrası benim gibi sıkıntı yaşayan kişilerle dolu. Bunun yanı sıra bir dolu eşzamanlama hatası yüzünden fotolarını, bilgilerini veya şarkı listelerini kaybedenler gırla gidiyor. Bu gaflete düşen sadece ben değil mişim. Şirkettede ipad kullanan 2 yabancı çalışan var, onların yanına gittim onlarda aynı hatalara düşmüşler. Bu sefer içim biraz daha rahatladı. Çünkü millet olarakta sadece bizim aptal olmadığımız anladım. Bunun mucidi olan Amerika'lılarında aynı hatalara düştüğünü görünce keyiflenmedim desem yalan olur... Demek kullandığımız cihazın kendisinin uygulama zorluğu var... Şimdi kalkıp bana bunların çok kolay bir işlem olduğunu kimse anlatmaya kalkmasın. Tamam ben kabul ettim, bu konuda çok nakısım ama aynı yerde çalıştığım iki Amerika'lıda mı aynı hataları yapıyor ve forumlar bu tip uygulama hatalarından geçilmiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: oist

İpad almaya gıttım beyaz dusunuyordum ama yokmus sızce siyah alıyım?

Geçen bir forumda neon etkisi diye bir video izlemiştim. Beyaz ipad veya iphone dahada neon etkisi daha bariz. Kötü anlamda değil, görüntü olarak daha güzel etki bırakıyor. ( ışık altında )
  • quote:

Orijinalden alıntı: celebic

IOS güncellemesi yapmak ne sıkıntılıymış, anlatamam...

Üniversite mezunuyum, genelde bu tip cihazlara karşı yatkınlığım vardır bilgisayara format atabilecek bilgiye sahipken basit bir güncelleme sonrası uygulamaları geri yüklemede problem yaşadım. Herkes çok kolay diyecektir eminim. Demek ki bende bir hata var diyerek sorunlarıma yanıt aramak için forumlara bir göz atayım dedim. Ne görsem beğenirsiniz? Forumlar bu tip güncelleme sonrası benim gibi sıkıntı yaşayan kişilerle dolu. Bunun yanı sıra bir dolu eşzamanlama hatası yüzünden fotolarını, bilgilerini veya şarkı listelerini kaybedenler gırla gidiyor. Bu gaflete düşen sadece ben değil mişim. Şirkettede ipad kullanan 2 yabancı çalışan var, onların yanına gittim onlarda aynı hatalara düşmüşler. Bu sefer içim biraz daha rahatladı. Çünkü millet olarakta sadece bizim aptal olmadığımız anladım. Bunun mucidi olan Amerika'lılarında aynı hatalara düştüğünü görünce keyiflenmedim desem yalan olur... Demek kullandığımız cihazın kendisinin uygulama zorluğu var... Şimdi kalkıp bana bunların çok kolay bir işlem olduğunu kimse anlatmaya kalkmasın. Tamam ben kabul ettim, bu konuda çok nakısım ama aynı yerde çalıştığım iki Amerika'lıda mı aynı hataları yapıyor ve forumlar bu tip uygulama hatalarından geçilmiyor?

Yalnız değilsin hocam, eşim bin pişman ipad aldığıma içine resim, müzik atmak için takla atıyor, eşzamanlama tamamen bir saçmalık...

• quote:

quote:

IOS güncellemesi yapmak ne sıkıntılıymış, anlatamam...

Yalnız değilsin hocam, eşim bin pişman ipad aldığıma içine resim, müzik atmak için takla atıyor, eşzamanlama tamamen bir saçmalık...

Cihaz çok güzel ama bu tip uyugulama hataları yüzünden kendinden nefret aşamasına getirttiriyor...

Hemen hemen aynı zamanda daha fazla ödeyerek satın aldığım bir başka tablet bilgisayarım var. Acer iconia w501. USB girişi var, kart okuyucu var, BT ve hatta HDMI portu bile var. Fotoğraf mı çetin, kart okuyucu yuvasına tak istediğin resmi aktar yada müzik mi var flash belleğinde tak usb'ye sürükle bırak yöntemiyle aktar. En fazla 1-2 dakikada istediğini yapıyorsun.
    Ipad'de illaki bir başka bilgisayara muhtaçsın. Ona bağlanacaksın, itunesu kuracaksın vs vs. Eşimin 3GS'si için ios güncellemesi yapacaktım ama vazgeçtim. Rehber filan kaybolacak sonra çık işinden çıkabilirsen...

Steve, müthiş bir icadın var ama keşke kullanması daha kolay olsaydı.

