Şimdi Ara

Iphone 4 çok mu karışık bir telefon?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle biliyorum bu tür mesajlar görünce kızıyosunuzdur "forumu takip et her sorunun cevabı var diye" kusura bakmayın fakat takdir edersiniz ki konular çok eski ve mesajların çoğu en az orta düzey iphone kullanıcları tarafından yazıldığı için bazı soruları ilk ağızdan öğrenmek istedim. Öncelikle turkcellden almak gibb bir ümidim vardı fakat tel. az istek çok olduğu için kontrantlı satış durdurulmuş (dedi bir tim görevlisi) lg chocolate bl40 kullanıyodum daha önce fakat çaldırdım. O zaman da kararsız kalmıştım fakat şimdi iphone çok daha sıcak geliyor bana çünkü işletim sistemsiz üst düzey telefonun hiçbişey olduğunu anladım. Lg'nin de kusursuz bir ekran kalitesi fakat hayal kırıklığına uğratan bir uygulama yelpazesi vardı.
    Aklımda 3 telefon var blackberry torch, iphone 4 ve galaxy s. Öncelikle iphone 4 fiyatından dolayı beni biraz düşündürüyor çünkü o fiyata ayrı ayrı foto. makinası laptop ve telefon alınabilinir. Tabi iphone'un özellikleri bu fiyatı kısmen hakediyor.
    1. Telefonu kullanmak çok mu karışık kullanmaktan kastım app. yüklemek jb yapmak telefonu beginner değil gerçekten desteklediği özellileri layıkıyla kullanmak. Daha önce kullanmadığım için gözümü korkutuyor bazen arkadaşlarımdan çokça denedim çabuk kavrarım gibi geliyor fakat bide sizden öneri almak isterim.
    2. Şebeke seviyesinde düşme ve ekranın sağ altında (yanlış değilsem) bi sararma problemi yaşayan kullanıcılar oldu türkiyede bu soruna çok az rastlandığı ve bir kılıf ile önlenebileğini biliyorum fakat ben kılıf kullanmaktan haz etmem pek bu konuda ne diyebilirsiniz
    3. Telefonun camdan oluşan gövdesinin çok hassas olduğu söyleniyor 1 veya 2 düşmede ekranın hatta bazen arka kapağın paramparça olabildiği örnek videolar izledim. Gerçekten bu kadar narin bir telefon mu?
    4. Fiyatının bu kadar yüksek olmasa hiç düşünmeden alacağım bu telefonu fiyatından dolayı alternatif olarak görüyorum sizce torch veya galaxy s i4'e tercih edilebilir mi? Samsung'un da app. store sahipmiş ne kadar kullanışlı bilmiyorum tabi aynı şekilde blackberry'de
    Canınızı sıktıysam özür dilerim. Cevaplayan olmasını ümit ediyorum

• 1-) jb çok zor değil.Versiyona göre yapılacaklar forumda bulabilirsin zaten.App yüklemek telefondan wi-fi bağlanarak bile app yükleyebilirsin.Öğrendikten sonra basit.
    2-)Bu sorunlar sadece bazı üretimlerde çıkıyor.Forumda yine hangi haftalarda hangi sorunlarla karşıladığını içeren bir konuyu 1. veya 2. sayfada bulabilirsin.
    3-)Evet.Hassas bir telefon.Özelliklede kasası çok çabuk çizilebiliyor.Fakat alıcağın korumalarla bunları önleyebilirsin imkansız değil.
    4-)Blackberry torch ve galaxy de iyi telefonlar.Fakat;alan insanlar bir süre sonra uygulama yetersizliğinden dolayı sıkıldıklarını söylüyorlar.(En azından tanıdıgım insanlar).Fakat;fiyat değer diye düşünüyorum sağlam birşey almak istiyorsan.Hani hem app storeda o kadar uygulamaya sahip olursun kıtlık yaşamadan multi-touch keyfi ve dokunmatigi yaşayabilirsin.Karar sana kalmış ben uygulamasız da yaparım diyorsan galaxy den yana seçim yapabilirsin.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• 3310 dan kolay.
  • Tam tersine nokia'lardan bile kolay bir kullanımı var
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Şunuda belirtmek isterim teknoloji özürlü yada kas kafa değilim :) Kavrayabileceğimi ve istediğim düzeyde kullanmayı becerebilecek teknolojik bilgiye sahibim. Tabi i4 apayrı bir dünya bu yüzden tecrübeli olanlardan bilgi almak istedim.
    Bir soru eklemek istiyorum benim bir hastalığım vardır o da herşeyi tek alette yapabilmek. Çok iyi foto. kalitesi uygulama desteği hızlı internet performanslı işlemci..
    Ve en önemlisi kaliteli müzik. Mazide kalan bir SE W580i telefonum vardı ve samimi söylüyorum hala çok telefondan daha iyi kulaklık kalitesi vardı manuel ekolayzer mega bass..
    Iphone için ne diyebilirsiniz. Ben ipod almamış olsamda çok kez ipod'tan şarkı dinledim sesler bana çok tiz ve netliği yetersiz geliyordu. i4'te manuel ekolayzer var mı? Ve kulaklık kalitesi nedir?
    Ek olarak kimi zaman kullananlara rastılıyorum kulaklıktan çok fazla dışarı ses sızıyor bu o kişilerin farklı bir kulaklık kullanmasından mı kaynaklanıyor yoksa son seste dinlendiği zaman her zaman yaşanacak bir durum mudur? (kulak içi kulaklık alarak çözülebilir fakat orj. kulaklık kalitesinde almaya kalkarsam iyi bir masraf daha çıkacaktır.)

• Siz bir alın hiç zorlanmassınız
  • Forumlarda herşey fazlasıyla ayrıntılı.
    hiçbir sorun yaşamazsınız:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 8.3 çok iyi değil mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Iphone 4 ü almadan önce benim de buna benzer endişelerim vardı,ancak aldıktan sonra anladım ki Iphone hiç de kullanımı öyle zor bir telefon degil.Ha karışık olan bazı noktaları elbette var ama sounc olarak basit bir cep telefonu değil,gelişmiş bir cep bilgisayarı bu cihaz.

Hayatında hiç akıllı telefon kullanmamış birisi olarak (bir önceki telefonum Nokia 8800 sirocco idi) benim iphone u tam anlamıyla çözmem 4,5 saat filan sürdü..Çoğu sanal klavyeye alışmakla geçti..JB ise 5 dakikalık iş.Greenpoison ile 5 dakikada JB atıp cihazı kırarsınız.Sinyal konusunda ise birşey söyleyemem ben hiç sorun yaşamadım.Cihazın çok narin oldugu söyleniyor ama konustugum çogu kişi ise tersini söyledi..Iphone 4 bilgidim kadarıyla çizilmeye filan da dayanıklı ama tabi sonuc olarak servet ödeyip aldıgımız makinelere de cocugumuz gibi bakmamız gerekir.

Eger durumunuz müsaitse hiç düşünmeyin alın derim.

• Çok teşekkür ederim cevaplar için .Kesin kararımı verdim. Türkiyede kontratlı ve ilk tercih olarak turkcellden alacağım en yakın zamanda ama telefonu bulmak çok zor hatta artık kimi tim'ler "biz kontratlı satmıyoruz, sadece cihazı satıyoruz" diyolar. Stok ile ilgili başlıkta yazılan yerlere giderek başlyayım aramaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunkaya

Çok teşekkür ederim cevaplar için .Kesin kararımı verdim. Türkiyede kontratlı ve ilk tercih olarak turkcellden alacağım en yakın zamanda ama telefonu bulmak çok zor hatta artık kimi tim'ler "biz kontratlı satmıyoruz, sadece cihazı satıyoruz" diyolar. Stok ile ilgili başlıkta yazılan yerlere giderek başlyayım aramaya.

http://forum.donanimhaber.com/m_43277150/tm.htm
    bu konudan takip edebilirsin

• http://www.iphoneturkey.biz/yeni-baslayanlara
    Bende iPhone hakkinda hiç bişey bilmiyordum burada çözdüm
  • ben bl40, ipod touch (iphone ile aynı sistem), n8, galaxy s kullanmış biriyim ve bu konularda cevap verebilirim. öncelikle ilk defa ipodumu aldığımda bana çok karmaşık gelmişti ama youtubedan 1-2 video izledim ve jailbreak yaptım. telefonun dosya sistemine girdim ve herşeyin çok basit oldugunu gördüm. jailbreak 1-2dk nızı alır o kdar. sonra app store uygulamalarını bedava indirebileceğinz installous isimli program var. bunu kuruyorsunuz istediğiniz uygulama elinizin altında. sadece uygulama değil jailbreakın ana merkezi cydia isimli uygulamadan iphone u tam olarak kullanmak için her türlü program mevcut. tema yazı tipi açılış logosu yardımcı programlar felan saymakla bitmez. konu biraz hortlamış ama inş almamışsınızdır bunları boşuna yazmamış olurum. hala almadıysanız operetör tercih etmeyin (çok konuşurum mesajlaşırım internet lazım felan derseniz ayrı tabi). turkcellde 2500tl ye satılırken gittigidiyorda aynı mal 1200tl ye satılıyor. ben 1 ay sonra almayı düşünüyorum ve gittigidiyordan 32gb lık olanını alacağım. müzik konusuna gelince. piyasadaki bütün telefonların sesinden yüksek olduğunu söyleyebilirim (kulaklık performansı tabi hoparlör değil). ben orjinal kulaklığını daha kutudan çıkarmadım. creative aurvana in ear kulaklığım var 20 ses seviyesi varsa 16 da tutuyorum 17de kulaklarım patlıyor. ekolayzer olarak kendiniz ayarlama orjinal yok fakat equ isimli programla 100bar ekolayzer ayarlamanız mümkün. ben baştan equ kullanıyordum fakat sonra orjinal ekolayzerinden r&b ve elektronik arasında takılıyorum. 3-4 kere yere sert düşüren arkadaşlarım var hiçbir sorunu yok ekran çok zor çiziliyor arkası için koruma alırsanız sorun yok. ama çizikler güneş altında görülüyor sadece. internet performansı çok iyi tam verim alabilirsiniz fakat flash desteği yok çok da önemli değil. şarj sorun olabilir hergün edeceksiniz mecburen. kamerası bir telefonun ne kdar iyi olabilirki. 5mp in en iyisini koymaya çalışmışlar. mikrofon kalitesi çok iyi. dokunmatik 5 multi touch lu dünyada tektir. diğer bütün markalar en fazla 3 lü multi touch koyarlar iphoneların 5 ipadlerin 7 liktir. bu size bazı yerlerde çok büyük avantaj sunar. çözünürlük zaten dünyada lider şuan. başkada birşey gelmiyor aklıma sorunuz olursa ister burda ister pm atarak sorun cevaplarım hayırlı forumlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.