Şimdi Ara

İPHONE 16gb 3gs SARJ PATLADI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
5.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim de sarj aletinden çok fazal cızırtı geliyor cihazı bağlayınca aynı şeyden bende korkuyorum doğrusu geçmiş olsun
  • aman kardeşim vallaha cok dikkat et öyle ses falan geliyorsa allah korusun birsey olmasın bence bekleme yani birsey olmasını bekleme git bir servise gönder sarj aletinin kafasından cıkıor ses sanırım kafasını yolla sadece garantiye.Garantisiz ürünse zaten hiç kullanma yeni garantili bir ürün al kendine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackwind9 -- 5 Şubat 2012; 14:46:50 >
  • benıde korkuttunuz valla ayak ustu he
  • dostum korkulmıcak gibi değil seninde gecenin 1 de evinde bi patlama olsa evin elektriği ana trafondan kesilse sarj aletinin usb kısmı kapkara olsa tlf bi yere fırlamış olsa sende korkarsın emin ol..
  • asla garantisiz ürün kullanmam ve büyük gecmiş olsun daha kötü birsey yaşamamışsınız bence bu konunun peşini bırakmayın umarım en kısa zamanda yeni telefonunuza kavusursunuz benim bildiğim iphone tamiri olmuyor heleki böyle iphonun prestij zedelicek olaylar yaşandığına garantili ürünse anında telefonu sıfırıyla değiştirirler
  • Benim de eskiden orjinal şarj aleti patlamıştı. Sıvı teması olmuş haberim yok benimde taktım ipod touch'ı bağladım yarım saat sonra fişek gibi fırladı şarj aleti. Hızdan usb kablosu koptu ama ipod'a birşey olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwind9

sarj aletini prize takınca ekrana dokunmatikde farklı seyler acılması ama sarj aletini pc bağlayınca böyle bir sorun olmaması demekki bir donanımsal uyumsuzluktur yanılıyorsam düzeltin riske girme kardeşim sende tlf prize değil pc bağlamanı tavsiye ederim....ben genede sanslıyım ürünü lisanslı bir ürün aldım ve firma yetkilisi olaya cok hassas davrandı en kısa ve en hızlı sekilde sorunun kaynağını öğrenip maduriyeyimi gidereceklerini söyledi benim için onemli olanda zaten firmanın yaklasımıydı o yüzden lütfen arkadaşlar lisasnsız ve garantisiz ürün iphone takmayalım eta telecom cok hassas yaklaştı fakat herkes benim gibi bir muhatap kendine bulmaya bilir yazık iphone az para değil yanmasın yada bir allah korusun yangın vs cıkabilir..

Şarj aletini telefona takınca dokunmatik özlliğini kaybetmesi konusu zaten birebir şarj aletiyle alakalı..

Aslında gerçekleşen olay geçekte dokunmatik özelliğinin kaybolması değil, aslında şarj aletinden gelen akım çok düzensiz olduğundan telefon sizin farkedemeyeceğiniz bir hızda bir şarj moduna bir girip bir çıkıyor, bu sebepten ötürüde sizni dokunmatik ekrandan yaptığınız girişleri yapamıyor.

Konu tamamen şarj aletiyle alakalı, zamanında bir arkadaşım ikinci el iphone aldığında yanında gelen çakma şarj cihazıyla da aynı sorunu yaşıyordu, acilen kaliteli bir şarj aleti almasını tavsiye ettim. Bu olayı okuduktan sonra da iyiki de yaptırmışım diyorum.

Bir arkadaş ta burada jailbreak'in bu tarz patlamalara sebep olduğunu söylüyor. Sizin durumunuzda bundan olduğunu düşünmüyorum ama bu ihtimal herzaman var zaten bu yüzden jailbreak li cihazlar garanti dışıdır, genelde jailbreak donanımsal ayarlara dokunmuyor, sadece cihazın uygulama lisanslama mekanizmasını aşmasını sağlyor. Bu şeklide cihazı patlatacak ayarda bir uygulama tabikide jailbreak üzerinden cihaza pil ömrünü uzattığını iddia eden yazılımlar ile kurulabilir yada alakasız uygulamalarla. (bu tarz bir uygulamanın app store üzerinden geçmesi imkansızdır ama jailbreak te mümkün) hatta jailbreakli telefonlara internet üzerinden ssh kanalıyla bir virüs gibi yayılıp iphoneları patlatan bir virüs veya worm bile yazılabilir.

