Şimdi Ara

iPhone 3GS/3G iOS 4.1 UNLOCK ÇIKTI!!! iPhone 4 sahipleri biraz daha bekleyecek! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.952
Cevap
2
Favori
264.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caytem

limesn0w fake arkadaşlar.Boşuna ümitlenmeyin diye söylüyorum.

Dedin ya tamam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: savrotin

bende 4.1 02.10.04 baseband'li cihaz var.Limeian ile Jb yaptım.4.2 jailbreak cıktıktan sonra ben 4.1 jailbreakli cihazıma unlock yapamıcam mı ?4.2 ye mı yukseltmem lazım illa ?

Oyle oluyor sanırım, yani shift restore ile 4.1 i gosterseniz de olmuyor, mecburen 4.2 yukleniyor sanırım.

Zaten SHSH in mantığı da bunun onune gecmekmis sonunda anladıgım kadarıyla. Apple telefonun ECID kaydına bakıyor, ona gore 4.2 den baskasını yukletmıyor, ama shift restore yapmadan once yapılan bir islem ile (bu islemin ne olduğunu hala bulamadım :) aldığınız eski versiyon shsh kaydını gösterip shift restore yapınca, kaydın alındığı versiyon yüklenilebiliyormuş.
  • hocam ıslem boyleyse sacmalıktan baska bırsey degıl bu.madem 4.2 cıkartıorsun unlock'uda ona gore yapacan neden 4.1 jb yapıosun o zaman ? benım bıldıgım kadarıylada 4.2 cıkınca jb+unlock cıkacak cıkan unlock 4.1 surumlerı ıcınde kullanılabılecek oyne bılıyorum ?
  • Arkadaşlar unlock işlemlerinin versiyon ile bir alakası yok basebandler ile alakalı bir işlem unlock işlemleri. Yani 4.2.0 çıkınca yeni bir baseband gelecek tamam ama 4.1.0'da ki baseband korunarak 4.2.0'a güncelleme işlemi yapılabilir. Ya da SHSH kaydı ile 4.2.0'a güncelleme yapılıp yeni 4.1.0'a dönülebilir.
  • quote:

hocam ıslem boyleyse sacmalıktan baska bırsey degıl bu.madem 4.2 cıkartıorsun unlock'uda ona gore yapacan neden 4.1 jb yapıosun o zaman ? benım bıldıgım kadarıylada 4.2 cıkınca jb+unlock cıkacak cıkan unlock 4.1 surumlerı ıcınde kullanılabılecek oyne bılıyorum ?

Hocam yeni versiyonla birlikte yeni baseband gelince, bu işle uğraşan insanlar eski baseband'lı versiyonu unlock yapabilmek için yeni baseband'ı kullanıyorlar genelde (hani kapatılan açıkları, yapılan değişiklikleri falan bulup ona göre program yazıyorlar falan)

Dolayısıyla eski baseband kırılmış oluyor, yani yeni versiyonla yeni baseband geldiği gün kırılması zor, adamlar da çalışıyorlar yani hep :)

Eski baseband kırılmış oluyor ama apple da bunun önüne geçebilmek için şimdi yeni versiyon geldimi daha eskisini yüklemenin önüne geçmiş durumda. dolayısıyla insanların baseband'ı da artıyor versiyonla birlikte

İşte SHSH kaydı alma da bu durumda işe yarıyor zaten. Bu kaydı aldığınızda bu kaydı göstererek eski versiyona dönebiliyorsunuz veya sanırım yeni versiyonu yükleseniz bile eski versiyonun baseband'ında kalabiliyorsunuz

• O zaman yenı base band geldıgınde benım 02.10 eskı oldugu ıcın unlock u cıkacak benım surum yukseltmeden (4.2'ye yani) unlock yapabılcem.Yanı kısacası 4.1 02.10 surumle ben unlock yapabılecegım degılmı ? surum yukseltmeden surum yukseltmek ıstemıyorum :) 4.1 olsun
  • O zamana kadar 4.1.0 için unlock çıkarsa evet. Çıkmazsa 4.2.0'ın final sürümü yayınlandıktan sonra onun için unlock çıkar farklı işlemlere de gerek kalmaz.
  • Bari bende bildigimi soyleyeyim :)

Iphone denen zimbirti aslinda modemi olan bir bilgisayar. Bilgisayar yazilimina IOS deniyor ve linux temelli. Baseband denen seyde modeminin uzerindeki firmware.

