Merhabalar arkadaslar, bu foruma az once kayit oldum ve bu benim ilk mesajim. o sebepten surci lisan edersem simdiden affola apple ile ilk tanismam 8gb ipod nano almam ile gerceklesti ve o zaman anladim ki her ne kadar pahali da olsa gerek tasarimsal ve gerekse kalite acisindan apple urunleri fiyatini gercekten hakedior. iphone 3g nin turkiyeye gelecegini ogrenince de gercekten bu telefonu edinmeliyim diordum ve edindim.. turkcell hattim olmadigindan ve turkcell'in bana yaptigi ibnelikten oturu (ayiririz tamam dediler ve ayirmamislar iphone hatta eleman bana bak seni ilk siraya kaydediorum da dedi neyse) gidip teknosadan aldim bir iphone. bi takim kredi karti islemlerinden oturu de 1550 ye almis oldum telefonu. turkcellden almak cok cok daha mantikliymis. biraz bayilmis oldum parayi. neyse..
2 hafta kadar oldu sanirim telefonu alali ve yaklasim 1,5 haftadir da forumlari takip ediordum. sayenizde pek cok faydali bilgiye sahip oldum. sizlere de cok tesekkur ederim.
benim bu mesaji yazmamdaki amac ise artik ben bile biktim bu garanti ya da garanti kapsami olayindan. her ne sekilde bi forum acilmis olursa olsun konu hep donup dolasiyor ve ayni yere gelior. ben de kendi fikirlerimi soyleyeyim istedim. ha diceksiniz ki sen yaptin mi hayir yapmadim fakat 1550 vermis olmanin getirdigi bisey olsa gerek bu ben aciksasi jailbreak olayini destekliyorum ve biliorum ki benim de telefona jailbreak yapmama en fazla 1 hafta kaldi. turkcell ya da vodafone dan almis olanlar icin zaten uygun bi fiyata gelmis oluor telefon dusunulurse. nedeni ise benim avea ile 1 gunde internet uygulamalarini denemem ile 80-90 konturum uctu gitti. sadece 3gb internet icin bile turkcellden alinirmis. gec olsa da farkettim bunu. neyse konumuza geri donelim.neden jailbreak'i destekliorum.
iphone bir telefondur ozunde ve benim sahsi telefonumdur. ben telefonuma istedigim gibi hukmedemeyeceksem telefonumu ben istediim sekilde deil apple nasil istiorsa o sekilde kullanior olmam. bu gercekten sinir bozucu bir durum. neden 1550 verdiim telefonu baskasi nasil istiorsa oyle kullaniorum ki? sanirim jailbreak ile benim pek cok derdime care bulunuor. bu arada yanlis anlasilmasin parali programlari ucretsiz kullanmak deil benim derdim ama telefonumdan bekledigim bir takim ozellikler var.
1- temami istediim gibi deistirebilmek istiorum 2- istediim mp3leri zil sesi olarak atayabilmek istiorum 3- bir takim ayarlarimi (edge kapatabilmek gibi) yapabilmek istiorum 4- kamerali cep telefonu aldiysam video cekebilmek istiorum 5- daha once hic kullanmadim ama ii biseyse ve belki bir gun isime yararsa mms kullanabilior olmaliyim 6- tek tek sarki atar gibi resim ya da e-book da atabilmek istediim zaman bilgisayara baglayip yine tek tek silebilmek istiorum
simdilik aklima gelenler sadece bunlar.. ve bunlar parali ya da parasiz herhangi bi official application ile cozulemeyen sorunlar sanirim. eger tabiki bunlar app store da satilan uygulamalar ile kazanabileceim ozellikler ise hic dusunmem veriim parasini alayim sorun olmaz zaten en pahali program 3$-5$ felan. ama forumu takip ettigim kadariyla bunlar sadece jailbreak yapilmis bir telefonda kazanabildigimiz ozellikler. ve dedigim gibi simdilik sadece biraz daha sabredebiliorum daha fazla sabredemem sanirim. gerci saniyorum henuz 2.1'in windows icin quickpwn cikmadi. gerci zephirot bi sekilde kirdigini yazmisti ama sorun yasayan cok olmustu. ben dahi bana o kadar girdikten her gun 5 kurussuz okula gidip gelmeme ragmen garantiyi takmiyacak konuma geldim. neyse.. sadece sizlerle de paylasmak istedim tekrardan tesekkur ederim herkese
uzun oldu ama kusura kalmayin..
quote:
iphone bir telefondur ozunde ve benim sahsi telefonumdur. ben telefonuma istedigim gibi hukmedemeyeceksem telefonumu ben istediim sekilde deil apple nasil istiorsa o sekilde kullanior olmam. bu gercekten sinir bozucu bir durum.
