Şimdi Ara

iPhone 2G | 3.1.3 | Jailbreak (JB) & Unlock & Fake IMEI | redsn0w | Ana Konu (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
4
Favori
144.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iphone 2g cihazım acil arama ekranında idi ne yaptıysam düzeltemedim ,1,1,4 e 7,5 ile düşmek istiyorum ama 3-4 dakika telofon siyah ekranda yuvarlak dönen bekleme işareti çıkıyor ve en sonunda itunesde hata kodu yazıyor 1011 hatası değişik versiyonlarda değişik hatalar aldım farklı bilgisayarlarda denedim olmadı telofon recovery moda ve dfu moda geçiyor hata sorunları ve çözümlerini denedim olmadı mesala ireb 4 denedim olmadı

ben burda özellikle şunu öğrenmek istiyorum 1,1,4 e düşerken shft+restore dedikten sonra 1,1,4 ü seçip tabi itunes 7,5 ile telofon kapanıp açılıyor elma işaretinden sonra yuvarlak daire sürekli dönüyor yükleme barı çıkmıyor yani yüklemeye hiç başlayamıyor bu neden olabilir daha öncede değişik telofonlara versiyonlar yükledim o yüzden yönergeleri dikkatli takip ediyorum

bir ilginç sorunla daha karşılaştım onuda yazayım her yolu denemeye çalıştığım için 1,1,4 e düşme yönergelerinden birinde ilk önce itunes versiyonu 7,7 ile 2g için 2,0 frimvareyi yükleyin diyor fakat 7,7 yi bilgisayara yüklediğim zaman iphone yi görmüyor kaldırıp 7,5 veya başka versiyonu kuruyorum iphoneyi görüyor hiç itunes kurulmamış bilgisayarda 7,7 yi kurdum gine iphoneyi görmedi o yüzden bu adımı gerçekleştiremedim
    yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

• Arkadaşlar Acil Yardım !

Telefon 2G 3.1.2 G idi bütün içeriği sil dedim telefonda ! telefon artık açılmıyor !!
    lütfen bana yardım edin :(((

Telefon siyah ekran üzerinde Beyaz Apple logosu ile kaldı ! ilk açınca beyaz logonun üstünde bi çark gönmeye başlıyor ama sonra oda donuyor !
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetakd

merhaba arkadaşlar, uzun uğraşlar sonunda telefonum kullanıma hazır hale geldi. şimdi size en baştan yaşadıklarımı anlatmak istedim, ki böylece aynı durumda olan arkadaşlar faydalansın, yalnız şimdiden söyleyim, başlangıçta hiçbir fikrim yoktu ne yapacağım konusunda, internette korkunç bir bilgi kirliliği var ve kafam allak bullak olmuştu. Hiç olmazsa her yerde unlock ve jailbreak işlemleri için 3G ve 3Gs telefonlar için yönlendirme vardı.

telefonum piyasaya ikinci kez çıkan iphonelardan. sanırım 2007 yazıydı, temmuzda birinci partiler satışa çıkarılmış ve amerikada uzun kuyruklar oluşmuştu. fakat bu sim kilit kırma korkusu yüzünden almaya cesaret edemiyordum ama Vatan'a dönmeden 2 hafta önce gittigidiyorda iphone kırılma ilanlarını görünce gittim bir apple store'dan satın aldım, 4gb alacaktım ama sadece 8 gb satıyorlardı (o zamanlar 16gb yoktu). vergiler dahil 449 dolar vermiştim. türkiyede de kırmak için doğu bankta 150 tl istediler ve 3 gün süre verdiler. ama ben ilanda gördüğüm elemanla 100 liraya anlaşmıştım. o zamanlar ingilizce bile siteler yoktu, ne yapacağımı bilmiyordum adam yarım saatte telefonu bana verdi ve 100 liramı almıştı, çok koydu, ve 2.2 versiyona kadar güncellemedim. sonra bi arkadaşımın yoğun ricasıyla 2.2'ye güncelledim, o zamanda bütün listem silinmiş, mesajlarım fotoğraflarım gitmiş, dımdızlak kalmıştım. ve birdaha update etmeye tövbe ettim. ta ki, yeni nesil oyunları açamayana kadar.. hikaye kısmı burada bitiyor. şimdi gelelim bu gün yaptıklarıma.

ilk başta kendimi garantiye almak için bir back up dosyası oluşturdum, iddaalara göre bu back up dosyası, bütün telefon rehberimi, mesajlarımı, maillerimi, fotoğraflarımı saklayacak, daha sonra oluşacak bir aksilikte geri yüklememe imkan sağlayacakmış. bunun için, itunes'i açtım. iphone simgesine (soldaki listede) sağ tıklayıp "backup" dedim ve bir kaç dakika sonra yedek alınmıştı.

