Şimdi Ara

Iphone 3GS Ölü Pixel :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 23 aralıkta best buydan %15 indirimde iphone aldım. Bu iphone da ilk günden ölü pixel olduğunu keşfettim.(telefon açılınca sadece siyah ekranda belli oluyor) ordaki müşteri hizmetlerindeki geek scuat fln müşteri hizmetleri ewt 1 tane war dedi. değiştirirz dediler ama ellerinde telefon yoktu 30 gün içinde değiştirebilme hakkım var ama 30 gün 4 gün sonra bitmek üzere. en son gittim tekrar operasyon müdürleriyle görüştüm 5 taneye kadar olması lazım ölü pixelin dedi ama isterseniz alalım cihazı genpaya gönderelim dedi.Bende götürceksem ben genpaya götürürüm ben sizden aldım değiştirmek istiyorum dedim bu sefer değiştiremiyoruz dediler.Sonra genpayı aradım ölü pixel 1 tane kabul mü evet dediler.değiştiriyormuyuz dedim hyr ekranı değiştiriyoruz dediler.Dedim tamir edilmiyo iphonelar artık ediliyor dediler. sizce ne yapmalıyım ??Bendeki ölü pixel toz gibi duruyor sadece siyah ekranda war mavide yeşilde fln yok.

• 30 gün dolmadıysa mecbur değiştirmeleri gerekiyo diye biliyorum sen yine bi ısrar et aldığın yere mahkemeye falan veririm de çünkü öyle bi hakkın var
  • ben psp almıştım iki tane ölü piksel vardı hiç dert etmedim kullandım. eğer sizde dert etmeyecekseniz böylece kullanın. eğer genpaya verirseniz ve ekran değişimi yaparlarsa doğrusu oda bir sorun. ben şahsen bir ölü piksele hiç bakmam yeterki benim sıfır telefonumu teknik servis parmaklamasın..
  • bencede genpa işi sakat ama ısrar et arkadaşların dediği gibi değiştirt allaha şükür bende çıkmadı ölü piksel fln
  • ısrar etçem de adamların elinden alcağım telefon yok 1 aydır iphone gelmedi.nese böle kullancaz bende çok rahatsız olmuom ztn ama olsun sınırları zorlucam. ama gidipte genpaya vermem kız gibi telefonu kullanırım 2 yılın sonunda veririm öle bişey olcaksa nasılsa genpa hakkım 2 yıl
  • Dava açarım vb. diye korkutursanız belki değiştirirler.
  • 4 tane olayı sadece lcd tv ler için.. telefonlarda 1 ölü pixel de bile değişim yapmaları gerek.. ayrıca onun artma ihtimali var ısrar et değiştirsinler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bilmeden konuşmayalım lütfen değişme olmuyor. Benim başımada aynısı geldi. Tüketici haklarını da aradım onlarda aynısını söylediler. Eğer sorun tamir ile giderilebilecek birşeyse telefonu tamir edip veriyorlar, eğer tamir edilemeyecek bir durum ise ozaman değiştiriyorlar ve aynı hatadan 3kez üst üste giderse cihaz değişmek zorunda kalıyor. Gelelim senin olayına 1 ölü pixel varken genpaya verdiğinde cihazı alacaklar 1hafta sonra yaklaşık teknik servise girecek ve ekranı değiştirecekler cihazı sana o şekilde teslim edecekler. Senin cihazı teslim etme sürenle teslim alma süren 1-2haftayı rahat bulur ben 12.gün almıştım. Umarım yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schumii -- 17 Ocak 2010; 0:52:03 >
  • tüketici haklarından bahset sorunlu cihazı 30 güne kadar deiştirmek mecburiyetindeler cihaz sorunsuz bile olsa 3 gün içinde iade edebilme gibi bi hakkınız var die biliorum bn ama detaylıca bi arastırmak lazım tabi saglam bilgilerle cıkman lazım adamların karşısına
    ben elektronik bi cihaz alcaksam ne olursa olsun orda yetkiliue actırtıorum onun ödemeyi yapmadan önce kontrol ediorum yok olmaz derlersede para elimde tmm almıorum ozamn diyorum tmm bakalım diolar
  • Avukat olarak size yardımcı olmaya çalışayım naçizane.Aldığınız mal ayıplı mal kapsamına girer.Bu şikayetinizi Hakem Heyeti'ne giderek çözebilirsiniz ancak direkt olarak Tüketici Mahkemesine gitmek sizin için bir fayda sağlamaz.Siz Hakem Heyetine başvurduktan sonra telefonun kullanıcı hatası mı yoksa fabrikasyon bir hata mı olduğu tespit edilir.30 günlük süre bitmek üzereyken gidin.Başvurduğunuz gün 30 günlük sürenin içinde olduğu için herhangi bir problemle karşılaşmayackasınız.Eğerki bir problem mevcut ise firmaya değişim için bir ihbarname gönderilecektir.Eğer herşey sizin lehinize olursa 3 tane seçimlik hakkınız mevcut.Ya tamir isterseniz ya para iadesi istersiniz yada başka bir ürün alarak onun kadar indirim istersiniz.Eğer hakem heyetinden çıkan sonuçla firmayla hala problem yaşıyorsanız ozaman Tüketici Mahkemesi'ne giderek kesin çözüm bulmuş olursunuz.Çünkü elinizde hakem heyetinden çıkmış bir rapor olacak elinizde.Bu tür davalar öyle uzun uzuadıya sürmez. en kötü 2 ay içinde çözüme kavuşursunuz.Ayıplı malların listesi 4077 sayılı kanunuda mevcut açıp bakabilirsiniz.Sorunuz olursa p.m den mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukuki34 -- 17 Ocak 2010; 19:18:30 >