• @celebic Hocam birazdan siz becerememişsiniz diyenler çıkabilir :) İpad2 süper cihaz dediğiniz gibi, dokunmatiği, bilhassa şarj süresi harika ötesi bişey ama sistem çok, kısıtlayıcı, gıcık edici. İnsanlar galiba kral çıplak diyemiyor ben onu anlıyorum.
  • quote:

@celebic Hocam birazdan siz becerememişsiniz diyenler çıkabilir :) İpad2 süper cihaz dediğiniz gibi, dokunmatiği, bilhassa şarj süresi harika ötesi bişey ama sistem çok, kısıtlayıcı, gıcık edici. İnsanlar galiba kral çıplak diyemiyor ben onu anlıyorum.

Hocam maalesef bu konuda da daha önce bir dayak yemediğim kalmıştı, önemli değil.
    Bir yakınım oğlunun iapd'i smartcoverdan kurtulup yere düşüp ekranı boydan boya çatlayınca bende bu olayı yazmıştım. Smartcover için bile yüz yılın buluşu denmişti. Hata sizdedir denmişti, elbette hata çocukta ama cihaz smartcoverdan kurtulabiliyor yani ne kadar güzel bir icatsada bir yerde eksikliği olabiliyor.

Bence ipad daha ziyade eğlenceli uygulamalar için ideal bir cihaz ama iş amaçlı kullanımlar için oldukça zor bir cihaz. Cihazı aldım diye ölümüne savunacak değilim. Yine olsa yine alırdım ama bir çok eksiği ve güçlüğü olduğuda bir gerçek.

* Düşük kamera çözünürlüğü ( bunu yazınca bu fotoğraf makinesi değil diyorlar )
    * Flash olmaması
    * USB girişi olmaması
    * Kart okuyucu olmaması
    * Office programalrı vs gibi ilk anda aklıma gelen basit şeyler...

Hanımın 3GS'ini güncellediğimde telefon rehberi kaybolacak mı? Yoksa uygulama rehberi kendiliğinen bir yere kaydedip sonra cihaza geri yükleyecek mi? Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

• quote:

quote:

@celebic Hocam birazdan siz becerememişsiniz diyenler çıkabilir :) İpad2 süper cihaz dediğiniz gibi, dokunmatiği, bilhassa şarj süresi harika ötesi bişey ama sistem çok, kısıtlayıcı, gıcık edici. İnsanlar galiba kral çıplak diyemiyor ben onu anlıyorum.

Hocam maalesef bu konuda da daha önce bir dayak yemediğim kalmıştı, önemli değil.
    Bir yakınım oğlunun iapd'i smartcoverdan kurtulup yere düşüp ekranı boydan boya çatlayınca bende bu olayı yazmıştım. Smartcover için bile yüz yılın buluşu denmişti. Hata sizdedir denmişti, elbette hata çocukta ama cihaz smartcoverdan kurtulabiliyor yani ne kadar güzel bir icatsada bir yerde eksikliği olabiliyor.

Bence ipad daha ziyade eğlenceli uygulamalar için ideal bir cihaz ama iş amaçlı kullanımlar için oldukça zor bir cihaz. Cihazı aldım diye ölümüne savunacak değilim. Yine olsa yine alırdım ama bir çok eksiği ve güçlüğü olduğuda bir gerçek.

* Düşük kamera çözünürlüğü ( bunu yazınca bu fotoğraf makinesi değil diyorlar )
    * Flash olmaması
    * USB girişi olmaması
    * Kart okuyucu olmaması
    * Office programalrı vs gibi ilk anda aklıma gelen basit şeyler...

Hanımın 3GS'ini güncellediğimde telefon rehberi kaybolacak mı? Yoksa uygulama rehberi kendiliğinen bir yere kaydedip sonra cihaza geri yükleyecek mi? Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

öncelikle smartcover için size ben cevap vermiştim ancak "yüzyılın buluşu" dememiştim diye hatırlıyorum. smartcover'ın da ipad in kendisi gibi piyasaya yön veren bir buluş olduğunu söylemiştim! Hatta elinizde bir adet başka bir kılıf vardı smartcover gibi işlevde gören ama aynı zamanda arkasınıda koruyan hatta adıda smartcase idi sanırım. ve ben size dedim ki "o laf ettiğiniz smartcover bulunmamış olsa elinizdeki cin cakmasını kullanıyor olamazdınız". O gün dediğimi tekrar söylüyorum ki apple smart cover in reklamını 'ipad den kurtulmaz!!' diye yapmadığına göre, hatta tam aksine 'kolayca çıkar kolayca takılır' şeklinde yaptığına göre evet hata smartcoverdan tutup ipad e akrobatik hareketler yaptıran cocukta!

