Şimdi Ara

iPad2 vs iPad3 (Fiyat/Performans)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzeri bir konu zaten ipad 2 mi almali ipad 3 mu? başlığında açılmış. Fakat benim sorum arkadaşınkinden farklı ve forumda sorularıma yanıt bulamadım pek. Sırf retina için ipad3 alınır gibi bir cevap istemiyorum.

Öncelikle ben de ipad2 mı yoksa ipad3 mü alsam arada kaldım. Elbetteki arada kalmamın sebebi fiyat farkı ve fiyat farkına değecek performans farkı olacak mı bunu bilmiyorum. Bu yüzden birkaç sorum var. Şunları belirteyim, oyun oynamayacağım kesinlikle, genelde ofis araçları (pdf, word excell vs) ve internette gezinme gibi işleri yapacağım. Ayrıca en önemlisi kalemiyle not defteri gibi kullanmak istiyorum.

1) ipad2'de 512ram, ipad3'te 1gb ram var. Bu herhangi bir performans farkı yaratır mı uygulamalarda? Araştırmalarıma göre tüm ios uygulamaları tüm cihazlarda kasmadan kullanılacak şekilde oluyormuş. yani 256mb'lık ipad1'de bile sorunsuz çalışacak şekilde oluyorlarmış sanırım. Bu doğru mu?

2) ipad3 alacak olursam yurtdışından getirteceğim haliyle 1 yıl garanti olacak, ipad2 alırsam da buradan alacağım yani 2 yıl garantili oluyor. Daha once kullananların servislik işleri olmuş mu? Sanırım bunu en iyi ipad1 kullanıcıları bilir, henüz yeni 2 yılı tamamladı çünkü ipad1.

3) 16gb almayı düşünüyorum, dediğim gibi oyun oynamayacağım. Not almak için, ofis programları kullanmak için yeterli mi bu? 32gb için bütçem yok. Ortalama olarak uygulamaların boyutu ne kadar oluyor? Oyunlar birkaç gb olabiliyormuş fakat uygulamalar hakkında hiç bir fikrim yok.

4) Eminim Retine ekran çok iyidir fakat günümüz teknolojisi henüz birkaç sene daha bu çözünürlüğe uygun araçlar çıkartmayacaktır. Ki açıkçası çok önemli değil benim için çözünürlük olayı. iOS uygulamalarını alırken ipad3’te normal görünmesi için HD gibi bir seçeneği varsa bunu mu almalıyım? Yoksa hd olmayanları da tam ekran çalışabiliyor mu?

Kısacası:

• 16gb okuma ve yazıp-çizme araçları için yeterli mi?
    • 1gb ram ile 512mb ram arasında nasıl bir fark var?
    • iPad’in garantilik işi olur mu? 1 veya 2 sene garanti farkeder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebani88 -- 10 Nisan 2012; 18:22:04 >

• o değil de ipad in kalemi yok yani. hani "Ayrıca en önemlisi kalemiyle not defteri gibi kullanmak istiyorum." lafı boşa düşmüş oluyor. kalemi olan samsung eğer kalemi ile not almak istiyorsanız o zaman samsung alacaksınız demektir zira onun kalemi var!
  • quote:

Orijinalden alıntı: gduman
    o değil de ipad in kalemi yok yani. hani "Ayrıca en önemlisi kalemiyle not defteri gibi kullanmak istiyorum." lafı boşa düşmüş oluyor. kalemi olan samsung eğer kalemi ile not almak istiyorsanız o zaman samsung alacaksınız demektir zira onun kalemi var!

İPAD'i Defter gibi Kullanabilirmiyim ,Neler gerekiyor ?? (İpad'de NoteTaking)
    http://forum.donanimhaber.com/m_49619827/tm.htm

Burada bazı videolar verilmiş ve not alınabilir diye düşünüyorum o kalemlerle.
    Ayrıca Samsung Galaxy Note 10.1 var, 250 kademe basınca karşı hassas fakat grafiker değilim, Sadece çizim üzerine birşey almayı düşünmüyorum bu yüzden. Dediğim gibi genelde pdf okuyacağım ve arada bir de not tutacağım.

