Şimdi Ara

iPad2 vs iPad3 (Fiyat/Performans) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun New Ipad mi Yoksa Ipad 2 Mi derken... Ipad 2 64gb + 3g modelini arkadaşa aldık. Bunu seçmemizdeki en buyuk etken New Ipad'in henüz JB yapılamaması ve aynı fiyatlara kapasite olarak daha yüksek kapasiteli ürün almak oldu.... Umarım pişman olmayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: düş_man

Bugun New Ipad mi Yoksa Ipad 2 Mi derken... Ipad 2 64gb + 3g modelini arkadaşa aldık. Bunu seçmemizdeki en buyuk etken New Ipad'in henüz JB yapılamaması ve aynı fiyatlara kapasite olarak daha yüksek kapasiteli ürün almak oldu.... Umarım pişman olmayız

yerinizde olsam yeni ipadi alırdım

quote:

Orijinalden alıntı: gduman

16gb gayet yeter. Telefonda 7, ipad de 4 gb bos verim var. tum apple uygulamalari mevcut, oyunda ayni sekilde. Yetmez diye birsey yok yani bosa fazla para vermeyin.

kişiden kişiye değişir tabi.ama bende 16 gb tın yeteceğine inanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 12 Nisan 2012; 0:55:06 >

• Arkadaslar 3haftadir ipad 3 kullaniyorum herkes asiri isiniyor wifi sorunu var diyorben o kadar abartilacak kadar bir isinmayla karsilasmadim sarji bana 9 saat gidiyor wifide hic kopma yasamadim ekrani cok kaliteli 3 ipadide kullandim tek kelimeyle mukemmel ama benim tek skintim 16 gb aldim cok pisman oldum oyunlar 1.4 gb ve 800mb degisiyor hafiza yetmiyor bana saygilar
  • teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.
    iPad2 de iPad3 de aynı fiyata gelecek bana.
    Şimdilik ekstra bir durum söz konusu olmadığı sürece ipad3 almayı düşünüyorum yurtdışından. Ama sorun çıkacak olursa gönül rahatlığıyla Türkiye'den ipad2 alırım.
    Anlattıklarınızdan tek farkın ekran olduğunu anladım. Ram olsun diğer özellikler olsun çok fark etmiyormus.
    16gb da yeterli gelecekmiş anladığım kadarıyla.

Tekrardan teşekkür ederim.
  • ipad 1 ve ipad 3 sahibiyim, keynote ile sunum hazirlama isleriyle ugrasiyorum. ipad 3 ile hazirlanan sunum ve yazilarin veya okunan kitaplarin ipad 2 veya ipad 1 ile ayni olmadigini rahatlikla soyleyebilirim. isterseniz ekranda atabilirim. ipad 1 i kullanasim gelmiyor artik cunku ipad 3 cok farkli. kuse kagit gibi ekrani var baski fotograf kalitesi gibi.
  • Arkadaslar mkv film atsam icine full hd 1920*1080p nasil tatminkar goruntuler oluyormu ipad3de yoksa donma flan oluyormu birde tavsiye ediceniz mkv icin program nedir?
  • Konuyu hortlatmak gibi olacak fakat;
    iPad3 aldım ilk izlenimlerimi ve iPad3 alma sebebimi yazayım.

iPad'i alacağım mağazaya gittim ve ipad2: 1060tl, iPad3: 1161tl idi. Yine de iPad2 alacaktım jailbreak yapmayı planladığım için fakat ne olduysa o an gittim iPad3 aldım.

İkisinin ekranında aman aman bir farklılık göremedim, belki ben sadece pdf okuma ve internette dolaşma için kullandığım içindir.
    Birşeyler okuma olayı gayet rahat, yorucu değil.

16gb'lık aldım. Yaklaşık 40 kadar uygulama kurdum, birkaç resim var ve hiç müzik yok. Zaten müzik için sony mp3 çalar kullanıyorum, ki son derece tatmin edici. Bu haldeyken yalnızca 1.3gb kullandım. Uygulamalarım sadece birşeyler okuma, yazma çizme ve sözlük üzerine diyebilirim. Birkaç tane de internet gerektiren programlar var, teamviewer, dropbox vs vs

Jailbreak yapmadan da yeterince tatmin edici diyebilirim ipad3'ü. Bedava uygulamalar yetiyor bana.

Yurt dışından almadım sebebi ise yurt dışından aldığımda da 1030tl'ye gelecekti bana. Burada 130tl fazla verdim ama garanti süresi 2 yıl olmuş oldu.

İlk ipad'im olduğu için diğer ipad'lerden farkını söyleyemem fakat aldığım mağazada kurcaladığım kadarıyla arada aman aman bir fark yok diyebilirim. Kimse bana gelip de "retina ekran var" demesin. Açıkçası ilk gördüğümde vay be dedirtmedi. Belki de ipad2'nin ekranının da yeterince tatmin edici güzellikte olmasındandır.

Bazı uygulamaların HD seçeneği var, normallerinden çok farkı yok gibi duruyor. Tabi yine de biraz daha net görüntü sağlıyor. Dediğim gibi ben sadece birşeyler okuyup, birşeyler yazıp çizeceğim için öyle çok kaliteli ekran beklentim yoktu.