Itunes a gelince evet dogrudur kullanması zor bir programdır. Özellikle yeni başlayanlar için işkence olabilir. Malesef apple'ın kısıtlama politikaları yüzünden itunes a bağlılık mevcut. Ancak 15-20 dakikalık bir okuma araştırma ile kullanımının sorun olmaktan çıktığı kanaatindeyim. zira iphone ve ipad sahibiyim ne güncelleştirmeler nede eşleştirmelerde bir sıkıntı yaşamadım. İki cihazda aynı itunes a bağlanarak kullanıldığı halde ne uygulamalarım ne resimlerim birbirine girdi ikiside düzenlediğim şekilde duruyor. eğer bir şekilde ios 5 e geçe bildiyseniz zaten bundan sonraki güncellemeleri cihaz üzerinden yapabileceksiniz ve bir sıkıntınız kalmayacağı düşüncesindeyim.

Amerikalara gelelim. mucitleri amerikalılar olsa bile bir ulusun aynı seviyede olacağını zaten göstermez Vakti zamanında bir süre amerikada yaşadım ve tüm içtenliğimle söyleyebilirim ki bizler teknolojiyi kullanmakta onlardan kat ve kat iyiyiz. malesef bir geliştirici değiliz ancak iyi bir kullanıcıyız

Amacım tartışma çıkarmak falan değildir lütfen yanlış anlaşılma olmasın yazdıklarınıza istinaden sadece kendi tecrübemi yazdım itunes ile ilgili.

son olarak eğer eşinizin 3gs cihazını ios 4.x.x den 5.x.x e geçirecekseniz ve rehberin gitme ihitimalinden çekiniyorsanız aklıma gelen iki seçenek;
    1- rehberi bir google hesabı oluşturup oraya aktarma güncelleme sonrası eğer gitmiş ise ordan geri çekme.
    2- kullandığınız bilgisayarda yeni bir kullanıcı açıp cihazı o kullanıcı üzerinden itunes a backup alma ve daha sonrasında güncelleme yaparak eşleştirme. Itunes back-up dediğiniz anda rehberi kendi kitaplığına kopyalıyacak ve güncelleştirmeden sonra da geri yükle dediğinizde rehberinizi geri yükleyecektir. Böylece o kullanıcıda sadece eşinizin cihazının bilgileri olur.

ios 5 e geçtiğiniz anda 'back-up' alımını icloud a ayarlamınızı öneririm böylelikle rehberiniz her zaman güvende ve icloud üzerinde olur.

Selamlar,

Edit: normal de yukarda saydığım işlem için yeni bir kullanıcı açmaya falan gerek yoktur. Bir itunes 5 cihaza kadar bilgileri kayıt edebilir ancak tam emin olasınız diye yeni kullanıcı oluşturmaktan bahsettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gduman -- 3 Ocak 2012; 17:56:18 >

• İpad 2 3G cihazımdan mesaj göndermeyi denedim ama gönderilmiyor ve mesaj gelmiyor,
    Adamlar mesaj uygulaması koymuşsa mesaj atılması/alması gerekmez mi diye düşündüm.
    Yoksa benim cihazda mı sorun var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakansant

İpad 2 3G cihazımdan mesaj göndermeyi denedim ama gönderilmiyor ve mesaj gelmiyor,
    Adamlar mesaj uygulaması koymuşsa mesaj atılması/alması gerekmez mi diye düşündüm.

Ancak imessage kullanicilarina mesaj atabilir ve mesaj alabilirsiniz. Yani herhangi bir telefon numarasi size mesaj atamaz sizde herhangi bir numaraya mesaj atamazsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gduman

quote:

Orijinalden alıntı: hakansant

İpad 2 3G cihazımdan mesaj göndermeyi denedim ama gönderilmiyor ve mesaj gelmiyor,

Ancak imessage kullanicilarina mesaj atabilir ve mesaj alabilirsiniz. Yani herhangi bir telefon numarasi size mesaj atamaz sizde herhangi bir numaraya mesaj atamazsiniz.

