Şimdi Ara

iPhone 4, 04.12.02 Downgrade Tecrübelerim, Mağdurlar için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
7.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1 yıl önce iPhone 4 satın almıştım, çok uygun fiyata almıştım ismini cismini sorgulamamıştım tabi nereden geldiğini vs.

Telefonu aldığımda içerisinde Modem Firmware: 4.2.1 Baseband: 03.10.01 vardı ve geveyli kullanıyordum.

Neredeyse 1 yıl boyunca geveyli kullandım arada Jailbreak'te yaptığım olmuştu.

Aslında iPhone konusunda pek tecrübesiz değildim ta ki telefonu iOS 6'ya güncelleyene kadar :)

Ben telefonun sim kilitsiz olduğunu düşündüm aslında, her neyse telefon baseband oldu mu 04.12.02 :)

Duygularım tavan yaptı haliyle üzüldüm güzelim telefon iPod oldu, neredeyse son 1,5 aydır telefon iPod :)

SHSH kaydını önceleri bilmiyordum sonradan öğrendim, TinyUmbrella ile sorgulama yaptım.

Baktım 5.0.1, 5.1.1, 5.1.1b bi umut sevindim. iFaith ile 5.0.1' telefonu Modem Firmware versiyonunu düşürdüm

ama ne yaptıysam ne ettiysem Baseband kesinlikle düşmedi.

Şimdilerde 5.0.1, 5.1.1 6.0 ve 6.0.1 arasında geziniyorum telefonu 215 TL'ye Factory Unlock yaptırdım açılmasını bekliyorum :)

Telefon İngiltere Vodafone UK

O arada canım sıkılıyor telefonun Basebandını düşürmeye çalışıyorum.

Sonuç olarak iyi bi tecrübe edindim ki, telefon Modem Firmware istediğin sürüme düşüyor ama Baseband eğer son versiyon olduysa vay haline :)

Çözüm çıkar tabi de beklemek lazım sabır işleri biraz telefon o arada yazık oluyor uğraşıp

duruyorsun bi kenara koyup hiç çıkarmamak lazım belli bir süre benden söylemesi.

Bir de son olarak

repo.bingner.com
    http://repo.bingner.com

SAM ile unlock mümkün. 6.0 ıda 6.0.1 ide rahatlıkla unlock etmiş olursun :)

Jailbreak çıktı sanırım ama araştırmadım SAM ile 5.0.1'yken Unlock yaptığında

telefondan eğer sürümü yükseltirsen otomatik Unlock lu geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScorpionCoders -- 12 Kasım 2012; 20:44:32 >

• Bu arada sürüm düşürmek için SHSH kaydı gerekmiyor.

Bir de SHSH niye var anlamış değilim :)

SHSH kaydım yok telefonu 4.2.1'e indirdim açıklamasını yapabilen?

Herhalde SHSH zahmetsiz sürüm düşürme için :)
  • Bir de Factory Unlock için 215 TL ödedim,

belli başlı siteler var aslında bu işi yapan, ingilizcesi iyi olan direk site üzerinden

Factory Unlock işlemini gerçekleştirebilir gerçi İngilizce'ye de bakmıyor olay biraz ilgi lazım.

Ve türkiyedeki telefoncularda bu sitelerden Unlock yaptırıyorlar.

Normalde 65 ABD Doları = 116,993589 Türk Lirası bunuda biliyoruz :)

Factory Unlock için illaki telefonun Baseband'ı yükseldi eyvah gevey çekmiyor demenize gerek yok

Gevey'li kullananda bence yaptırmalı, sıkıntı çekmemek en güzeli..
  • Iphone 4 kullanıcısıyım, isveç simlocklu, geveyle kullanıyordum,
    Yeğen sağolsun ıphone u 6.0.1 güncelledi BB de 04.12.02 oldu, geriye dönmedi
    4.3.5 SSH kaydı vardı ama BB bir türlü eskiye geçiremedim, geveylede kullanamıyorum cıkmamıs,
    Ipad touch oldu, çözüm var mıdır?
  • 130 ile 155 dolar arasında.

www.officialiphoneunlock.co.uk
    www.allgsmunlock.com

Çözüm; Factory Unlock
    Para Yoksa Çözüm; Beklemek.
  • SHSH kaydı anladığım kadarıyla Baseband düşürmeye yaramıyor

Firmware arasında geçişte sıkıntı yaşanmamasını sağlıyor.

Zaten olay sürüm yükseltirken Baseband'ı korumak.

Baseband'ı koruyarak sürüm yükseltmek en sağlıklısı.
  • Bendeki iphone 4 blacklist , resmi yollardan acılamıyor
    Gevey yada yazılım bekleyecek sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kIvILcImx

Yaklaşık 1 yıl önce iPhone 4 satın almıştım, çok uygun fiyata almıştım ismini cismini sorgulamamıştım tabi nereden geldiğini vs.

Telefonu aldığımda içerisinde Modem Firmware: 4.2.1 Baseband: 03.10.01 vardı ve geveyli kullanıyordum.