Şimdilik bu kadar söyleyeceklerim. Birşeyler soran olursa cevaplarım.

Not: ipad3'ün fiyatı bana özeldi, normal satış fiyatı 1200tl civarında bir çok yerde olduğu gibi. Varsa bir mağazada tanıdığınız iskontoyu düşebiliyorlar sanırım.

• merhaba arkadaşlar ipad 2 ile ipad 3 arasında ekran farkı yok demişsiniz acaba benim dün media markette baktığım ipad 2 bozukmuydu yeni ipadın şarjı yoktu biraz ipad 2 yi kurcalayım dedim 2-3 dk kurcaladım sanırım biraz bozmuşlar acayip yavaştı ve görüntü çok kötüydü sonra yeni ipad biraz şarj olunca açıldı görüntü kalitesini görünce arkadaşımla baya şaşırdık 5 dk boyunca inceledim oyunlarda videolarda görüntü ipad 2 ye oranlar 3-4 kat daha iyiydi ya eskişehir media marketteki ipad 2 bozuktu ya da siz aradaki farkı pek göremediniz saygılar.
  • Bozuktur o ipad..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fender52 -- 7 Mayıs 2012; 9:03:15 >
  • arkadaşlar bende yeni ipad aldım 16 gb ofis işleri için kullanacağım. not almak ve exel word ve pdf ıcın sanırım hem kaleme ıhtıyacım var hemde programa

program olarak ne önerirsiniz paralı parasız farketme iş görsün parası ne ise öderiz :D
  • Arkadaşlar arada fiyat farkı pek yok sa kesinlikle New ipad alın uğraşmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebani88

Bazı uygulamaların HD seçeneği var, normallerinden çok farkı yok gibi duruyor. Tabi yine de biraz daha net görüntü sağlıyor. Dediğim gibi ben sadece birşeyler okuyup, birşeyler yazıp çizeceğim için öyle çok kaliteli ekran beklentim yoktu.

Uygulamalardaki o "HD" ibaresi iPad'e uygun bir uygulama olduğunu göstermek için konuluyor, yoksa görüntü kalitesi vb bir anlam ifade etmiyor. Örneğin Avplayer iPhone için, AvplayerHD iPad içindir.
  • Başka bir topicteki yorumum. Belki faydalı olur....

Bugun ipad3u inceledim. objektif olmak adina ve soylenenlere bakarak. Neyi bu kadar cok begendiklerini gercekten anlayamiyorum.tamam ekran iyi hos ta oyle cok cok ta muhtesem gelmedi bana yani.ayriyetten o cozunurlugu render etmek icin internet sayfalarini yavas aciyor.media marktta ipad2ile yanyana inceledim. Bence internete girilen bir cihazin web tarayicisinin kendinden oncekine gore yavas olmasi kabul edilemez. Ek olarak bana 1024*768den daha yuksek cozunurlukte bir web sayfasi soyler misiniz nerede var???

Bence su an fiyat performans,cozunurluk/performans, pil ve ekran rendering/performans anlaminda yine ipad2 bariz onde.bu benim sahsi fikrim elbette.Yine soyluyorum bence ipad3un en buyuk guzelligi, onun sayesinde ipad 2 nin fiyatinin ucuzlamasi :)))

Gordugum bir diger konu da arkasi bariz sicak ve ekrani ipad2ye gore full parlaklikta bile sapsari idi.
  • benimde kafama takılan bisey var. retina ekran dedigimiz oyunlarda ne fark ettirir?tamam netlik cok iyi olucakta baska?yeni bi oyun cıktı diyelim.retina destekli.ipad 3 ile 2 ayni şekilde(kasmadan)aynı oyunu oynar ve tek fark ipad 3 daha iyi görüntüde mi oynar? ipad 2 en baba oyunuda kasmadan,oynatır mı?
  • 1300 TL ye aldım geçen gün.
    ipad3 kullanmaya yeni başladım. arkadaşlar PC de oynadığımız oyunları vs ipad de oynamak için illa ücretli uygulama olarak mı indiriyoruz anlamadım bu işi.16 kapasiteli. film indiremiyormuyuz bunda bişey anlamadım açıkça söylemek gerekirse.2 gün oldu alalı.tombraider yada NFS yada crysis vs oynamak için ne yapmak gerekiyor bunda.

appstore chrome eklenti merkezindeki gibi. uygulamalar vs. o konuda bilgiliyim sorun yok da
    benim asıl anlamadığım PC dekii gibi harddisk bölümü yokmu bunun. film müzik vs indirmek için illa apple ürünlerie mi muhtacız bilgilendirin lütfen. Dokunmatik ekran olayını ilk defa kullanıyorum.
    Angry Birds gibi salak bir oyun bile ücretli uygulama arasında bu kamera şakası falan mı ?
    google chrome da bu appstoredaki herşeyi zaten ücretsiz indiriyoruz biz

yeni bir kullanıcı olarak ilk bilmem gereken şeyleri söylerseniz sevinirim.ve mutlaka kurulu olması gereken en iyi uygulamalar ne olabilir?