artık araştırmalarımı iyice yoğunlaştırdım. farklı sitelerden farklı makaleler okudum. kimisinde "sakın yüklemeyin, 3.1.3 geri dönüşümsüz olarak kilitliyor, biraz sabredin vs. vs. yyazıytordu. ingilizce sitelerde de araştırma yaptım ama aynı sorun orada da vardı, ne yazıkki her sitede 3G ve Gs lerden bahsediyor, "baseband" diye hiç duymadığım terimler kelimeler geçiyordu. derken bir sitede, "custom firewire" diye bir olay okudum. orada 2G'lerin baseband olayıyla bi alakasının olmadığından bahsediyordu. sadece güncellenecek telefonun "jailbreak"lı olması şartı vardı, işte aradığım sayfaydı ama emin olamadım çünkü sayfalar dolusu forum başlığından birtane bile 2G'den bahseden mesaj yoktu. derken bu konu başlığını okudum. artık iyice gaza geldim, ilk mesajdaki bağlantıları bilgisayarıma indirdim (redsn0w 0.9.4, 3.1.2 firmwire ve bootloader 3.9, 4.6) bu başlık bir harikaydı zira sadece 2G kullanıcıları vardı. bütün mesajları okumaya koyuldum, karşılaşabileceğim sorunlara hazırlıklı olmalıydım. derken bir mesaj gördüm.

quote:

Orijinalden alıntı: afterflame

2.2.1'den 3.1.2'ye şöyle geçtim:
    ingilizanahtarı'ndaki custom firmware'i indirdim. itunes'ta önce backup aldım. Sonra shift+restore ile custom firmware'i yükledim. Herşeyi ile hazır halde kuruldu ve sonra da backup'tan uygulamalar da dahil olmak üzere herşey geri yüklendi.
    Başka hiçbir şey yapmama gerek kalmadı.

ilgili steye gittim, ve 3.1.2 firmware'in inmesine oldukça zaman olduğu için denemek istedim. dedim ya çok fena gaza gelmiştim. ve shift+restore yapıp, 3.1.3 custom firmware seçtim ve kurulum başladı. herşe güzel ilerledi. derken nerede hata yaptım bilmiyorum ama, itunes hata verdi, hata kodu 1604. ve artık telefonum ilk aldığımdaki gibi açılmıyordu. DFU modda (http://vimeo.com/1555408) itunes'a takınca restore edilmesi gerektiği yazıyordu. mecburen bende onaylayıp 3.1.3'e bastım, restore and install dedim ve itunes'tan sanki faturalı bir telefonmuş gibi indirmeye başladım. indirdi kurdu, ve ileti geldi. telefonum artık simkilitliydi, açılmıyordu. ilk mesajda yazılanları tekrar gözden geçirdim. çünkü orada da orjinal 3.1.3 yükleniordu. oradaki programı kurup çalıştırdım (redsn0w 0.9.4). "install cydia" ve "unlock" kutucuklarını işaretledim. bootloader'leri gösterdim, firmware'e gelince yine indirdiğim 3.1.2'yi gösterdim. next deyince, telefonumun kapalı olması gerektiğini hatırlatan bir yazı geldi, kapattım ve tekrar next'e bastım, burada bir yazı yazdı ve geri sayım başladı. yazıda kısaca, power tuşuna basılı tutunuz yazıyor ve geri sayıyordu, tabi hazırlıksız yakalandım. back dedim yine yaptım, bu sefer ikinci maddeye geldi, burada da yuvarlak düğmeye de basmamı söylüyordu ve geri sayım devam ediyordu. ve 3. madde açıldı, elimi kapatma düğmesinden çekmemi söylüyordu, ama yuvarlak tuşa basmaya devam ediyordum. bu 30 sn felan sürdü, sonra hata iletisi geldi, başaramadınız diye. back dedim ve yine başladım. yine başaramadım. bir türlü zamanında yapamadım. derken 4. denemede farklı bişeyler oldu, itunes açıldı, felan. bişeyler yüklenmeye başladı. tabi ben elimi hiç yuvarlak düğmeden çekmiyorum heyecandan, sonra 2 dk sonra felan tamamlandı diiye yazdı. finish'e tıkladım. telefonda da birşeyler yüklüyordu, hiç ilişmedim kendisi bişeyler kurdu yükledi. telefon açıldı. pin kodu istedi, girdim. herşey süper. baktım hemen, çalışıyordu. 3.1.3 yüklenmişti.