Konunun tam özeti bu sanırım
cumleler pek bi devrik olmus uzun olduundan ama ozunde anlasiliyor konu saniyorum
Şu MMS 'İ ne çok kişi seviyormuş anlamıyorum.Ama kullanan insanda pek görmedim.Çek fotoğrafını, at mailini daha kolay.MMS yaygın bişey olsa apple zaten o özelliği eklerdi..
Sorularının cevabı ayrıntılı bir şekilde forumda mevcut..
Hayırlı olsun cihazın..
quote:
Orjinalden alıntı: krocheah
1- temami istediim gibi deistirebilmek istiorum 2- istediim mp3leri zil sesi olarak atayabilmek istiorum 3- bir takim ayarlarimi (edge kapatabilmek gibi) yapabilmek istiorum 4- kamerali cep telefonu aldiysam video cekebilmek istiorum 5- daha once hic kullanmadim ama ii biseyse ve belki bir gun isime yararsa mms kullanabilior olmaliyim 6- tek tek sarki atar gibi resim ya da e-book da atabilmek istediim zaman bilgisayara baglayip yine tek tek silebilmek istiorum
tam olarak mp3'leri atama olmasa da mp3'den bir parça kesip zil sesi yapabilidiğin siteler var..
MMS gerçekten gereksiz..yani yıllardır bu özellikteki telefonları kullandık, gönderdiğim MMS sayısı bir elin parmağını geçmemiştir..
hadi video olayı MMS'den daha çok kullanılıyor..ama yine de çok zaruri değil yani..
edge kapama ve dosya aktarımı konusunda hak veriyorum sana..ama senin de belirttiğin gibi turkcell'in kampanyası ile edge de
sorun olmaktan çıkıyor..ancak yine de kapatılabilmesi gerekirdi
quote:
1- jailbreak: WinterBoard veya Kate 2- jailbreak: RiPTones 3- jailbreak: carrier.plist doysasına AllowEdgeEditing eklemesi 4- jailbreak: Cycorder 5- jailbreak: SwirlyMMS 6- vallahi bu dediğin bana gelmez ben tek bir şarkı dinleyeceksem bile koca albümü atarım cover bölümünde güzel gözüksün diye :)
Apple yatsın kalksın jailbreak' e dua etsin..
quote:
....bi takim kredi karti islemlerinden oturu de 1550 ye almis oldum telefonu.
quote:
...yapmadim fakat 1550 vermis olmanin getirdigi bisey olsa gerek bu
quote:
...neden 1550 verdiim telefonu baskasi nasil istiorsa oyle kullaniorum ki
mms varken kimse ugrasmazdi mms olmayinca herkese dert oldu ehehehe
quote:
Orjinalden alıntı: Leopar
quote:
1- jailbreak: WinterBoard veya Kate 2- jailbreak: RiPTones 3- jailbreak: carrier.plist doysasına AllowEdgeEditing eklemesi 4- jailbreak: Cycorder 5- jailbreak: SwirlyMMS 6- vallahi bu dediğin bana gelmez ben tek bir şarkı dinleyeceksem bile koca albümü atarım cover bölümünde güzel gözüksün diye :)
Apple yatsın kalksın jailbreak' e dua etsin..
zaten orda kasteddiim sarki atmak deil:) tek tek foto atabilmek ya da silebilmek ve herhangi bir pdf reader ile pdf dosyalarimi telefona muzik atar gibi atip okuyabilmek. sanirim pdf okuyabilmek icin web uzerinden download edip felan yapmak gerekior. tam olarak bilemiorum.
arkadaslar su mms olayına takılmayın lutfen, elinizdeki cihaz bir mobile internet ozelligi olan cihaz, mms ise gecmis zamanlardaki sms in eksiklerini az da olsa kapatmaya calisan bir ozellikti, bir gecis formatiydi o kadar, yahu cektiginiz resmi internet uzerinden paylasim icin mail atabiliyorsunuz, adamlar size mobileme adlı bir platform olusturmus durumda tamam ucretli olabilir ama sizde kendi ucretsiz servislerinizden yararlanabilirsiniz. su mms olayını asalım artık !!!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme