ilan sahibi telefona mudaheleden korkuyor anladigim kadariyla o yuzden denilenleri yapmiyor/yapamiyor restore edip cihazin son durumuna bakmak bu kadar zor ve zahmetli bir olmasa gerek
takarsin karti calisiyorsa kilitsizdir calismiyorsa kilitlidir bunu anlamaya 15lirami vermek gerekiyor
ya ne reklamı ben care arıyorum reklam yapcak durumda değilim ayrıca cihaza müdehaleden korkuyordum alman sim kartım geldi bügün denedm aktivasyonu geçtim ama türk hattımı takınca tekrar aktivasyon yapman gerekli dedi aldığım yere geri göndereceğim adam bana yenisini gönderecek
Büyük olasıkla sim kilitli . iphone tamircisi varda orda tanıdığın yada güvendiğin bir göster derim
Aynı şey bende de oldu.Babam Fransadan iphone4s getirtti kendisine.Aktivasyon yaparken arkadaştada olduğu gibi bizdede aynı hatayı verdi.Bu sim kilitli olduğu anlamına mı geliyor.Fransız herhangi bir aktif kart taksak sorun çözülür mü?Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
Sim kartın pin kodunu kaldırın başka bir telefonda Sonra yapın aynı işlemi birdaha Olacak Ben de dün yarım saat ugrastim .sorun oymuş
Peki soyle bi sorum var hattimi avea ya tasidim telefonu pazar alicam microsim acaba baska takicak bi tel yok uygun nasil kaldiricam ilk defa acicam cunki sim karti o telefonda nasil olucak???
Zor Bende eski İphone 4 vardı ona takip kaldırdım
quote:
Orijinalden alıntı: dogn
Aynı şey bende de oldu.Babam Fransadan iphone4s getirtti kendisine.Aktivasyon yaparken arkadaştada olduğu gibi bizdede aynı hatayı verdi.Bu sim kilitli olduğu anlamına mı geliyor.Fransız herhangi bir aktif kart taksak sorun çözülür mü?Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
fransanın hatıtı ile aktivasyonu geçebiliyorsun sonra çıkarıp kendi hattını taktığında tekrar aktivasyon gerekli yazıyorsa sim kilitlidir .fransız sim kartla aktive et ipod gibi kullanırsın. sim kilit kırma işlemi çıkana kadar.
quote:
Orijinalden alıntı: dogn
Orange sim kartı bul bir yerden. Onu tak Aktivasyonu geç. Sonrası çalışır baban Apple Store'dan aldıysa.
babasi apple store'dan aldiysa her hat ile aktive olur. orange ne alaka onu anlamadim apple store'lar orange yada baska her hangi bir operator ile anlasmali degil fransada.
arkadaslar aynı problem bende de var ablamın fransada kullandıgı sımkılıt lı cıhazı ben aldım once unlock ettırdık operatorden sonra cıhaz kırldı ve apple dan sıfırını aldık para verıp ozellıkle sımlock olduugnu soyledıler sımdı avea kart takıyorum arkadasın aldıgı hatayı alıyorum restore and update edıcem ama olmazsa ne olucak?=
Arkadaşlar aynı problemden müzdaribim çözümü nedir? Sim kilitli olduğu anlamına mı geliyor bu.
hayır . öncelikle hattınızın, sim kilidini başka bir telefonda kaldırın sonrasında aktivasyon yaparken, wi-fi den değil, hücresel veri den yapın 1 dakika sonra telefon gelecek, 3g yazacak ve telefon açılacak.ama hat gelmeyecektir.sonra girin ayarlardan, uçak moduna alın, 3 saniye sonra kapatın.
vee have a nice flight.. sonrasında full çeker ... denendi 5-6 tane iphone 4s de denedim .onaylı yani..
