Şimdi Ara

iPhone 4s'i nasıl 8.4.1 e düşürürüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bildiğiniz üzere iphone 4s için ios 6 imzası açıldı. 6 ya düşürmek kolay da, daha sonra onu nasıl 8 e yükselteceğim bilmiyorum. Ota falan diyorlar ama hiç bilgim yok. Nasıl yapılır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• itunes ile 6.1.3 indirip kurun. Daha sonra OTA dan 8.4.1 e yükseltebilirsiniz.
    6.1.3 e geçmeyi biliyorsanız gerisi kolay. OTA dediğimiz cihaz üzerinden wifi ile yapılan güncelleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sintech -- 26 Ocak 2018; 21:27:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sintech

itunes ile 6.1.3 indirip kurun. Daha sonra OTA dan 8.4.1 e yükseltebilirsiniz.
    6.1.3 e geçmeyi biliyorsanız gerisi kolay. OTA dediğimiz cihaz üzerinden wifi ile yapılan güncelleme.

6 ya düşürmek kolay hocam da, telefondan yazılım güncellemeye geldiğim zaman iphone 4sin son güncellemesi olan 9.3.5 görünmez mi orada? 8.4.1 mi yazacak orada?

Yani 6.1.3 e geçtikten sonra ios 6 yı jailbreak mı yapmak gerekiyor, 8.4.1 e yükseltebilmek için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egv -- 26 Ocak 2018; 22:59:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.1.3 e geçtikten sonra 8.4.1 i görecek. Daha sonra 9.3.5 i görür. Ben bu şekilde yaptım şu sn 8.4.1.

• Not: JailBreak ile yapacağınız her hareketin, her eylemin sorumluluğu size aittir. Hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceğimi bilerek hareket edin.

Bende iPad mini 1 var şu anda, 6.1.3 imzası açık olmamasına rağmen 8.4.1'e düşürebiliyorum

-Phoenixle JB yapıyorsun ( Nasıl yapılacağını bilmiyorsanhttps://phoenixpwn.com/ )

-JB yapıp cihaz yeniden açıldıktan sonra kickstart veriyosun

-Kickstarttan sonra tekrar reboot atıp açınca (Bu arada burda JB yapmayı anlattım bilmiyorsan diye)

-Cydiadan iFile'ı yüklüyorsun

-iFile'da geri geri çıkarak kök dosyaya geliyorsun

-Kök dosyada sırasıyla, system'i açıyorsun, library'i açıyorsun, coreservices'e girip systemversion.plist'i text viewer'la açıyorsun (Text Editor de olabilir zaten 2 seçenek çıkıyor biri text editor oburu başka birşey, hatırlayamadım)

-Açtığın plist dosyasında ProductBuildVersion yazan yerde iPhone 4S için "13G36" yazması lazım

-13G36 yazısını 10A403 ile değiştirin

-ProductVersion yazısı da olacak orda 9.3.5 yazacak, oraya da 6.0 yazın

- Cihazı kapatıp açın, açılırken yükleme çubuğu gelecek endişelenmeyin.

- Cihaz açıldıktan sonra iCloud'u ve iPhone'umu bul'u kapatın (zaten JB yaparken kapatmış olmalısınız.) ve ayarlardan cihazı komple sıfırlayın.

- Cihaz açıldıktan sonra sistem güncellemelerini kontrol edin. Direk olarak 8.4.1 güncellemesi gelmesi lazım. Yapın gitsin. Yaptıktan sonra cihazı tekrar sıfırlamayı unutmayın.

Son Not: JailBreak yaparken ve yaptıktan sonra yapacağınız her hareketin, her eylemin sorumluluğu size aittir. Hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceğimi bilin.

Ama ben olsam bu kadar uğraşmayıp ipsw.me adresinden iOS 6.1.3'ü indirir iTunes'dan kurarım, imzaları hala açık. Baktım sıkıldım güncellemeyi kontrol etten geçerim 8.4.1'e.

• 18XET01 1 kullanıcısına yanıt
    dostum birincisi jb li halde ayarlardan sıfırlama yapamaz ikincisi o düşürme yönteminde elma logosunda kalıyor cihaz kaç kere denemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimsiz canlı

dostum birincisi jb li halde ayarlardan sıfırlama yapamaz ikincisi o düşürme yönteminde elma logosunda kalıyor cihaz kaç kere denemiştim

Dediğim yöntemi uygulayıp cihazı 6.0 versiyon, 10A403 baseband yazdığınızda, cihaz iOS 9.3.5 ile çalışmasına rağmen, kendini iOS 6 ile çalışıyor sandığı için phoenix ve dolayısıyla JB devre dışı kalıyor.

Ayarlardan sıfırlarken iPad Minimde en ufak sıkıntı çıkmamıştı. Hatta sıfırlayıp açtıktan sonra iOS versiyonu ve Baseband aynen değiştirdiğim gibi duruyordu. Yardımcı olacaksa youtubeda çok net ve dolambaçsız, benim anlattığım yöntemi videolayan biri vardı. atayım isterseniz.

Ama iPad Mini 1 için anlatılıyordu. Baseband ve iOS versiyonunu ben ipsw.me 'den sizin iPhone 4S'inize göre yazdım.

Bende çalıştığı için tavsiye etmek istedim. Düşürülemez sandığım iOS versiyonu 1 saat kurcalamayla düştü

Dostum bende bu yontemi biliyordum fakat ben sifirlamadigimdan dolayi cihaz elma logosunda kaliyordu update sirasinda peki bu yontemle ios 7 ye dusurebilir miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 18XET01

quote:

Dediğim yöntemi uygulayıp cihazı 6.0 versiyon, 10A403 baseband yazdığınızda, cihaz iOS 9.3.5 ile çalışmasına rağmen, kendini iOS 6 ile çalışıyor sandığı için phoenix ve dolayısıyla JB devre dışı kalıyor.

Ayarlardan sıfırlarken iPad Minimde en ufak sıkıntı çıkmamıştı. Hatta sıfırlayıp açtıktan sonra iOS versiyonu ve Baseband aynen değiştirdiğim gibi duruyordu. Yardımcı olacaksa youtubeda çok net ve dolambaçsız, benim anlattığım yöntemi videolayan biri vardı. atayım isterseniz.

Ama iPad Mini 1 için anlatılıyordu. Baseband ve iOS versiyonunu ben ipsw.me 'den sizin iPhone 4S'inize göre yazdım.

Bende çalıştığı için tavsiye etmek istedim. Düşürülemez sandığım iOS versiyonu 1 saat kurcalamayla düştü

Zahmet olmassa videoyu atar mısınız?

• isimsiz canlı İ kullanıcısına yanıt
    Tabi,

https://www.youtube.com/watch?v=OX8Nxdm7cTM
    Peki neden baseband ve surum kodunu degistirdikten sonra cihazi formatliyoruz ben formatlamiyordum ve elma logosunda kaliyordu acaba izah eder misiniz

• quote:

Peki neden baseband ve surum kodunu degistirdikten sonra cihazi formatliyoruz ben formatlamiyordum ve elma logosunda kaliyordu acaba izah eder misiniz

İnanın bilemiyorum, benim formatlama sebebim şuydu, baseband ve sürümü değiştirip kapatıp açtıktan sonra cihaz kendini iOS6 sandığı için Phoenix JB cihazın 9.3.5 olduğunu fark edemedi. Dolayısıyla Jailbreak'i de kaldıramadım. Formattan sonra JailBreak kalkmıştı, ben de ondan sonra güncelledim.

Belki sizin cihazınızın elma logosunda kalma sebebi şudur, Cihaz gerçekte 9.3.5 sürümünde, ama kendini 6.0 sanıyor. JailBreak yüklü gibi görünüyor, sistemde dosyaları yüklü çünkü (ama aktif değil). Bu kadar karışıklığı cihaz kaldıramayıp elma logosunda bootloopta kalmış olabilir.

Zaten cihazın basebandini ve sürüm numarasını değiştirdikten sonra, kapatıp açarken elma logosunda yükleme çubuğu geliyor. Sizin cihazınız bu aşamada mı kalıyor? Eğer burda kalıyorsa neden kaldığını bilemiyorum, ki kalmaması lazım da. iPad Mini 1'in donanımı iPhone 4Sle birebir aynı çünkü, çalışmalı.

Yok ben baseband ve surumu değiştirdikten sonra ios 8 i kuruyorum kurulum sirasinda elmada kaliyor

Bu arada bu yöntemi kullanarak iOS 7 ye dusurebiliyormuyuz?

• isimsiz canlı İ kullanıcısına yanıt
    Ben başaramadım hocam. Ama ios 6.1.3ten geciliyordur belki. 4S için 6.1.3 imzaları açıkken deneyebilirsiniz.

