Şimdi Ara

iPhone 4'de çok garip bir sorun var beyler bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler dayımın yurtdışından getirdiği bir iPhone 4 var şuan ben kullanıyorum.

Telefonda hoparlörden ve kulaklıktan müzik dinleyebiliyorum yani ses geliyor, ama şebeke üzerinden normal arama yaptığımda ne ses geliyor ne de benim sesim karşıya gidiyor.

Hatta birini aradığımda gelmesi gereken çalma sesi bile gelmiyor. Ama örneğin viber yükleyip birini aradığımda konuşabiliyorum fakat normal arama yaptığımda ne sesim gidiyor ne de geliyor.

Bir de şöyle bir şey var biri aradığında ya da ben aradığımda hoparlör tuşu kendiliğinden basılmış durumda oluyor.

Ahize ya da hoparlör bozuk diyeceğim ama dediğim gibi müzik dinlerken ses geliyor, viberden ses gelip gidiyor ama normal aramada durum böyle.

Restore etmek aklıma geldi fakat hatırladığım kadarıyla cihaz geldiğinde sim kilitliydi, restore edersem tekrar kilitlenir diye korkuyorum.

Ne diyorsunuz beyler?

• cihaz simkilitli ise geveyle kullanıyosundur o yüzden restore et geri aktifleştirirsin zaten geveysiz olarak kullanıyorsan simkiltli değildir yine restore et yani restore etmeden bi sonuca ulaşamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iwan

cihaz simkilitli ise geveyle kullanıyosundur o yüzden restore et geri aktifleştirirsin zaten geveysiz olarak kullanıyorsan simkiltli değildir yine restore et yani restore etmeden bi sonuca ulaşamazsın.

Hocam gevey simkarta takılan bir parça oluyordu değil mi bunda öyle bir parça falan yok direk simi o demire takıp onu da sokuyorum sim yuvasına.

Gevey olmayıp da sim kilitli olma ihtimali yok mudur türkiyeye getirttiklerinde baya uğraşıp sim kilidini açtırdılar diye hatırlıyorum çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: head

quote:

cihaz simkilitli ise geveyle kullanıyosundur o yüzden restore et geri aktifleştirirsin zaten geveysiz olarak kullanıyorsan simkiltli değildir yine restore et yani restore etmeden bi sonuca ulaşamazsın.

Hocam gevey simkarta takılan bir parça oluyordu değil mi bunda öyle bir parça falan yok direk simi o demire takıp onu da sokuyorum sim yuvasına.

Gevey olmayıp da sim kilitli olma ihtimali yok mudur türkiyeye getirttiklerinde baya uğraşıp sim kilidini açtırdılar diye hatırlıyorum çünkü.

evet gevey simkart ile birlikte sim demirine takılan küçük çiptir . şuanda cihaza direk hattınızı takıp kullanabiliyorsanız cihaz unlocktur . simkilidi bir kere kaldırdığınız zaman bir daha kilitlenme durumu olmaz . rahat bi şekilde restore yapın kesinlikle bir sorun olmaz.

• quote:

quote:

quote:

evet gevey simkart ile birlikte sim demirine takılan küçük çiptir . şuanda cihaza direk hattınızı takıp kullanabiliyorsanız cihaz unlocktur . simkilidi bir kere kaldırdığınız zaman bir daha kilitlenme durumu olmaz . rahat bi şekilde restore yapın kesinlikle bir sorun olmaz.

Restore edeyim o zaman hocam madem öyle diyorsunuz.

Şuan cihazda 7.1.2 sürümü var restore ederken hangi sürümle restore etmeliyim ctrl ile birlikte bir tuşa basarak cfw dosyasını falan göstermem gerek sanırım değil mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Restore edeyim o zaman hocam madem öyle diyorsunuz.

Şuan cihazda 7.1.2 sürümü var restore ederken hangi sürümle restore etmeliyim ctrl ile birlikte bir tuşa basarak cfw dosyasını falan göstermem gerek sanırım değil mi?

ipsw dosyasını indir shift ile kur 7.1.2 olucak tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TedMosby -- 22 Eylül 2014; 4:15:08 >

• Beyler restore ettim fakat durum halen aynı ya kafayı yiyeceğim birini arıyorum ne ses geliyor ne de gidiyor. Ahizeden gelmesi gereken çalma sesi bile gelmiyor.

Aradığımda hoparlör tuşu otomatik olarak basılı halde, donanımsal bir sorunu var demek ki cihazın.

Zorlu Apple Store ilgilenir mi?

@TedMosby
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne biçim bir sorun??
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulaklik girisinin yanindaki mikrofon tikanmis. Temizle gececek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayerxp

Kulaklik girisinin yanindaki mikrofon tikanmis. Temizle gececek.

Hocam ama ahizeden de ses gelmiyor

• quote:

Beyler restore ettim fakat durum halen aynı ya kafayı yiyeceğim birini arıyorum ne ses geliyor ne de gidiyor. Ahizeden gelmesi gereken çalma sesi bile gelmiyor.

Aradığımda hoparlör tuşu otomatik olarak basılı halde, donanımsal bir sorunu var demek ki cihazın.

@TedMosby

Hocam , haporlerden ses geliyor mu konusmada ?

Otomatik haporler aktif diyorsan ahizeden ses gelmez.servise tanissan bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fakirinsan8

quote:

Beyler restore ettim fakat durum halen aynı ya kafayı yiyeceğim birini arıyorum ne ses geliyor ne de gidiyor. Ahizeden gelmesi gereken çalma sesi bile gelmiyor.

@TedMosby

Hocam , haporlerden ses geliyor mu konusmada ?

Otomatik haporler aktif diyorsan ahizeden ses gelmez.servise tanissan bence.

Yok hocam konuşmada hiçbir sekilde ses gidip gelmiyor ürün yurtdışı garanti de yok Apple Store ilgilenir mi acaba

• Oldgn yerde anlayn tmrci var mi

• yukarı
  • head kullanıcısına yanıt
    Dediğimi yapsanız sorununuz kalmayacak ama siz bilirsiniz.
  • ana karti zararlidir o cihazin benim iphone 5 dede aynisi olmusdu viber skype ve diger tum sesli gorusme roglamlarinde guzel calisirsan arama sirasinda calismiyor bir arkadas vardi burada ana kart tamiri kolaro y du isi galiba ona goster telefonu
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayerxp

Dediğimi yapsanız sorununuz kalmayacak ama siz bilirsiniz.

neyle temizlenir hocam
  • Yukarı beyler
  • Telefoncu ses entegresi bozulmuş 120 liraya hallolur dedi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.