Şimdi Ara

iphone 3gs batarya süresi uzatmak için tavsiyeler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende iphone 3gs 16gb var. Yanlışlıkla 3.1.3 e yükselttiğim günden beri şarjım az gitmeye başladı. Öyle ki artık can sıkıcı bir hal aldı. Bende bugün biraz araştırma yaparken ( yeni bir iphone kullanıcısı olduğum için bazı şeyleri bilemiyorum) bir kaç tavsiye ile karşılaştım. Forumdan aratma yaptım ancak bulamadığım için böyle bir konu açtım. En azından bu tür konuları burada toplayabiliriz diye düşündüm. Şimdi konumuza gelelim.

Mail veya safari kullanımından sonra home tuşu ile çıktıktan sonra bu tür progmraların arka planda çalışmaya devam ettiğini ( geçte olsa) buldum. Telefonu her ne kadar kullanmasamda kullanım saati için neden 7 saat yazdığını anladım. Bu tür programlardan force quit ile çıkılırsa böyle bir problem kalmıyormuş.

Force quit için

3g lerde

app açık iken 8sn home tuşuna basmak ve programın kapmansını sağlıyormuş

3gs lerde

ise homu tuşuna basılı tutulduğunda voice control çıkıyor. Onun yöntemide şöyle app açıkken stanby a alma ve açma tuşu( sağ üstteki tuş) basılı tutuyoruz. Kapatmak için sağa çekin ibaresi geldiğinde homu tuşuna basıyoruz. ( ikisine aynı anda değil) app kapanana kadar uyguldıktan sonra program kapanmış ve artık arka planda çalışmıyor olacak.

Bu iki program yani mail ve safarinin dışında arka planda çalışan başka bir program app vs. var mı? Bunların kapatılması şarj süresini gerçkten etkiliyor. Dün şarj ettiğim telefonum yaklaşık 10 saat sonra sadece 4 dak konuşma yapmış olmama rağmen yüzde 80 e düşünce bende kafayı yemek üzreydim.

Bunun dışında 3g yi kapatmak.

Konum servisini kapatmak

push maillleri kapatmak

bluetooth kapatmak

bunlarında şarj süresini uzattığı söyleniyor. Başka tavsiyesi olan var mı? Varsa yazabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi war3021 -- 23 Nisan 2010; 12:53:44 >

• parlaklığı da azaltmak baya faydalı olabilir.
  • Benim bunlardan hepsi açık ve uygulamalar tamamiyle calismaya devam ediyor.Ama yine de en az 1-2 günü buluyor.
  • Konuyu hortlatayım.

Sarj yüzdesi gösterimini aktif hale getirmek sarjı etkiliyor mu? Deneyen var mı?
  • Hortlamışken bir pro önereyim
    battery doctor'u deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutech
    Hortlamışken bir pro önereyim
    battery doctor'u deneyin

BEn denedim hic bir degisiklik olmadi yanlis bisey mi yaptim acaba
  • iPhone un klasik şarj sıkıntısı.Benim de 3gs 16 gb telefonum da uygulamaları fazla kullanmazsam 2 gün gidiyor şarjı kılı kılına.Ama ilaveten,

3g özelliğini kapattım
    Parlaklığını azalttım
    Bildirimler kapalı
  • Bu battaru doctor un espirisi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: konman4245
    Bu battaru doctor un espirisi nedir?

İphone nasıl şarj etmemiz gerektiğini gösteren icinde ipuçları olan bir program bende yeni deniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: planktonik

iPhone un klasik şarj sıkıntısı.Benim de 3gs 16 gb telefonum da uygulamaları fazla kullanmazsam 2 gün gidiyor şarjı kılı kılına.Ama ilaveten,

3g özelliğini kapattım
    Parlaklığını azalttım
    Bildirimler kapalı

ilk zamanlar ben full parlaklık+3g+uygulama vs kullanıyordum sarjı 8 9 saat gittiğini gorunce senn dedgn gibi öyle yapıyorum şimdi bu sferde bir garip duruyo alet sanki yorulmus gibi kapanıcak gibi heran başka çaresi yok değil mi uzun sarj için

• Max 3 saat gidiyor sarjim
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdinDžeko

Max 3 saat gidiyor sarjim

3 saat mı ? naptın bataryaya sen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Error 404

quote:

Orijinalden alıntı: EdinDžeko

Max 3 saat gidiyor sarjim

3 saat mı ? naptın bataryaya sen ?

Ben iphonedan sonra pcyi biraktim 1 senedir hep iphonedayim parlaklik fulle yakin 3g acik bildirim acik ipod acik safari her dk acik oyun falan derken bitiyor :)
  • Arkadaşlar Auto-Brightness açıkken daha fazla gidiyor şarj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.Beverly
    Arkadaşlar Auto-Brightness açıkken daha fazla gidiyor şarj.

Evet o da acik bende
  • quote:

Onun espirisi kullandığın ortama göre ışığın ayarlanması.
  • quote:

quote:

Ciddi misin,bilmiyordum çok sağol.
  • quote:

quote:

quote:

Ciddi misin,bilmiyordum çok sağol.

:D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.