• quote:

Not: JailBreak ile yapacağınız her hareketin, her eylemin sorumluluğu size aittir. Hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceğimi bilerek hareket edin.

Bende iPad mini 1 var şu anda, 6.1.3 imzası açık olmamasına rağmen 8.4.1'e düşürebiliyorum

-Phoenixle JB yapıyorsun ( Nasıl yapılacağını bilmiyorsanhttps://phoenixpwn.com/ )

-JB yapıp cihaz yeniden açıldıktan sonra kickstart veriyosun

-Kickstarttan sonra tekrar reboot atıp açınca (Bu arada burda JB yapmayı anlattım bilmiyorsan diye)

-Cydiadan iFile'ı yüklüyorsun

-iFile'da geri geri çıkarak kök dosyaya geliyorsun

-Kök dosyada sırasıyla, system'i açıyorsun, library'i açıyorsun, coreservices'e girip systemversion.plist'i text viewer'la açıyorsun (Text Editor de olabilir zaten 2 seçenek çıkıyor biri text editor oburu başka birşey, hatırlayamadım)

-Açtığın plist dosyasında ProductBuildVersion yazan yerde iPhone 4S için "13G36" yazması lazım

-13G36 yazısını 10A403 ile değiştirin

-ProductVersion yazısı da olacak orda 9.3.5 yazacak, oraya da 6.0 yazın

- Cihazı kapatıp açın, açılırken yükleme çubuğu gelecek endişelenmeyin.

- Cihaz açıldıktan sonra iCloud'u ve iPhone'umu bul'u kapatın (zaten JB yaparken kapatmış olmalısınız.) ve ayarlardan cihazı komple sıfırlayın.

- Cihaz açıldıktan sonra sistem güncellemelerini kontrol edin. Direk olarak 8.4.1 güncellemesi gelmesi lazım. Yapın gitsin. Yaptıktan sonra cihazı tekrar sıfırlamayı unutmayın.

Son Not: JailBreak yaparken ve yaptıktan sonra yapacağınız her hareketin, her eylemin sorumluluğu size aittir. Hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceğimi bilin.

Ama ben olsam bu kadar uğraşmayıp ipsw.me adresinden iOS 6.1.3'ü indirir iTunes'dan kurarım, imzaları hala açık. Baktım sıkıldım güncellemeyi kontrol etten geçerim 8.4.1'e.

Elma logosunda kalıyor hocam.

• egv E kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok şaşkınım. iOS 6.1.3e geçseniz imzalar hala açık.

Muhtemelen direk 8.4.1e güncelleme gelecektir.

Ancak telefon hiç açılmıyorsa DFU moda alıp itunes'a bağlayabilir 9.3.5 romunu yükledikten sonra 6.1.3'e inebilirsiniz.
  • quote:

Gerçekten çok şaşkınım. iOS 6.1.3e geçseniz imzalar hala açık.

Muhtemelen direk 8.4.1e güncelleme gelecektir.

Ancak telefon hiç açılmıyorsa DFU moda alıp itunes'a bağlayabilir 9.3.5 romunu yükledikten sonra 6.1.3'e inebilirsiniz.

Var ol hocam. Başardım.

• Sintech S kullanıcısına yanıt
    ben de de güncelleme var ama indir ve yükleye basınca bi süre duruyo yüklemiyo sıkıntı tel de mi internette mi bilmiyorum yardım edermisiniz???
  • Bana yardım edebilirmisiniz ipsw 'den 6.1.3'ü indirdim itunes tan restore ettim yazılım güncellemede 8.4.1 vardı indir ve güncelleye bastım ama ne indiriyo ne de güncelliyo tuşa basınca bi süre duruyo güncellemiyo sonra bilgisayardan 9.3.5 e geri güncelleyip jail break yapıp 8.4.1 e geççektım bilgisayarda bilinmeyen bir hata oluştu dedi yarıda kesildi sonra 6.1.3 ü yeniden restore etmeye çalıştım o zaman direk oldu sonra geri yükleme yapmaya çalıştım olmadı ipsw 'den 9.3.5 i indirip restore etmeye çalıştım yine olmuyo sadece 6.1.3 ü restore edebiliyorum ota dan da güncelleme olmuyo ios 6.1.3 'te kaldım yardım edermisiniz ne yapıcağını bilmiyorum(cihaz 4s bir de en kısa süre de yardımcı olursanız mutlu olurum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XXXhelpmeXXX -- 11 Temmuz 2018; 20:21:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.