Cevap için teşekkür ederim,
    Kötü bir durum bu.
  • merhaba arkadaslar ıpad 2 leri 5.01 yukleyıp jb yapabılıyormuyuz tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALEYNA12

merhaba arkadaslar ıpad 2 leri 5.01 yukleyıp jb yapabılıyormuyuz tesekkurler

hayır jb henuz yok.
  • arkadaslar bu aleti nasil sekilde ne amacla kullaniyorsunuz. film oyun net degisik uygulamalar falan.size yemin ediyorum gunde bi saat falan guncel dizilerimi izleyip atiyorum koseye. dizileri pc ile de halledebilirdim. ben bu aleti daha guzel sekilde verimli olarak kullanmak istiyorum.

not:ipad2 3g 4.3.3.jb
    meslek:ogretmen
    oyun:cok severim ama cok seciciyimdir. mesela infinitiy blade oynuycam dedim 5 dakka hep ayni hepayni. daha sonra acmadim bile. hatta infinty blade 2 yuklu ama bi kere bile acmadim.
    bos zaman:surusune

yardimlarinizi onerilerinizi bekliyorum.. tesekkur ederim simdiden.
  • @gduman, kusura bakmayın ben yanlış hatırlamışım yüzyılın buluşu deyimi kullanmamışsınız. smartcover gibi çığır açan demişsiniz haklısınız...

gduman
    30 Ağustos 2011; 21:55:46

Satın aldığınız malı kendiniz imal etmissiniz gibi sahiplenmeniz, hatayı üründe değil kendinizde aramanız takdire sayan.

Bravo tipik bir turk ozelligi olarak karsidakine laf sokmaya calismanizda bir o kadar takdire sayan. Benim anlamadigim siz smart case gibi yan sanayi bir urun aldiniz ve memnunsunuz ve ben smart cover gibi orjinal bir urun aldim ve memnunum. Ee daha ne? Sizi geren ne? Benim gibi smart cover kullanan bir arkadas gelmis sorununu yazmis, sizde sikayet edin diye cevap vermissiniz degil mi? Ne alaka? Apple bu urunu serit seklinde iz kalmaz diye satmadigina gore sikayete mevzu bir durum yok. Benim anlamadigim siz neden smart cover gibi cigir avan bir bulusu yapan apple i surekli suclama icindesiniz? Hatirliyorum ki gene siz daha once "arkadasimin oglumun ipad i smart coverdan kurtuldu dustu sikayet edebilir miyiz' benzeri bir soru ile geldiniz bu basliga. Bende size apple 'ipad asla smart cover dan kurtulmaz' seklinde bir reklam ile urunu satmadigi icin edemezsiniz dedim. Bu durumda benzer bir durum. Biz smart cover in biraktigi izle, ipad den kurtulmasi ile falan mutluyuz yani. Sizin unutmamaniz gereken sey apple smart cover i yapmasa o kullandiginiz smart case asla uretilmemis olurdu.

• quote:

@gduman, kusura bakmayın ben yanlış hatırlamışım yüzyılın buluşu deyimi kullanmamışsınız. smartcover gibi çığır açan demişsiniz haklısınız...

gduman
    30 Ağustos 2011; 21:55:46

Satın aldığınız malı kendiniz imal etmissiniz gibi sahiplenmeniz, hatayı üründe değil kendinizde aramanız takdire sayan.

Bravo tipik bir turk ozelligi olarak karsidakine laf sokmaya calismanizda bir o kadar takdire sayan. Benim anlamadigim siz smart case gibi yan sanayi bir urun aldiniz ve memnunsunuz ve ben smart cover gibi orjinal bir urun aldim ve memnunum. Ee daha ne? Sizi geren ne? Benim gibi smart cover kullanan bir arkadas gelmis sorununu yazmis, sizde sikayet edin diye cevap vermissiniz degil mi? Ne alaka? Apple bu urunu serit seklinde iz kalmaz diye satmadigina gore sikayete mevzu bir durum yok. Benim anlamadigim siz neden smart cover gibi cigir avan bir bulusu yapan apple i surekli suclama icindesiniz? Hatirliyorum ki gene siz daha once "arkadasimin oglumun ipad i smart coverdan kurtuldu dustu sikayet edebilir miyiz' benzeri bir soru ile geldiniz bu basliga. Bende size apple 'ipad asla smart cover dan kurtulmaz' seklinde bir reklam ile urunu satmadigi icin edemezsiniz dedim. Bu durumda benzer bir durum. Biz smart cover in biraktigi izle, ipad den kurtulmasi ile falan mutluyuz yani. Sizin unutmamaniz gereken sey apple smart cover i yapmasa o kullandiginiz smart case asla uretilmemis olurdu.

yok hocam kusur ne demek, önemli değil

eşinizin cihazı güncelleyebildiniz mi sorunsuzca?

• Yok hocam, eşimin 3GS için henüz ios 5 güncellemesi yapmadım. Rehber kayıtlarının kaybolmasından endişe ettiğimden bekliyorum. Ayrıca eşimin telefonu için güncelleme ne kadar gerekli onuda bilmiyorum... Selamlar..
  • 32gb almak ıstıyordum ama stokda bulamadım 16 gb var ... 16 gb yetermı fılım ızlemeyı dusunmuyorum cok fazla ancak yolculuklarda 2-3 tane fılım.
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.