Zaten bu sebepten ötürü uzun zamandır jailbreak yapmıyorum. Günümüzde yasal yollarla bile bu telefonlardan yapılan olaylar ortada, yasal operatörler ve devletler bile telefonumuzun konumunu ve başka birçok datasını telefonun orjinal firmwareleri ile takip ediyorkan, kim olduğunu bilmediğiniz bir insanın tam olarak ne yaptığını bilmediğiniz ve telefonun güvenlik duvarlarını kpatan bir uygulamayla neler yapabileceğini hiç bilemezsiniz, benden söylemesi.En basitinden iphone lara SSH kanalı açmak demek cihazınıza internet üzerinden erişimi sağlayabilen insanlara %100 kontrolü vermiş olmak demek. şifrenizi değiştirmenin de bu işi gerçekten yapmak isteyen insanlar için pek bir anlamı olmadığını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 5 Şubat 2012; 15:06:20 >

• al işde şimdi eft yapcam yapamıyorum niee cünkü cep telefonumda kaldı tek kullanımlık şifre üreten yazılım.şimdi bi daha bankaya git sıra bekle vs..hangi birini sıralim ki telefonumdan ucan rehberimemi telefonumdaki resimlerimemi kullanamadığım internet paketime vereceğim 80 lirayamı neyi sıralim rehberim geri gelcekmi ? yani ister istemez herseyi düşünüyorum..:(
  • üstad geçmiş olsun da telsim bayii nedir?
    telsim bayii mi kaldı yav..
  • quote:

al işde şimdi eft yapcam yapamıyorum niee cünkü cep telefonumda kaldı tek kullanımlık şifre üreten yazılım.şimdi bi daha bankaya git sıra bekle vs..hangi birini sıralim ki telefonumdan ucan rehberimemi telefonumdaki resimlerimemi kullanamadığım internet paketime vereceğim 80 lirayamı neyi sıralim rehberim geri gelcekmi ? yani ister istemez herseyi düşünüyorum..:(

pazar günü eft yapamazsınız bu 1.
    2. si bankanızı arar durumu iletirsiniz online programın yetkisini iptal ederler,
    internet üzerinden işleminizi tamamlarsınız..

panik yok
  • dostum ben bankada calısıyorum zaten :) pazar günü eft yapılmadığını bende biliyorum..
    eft şimdi yapmıcam talimat vericem bankaya gitmeden hiçbir güvenlik yazılımı le ilgili değişiklik yapılmaz.
    ben suan i-anahtar kullanıyorum bu i anahtarı yazılımı tek kullanımlık şifre üretir o yazılımda suan telefonumda yüklü ve o şifre ile internet bankacılığı kullanılır...güvensiz bağlantıdan int giriş yapmam.....elinde şifre olmadımı ne tlf gelen şifreyi görürsün nede i-anahtarı kullabilirsin bu sekildede işlemi hiçbirsekilde yapamazsın..güvenli olmayan bağlantılar dısından yapılan bağlantılarda hiçbir zaman sana cağrı merkezi yardımcı olmaz..çünkü siz sisteme i-anahtar gibi bir güvenlik koymussunuz..bu değişiklikle bankaya gitmeden sözle olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackwind9 -- 5 Şubat 2012; 15:20:44 >
  • quote:

dostum ben bankada calısıyorum zaten :) pazar günü eft yapılmadığını bende biliyorum..
    eft şimdi yapmıcam talimat vericem bankaya gitmeden hiçbir güvenlik yazılımı le ilgili değişiklik yapılmaz.
    ben suan i-anahtar kullanıyorum bu i anahtarı yazılımı tek kullanımlık şifre üretir o yazılımda suan telefonumda yüklü ve o şifre ile internet bankacılığı kullanılır...güvensiz bağlantıdan int giriş yapmam.....elinde şifre olmadımı ne tlf gelen şifreyi görürsün nede i-anahtarı kullabilirsin bu sekildede işlemi hiçbirsekilde yapamazsın..güvenli olmayan bağlantılar dısından yapılan bağlantılarda hiçbir zaman sana cağrı merkezi yardımcı olmaz..çünkü siz sisteme i-anahtar gibi bir güvenlik koymussunuz..bu değişiklikle bankaya gitmeden sözle olmaz..

:) hocam çıktığından beri sözünü ettiğiniz uygulamayı kullanıyorum,
    i-anahtar olmadan tek kullanımlık şifre üretemez ama interaktif şifreniz ile web üzerinden giriş yapabilirsiniz,

i-anahtar sadece ileri giriş güvenliğini arttırır. (bazı işlemleriniz kısıtlanır ama eft ve havale yapabilirsiniz sorunsuzca :)

kısacası bankada çalışıyorsanız bugün eft yapamadığınıza üzülmeniz mantıksız, çünkü yarına devredilecekti bugün yapacağınız işlem isteiğiniz. yarında banka çalışanı olarak ilk kapıdan siz gireceğinize göre cep telefonunuzdan bile daha hızlı işlem gerçekleştirebilirsiniz. bunu kastediyorum.

ekleme: çağrı merkezini arayıp i-anahtar uygulamasını iptal ettiririm ben iphone umu kullanamadığımda, şubeye falan gitmeye gerek yok 100lerce kere yaptım bu işlemi.

