Trendyolda gezinirken bir anda ekranın alt yarısı siyahlaştı Uygulamadan çıktım , aç kapa yaptım düzelmedi. Sonrasında da telefonu sıfırladım düzelmedi. araştırdım pek rastlanan bir durum değil sanırım yabancı sitelerde bir tane benzer durum buldum . Sebebi ne olabilir sizce ? Telefon 3 aylık herhangi bir düşmesi , darbesi , sıvı teması gibi bir şey söz konusu değil elimdeyken bir anda gitti. |
iPhone 11 Ekranının Yarısı Koyu mu? İşte Bilmen Gerekenler
iPhone 11 kullanıcılarının yaşadığı bilinen bir sorun, ekranın yarısının koyulaşmasıdır. Bu sorun genellikle aşağıdaki belirtilerle ortaya çıkar:
- Ekranın yaklaşık yarısı diğer yarıdan daha koyu bir renge dönüşür.
- Koyu kısım, ekranda yatay veya dikey olarak görünebilir.
- Koyu kısım, kullanım sırasında yanıp sönebilir veya sürekli koyu kalabilir.
Nedenleri
iPhone 11 ekranının yarısının koyulaşmasının birkaç olası nedeni vardır:
- Donanım Arızası: Ekranın kendisindeki bir arıza, koyu renkli alana neden olabilir.
- Yazılım Sorunu: Bazı yazılım hataları da ekran sorunlarına yol açabilir.
- Darbe veya Hasar: Telefonunuz düşmüş veya hasar görmüşse ekran arızasına neden olabilir.
iPhone 11 ekranının yarısı koyulaştığında deneyebileceğin birkaç çözüm vardır:
- Yeniden Başlat: Telefonunu yeniden başlatmak, küçük yazılım sorunlarını çözebilir.
- Yazılım Güncellemesi: En son iOS güncellemesini yüklemek, yazılımla ilgili sorunları gidermeye yardımcı olabilir.
- Fabrika Ayarlarına Sıfırla: Bu, tüm verilerini sileceği için son çare olmalıdır. Ancak, inatçı yazılım sorunlarını çözebilir.
- Profesyonel Onarım: Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, profesyonel bir tamirciye danışman gerekebilir.
Önemli Notlar
- iPhone 11 ekranının yarısı koyulaştığında, sorunu kendi kendine çözmeye çalışmadan önce profesyonel tavsiye almak her zaman en iyisidir.
- Fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce tüm önemli verilerini yedeklemeyi unutma.
- Bu sorun yaygın bir sorun değil, ancak bazı iPhone 11 kullanıcıları tarafından bildirilmiştir.