Şimdi Ara

İphone 4s İlk Açılış Aktivasyonunu Geçemiyorum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
27.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı ugurlu olsun sonunda aramıza katıldın sende
  • Herkes çözer inşallah.
  • nasıl restore edicez ve dfu moduna nasıl alıcaz açıklayabilirmisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiryaki01

Arkadaşlar merhaba,

Ben iphone 4s 32gb aldım isviçre'den sim locked çıktı. Sonrasında kilitli olduğu operatörle mail yoluyla irtibata geçtim ve unlocked olarak aldığımı isviçre'de yaşamadığımı yardımcı olmalarını istedim. 1 hafta uğraştım ancak sonunda cihazın kilidini kaldırdı operatör. En önemli nokta sim kilit operatör tarafından kaldırılsa dahi telefonun sim kilidinin kaldırıldığını algılaması için, sizin telefona reset atmanız gerekiyor. Bende bunu forumdaki bir arkadaş aracılığıyla öğrendim. Yaklaşık yarım saat önce telefonu dfu moduna alıp restore ettim sim kilidin gerçekten kaldırılmış olduğunu gördüm. Dfu moduna almadan önce sim kilitli olarak görünmesinden dolayı aktive edemiyordum. Operatör kilidiniz kaldırıldı diye mesaj attı dün dünden beri uğraşmama rağmen halen kilitli görünüyordu cihaz ancak dfu yaptım ve şu an Turkcell hattımla rahatlıkla kullanabiliyorum. Bu durumu sizinle paylaşmak istedim. Sizin durumunuzu ben çok iyi anlıyorum umarım bu sorundan müzdarip tüm arkadaşlar sorunlarını çözerler.

Saygılar,

restore'yi kendi sim kartınızlamı yaptınız? ayrıca restore edilen telefon (ıphone 4s) sim kilitli bir cihaz ise ne gibi bir sıkıntı olur! yardımcı olun lütfen.

• Ben bu şekilde yaptım;
    öncelikle kapalı haldeki telefonu usb ile bilgisayara bağlayacaksın, telefon açılmaya başlayacak apple simgesi ekranda görününce üst tuşla home tuşuna aynı anda basacaksın telefonun ekranın tekrar kapanacak 8 sn filan iki tuşada basılı tut. Telefon tekrar kapandığında ise sadece home tuşuna 10 sn daha bas. Itunes bu sırada sana soruyor recovery modunda iphone algılandı geri yüklensin mi diye geri yükle seçeneğini tıkla 810 mb filan 5.01 sürümü.
    Gerisi tıpkı güncelleme gibi indirilince dosya iphone'a aktarılıyor bu esnada hiçbirşey yapmana gerek yok. Tüm işlemler bitince telefon tekrar açılıyor ve işlem bitiyor. Linkte de böyle anlatıyor inceleyin lütfen.

http://www.youtube.com/watch?v=ofpinyGlQ8I

Ben böyle yaptım yanlış anlattıysam bilenler düzeltsin lütfen.

• Benim cihazın sim kilitliydi, ancak operatör ile görüştüm sim kilidi kaldırdılar. Kilidi kaldırmalarına rağmen ben telefonu aktive edemiyordum. Telefonun sim kilidinin kaldırılıdığını algılaması için dfu moduna alıp restore etmek gerekiyormuş. Bana kalırsa hiçbir problem olmaz jailbreak vs. gibi birşey değil bu tamamen apple'ın kontrolünde yapılan bir reset. Sonuçta telefon içerisindeki versiyonu siliyor baştan yüklüyor. Sim kilitliyse bu yaptığınız kilidin açılmasını sağlamaz yanlış yönlendirmeyeyim. Ben cihazın sim kilidi kaldırıldığında aktive edebilmenin yolu olarak bunu paylaştım. Umarım faydalı olur bir sorunuz olursa lütfen paylaşın çözüm bulmaya çalışalım. Restore yaparken telefonumun içerisinde sim kart yoktu telefon aktive dahi olmamıştı.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiryaki01 -- 18 Aralık 2011; 1:09:23 >
  • tiryaki teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
    Bana arkadaşım getirdi amerikadan kesinlikle sim kilitsiz aldığını söylüyor,içerisinde verizon hat vardı geldiğinde ve şu anda ipod olarak kullanıyorum kendi vodafon hattımı taktığımda ayarlar/genel/operatör bölümünde ''vodofone'' diye yazıyor ama güncelleme istiyor ve sonrasında şu hatayı veriyor. ''
    "The SIM card inserted in this İPhone does not appear to be supported.

Only compatible SIM cards from a supported Carrier may be used to activate İPhone.

Please insert the SIM card that came with your İPhone or visit a supported Carrier's store to receive a replacement SIM card."
    Bundan sonra hiç bir şekilde ilerleyemiyorum.anlamadım bir türlü.
  • Adam gönderecek ben göndericem diyosunuzda kargoya telefon gelmez yurt disından malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: gngr3234

tiryaki teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
    Bana arkadaşım getirdi amerikadan kesinlikle sim kilitsiz aldığını söylüyor,içerisinde verizon hat vardı geldiğinde ve şu anda ipod olarak kullanıyorum kendi vodafon hattımı taktığımda ayarlar/genel/operatör bölümünde ''vodofone'' diye yazıyor ama güncelleme istiyor ve sonrasında şu hatayı veriyor. ''

Only compatible SIM cards from a supported Carrier may be used to activate İPhone.

Please insert the SIM card that came with your İPhone or visit a supported Carrier's store to receive a replacement SIM card."
    Bundan sonra hiç bir şekilde ilerleyemiyorum.anlamadım bir türlü.

Kardesim aynı sorun bende de vardı çıkan uyarılar dahi aynıydı. Desteklemeyen bir sim kart taktığında kilitli telefonlar bu uyarıyı veriyor destekleyen bir sim kart takmadan da aktivasyonu bile gecemezsin normalde. Senin telefonun bence kesinlikle kilitli bu konuda aldığın yer veya arkadaşınla görüşmelisin. Bu arada Amerika'dan kargoyla telefon sokamazsin Turkiye'ye degeri 100 doları gecen kargolamalar vergiye tabi aldığın fiyatı da TR'ye sokmak için tekrar ödersin tabi o da sen gumruge gideceksin ellerinde tutuyor olduklari telefonu isteyeceksin. sana verirlerse el koyuyorlar genellikle vergiyi ödesen bile sokmuyorlar.

• "The SIM card inserted in this İPhone does not appear to be supported.

aynı hata bendede var telefonu ıngıltereden aldım we kesınlıkle sım free ıstıyorum dedım o sekılde aldım sımdı sok oldum ne yapmam gerekır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelleee

aynı hata bendede var telefonu ıngıltereden aldım we kesınlıkle sım free ıstıyorum dedım o sekılde aldım sımdı sok oldum ne yapmam gerekır

sim kilitli o telefon gecmiş olsun
  • sonuç olarak çözüm nedir ?ayrıca bir şey soracağım.ben almanyadan sim free cihaz aldım ama şuan almanyada gelmeden oradaki herhangi bir hatla aktive edilmesi gerekiyor mu yoksa tel. buraya geldiğinde kendi hattımı taksam aktive olurmu unlock cihaz .sonuç:sim free cihaz ilk olarak alındığı ülkenin hattıyla mı açılmalı sonra istediğimizi takbilirmiyiz yoksa direk türk hattı takınca sorunsuz açılırmı.

bu uyarıyı almadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelleee

Aldığınız mağaza ile ve kilitli olduğu operatör ile iletişime geçin bu çok onemli cihazi kilitleyen operatör Apple'a imei numarasını yollar ve kilidi kaldırın talimatı verirse ki bende öyle olmuştu bu durumda Apple 1 gün içerisinde kilidi kaldırıyor siz de yukarıda anlattığım restoreyi yapıyor ve telefonu sorunsuz sekilde kullanıyorsunuz ben böyle çözdüm benim telefonum da sim kilitliydi jailbreak vs. Beklemeyin bence 1 seneden önce çıkmasının ihtimali yok derhal operatör ile ve alındığınız mağaza ile iletişime gecin umarım sorununuz çözülür.

• quote:

Orijinalden alıntı: gltkn43

sonuç olarak çözüm nedir ?ayrıca bir şey soracağım.ben almanyadan sim free cihaz aldım ama şuan almanyada gelmeden oradaki herhangi bir hatla aktive edilmesi gerekiyor mu yoksa tel. buraya geldiğinde kendi hattımı taksam aktive olurmu unlock cihaz .sonuç:sim free cihaz ilk olarak alındığı ülkenin hattıyla mı açılmalı sonra istediğimizi takbilirmiyiz yoksa direk türk hattı takınca sorunsuz açılırmı.

bu uyarıyı almadan

Cihaz sim kilitsiz ise kesin eminseniz Unlocked oldugundan pasaport kaydı dısında hiçbirşey yapmanız gerekmez yurt içersinde kullanabilmek için. Kendi hattınızı takın sorunsuz aktive edin, ama imkanınız var ise orada aktivasyon işleminin gerçekleşmesi sizin aklınızda hiçbir şüphe kalmamasına sebep olur imkanınız varsa orada aktive ettirin aldığınız yerde, ancak daha önce de belirttiğim gibi cihaz Unlocked ise hattınızı takip aktive etmek 15 sn. sürüyor.

• bende turkcellden aldım kart ile 2300 tl ye iphone 4s yalnız bu aktivasyon nedir

micro sim kart bile takmadık daha

kutusunda aiphone 4 s nasıl oluyor bu aktivasyon

bu arada fiyat nasıl çok mu verdik 2 yıl kvk garantili yalnız 2.298 tl yazıyor faturada

http://b1112.hizliresim.com/s/t/1c95q.jpg

http://a1112.hizliresim.com/s/t/1c959.jpg

• Sim kart taktığın zaman aktivasyonu geçebilirsin.
  • Bende aktivasyon olayı olmadı?

itunes'a fln bağlanmak istemedi?
  • bir tane almiştim 4s almanydan saticiya özellikle unlock dedim .türkiyeye geldiğinde lock çıktı.şimdi geri gönderdim değiştirdi unlock gelicek.o yüzden sordum .yeni alınan free cihazda alinan yerin hattıyla açılmasına gerek var mı diye.

sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer
  • 2 gündür eşzamanlanıyor adım 2/6 diyor bir türlü bitmedi ne yapmam gerek acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso_

2 gündür eşzamanlanıyor adım 2/6 diyor bir türlü bitmedi ne yapmam gerek acaba?

2 gündür mü ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.