Merhaba, 2022 Aralik Ayında Almanya Apple Store'dan aldığım 14 Pro 128 GB cihazım; Son 2 aydir, Sarj olurken(ucus modunda dahi), Telefon konusmasi yaparken (arka planda uygulamalar kapali) Twitterda, whatsapp veya instagram acikken Devamli asiri isiniyor ve de son 1 ayda batarya omru 98%den 94%e dustu. 20W Apple Orjinal Sarj Cihazi ve kablo kullaniyorum, eskiden cok hizli sarj ederdi, ancak su anda 30 DK sarjda kalsa 5%-6% sarj ediyor. Akasya Apple Store'a goturdugumde Genius Bardaki arkadas telefonun isindigini gordu, normal olmadigini soyledi, ancak kendilerinin islem yapamadigini KVK gibi yetkili teknik servislere basvurmam gerektigini soyledi. Cihaz isindiginda neredeyse elle tutamayacagim hale geliyor. 2 Defa teknik servise basvurdum, 2 sinde de tum testleri basariyla gectigi soylendi ve ayni sekilde iade edildi. (KVK Antalya ve TVT Antalya) Cihaz yuksek isi uyarisi vermedigi icin, cihazi ciplak elle sicakliktan dahi tutamayacak duruma gelmek onemli bir durum degilmis. Cihazda kilif dahi kullanmamaya basladim artik ve isin icinden cikamiyorum. Bu sorunu nasil cozebilirim, fikri olan var mi? |
iPhone 14 Pro Isınma Sorunu
iPhone 14 Pro'nun piyasaya sürülmesinden bu yana, bazı kullanıcılar cihazlarının ısınma sorunu yaşadıklarını bildirdiler. Bu sorun, özellikle belirli uygulamaları kullanırken veya cihazı uzun süre şarj ederken ortaya çıkıyor gibi görünüyor.
Isınma sorununun çeşitli nedenleri olabilir. Bir olasılık, cihazın güçlü işlemcisinin yoğun görevleri gerçekleştirirken aşırı ısınmasıdır. Diğer bir neden, pilin aşırı ısınmasına neden olabilecek hızlı şarj özelliğidir. Ayrıca, cihazın kılıfı ısıyı hapsederek ısınmaya katkıda bulunabilir.
iPhone 14 Pro Isınma Sorununu Giderme
Cihazınızın aşırı ısınmasını önlemeye veya gidermeye yardımcı olacak birkaç adım şunlardır:
- Cihazını en son yazılım sürümüne güncelle.
- Cihazı aşırı güneş ışığına veya yüksek sıcaklıklara maruz bırakma.
- Güç aç tüketen uygulamaları arka planda kapat.
- Cihazı şarj ederken kılıfını çıkar.
- Cihazın pil sağlığını kontrol et. Pil sağlığı %80'in altındaysa, pili değiştirmeyi düşün.
- Sorun devam ederse, cihazı yetkili bir Apple servisine götür.
iPhone 14 Pro'nun ısınma sorunu yaygın bir sorun değildir, ancak bu sorunu yaşayan kullanıcılar için can sıkıcı olabilir. Yukarıdaki adımları izleyerek cihazının aşırı ısınmasını önleyebilir veya giderebilirsin.