ama maalesef bütün listem yine silinmişti. resimler mesajlar, telefon bomboştu. üzüldüm. ne laybedebilirim ki deyip önceden yedeklediğ dosyayı çalıştırmaya karar verdim. itunes açılınca direk restore yapmam için bi ekran vardı, daha 3-4 saat önce aldığım yedek duruyordu. bastım, yükledi. aıldı. sonra bir baktım o da ne!! telefon listem mesajlarım fotoğraflarım, hattaotomatik kilit ayarlarım parlaklık ayarlarım bile duruyordu!! ama hiç bir uygulama yoktu ve ipod bomboştu, mzikleri videolar gitmişti. 3.1.3 yüklenmişti. harika, bu sevinci sizlerle paylaşmak istedim. çok ayrıntılı ve uzun anlattığğımın farkındayım, ama böyle daha rahat faydalanabilecekleri düşündüm..

şimdi özetle,

1)ilk başta itunestan telefonun backup'unu aldım
    2)başka bir siteden indirdiğim 3.1.3 custom firmware dosyası yüklerken hata yaptım ve telefon tamamen silindi
    3)itunestan orjinal 3.1.3 dosyasını restore and instal yaptım, telefon çalıştı ama sim kilitliydi, menü çalışmıyordu, itunes işareti vardı.
    4)redsn0w 0.9.4programını çalıştırdım. install cydia ve unlock kutularını işaretlerim.
    5)firmware olarak 3.1.2 gösterdim (linki ilk mesajda var)
    6)botloader'ları ilk mesajdakieri indirip gösterdim
    7)telefonu kapattım, next dedim, iletilerin dediklerini yaptım. zamanlama hataları yüzünden burayı 4 kez tekrarladım.
    8)işlem bitince telefondaki yüklemeler bitene kadar bekledim.
    9)telefon açıldı ama rehber mesajlar silinmişti. tekrar restore back up dedim ve ilk aldığım yedek dosyasını gösterdim.
    10) işte o da kurulunca rehber mesajlar ve ayarlarım geri geldi, telefon 2G 3.1.3 oldu, müzikler ve uygulamalar gitt
    i.

benden önce mesaj yazan herkese teşekkürler.

not: bilgisayarım windows 7 64 bit, itunes son sürümü, telefon 2G

itunes 9.0.3 Olarak deniyorum ama DFU modda telefonu görmüyor !
    7.5 grüyor ama iphona tıklayınca arka plan siyah şekilde yeni pencere çıkıyor tık ! yok

telefon komple silinsede problem yok !
    3.1.3 yapmak istiyorum !

• Arkadaşlar bende sorunumu çözdüm !
    ne yaptığımı anlatayım.
    Son Sürüm iTunes indirdim 10.50 sanırım.
    Telefonu DFU MODA aldım. hani kablou ve itunes logosu olan reklam. ve itunes u açtım ve itunes dediki.
    restora yap geç dedi. bende itunes ok abi dedim.

Restora ettim otomatik serverdan indirdi kurdu etti kısa sürede.
    sonra açıldı sim kart installed error dedi.
    sonra bende Redsnow 9.0.0.4 açtım 39 46 loader yükledim.
    3.1.2 restore dosyasını gösterdim.
    sonrada Unlock ve cydia işaretledim. dfu moda aldırdı beni.

sonra da oldu ! açıldı telefon.
    sonrawww.jailbreakme.com dan tekrar jailbreak yaptım. cydia 1.1 oldu (1.0 dı.)

bundan sonra tekrar inşaata devam edeceğim deneyimlerimi paylaşmak istedim.
    sözde iphone yardım siteleri mantar gibi çoğaldı şimdi hepsinde tıs yok kayboldular.
    2 sene evvel ia ile bu siteden bakarak yapmıştım herşeyi. ia kapalı burası kaldı.

• arkadaşlar bir sorunum var benim kuzene amerikadan 2g gelmiş kuzenim bilmeden türkiye sürümüyle güncelleme yapmış ve şimdi telefon tamamen açılmıyormuş yani açılırken ingilizce bi yazı yazıyormuş sanırım firmware sürümleri farklı gbisinden yazı şimdi biz bunu nası güncelleyebiliriz yardımlarınızı bekliyorum
  • Altuu paylaşımların için teşekkürler. Bu yöntemi kullanarak iphone u çalıştırdım. İlk redsnow da işlem bitmeden program kapandı. İkincisinde işlem bitti fakat telefon dfu mod'dan çıkmadı. Üçüncü denememde ise mutlu sona ulaştım. 4.3.2 ipsw ile işimi hallettim. Herkese kolay gelsin.
  • Arkadaşlar 2G fake imei li 3.1.3 custom firmware dosyasının olduğu link ölmüş. Yokmu yenileyecek olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreeORAK

Arkadaşlar 2G fake imei li 3.1.3 custom firmware dosyasının olduğu link ölmüş. Yokmu yenileyecek olan ?