Jailbreak yapilinca IOS kiriliyor. Sonra apple yeni IOS surumu cikariyor. Bir de her cihazin kendine ozel ECID numarasi var. Tipki IMEI gibi.
    Apple bu firmware dosyalarini cihazlarin kendi ECID numaralarini kullanarak kriptoluyor. Kripto duzgun degilse, firmware sizin cihaza yuklenmiyor. Apple'da bir sure sonra eski firmware dosyalarini kriptolamayi birakiyor. Boylece siz resmi olarak eski firmware'e donus yapamiyorsunuz. Eger tinyumbrella ile sizin cihaza ozel kriptoyu yedeklerseniz, eski firmware dosyalarini sunan server'lar ve bu parcalar ile eski IOS'a donus yapabilirsiniz. Bu da jailbreak olayinda sizi kurtatir.

Yalniz baseband ya da modem firmware olayi farkli. Bunun downgrade'i benim bildigim yok. Belki eski surumlerde vardi ama simdi iphone4 konusundayiz. Unlock yaptiginiz modem firmware'ini hep korumalisiniz. Yoksa SHSH kayitlari filan ise yaramaz, bir sonraki unlock'i beklemek durumunda kalirsiniz.

• Şunu sorayım hemen. 4,1 baseband 2.10.04. Şu anda zaten unlock olmadığından çok sıkıcı geçen bu bekleme sürecini, bugün de uzun yolculuk yapacağımdan dolayı jailbreak yaparak az da olsa telafi etmeye çalıştım. SHSH kaydım var. Şimdi 4.2 versiyon çıktıktan sonra ben bir şekilde unlock yapabilirim değil mi 4.1 ve 2.10.04 baseband için? Yoksa çıkmadan 3-5 gün önce temiz bir restoreyle birlikte 4.1 sürümde mi JB'siz mi kalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kby -- 14 Ekim 2010; 16:37:14 >
  • yaparsın kardeş.. artık senin birşey yapmana gerek yok.
    4.1 için çıkarsa zaten versiyonun 4.1 olduğu için yaparsın. 4.2 için çıkarsa shsh aldığın için bb sabit tutarak 4.2 geçersin gene yaparsın.
  • Eyvallah hocam, eğer bu unlock'u da kaçırırsak zaten, ben bırakırım bu işi...
  • kby senın muhabbetın aynısı bendede var iste dostum.Bekleyıp gorecez bende jb yaptım cıhazı kullanıyorum.bılgısayar gıbı kullanıom cıhazı.Fena da degıl ısıme yarıor su haldede :)
  • ben de aynı durumdayım. 4.1 JB var bende.. unlock yapamazsak artık hep beraber satarız telleri.. yada kırarız.. :D ama sabır arkadaşlar. daha önce de bekleyenler oldu hatta yakın cevremde bekleyenler oldu. ve her seferinde olumlu sonuç alındı. JB de de öyle olmadı mı. daha 1 hafta öncesine kadar ağlıyorduk. ama olacak.
  • hayri unlock cıkmazsa aynı anda kıralım cıhazları sen yere bende duvara vurayım
  • Arkadaslar lutfen biri bana bunun cevabini versin:

Advanced tan sonra request from Apple mı olacak yoksa Cydia mı ?

Telefon JB li degil ve yapmayi dusunmuyorum, yani Cydia yok.

Cydia'si olmayan da Cydia mi secsin? Yoksa apple mi?