İŞİN ÖZETİ PC de ne yapıyorsam bu ipad de de yapılabiliyorsun diyen arkadaşa kandık aldık.
    sanırım tablet olayı başka bi olay kısıtlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napolit@n -- 4 Haziran 2012; 4:38:37 >

• birde asıl merak ettiğim şu..evdeki diğer PC de kablosuz modem(airties) şifremle ipad den internete bağlanıyorum.

başka bi mekana gibince internete nasıl giriliyor?
    Modem şifrelerini mi sormamız gerekiyor yada şifresiz paylaşıma açıksa mı giriliyor internete ancak. ?

ve PC mdeki interneti ipadimle paylaştım tamam. Peki PC deki dosyalarıma ipad den erişme imkanım yok mu ? wifi üzerinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Napolit@n

birde asıl merak ettiğim şu..evdeki diğer PC de kablosuz modem(airties) şifremle ipad den internete bağlanıyorum.

başka bi mekana gibince internete nasıl giriliyor?
    Modem şifrelerini mi sormamız gerekiyor yada şifresiz paylaşıma açıksa mı giriliyor internete ancak. ?

ve PC mdeki interneti ipadimle paylaştım tamam. Peki PC deki dosyalarıma ipad den erişme imkanım yok mu ? wifi üzerinden

Başka bir mekanda internettin şifresini biliyosanız yada şifresizse ipad den internete girebilirsiniz.

İcould var PC üzerinden icoulda dosyalarınızı yüklerseniz ipadden otomatik erişirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Napolit@n

1300 TL ye aldım geçen gün.
    ipad3 kullanmaya yeni başladım. arkadaşlar PC de oynadığımız oyunları vs ipad de oynamak için illa ücretli uygulama olarak mı indiriyoruz anlamadım bu işi.16 kapasiteli. film indiremiyormuyuz bunda bişey anlamadım açıkça söylemek gerekirse.2 gün oldu alalı.tombraider yada NFS yada crysis vs oynamak için ne yapmak gerekiyor bunda.

appstore chrome eklenti merkezindeki gibi. uygulamalar vs. o konuda bilgiliyim sorun yok da
    benim asıl anlamadığım PC dekii gibi harddisk bölümü yokmu bunun. film müzik vs indirmek için illa apple ürünlerie mi muhtacız bilgilendirin lütfen. Dokunmatik ekran olayını ilk defa kullanıyorum.
    Angry Birds gibi salak bir oyun bile ücretli uygulama arasında bu kamera şakası falan mı ?
    google chrome da bu appstoredaki herşeyi zaten ücretsiz indiriyoruz biz

yeni bir kullanıcı olarak ilk bilmem gereken şeyleri söylerseniz sevinirim.ve mutlaka kurulu olması gereken en iyi uygulamalar ne olabilir?

İŞİN ÖZETİ PC de ne yapıyorsam bu ipad de de yapılabiliyorsun diyen arkadaşa kandık aldık.
    sanırım tablet olayı başka bi olay kısıtlı

PC de yaptığınız herşeyi ipadle de yaparsınız diyenler yanlış bilgi vermişler,
    Tabletin yeri ayrı,pc ninki ayrıdır,ipad biraz zevk,biraz da mobil kulllanım kolaylığıdır,
    Bazı oyun ve uygulamalar ücretlidir,JB yapmakla bu prangadan kurtulursunuz,
    JB yapmadan da gayet kullanışlı uygulama ve oyunlar var,
    İOS ta yenisiniz,forumda zamanla bu tecrübeye sahip olabilirsiniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• iPad 3 daha mantıklı bence ekran bakımından pdf word excel dosyalarıyla uğraşırken daha az göz yorar sağlığın açısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: Zebani88

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

16gb iPhone a yetmiyorken,ipade hayatta yetmez

16gb iPhone'a niye yetmiyor?
    Sen hangi uygulamaları kullanıyorsun ki? Ve boyutları ne kadar?

Ayrıca ofis yazılımları olarak apple'inkileri kullanacağım sanırım dediğiniz gibi, gayet işlevsel duruyorlardı incelediğimde.

Konudan alakasız olacak ama
    Ekranın anlık olarak videosunu çeken bir uygulama biliyor musunuz?
    Ne bileyim birşey yazıp çizerken bunu videoya alma ihtimalim var mi? Pc'deki camtasia (sanırım böyleydi adı) tarzı bir uygulama.

5dk video çekince bile dehşet yer kaybı oluyor.fotolar desen ayni sekilde..
    Ben uygulama olarak sosyal uygulamaların hepsini indirdim bide ayrica olarak oyun vs var.oyun oynayan biri değilimdir ama bakıyorum herkes beğenmiş,yada paraliyken bedava olmus indiriyorum.sonra bi baktım 6gb uygulama olmus.oynamama ragmen indirdikte indiriyorum ki iPad daha da beter olur.kesinlikle yetmiyor bana 16gb.64 olmali artik en az bunu tecrübe ettim

Aynen oyle 64 gb aldim rahatladim kral gibi hissetiyorum ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.