slm arkadasım sol kosede dedıgın gıbı tek bar gorunuyorsa endise etme oncelıkle sim kartını yerlestir alta home tusuna bas herseyi bastan yap secenegini tıkla ve telefonu itunes olan bir bilgisayara bagla ve itunesi ac bekle kapatma itunesi sonra telefona gecerek ordaki adımları teker teker yap goreceksin ekran acılacak hocam merak etme
2 seçenek var 1 ı arkadasların anlattığı gbı simkart şifresi nedeni ile ancak diğeri simkilit.Benimkisi simkilitliydi aptal Fransız Operatör smkilidi kaldırmayı Apple a bıldırmemıs bır dolu ugrastım Imeı No ve Serı no yu bıldırıp 20 DK ıcınde actırdım ancak benım tel bu duruma uygundu eger sıze o sekılde gelmıs ıse
arkadaslar merhaba..bende amerikadan 4s getırdım pasaport kaydı yaptırdım telefona hat gelıo full cekıor anca aktıvasyon yapamıorum gecerlı kart takın dıo..acaba telefon simlocklumu?ne yapmam gerek bılen varsa yardımcı olabılrmı saygılar..
quote:
Orijinalden alıntı: bugramania
arkadaslar merhaba..bende amerikadan 4s getırdım pasaport kaydı yaptırdım telefona hat gelıo full cekıor anca aktıvasyon yapamıorum gecerlı kart takın dıo..acaba telefon simlocklumu?ne yapmam gerek bılen varsa yardımcı olabılrmı saygılar..
türk hattı takıyorsan vede açmıyorsa (aktivasyonu geçemiyorsan)sim kilitlidir
Malesef telefonun tıpkı benimki gibi kilitli
Aynı sorun bende de oldu, aldığım yere (ingiltere) yazdım, şu cevabı verdiler: "I can confirm that all iPhone 4s sim free handsets are unlocked, however they will lock to the network of the first compatible sim card which is inserted." yani cihazın simfree-unlocked olduğunu söylüyor, ancak takılan ilk uyumlu sim kartın opertorune kilitlenir diyor. Saçma sapan bir şey, anlamadım. Ben turkcell sim kartı ile aktive edemeyince, bir ingiliz sim kartı vardı onu takarak aktive ettim, ama yine turkcell ile çalışmadı.
quote:
Orijinalden alıntı: Ekara7Tepe
2 seçenek var 1 ı arkadasların anlattığı gbı simkart şifresi nedeni ile ancak diğeri simkilit.Benimkisi simkilitliydi aptal Fransız Operatör smkilidi kaldırmayı Apple a bıldırmemıs bır dolu ugrastım Imeı No ve Serı no yu bıldırıp 20 DK ıcınde actırdım ancak benım tel bu duruma uygundu eger sıze o sekılde gelmıs ıse
banada amerikadan geldi, arkadaşıma sim kilitsiz diye satmışlar ama sim kilitli çıktı ayrıca içindende verizon hat çıktı. Imeı ve seri no nereye bildirdinizde açıldı.Teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba,
Ben iphone 4s 32gb aldım isviçre'den sim locked çıktı. Sonrasında kilitli olduğu operatörle mail yoluyla irtibata geçtim ve unlocked olarak aldığımı isviçre'de yaşamadığımı yardımcı olmalarını istedim. 1 hafta uğraştım ancak sonunda cihazın kilidini kaldırdı operatör. En önemli nokta sim kilit operatör tarafından kaldırılsa dahi telefonun sim kilidinin kaldırıldığını algılaması için, sizin telefona reset atmanız gerekiyor. Bende bunu forumdaki bir arkadaş aracılığıyla öğrendim. Yaklaşık yarım saat önce telefonu dfu moduna alıp restore ettim sim kilidin gerçekten kaldırılmış olduğunu gördüm. Dfu moduna almadan önce sim kilitli olarak görünmesinden dolayı aktive edemiyordum. Operatör kilidiniz kaldırıldı diye mesaj attı dün dünden beri uğraşmama rağmen halen kilitli görünüyordu cihaz ancak dfu yaptım ve şu an Turkcell hattımla rahatlıkla kullanabiliyorum. Bu durumu sizinle paylaşmak istedim. Sizin durumunuzu ben çok iyi anlıyorum umarım bu sorundan müzdarip tüm arkadaşlar sorunlarını çözerler.