Bildirim
iPhone 5, kutusundan çizikleriyle birlikte çıktı (8. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bende 4 var. 5'i düşünüyordum ama bu çizik olayı ciddi derecede can sıkıcı. 4s ile 5 arasında aman aman bir fark yok kanımca. 4 ile 4s arasında bile daha ciddi farklılar var. Dolayısıyla ben büyük ihtimalle 4s'e geçeceğim.
Bu arada 5 hakkında şuana kadar ki tek gördüğüm olumsuzluk bu çizilme olayı. 4s ile aralarında pek fark olmadığından 4s'ten 5'e geçmek sadece prestij meselesi olur gibi görünüyor. -
Ben ilk aşamada neden alüminyumu boyadıklarını anlayamadım, doğal rengiyle gayet güzel gözüküyor bence -
eksik yonleri olmasa nasil 5s i cikarsin.apple resmen su katilmamis
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Resmi belge var mı? Yok..
-
içinde markanın geçtiği her yazı ve görsel onu gündemde tutar :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Joey
Resmi belge var mı? Yok..
http://forum.donanimhaber.com/m_66251131/tm.htm
bu yeteri kadar resmi mi?
ha "genç" arkadaşlar saldırmadan söyleyim 2007 - 2010 arasında iPhone kullandım, 2010 da askere gittim, yine iPhone kullanacağım günü bekliyorum ve "o çizikler normal birader" diye hadsiz, vizyon dışı berbat bir açıklama yapılıyor, önce anten sonra çizik, yarın ekran çatlarsa o çatlaklar normal mi denecek? insanların zor şartlarda para kazandığı ülkemizde bu kadar adice bir tutumla karşı karşıya bırakılmak tek kelime ile rezalettir ve hala çizikten birşey olmaz alümniyum boyanır mı tarzı sığ düşünceler görüyorum, yapmayın arkadaşlar yazıktır, istediğiniz kadar zengin olun bir gecede herşeyinizi kaybetme olasılığınız da var zengin de olsanız zor şartlarda da olsa almak isteseniz de kendinize bir iyilik yapın ve bir durup düşünün.
2009 sonunda çıkan Wave I telefonumu büyükbabam kullanıyor ve hala üzerinde "tek" çizik yok o da alüminyum!!! buda küçük bir dipnottu...
-
İlk iphonelerde oluyor bir iki hafta sonra böyle bir olay olacağını sanmıyorum -
Arkadaslar size iyi haberim var, bugün Appleden cizilme konusuyla aciklama yapildi.
Applein yaptigi aciklamaya göre iPhone5 lerin cizilmesi normalmis, yani caninizi sikmaya gerek yok ortada bir problem yokmus rahat olun , hatta gercegiyle sahtesini ayirirken ise bile yarar bu cizik olmasi, baktiniz biri ucuza satiyor hemen kenarlarini kontrol edin eger cizik yoksa anlayinki o iPhone5 gercek degildir ve paranizi cin kopyasina kaptirmayin. Bakin Apple ne kadar dusunceli bir firma musterisini sahtesinden korumak icin neler yapiyor -
Şu Apple kadar dandik şirket görmedim arkadaş.
Telefon yapar, anten problemi çıkar. Çekmez, elini koyarsın bağlantı kopar. Sonra Apple bile bunu kabullenir ve bumper hediye eder özür olarak.
Testler yapılır ve elini koyduğun zaman çekimin düştüğü gösterilir. Fakat uyanık Apple tasarımda içerden çok ufak bir değişikliğe giderek problemi düzeltir ve piyasaya yüksek miktarda problemsiz olanlarından dağıtılır. Tabi bu cihazları alanlar da Apple'a iftira atıldığını düşünürler. Apple hakkında iyi düşünürler.
Oysa ki yaptıkları demeçlerde dahi: Biz para kazanmak öncelikli hedefimiz değil diyen Apple, Samsung a dava açması yetmez, davayı kazandığı ve 3 Milyar dolar alacağı yetmezmiş gibi biraz daha para koparabilmek adına yeni arayışlar ve davalar peşinde koşar. Hatta davayı kazanıp para alması yetmez, rakip firma mal satmasın, sadece Kendisi Kazansın diye malların satışını yasaklatmaya çalışır.
Fakat Apple hayranları AppleFanzortlar öyle bağlanmışlardır ki onun hakkında en ufak kötü şey düşünmezler.