Neredeyse 1 yıl boyunca geveyli kullandım arada Jailbreak'te yaptığım olmuştu.

Aslında iPhone konusunda pek tecrübesiz değildim ta ki telefonu iOS 6'ya güncelleyene kadar :)

Ben telefonun sim kilitsiz olduğunu düşündüm aslında, her neyse telefon baseband oldu mu 04.12.02 :)

Duygularım tavan yaptı haliyle üzüldüm güzelim telefon iPod oldu, neredeyse son 1,5 aydır telefon iPod :)

SHSH kaydını önceleri bilmiyordum sonradan öğrendim, TinyUmbrella ile sorgulama yaptım.

Baktım 5.0.1, 5.1.1, 5.1.1b bi umut sevindim. iFaith ile 5.0.1' telefonu Modem Firmware versiyonunu düşürdüm

ama ne yaptıysam ne ettiysem Baseband kesinlikle düşmedi.

Şimdilerde 5.0.1, 5.1.1 6.0 ve 6.0.1 arasında geziniyorum telefonu 215 TL'ye Factory Unlock yaptırdım açılmasını bekliyorum :)

Telefon İngiltere Vodafone UK

O arada canım sıkılıyor telefonun Basebandını düşürmeye çalışıyorum.

Sonuç olarak iyi bi tecrübe edindim ki, telefon Modem Firmware istediğin sürüme düşüyor ama Baseband eğer son versiyon olduysa vay haline :)

Çözüm çıkar tabi de beklemek lazım sabır işleri biraz telefon o arada yazık oluyor uğraşıp

duruyorsun bi kenara koyup hiç çıkarmamak lazım belli bir süre benden söylemesi.

Bir de son olarak

http://repo.bingner.com

SAM ile unlock mümkün. 6.0 ıda 6.0.1 ide rahatlıkla unlock etmiş olursun :)

Jailbreak çıktı sanırım ama araştırmadım SAM ile 5.0.1'yken Unlock yaptığında

telefondan eğer sürümü yükseltirsen otomatik Unlock lu geliyor.

hocam 6.0 4.12.02 var ayni durumdayimda sam ile unlock var demissin sam kapanali uzun bir zaman olmadimi? nasil unlock edicez

• quote:

Orijinalden alıntı: zekist

Bendeki iphone 4 blacklist , resmi yollardan acılamıyor

eğer istanbulda'ysan doğubank'ta bu işi yapıyorlarmış.ben yaptırmadım,ama cihazımı birkaç yere göstermiştim.gösterdiğim kişiler "abi bu cihaz kara listede o yüzden bişey yapamazsın" demişlerdi..sonra biraz araştırdım,doğubank'ta bu işi 150-200 TL arasında yapanlar olduğunu öğrendim..ama götürmedim,şuan başka bir tamirciye bıraktım telefonumu..aklında bulunsun sende bir araştır istersen..(gevey çıktı diyorlar,gittigidiyor da satışına başlanmış.ama doğru mudur bilemem kardeşim.istersen bak ) eyw.
  • quote:

130 ile 155 dolar arasında.

www.officialiphoneunlock.co.uk
    www.allgsmunlock.com

Çözüm; Factory Unlock
    Para Yoksa Çözüm; Beklemek.

ebay (unlockfusion) 'da 6 USD ye açıyorlar :) forumda yüzlerce,belki binlerce kişi öyle açtırdı..

• quote:

Orjinalden alıntı: zekist

Blacklist cabası zaten, ama kara listede olduğu

halde açılabileceğini duymuştum sen iyi bir araştır dnzylmz85 dediği gibi.

quote:

Orjinalden alıntı: Carnage
    hocam 6.0 4.12.02 var ayni durumdayimda sam ile unlock var demissin sam kapanali uzun bir zaman olmadimi? nasil unlock edicez

Yok SAM ile Unlock devam ediyor sen sürümü indirebiliyor musun, 5.0.1 yada 5.1.1'e ?

quote:

Orjinalden alıntı: dnzylmz85

ebay (unlockfusion) 'da 6 USD ye açıyorlar :) forumda yüzlerce,belki binlerce kişi öyle açtırdı..

Dediğin doğru olabilir ama emin değilim, bir kaç defa birileri açıçak oldu 40 TL ye

daha sonra yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yok UK servisleri henüz çalışmıyor bi süre aktif olmayacak,
    yok imei karalistede açamazsın vs gibi.

Şimdi 1,5 hafta oldu neredeyse bekliyorum telefonun açılmasını halen umutsuzum gerçi ama, hayırlısı :)

• tek sorunun karalisteyse çözüm bulurlar..ya zaten doğubank takilerin,çözüm bulamayacağı iphone sorunu yok :) adamlarda her şeyin bir çözümü mutlaka var..ben Kadıköy'de iphone tamiri yapan birkaç yere gittim,onlar bile çözemeyip Doğubank'a yönlendirdi..düşün artık :) bir araştır,telefon et vs.elbet bir çözüm vardır.
  • Fotoğrafla örnekliyorum;

6.0.1 SAM ın aktif etmesi ile birlikte kullanılıyor.

iPhone 4, 04.12.02 Downgrade Tecrübelerim, Mağdurlar için
  • Telefonun bağlı olduğu firmaya mail attım, olumsuz
    Ebayda bir kaç kişiyle yazıştım, olumsuz
    Perşembe günü dogubankta bir arkadaş var onun yanına gideceğim, bakalım durum değerlendirmesi yaparım
    6.0.1 den ben jailbreakla 4.3.5 e indir, ama baseband sabit kaldığından olmadı, açılmadı
    SamUnlock sisteminide bir var diyorlar bir yok tam anlaşılmıyor
    Kıvılcım sen çözebildin mi?
    Doğubank gelişmelerini buradan aktarırım.
  • Telefonu SAM unlock ediyor ama şebeke gelmiyor, baseband düşüremedikçe geveyi kesinlikle kullanamayız.

Baseband kesinlikle düşmüyor zaten uğraşmaya gerek yok.

Factory Unlock çözüm bende bekliyorum.

Birde senin şuanda Model ve Baseband nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: zekist

Telefonun bağlı olduğu firmaya mail attım, olumsuz
    Ebayda bir kaç kişiyle yazıştım, olumsuz
    Perşembe günü dogubankta bir arkadaş var onun yanına gideceğim, bakalım durum değerlendirmesi yaparım
    6.0.1 den ben jailbreakla 4.3.5 e indir, ama baseband sabit kaldığından olmadı, açılmadı
    SamUnlock sisteminide bir var diyorlar bir yok tam anlaşılmıyor
    Kıvılcım sen çözebildin mi?
    Doğubank gelişmelerini buradan aktarırım.

gelişmeleri paylaşırsan sevinirim..en azından benzer durumdaki arkadaşlar yararlanır..
    tahminen çözüm bulursun doğubank'ta..ben artık öğrendim ki,bu işi gerçekten profesyonellere bırakacaksın..istanbulda bir sürü tamirci gezdim..herkes farklı şeyler söyledi..ama herkesin gösterdiği ortak nokta : doğubank :)) çözemedikleri telefon yokmuş hepsini açıyolarmış..umarım senin cihazada çözüm bulunur

• Iphone 4 32GB
    Telenor Isvec
    Version 4.3.5 (8L1)
    Model MC605KS
    Modem Firmware 04.12.02

Bu şekilde, aslında Doğubank güvenmiyorum, elbette esnaf olan var, çakalıda çok olan bir Han, başıma çok farklı bir olay gelmişti, bir arakdaşımıza Iphone 3 almıştık, kredi kartıyla taksitli olsun diye sonradan Doğubanktaki firma kedni postundan çekmemiş mail Orderla başka bir firmadan parayı çekmiş, lakin ekstre geldiğinde başka ne olduğu belirsiz firma tüm kredi kartı limitini belirtmiş, Banka-firma-karttan çeken (Firmada ortada yok) arasında epeyce çok zaman kaybetmiştik, sıkıntılı bir durum, neyse
    şimdide imei yi kopyalarlar diye çekincem var. Bakalım yarın bir dolasalım esnaf arkadaşla veya onun önerdiği dükkana giderim.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: zekist

Blacklist cabası zaten, ama kara listede olduğu

halde açılabileceğini duymuştum sen iyi bir araştır dnzylmz85 dediği gibi.

quote:

Orjinalden alıntı: Carnage

Yok SAM ile Unlock devam ediyor sen sürümü indirebiliyor musun, 5.0.1 yada 5.1.1'e ?

quote:

Orjinalden alıntı: dnzylmz85

Dediğin doğru olabilir ama emin değilim, bir kaç defa birileri açıçak oldu 40 TL ye

daha sonra yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yok UK servisleri henüz çalışmıyor bi süre aktif olmayacak,
    yok imei karalistede açamazsın vs gibi.

Şimdi 1,5 hafta oldu neredeyse bekliyorum telefonun açılmasını halen umutsuzum gerçi ama, hayırlısı :)

yok hocam bende surum 6.0 baseband 4.12.02 vede shsh bloblar olmadigindan indiremiyorum baseband. O yuzden sanirim bu noktada sam de bir ise yaramiyor

• SAM zaten Downgrade etmeye yaramıyor.

Şöyle konuyu sanırım anlıyamadın, 4.12.02 kesinlikle düşürülmüyor SHSH olsa dahi.

Sürüm mü indirmeye çalışıyorsun Carnage yoksa Baseband'mı düşürmeye?
  • ikisinide yapmaya calisiyorum kIvILcImx ancak tabiki oncelik amacim baseband indirerek ultrasnowla unlock edip kullanmak 1.59.00a indirmek gibi ancak buda fiziksel olarak donanimsal chip degisikligiyle mumkunmus , factory unlock tek care gozukuyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.