eğer çağrı merkezinden kapattırırsanız i-anahtar özelliğini, webden girdiğinizde öncelikle hizmet numaranız ve interaktif şifreniz sorulur, sonraki adımda kullanıcı adınız görüntülenir ekranda, sonraki adımda parolanız ve bankanızın telefonunuza sms ile göndereceği 4 basamaklı şifre girilir..

neyse geçmiş olsun size tekrar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 5 Şubat 2012; 15:49:27 >

• sanırım yazılarımı takip etmiyorsunuz ben izindeyim suan..ve ileri güvenlik aracı olmadan coğu işlemi kullanmayı tercih etmiyorum ayrıca telefon var ise elinizde 4 basamaklı şifre gelir mesaj olarak :)).keşke sizin kadar pozitif olabilsem..suan elimdeki simkartta 1 tane tlf numarası yok ayrıca annemin telefonunu aldım suan annemde telefon yok.çok rahatım hiç gergin değilim izindeyim ve arıcağım dostlarım var arkadaşlarımın numarası yok...cok relaxım hiç gergin değilim...aynı seyleri yasarsanız iyi anlıcağınızı düşünüyorum..neyse konuya cevap geldiği için dönüyorum en kısa zamanda rehberm ve telefonuma kavuşayim başka birsey istemiyorum olumsuzluk düşünmek istemiyorum...iyice geriliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackwind9 -- 5 Şubat 2012; 15:53:12 >
  • quote:

sanırım yazılarımı takip etmiyorsunuz ben izindeyim suan..ve ileri güvenlik aracı olmadan coğu işlemi kullanmayı tercih etmiyorum .keşke sizin kadar pozitif olabilsem..suan elimdeki simkartta 1 tane tlf numarası yok ayrıca annemin telefonunu aldım suan annemde telefon yok.çok rahatım hiç gergin değilim izindeyim ve arıcağım dostlarım var arkadaşlarımın numarası yok...cok relaxım hiç gergin değilim...aynı seyleri yasarsanız iyi anlıcağınızı düşünüyorum..neyse konuya cevap geldiği için dönüyorum en kısa zamanda rehberm ve telefonuma kavuşayim başka birsey istemiyorum olumsuzluk düşünmek istemiyorum...iyice geriliyorum..

Aman Kardeş Bozma Moralini Cana Gelen Mala Gelsin.
  • mal onemli değil daha oncede bu tlf güncelleme yaptım storeden rehberim ucdu eski rehberimi kullanıyorum ...
    şimdi ondan korkuyorum simkartı annemin tlf taktım 1 tane numara cıkmıyor izindeyim arkadaşları arıcam arıyamıyorum numaralarını bilmiyorum ve moralim bozulmaması elde değil..
  • quote:

sanırım yazılarımı takip etmiyorsunuz ben izindeyim suan..ve ileri güvenlik aracı olmadan coğu işlemi kullanmayı tercih etmiyorum .keşke sizin kadar pozitif olabilsem..suan elimdeki simkartta 1 tane tlf numarası yok ayrıca annemin telefonunu aldım suan annemde telefon yok.çok rahatım hiç gergin değilim izindeyim ve arıcağım dostlarım var arkadaşlarımın numarası yok...cok relaxım hiç gergin değilim...aynı seyleri yasarsanız iyi anlıcağınızı düşünüyorum..neyse konuya cevap geldiği için dönüyorum en kısa zamanda rehberm ve telefonuma kavuşayim başka birsey istemiyorum olumsuzluk düşünmek istemiyorum...iyice geriliyorum..

bende yaşarım sizin yaşadığınız şeyleri zaman zaman,
    iphone kullanıyorsanız evde bir yerlerde 3-5 kuruşluk telefon bulundurmak şart yoksa nazımızı çeken hep annelerimiz oluyor :)

probleminiz çözülene kadar aşağıda ki yönergelere başvurabilirsiniz ihtiyacınız olursa

iphone unuza ait backup dosyasını bulun bilgisayardan (root :\Users\ kullanıcı adınız \AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup )
    iphone backup extractor yazılımı ile tüm sms, resim, telefon rehberi bilgilerinize ulaşabilir, ulaşmanız gereken kişilerin telefonlarını görebilirsiniz.

• quote:

mal onemli değil daha oncede bu tlf güncelleme yaptım storeden rehberim ucdu eski rehberimi kullanıyorum ...
    şimdi ondan korkuyorum simkartı annemin tlf taktım 1 tane numara cıkmıyor izindeyim arkadaşları arıcam arıyamıyorum numaralarını bilmiyorum ve moralim bozulmaması elde değil..

hat turkcellmıydı kardesım.
  • tşkler kardeşim denicem iyi oldu bu sevindirici bir haber...
  • hattım avea dostum türkcell değil..
  • quote:

hattım avea dostum türkcell değil..

yedekleme gıbı bır sansınız yokmuydu rehberı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.