Şimdi Ara

iPhone 4S Ahize Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
3
Favori
18.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CTU

quote:

Orijinalden alıntı: hoog

Merhaba
    2 haftalık ingiltereden alınma iphone 4s telefonumda yukarıda yazan arkadaşlarınkine benzer sorunu yaşamaya başladım.Hattım türkcell ve 3g açıkken her 3 aramadan 1 inde sesim karşıya gitmiyordu.Bende araştırmalarım sonucu 3g yi kapadım ve 2g ile kullanmaya başladım.4 günden sonra bugün aynı sorun yine başgösterdi.Yalnız şöyle birşey farkettim.
    Sesim karşı tarafa gitmezken hoparloru açarsam ses karsiya gidiyor, sonra hoparlörü kapatıp telefonu elime aldigimda sorun kalmıyor.
    Umarım yazılımsal bir sorundur ve apple nin bu sorundan haberi vardır.

Hocam 4s de 3G yi nasil kapadiniz acaba?

Turkcell online işlem app ni yükledim.orada menüden kapattım.

• bendede oldu aynı sorun kız arkadaşımı aradım kapadım aksam ustune dogruda babam aradı sesi gelmiyordu birden gitti ahize ertesi gün servise gonderdim 1 gun içinde ahizesini değiştirip yolladılar
  • Jelatinini çıkartın forumda çok gördük bu durumu 4'da.
  • düzelme bulan?
  • hoparlöre aldıktan sonra ahizeye tekrar alınca düzelmesi sorunu yazılımsal gibi gösteriyor fakat yazılım aynı yazılım iken 4 te 3gs te niçin aynı sorunlar ile karşılaşılmıyor anlamadım. 1 hafta sonra londradan bana da gelecek(regent street apple storedan alınma) aynı sorun olur diye tırsmaya başladım
  • 4s ios 5.01 için sadece bu 4s için yeni bir sürüm çıkmış. Onu bugün güncelledim. Henüz tam test edemedim. Ama bugüne kadar hala devam ediyordu. Çok sinir bozucu bir durum olabiliyor.

Jailbireaki beklemek bi yandan bu sorunun çözümünü beklemek bir yandan stres hat safhada.

Forumlarda falan detaylı konusuda olmadığına göre çok nadir görülen bir sorun, kime baçvuruşucaz nasıl bir çözüm üreticez hiç bilmiyorum.
  • Konu hakkında fikri olan biri varsa lütfen yardımcı olabilir mi.
    Apple ın kendi sitesinde de baktım ordada bu sorun dile getiriliyor, ama çat pat ingilizce ile pek fazla bir sonuca varamadım.

https://discussions.apple.com/thread/3404857?start=420&tstart=0

Bu linkte sanırım bizim sorunumuz ile ilgili bilgi paylaşılmış. İngilizcesi iyi olan varsa bi el atarsa çok mutlu olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takidukkani -- 17 Aralık 2011; 21:46:06 >
  • Selam Arkadaşlar,
    Aynı sorunu bende yaşıyorum ve napabileceğimi bilmiyorum. Cihazımı yurt dışından aldım ses sorunu bende de çıktı. Birini ararken (her 3-4 aramadan birinde) sesim gitmiyor. Speaker ı açıp kapatınca düzeliyor. Iphone un türkiye hariç her yerde world-wide garantisi var. Cihazı tamir de ettiremiyorum. Orjinal parçalar kullanarak tamir yapan bir servis buldum ankarada. Bana 2 sebebi olabileceğini söyledi 1. si kulaklık parçası arızalı olabilir 200 TL den başlayan fiyatlarla onarıyoruz dedi. 2. si anakartta problem olabilir dedi. Bu durumda zaten onarım yapılamıyormuş (garantili yada garantisiz fark etmiyor) Cihazın garantisi olanlar değiştirebiliyor yurt dısından alanların elınde patlıyor sanırım :( çözüm önerisi olan var mı ?? yazılımsal mı donanımsal mı anlayamadım. Ama bu işin öyle ekranın ustundekı jelatını cıkararak çözülemeyeceği bir gercekk
  • eğer sorun yazılımsal birşeyse herkesin bu sorunu yaşaması gerekir bu sorunu hiç yaşamayan var mı ?
  • senin dediğinde doğru. Ama birde su durum var. Donanımsal olsa hem giden aramalarda hem de gelen aramalarda aynı sorun olmaz mıydı ?
    sonucta her iki arama tipinde de aynı donanım parcası hizmet veriyor. IOS 5.0.2 vs vs gibi bir patch ile sorun çözülür mü acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: electro_06

senin dediğinde doğru. Ama birde su durum var. Donanımsal olsa hem giden aramalarda hem de gelen aramalarda aynı sorun olmaz mıydı ?
    sonucta her iki arama tipinde de aynı donanım parcası hizmet veriyor. IOS 5.0.2 vs vs gibi bir patch ile sorun çözülür mü acaba ?

