Selamun Aleyküm arkadaşlar biraz büyük bi sorunum var yardımcı olabileceğinizi düşündüm. İnternet kafe işletiyorum bilgisayarlarımı kurarken herhangi bir ağ parolası koymuyorum bilgisayarlardan dosya çekmek zorunda olduğum için. Bu IPC$ nasıl kapatılır modemimin şifresi orjinal şifresi değildir değiştirdim sadece makinelerimde ağ parolası yok trojan olabilirmi sizce ana makinama giriyor nerden anladım derseniz, çok acayip kasıyor aşağıdaki resmi o yüzden ekledim format atsam bi sonuç elde edermiyim birde internette araştırdım bu IPC$ nasıl bişiymiş diye hayırlı günler.
IPC$ hakkında Bu paylaşım tamamen sistem adminlerinin kullanımı için yazılmıştır. Herhangi bir olayda adminin makina içerisindeki klasörlere Ful Hak ile uzaktan erişmesi ve müdahale etmesi amaçlanmıştır. Bu paylaşım standart olarak win2000, XP ve üzeri işletim sistemlerinde açıktır.(Alıntı)
Benim bilgisayardada var , muhtemelen uzaktan herhangi birisin bağlanabilmesi için (izin verirseniz tabi) windows tarafından otomatik olarak açılmış paylaşım. Sorun yok yani.
Resmi inceledinizmi normalde IPC$ olan kısım 0 olaması gerekmezmi benimkinde 4 şu anda 0 sorun yoksa IPC$ de 4 kişi warken neden bilgisayarım kasılıyor.Ağdaki bilgisayarlar bağlıdır demeyin çünkü gizli paylaşımları gösterir IPC$.