• Arkadaşım öncelikle ipad için kalem mevcuttur ve gayet başarılı bir şekilde not alabilirsin. Ben bir ipad 2 kullanicisi olarak ipad 2 yi tavsiye ederim.
    Şöyleki ipad 3 ün ekran kalitesi malum çok yüksek hatta daha önce bu çözürlüğe sahip bir ekran yok yani o ekranı normal bir güçte çalıştırmak için ram ve gpu sunu yükseltiler. Ayrıca benim kuzende ipad 64 gb var hala canavar gibi bir alet. O yüzden ram gayet yeterli. Ofis programlari cesit cesit var ama ben sana apple kendi programlarini tercih ederim gercekten cok iyi. 16 gb gayet yeterlidir ben mc 3 , duegon hunter gibi hardcore oyunlar oynuyorum arkada en az 20-30 tane program acik oluyo hic kasma olmuyor. Bir tek ben cok kamera kullanirim diyosan ipad 2 nin kamera vasattir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muyku

Arkadaşım öncelikle ipad için kalem mevcuttur ve gayet başarılı bir şekilde not alabilirsin. Ben bir ipad 2 kullanicisi olarak ipad 2 yi tavsiye ederim.
    Şöyleki ipad 3 ün ekran kalitesi malum çok yüksek hatta daha önce bu çözürlüğe sahip bir ekran yok yani o ekranı normal bir güçte çalıştırmak için ram ve gpu sunu yükseltiler. Ayrıca benim kuzende ipad 64 gb var hala canavar gibi bir alet. O yüzden ram gayet yeterli. Ofis programlari cesit cesit var ama ben sana apple kendi programlarini tercih ederim gercekten cok iyi. 16 gb gayet yeterlidir ben mc 3 , duegon hunter gibi hardcore oyunlar oynuyorum arkada en az 20-30 tane program acik oluyo hic kasma olmuyor. Bir tek ben cok kamera kullanirim diyosan ipad 2 nin kamera vasattir.
    aradaşlar new ipad almayı düşünüyorum ve alttaki linkteki ürün acaba new ipad için uygun mudur ? ?

http://www.hizlial.com/bilgisayar/aksesuarlar/dark-sarjli-bluetooh-klavyeli-ajanda-tipi-deri-ipad-1-2-kilif-ve-stand-stand-dk-ac-ipkb01_30.047.9352.0015.htm

• Hocam oyun oynamayacaksan ki oynadan bile senin burada ekonomik gitmen de gerektiginden ipad 2 dir size gore olan. Ben ipad 3 alacagim ama bu sartlarda siz ipad 3 de alsaniz 2 de alsaniz bence bir fark gormezsiniz.
  • quote:

Arkadaşım öncelikle ipad için kalem mevcuttur ve gayet başarılı bir şekilde not alabilirsin. Ben bir ipad 2 kullanicisi olarak ipad 2 yi tavsiye ederim.

Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim. Kamerayla pek işim olacağını sanmam. Telefonumunkini bile pek kullandığım söylenemez ki kocaman tableti kaldırıp da birşeyler çekmek toplum tarafından "görgüsüz" olarak değerlendirilmeye sebep oluyor (:

Birkaç sorum daha olacak sana?
    Bataryanda performans düşüklüğü oldu mu hiç? Ne bileyim ilk aldığın zamanlar 9 saat gidiyordur, sonraları 4-5 saate inmiştir gibi?
    Ve garantiye ihtiyacın oldu mu?

Türkiye'den alırsam 1050tl'ye ipad2, Yurtdışından alırsam da 1000tl civarına ipad3 alacağım fakat diğer bir husus da garanti konusu. Yurtdışından gelen ürünler için bir yıl garanti veriliyor. Gerek telefon olsun gerek dizüstü bilgisayar olsun çoğu ürünümü garantiye gönderdim defalarca.
    Bilgisayarımın 22. ayda (asus marka) bataryasını değiştirdi teknik servis mesela. Tablette böyle birşey söz konusu olur mu (garantisi devam ediyorken), bir fikrin var mı?

• Simdi ukalalik yapmiyim ama garanti isi beni burdu ben daha once usa dan bir macbook aldim 2-3 ay sonra anakarti yandi hemde bir kere degil 3 defa alet her bilkoma gittiginde en az 1,5 ay kaliyordu hatta garanti suresini uzatmak zorunda kaldilar. Cunku parcalar usa dan gelmek zorunda buradakilerle yapmiyorlar. Sarj olayida hic bir sıkıntı yok full sarj ile 9 saat mi ne gidiyor ve ben wifi acik arkada 20 uygulama acik oyun oynuyorum. Pili degistiriliyor mu bilmiyorum ama muhtemelen degistirmen gerekmez.
  • quote:

Simdi ukalalik yapmiyim ama garanti isi beni burdu ben daha once usa dan bir macbook aldim 2-3 ay sonra anakarti yandi hemde bir kere degil 3 defa alet her bilkoma gittiginde en az 1,5 ay kaliyordu hatta garanti suresini uzatmak zorunda kaldilar. Cunku parcalar usa dan gelmek zorunda buradakilerle yapmiyorlar. Sarj olayida hic bir sıkıntı yok full sarj ile 9 saat mi ne gidiyor ve ben wifi acik arkada 20 uygulama acik oyun oynuyorum. Pili degistiriliyor mu bilmiyorum ama muhtemelen degistirmen gerekmez.
    Ya hocam ekran için alınır deme diyorsun ama durum gerçekten bu...

şimdi yazı yazıp yazı okuyacaksın... iş için yada okul için kullanacaksın... bir kere okuma işlevini çok daha kaliteli bir şekilde yapacaksın...
    bu çözünürlük olması ona uygun yazılım olmaması olayı değil yani... görebildiğin herşeyi daha keskin ve net görebilmen için...
    iphone 3gs ve iphone4 arasında olanlar gibi...

iphhone 4 kullanıyorum. ipad2ye baktığımda pikseller rahatsız ediyor beni... yazıyı falan büyüttüğümde özellikle... sırf bu sebeple ipad3 alacağım ben...
    sanada bu yönde tavsiye veririm..

alupen de sipariş ettim... amazonda 17 doları gördükten sonra burada 99tl vermek istemiyorum açıkçası...

16gb sana yeterli gelecektir... oyun falan oynamayacaksan... ofis programları olarak ise apple a ait olan pages (word), numbers (exel), keynote (powerpoint) öneririm..

• Koraygokhan arkadasim bende ipod touch 4 ten ipad 2 ye gectim ekranlari asagi yukari ayni iphone 4 ile ipod touch in dogru ekran biraz daha kotu ama kesinlikle rahatsiz edici degil hatta cok anlasilmiyor benim iphone 3g 8gb vardi ipod ile arasinda daglar kadar fark vardi ama ipad 2 ole degil en azindan bu benim gorusum.
  • quote:

Koraygokhan arkadasim bende ipod touch 4 ten ipad 2 ye gectim ekranlari asagi yukari ayni iphone 4 ile ipod touch in dogru ekran biraz daha kotu ama kesinlikle rahatsiz edici degil hatta cok anlasilmiyor benim iphone 3g 8gb vardi ipod ile arasinda daglar kadar fark vardi ama ipad 2 ole degil en azindan bu benim gorusum.
    ah birde ısınmasa
  • Isınma problemi şikayet edilecek kadar bariz mi yani ?
  • 16gb iPhone a yetmiyorken,ipade hayatta yetmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraygokhan

şimdi yazı yazıp yazı okuyacaksın... iş için yada okul için kullanacaksın... bir kere okuma işlevini çok daha kaliteli bir şekilde yapacaksın...
    bu çözünürlük olması ona uygun yazılım olmaması olayı değil yani... görebildiğin herşeyi daha keskin ve net görebilmen için...

iphhone 4 kullanıyorum. ipad2ye baktığımda pikseller rahatsız ediyor beni... yazıyı falan büyüttüğümde özellikle... sırf bu sebeple ipad3 alacağım ben...

alupen de sipariş ettim... amazonda 17 doları gördükten sonra burada 99tl vermek istemiyorum açıkçası...

16gb sana yeterli gelecektir... oyun falan oynamayacaksan... ofis programları olarak ise apple a ait olan pages (word), numbers (exel), keynote (powerpoint) öneririm..

öncelikle teşekkür ederim açıklaman için koraygokhan.

Bir sorum olacaktı,
    Yazı küçükken kötü görünme gibi bir durum söz konusu olabilir belki ama büyükken nasıl bir olumsuz görüntü oluşturuyor bunu anlamadım. Biraz açıklar mısın?

Muyku'nun cevabından anladığım kadarıyla ram çok da fark eden birşey değil sanırım. Öyle ya da böyle uygulamalar sayısı farketmeksizin çalışıyor.

Garanti olayı da biraz kötüymüş (parça bekleme sorunu falan). Tabletler hakkında pek arıza problemine rastlamadım nette. Sanırım alet uzun yıllar arıza vermeden stabil çalışabiliyor.