Evet o dosyayı yenileyebileyecek yokmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

Arkadaşlar bende sorunumu çözdüm !
    ne yaptığımı anlatayım.
    Son Sürüm iTunes indirdim 10.50 sanırım.
    Telefonu DFU MODA aldım. hani kablou ve itunes logosu olan reklam. ve itunes u açtım ve itunes dediki.
    restora yap geç dedi. bende itunes ok abi dedim.

Restora ettim otomatik serverdan indirdi kurdu etti kısa sürede.
    sonra açıldı sim kart installed error dedi.
    sonra bende Redsnow 9.0.0.4 açtım 39 46 loader yükledim.
    3.1.2 restore dosyasını gösterdim.
    sonrada Unlock ve cydia işaretledim. dfu moda aldırdı beni.

sonra da oldu ! açıldı telefon.
    sonrawww.jailbreakme.com dan tekrar jailbreak yaptım. cydia 1.1 oldu (1.0 dı.)

bundan sonra tekrar inşaata devam edeceğim deneyimlerimi paylaşmak istedim.
    sözde iphone yardım siteleri mantar gibi çoğaldı şimdi hepsinde tıs yok kayboldular.
    2 sene evvel ia ile bu siteden bakarak yapmıştım herşeyi. ia kapalı burası kaldı.

aynı sorun bende de vardı
    sayende cihazı kurtardık jb yaptık üstüne
    teşekkür ederim paylaşımın için

• quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

quote:

Orijinalden alıntı: EmreeORAK

Arkadaşlar 2G fake imei li 3.1.3 custom firmware dosyasının olduğu link ölmüş. Yokmu yenileyecek olan ?

Evet o dosyayı yenileyebileyecek yokmu ?

Ben r.a.p.i.d e up yapıyorum linki atarim en azından birilerine lazim olur.

• Merhaba arkadaşlar, lütfen yardım.

İphone g2 cihazımda version yükseltmeye gidince cihaz bloke oldu (usb ve itunes)işareti çıktı. Bu sorunu DFU moda girerek (unlock,jailbreak) proğramlarıyla çözdüm iphone um çalışmaya başladı ama bu seferde sim kartımı görmedi ve telefon işlevi çalışmadı. Bunların hepsinin normal olduğunu formlardan öğrendim. Tekrar başka bir version denemem gerekiyormuş. Ancak bu seferde telefonumu bağladığımda ve itunes açıldığında DFU moduyla girdiğimde direk aşağıdaki fotoğraftaki (geri yükle) seçeneğini sunuyor. Sevindim ve geri yükleyi çalıştırdım, gayet güzel 10 dakika boyunca yüklemeler yapıyor ama gel gelelim değişen hiçbir şey olmuyor sonuçta bloke olma işareti (usb ve itunes) e dönüyor. Başka hiç birşey yapamıyorum. Yani benim istediğim (Restore) seçeneğini bir türlü bulamıyorum. İlgileneceklere şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazsever -- 13 Şubat 2012; 1:51:57 >

• Telefonu dfu mod a alamiyorsun sanirim. Ondan cikmiyor restore yazisi. Dfu mod la ilgili videolari izle sonra tekrar uygula olacakdir
  • Efsane Olcak 2G
  • Çok teşekkürler
  • Arkadaskar bisey sormam lazım. Elimde 2g var. Fake imeili. Jb yapılmış telefona ama cydia falan acılmıyor. Jb silmek icin restore yapacagım. Restore yapınca fake imei gider mi telefon kayıtsız duruma mı düşer yoksa restore yapmak imei yi etkilemez mi?
  • altuu bana yardımcı labilir misin yardıma ihtiyacım var çok acill
  • Merhaba arkadaşlar sorunum basit aslında elimde kayıtlı bir İphone 2g var redsnow 0.9.4 ile jb yaptım fakat unlock yapmıyor servis yok yazıyor Vista kullanıyorum çözümü olan varmı acil?
  • itunes cannot run because some of its required files are missing

diye hata veriyor ? nedendir acaba ?
  • Fake imei sahip cihazımı cfw ile restore ettim fakat farklı bir imei numarası geldi bu sefer?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.