Cydia'si olmayan Cydia secerse, unlock ciktiginda jb yapinca gelecek olan Cydia, daha onceden cydia yokken cydia secilerek yapilmis shsh kaydini anlar ve yapilmis olarak gorur mu?

Yoksa kasmadan diger secenegi mi isaretleyeyim?

Diyelim ki diger secenegi isaretledim ve shsh yedegi aldim, hemen ardindan bir kez de cydia secerek cydia serverina da yedek yapabiliyor muyuz, yoksa bir kerelik bir islem mi bu, ikincisine musade edilmiyor mu?

Artik rica ediyorum bilen biri bu sorunun yanitini versin bana, 1 haftadir shsh almadim yau.. 4.2 gelicek nerdeyse, her gun betasi cikiyor :)

Tesekkurler
  • selamlar şimdi net olarak şu sorunun cevabıı rica edicem elimde bir iphone4 var, versionu 4.1
    greepois0n 'dan JB için gerekli programı indirdim ama daha Unlock cıkmadıgından telefeonu
    JB yapmadım

bunun yanı sıra baseband dediginiz hadise sanırım modem firmware dimi? eğer öyleyse benim
    basebandim 02.10.04

sonuç olarak unlocku cıktımı? cıkmadıysa cıkacagı zaman nerede yayınlanacak acaba greenposi0n gibi
    takip edebilecegim bir internet sitesi var mı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: YCAYTUG
    selamlar şimdi net olarak şu sorunun cevabıı rica edicem elimde bir iphone4 var, versionu 4.1
    greepois0n 'dan JB için gerekli programı indirdim ama daha Unlock cıkmadıgından telefeonu
    JB yapmadım

bunun yanı sıra baseband dediginiz hadise sanırım modem firmware dimi? eğer öyleyse benim
    basebandim 02.10.04

sonuç olarak unlocku cıktımı? cıkmadıysa cıkacagı zaman nerede yayınlanacak acaba greenposi0n gibi
    takip edebilecegim bir internet sitesi var mı ??

Burayi takip et yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Arkadaslar lutfen biri bana bunun cevabini versin:

Advanced tan sonra request from Apple mı olacak yoksa Cydia mı ?

Telefon JB li degil ve yapmayi dusunmuyorum, yani Cydia yok.

Cydia'si olmayan da Cydia mi secsin? Yoksa apple mi?

Cydia'si olmayan Cydia secerse, unlock ciktiginda jb yapinca gelecek olan Cydia, daha onceden cydia yokken cydia secilerek yapilmis shsh kaydini anlar ve yapilmis olarak gorur mu?

Yoksa kasmadan diger secenegi mi isaretleyeyim?

Diyelim ki diger secenegi isaretledim ve shsh yedegi aldim, hemen ardindan bir kez de cydia secerek cydia serverina da yedek yapabiliyor muyuz, yoksa bir kerelik bir islem mi bu, ikincisine musade edilmiyor mu?

Artik rica ediyorum bilen biri bu sorunun yanitini versin bana, 1 haftadir shsh almadim yau.. 4.2 gelicek nerdeyse, her gun betasi cikiyor :)

Tesekkurler

videolu çekip anlatacaktım ama diğer konuyu okudum,çözmüşsün sanırım problemi

• şerif ağa diyorki 4.2 official cıkmadan yayınlamıcam diyor beta 3 cıktı inş 2-3 güne final i cıkar bizde telefonumuza kavuşuruz
  • ah savortin bu kadar para verdikten sora nasıl kıralım bu cihazları ya.. ama bezen aklıma da gelmiyor değil tabi.. ha geçrekleştiremem o başka mesele... :D ama iyi tarafından da bakmak gerek. unlock çıkmayan versiyon yok.. :D eli mahkum.
    quote:

hayri unlock cıkmazsa aynı anda kıralım cıhazları sen yere bende duvara vurayım
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.