bende 4s aldım haftaya gelecek inş ama tırsmaya başladım o kadar para veriyoz telefonun hatasına bak gülerler adama
  • quote:

Orijinalden alıntı: electro_06

senin dediğinde doğru. Ama birde su durum var. Donanımsal olsa hem giden aramalarda hem de gelen aramalarda aynı sorun olmaz mıydı ?

Umudumuz yazilimsal olmasi ve yeni surum ile sorunun giderilmesi. En azindan yalniz degilsiniz. Dediginiz gibi donanimdan olsa her aramada yapar. %50 yapiyor % 50 yapmiyor. Arastirdim kesin sonuc bulamadim henuz.
  • 3 gün önce aldığım iPhone 4s ile aynı problemi ben de yaşıyorum arkadaşlar. Umarım sorun yazılımsaldır.
  • bu problem yüzünden apple forumları dolup taşmış durumda
    100 sayfa dünyanın her yerinden şikayetler var çok random bi durum oldugu için hemen farkedilmeyebiliyor

https://discussions.apple.com/thread/3404857?start=0&tstart=0

bende de aynı problem vardı servise verdim değişim bekleniyor dendi fakat yeni gelicek te büyük ihtimalle öyle olucak 5.1 updateinde umarım düzelir
  • Arkadaşlar telefonu alalı 2 gün oldu olmadı. Arama yaptığım zamanlarda arama sesi ve telefon açıldıktan sonra karşı tarafın sesi gelmiyor. Ama bir iki seferden sonra sorun gidiyor normal arama tonu ve karşı tarafın sesi geliyor. Cihazım 4s 16gb beyaz. Dün gece bir kaç forumda okudum bu cihaz üzerinde bu sorunun olasılığından ve varolduğundan bahsetmişler. Bu sorunu yaşayan sorunu çözen varsa bilgilendirirse çok iyi olur. Çünkü telefoncuların bildiği olmadığı gibi azarlamaları da çok farklı bir salaklık.
  • şu anda Beta-2 olarak devolopper'ların kullanımına sunulan IOS 5.1 ROM'u yakın zamanda resmi olarak yayınlanacaktır. Hergün telefon üzerinden kontrol ediyorum heyecanlı bir bekleyiş içerisindeyim çünkü kullanım konforunu had saffada olumsuz etkileyen bir arıza. Yurt dışından alınmış olduğu içinde burada garanti kapsamında onarımı yapılamiyor, tek umudum(uz) ROM update'i ile arızanın düzelmesi. Ayrıca merak ettiğim konu ise Apple mühendislerinin bu arızadan haberleri olup olmadığı ??
    Bunu nasıl anlarız bir yolu varmı bilemiyorum bu konuda önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
  • Turkcell'e gidiyorum ve diğerlerine gidiyorum. Telefonculara gidiyorum. Sorunu söylediğimde şok olmuş gibi bakmaları sorunu acaba sadece ben mi yaşıyorum oldum. Gerçekten canımı sıkıyor bu kadar paraya yazık. Yarın sabah ilk işim Gen-Pa ya gitmek olacak. Bakalım onlar şok olacaklar mı ?
  • Ben ayın 17 sinde Darty'den genpa garantili aldım. Bahsettiğiniz problem ile karşılaşmadım.Sanırım sorun yurt dışı cihazlarda mevcut. Umarım yazılımsaldır probleminiz.Gerçi ben son sürüme yükselttim hiçbir problem yok (406)
  • Arkadaşlar bir çözüm buldum bu hoparlör sorunu için. Belki işe yarıyordur. Ben de aynı hata olmadığı için deniyemedim. Umarım işe yarar.

Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik kısmına gelin "Gelen Aramalar" kısmını saptanmış olarak değiştirin.
  • hocam sizin çözüm önerisini daha denemedim fakat bende de şöyle bir problem var; sesin eko yaptğını duyuyorum ama çok fazla değli ve bir süre sonra kesiliyor. Ve de aynı şekilde insanlar bir kaç kez alo alo diyo meğersem bazı zamanlarda da sesim gitmiyor. Ses duymama halim yok da sesimi duyuramıyorum :) bu arada ingiltere çıkışlı 4S
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.