Ek olarak ısınmanın çok sorun olacağını sanmıyorum. Izmir zaten 40 derece civarı oluyor yazları, tabletin sıcaklığı sıcak kumlardan buz gibi denize atlamak gibi gelir diye düşünüyorum (:

Ek olarak 16gb'in yeterli olacağını öğrenmek çok mutlu etti açıkçası.
    100 dolar fazla vermek istemiyordum hiç (:

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

16gb iPhone a yetmiyorken,ipade hayatta yetmez

16gb iPhone'a niye yetmiyor?
    Sen hangi uygulamaları kullanıyorsun ki? Ve boyutları ne kadar?

Ayrıca ofis yazılımları olarak apple'inkileri kullanacağım sanırım dediğiniz gibi, gayet işlevsel duruyorlardı incelediğimde.

Konudan alakasız olacak ama
    Ekranın anlık olarak videosunu çeken bir uygulama biliyor musunuz?
    Ne bileyim birşey yazıp çizerken bunu videoya alma ihtimalim var mi? Pc'deki camtasia (sanırım böyleydi adı) tarzı bir uygulama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebani88

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

16gb iPhone a yetmiyorken,ipade hayatta yetmez

16gb iPhone'a niye yetmiyor?
    Sen hangi uygulamaları kullanıyorsun ki? Ve boyutları ne kadar?

Ayrıca ofis yazılımları olarak apple'inkileri kullanacağım sanırım dediğiniz gibi, gayet işlevsel duruyorlardı incelediğimde.

Konudan alakasız olacak ama
    Ekranın anlık olarak videosunu çeken bir uygulama biliyor musunuz?
    Ne bileyim birşey yazıp çizerken bunu videoya alma ihtimalim var mi? Pc'deki camtasia (sanırım böyleydi adı) tarzı bir uygulama.

5dk video çekince bile dehşet yer kaybı oluyor.fotolar desen ayni sekilde..
    Ben uygulama olarak sosyal uygulamaların hepsini indirdim bide ayrica olarak oyun vs var.oyun oynayan biri değilimdir ama bakıyorum herkes beğenmiş,yada paraliyken bedava olmus indiriyorum.sonra bi baktım 6gb uygulama olmus.oynamama ragmen indirdikte indiriyorum ki iPad daha da beter olur.kesinlikle yetmiyor bana 16gb.64 olmali artik en az bunu tecrübe ettim

• quote:

quote:

Bir sorum olacaktı,
    Yazı küçükken kötü görünme gibi bir durum söz konusu olabilir belki ama büyükken nasıl bir olumsuz görüntü oluşturuyor bunu anlamadım. Biraz açıklar mısın?

Muyku'nun cevabından anladığım kadarıyla ram çok da fark eden birşey değil sanırım. Öyle ya da böyle uygulamalar sayısı farketmeksizin çalışıyor.

Garanti olayı da biraz kötüymüş (parça bekleme sorunu falan). Tabletler hakkında pek arıza problemine rastlamadım nette. Sanırım alet uzun yıllar arıza vermeden stabil çalışabiliyor.

Ek olarak ısınmanın çok sorun olacağını sanmıyorum. Izmir zaten 40 derece civarı oluyor yazları, tabletin sıcaklığı sıcak kumlardan buz gibi denize atlamak gibi gelir diye düşünüyorum (:

Nasıl anlatayım bilemiyorum... =))

görmen lazım ipad2 yi...

• Yazilar karinca dua oluncada gorunuyor ipad 2 de tabii extra ben cok cok cok kucuk okumak istiyorum dersen baska
  • 16gb gayet yeter. Telefonda 7, ipad de 4 gb bos verim var. tum apple uygulamalari mevcut, oyunda ayni sekilde. Yetmez diye birsey yok yani bosa fazla para vermeyin.
  • quote:

quote:

quote:

Bir sorum olacaktı,

Nasıl anlatayım bilemiyorum... =))

görmen lazım ipad2 yi...

Alıntıları Göster
    Retina öncesi iPhone modelleri 4 ve 4S modellerinde retina ekrana geçiş gerçekten çok ihtiyaçtı. Çünkü ekran küçük olduğundan netlik çok daha önemliydi. Yalnız ben aynı durumun iPad 2 iPad 3 arasında çok ciddi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. iPad 3 ekranını inceledikten sonra iPad 2 almaya karar verdim ve aldım. Tabii bunu söylerken retina ekranı beğenmediğimden değil tabii ki. Arada ciddi performans farkı olsaydı (3gs'den 4'e geçiş gibi) ekran artı özellik olacaktı benim için.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.