• Arkadaşlar zaman daralıyor telefon mağazaya geldi bugun sordum ama 5 taneden aşağı ayıplı sayılmıyor denildi.Bununla ilgili kanuna nerden ulaşabilirim kanun olarak varmış 5 ölü pixel diye bulan var mı? Ve bana malı genpaya gönderceklerini sölediler tamir ediliyorsa edilcek fln dediler.kanunda şöle yazıyor

Satın aldığınız mal ayıplı çıkabilir ya da size sunulan hizmet ayıplı olabilir.Malın ayıplı olduğunu anlarsanız, 30 gün içinde, bu malı satıcıya geri vererek; ödediğiz bedelin iadesini, aynı kalitede bir ürünle değiştirilmesini, ücretsiz onarımını, ayıbın nedeni kadar indirim yapılmasını talep edebilirsiniz. Satıcı bu talebinizi reddemez. Hizmetin ayıplı olduğunu görürseniz, yine 30 gün içinde, yeniden yapılmasını, ödediğiniz bedelin iadesini talep edebilirsiniz.

şimdi onarım değiştirme veya indirim para iadesi fln bunlardan birini biz mi seçiyoruz ? önemli bi unsurda burası.

• Bazende düşünüyorum 0.01 mm belli belirsiz minik bir nokta için bu şeyler çekilir mi ama sanırım 1 ölü pixel ayıp değil en azından benim ayıbım deil :)
  • Size özel mesajımdada belirttiğim gibi kanunda böyle bir hüküm yoktur.Zatenki bu kadar teknik bir detaya girmeside mümkün değildir.Kanunlarımızda bu kadar boşluk mevcutken ölü piksel şukadar olmalıdır diye bir madde olması abestle iştigaldir kanımca.
  • aman abi bi ölü pixelden nolcak allah aşkına ben olsam umursamazdım nazar boncuğu olmuş D:
  • quote:

Orijinalden alıntı: mck67

Avukat olarak size yardımcı olmaya çalışayım naçizane.Aldığınız mal ayıplı mal kapsamına girer.Bu şikayetinizi Hakem Heyeti'ne giderek çözebilirsiniz ancak direkt olarak Tüketici Mahkemesine gitmek sizin için bir fayda sağlamaz.Siz Hakem Heyetine başvurduktan sonra telefonun kullanıcı hatası mı yoksa fabrikasyon bir hata mı olduğu tespit edilir..

demişsiniz, fakat tületici hakem heyeti bahsi geçen ürünün fatura bedeli 500 liraya kadarsa ilgileniyor diye biliyorum, yani 500 lira üzeri sorunlu ürünler için tüketici hakem heyetleri değil tüketici mahkemelerinin ilgileniyor olması lazım..

ayrıca forumdan takip ettiğim sürece genpa yanılmıyorsam 2008 e kadar olanları bir tek ölü pixelde bile değiştirirken artık tamir yoluna gidiyor, ayrıca forumda bazı arkadaşların pixel tamiri için verdiğinde gelen cihazlarının bukez ekran açılması neticesinde ışık sızması veya home tuşu basmama gb problemleri olduğunuda biliyorum , o yuzden egerkı senı rahatsız etmeyecek bır noktadaysa bence ölü pixelle yoluna devam et hıç boyle bır maceraya girişme derim, tercıh yınede senın ...

• bende dewam ediyorum ztn batmıyo jb mi yükler yoluma dewam ederim
  • Arkadaşım uğraşıp durma uğraştıkça kendini üzersin boş yere sıkılırsın. Benim cihazı tamir edip verdiler 2hafta cihazsız kaldım kaç kere gidip geldim sinir oldum, ekranı değiştirdiler. Geçenlerde gördüm 1tane ölü pixel gibi birşey oluşmuş. Kullanıyorum şu anda öyle herhangi bir sorunu da yok. Telefonu tamir ederlerken bir tarafını bozuyorlar benim telefona neler yaptılar. Sen kullan jbnin tadını çıkart ne bulursan yükle. O 1 ölü pixeli dert etme kendine.
  • öle yapıcam ya şuanda jb yi yüklücem acısını ordan çıkarcam herkese teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.