Sonra Apple bir telefon üretir. Maliyeli 207 Dolardır. Samsung Galaxy S3 ün maliyeti de olsa olsa 157 dolar diyelim. Arada 100 TL gibi bir fark olması gerekir.
Fakat Apple "PARAYA ÖNEM VERMEYEN" ve "KULLANICILARINI S(EV)EN bir firma olduğu için 1450 TL ye satılan telefondan 100 Lira fazla maliyetle ürettiği cihazı (şu an için piyasada 2950 lira ama hadi 2550 ye düştü diyelim) 1000 lira daha pahalı satar. Fakat Apple Fanzortların beyinleri öyle yıkanmıştır ki kendilerine "Bu 1000 lira fazla parayı niye veriyorsunuz" diye sorulduğu vakit "Ama ama, iOS vaaar." derler. 1500 liraya satılabilecek telefona 1000 lira da yazılım için toplam 2500 lira verirler. (Hatta şu an 2950)
Fakat bu nasıl bir beyin yıkamaysa iyi yıkamışlar harbiden ki Apple Fanzortlar yine onun hakkında kötü düşünmezler.
Sonra Apple hata yapmaya doymaz. Yeni bir cihaz daha çıkartır ve adını iPhone 5 koyar. Orasında burasında ufak değişiklikler yapar, ekranı uzatır ve hatta panaromayı kendisi icat etmiş gibi pazarlar.
Fakat o da ne. Adam gibi cihaz üretme konusunda ihtisas yapmış olan Apple bunda da sıçar ve bununla yetinmekle kalmaz sıvar. Bu yaptığında da cihaz daha kutudan çizikler içinde çıkmaktadır. Bir sürü kişinin öyle çıkar ama beyni yıkanmış Apple Fanzortları buna da inanmaz.
Fakat yeter mi? Yetmez. iPhone 5 çıkar ve Beyni Yıkanmışlar tarafından 5-6 milyon tane alınır. Bir bakarlar ki güç girişinde de problem var. Kablo bilgisayara ve iPhone5 in arkasına o kadar sıkı girmektedir ki çıkartmak için çekici çağırmak gerekir.
Onla da yetinmez telefonun ekranının üst kısmında ışık sızması problemi de çıkar. Böylece Apple yeni cihazında 1 den fazla hata yaparak kendi rekorunu egale eder.
Fakat Apple Fanzortlar bunlara da inanmazlar. Şimdi Apple yeni kabloları piyasaya tekrar sürer ve sıkışan kablo sorunu da aynı anten sorununda olduğu gibi "Yalan haberdi" olarak tarihe geçer...
-
Sayın OverClocK1ng,quote:
Orijinalden alıntı: OverClocK1ng
Şu Apple kadar dandik şirket görmedim arkadaş.
...
Fakat Apple Fanzortlar bunlara da inanmazlar. Şimdi Apple yeni kabloları piyasaya tekrar sürer ve sıkışan kablo sorunu da aynı anten sorununda olduğu gibi "Yalan haberdi" olarak tarihe geçer...
iphone ile ilgili başlıkların tamamına yakınında girip bir komiklik yapma ve aşağılama çabanız var. Bazı başlıklarda 4-5 mesajınız var. Mesajlarınızı okuyanlar da zaten google araştırmalarınız haricinde konu hakkında hiçbir bilginiz olmadığını da anlar. O kadar ki sizin düşmanlarınızın!!! size taktığı isimlerden olan "fandrozort" u bile anlamayıp "Apple fanzort" olarak kullanabiliyorsunuz
Yaw bu kadar içinize dert olacaksa alıverin bir iphone da bitsin bu çileniz yahu. Apple başlıklarını takip et, girip komiklik yap, bilgisiz olduğunu belli etmemek için google araştırması yap; bunların hepsinden de kurtulmuş olursunuz.
Bir telefonu beğenmeyebilirsiniz, nefret de edebilir ve doğal olarak kullanmaya da bilirsiniz. Ama bu nefret ettiğiniz ürünün tüm başlıklarına girip, konuyla ilgili kulaktan dolma harici bir bilginiz de olmadan devamlı olarak ürünü aşağılamaya çalışmanız ciddi problemlerin habercisidir.
-
competan4
Sizden bir şey rica edecektim, mümkünse tabi. OverClocK1ng'i tanımam ancak onun yazdıklarının aksini kaynaklarıyla beraber yazmanızı rica edeceğim.
Ben dahil bir çok kişi şu sıralar iPhone 5 almakta tereddüt ediyor diye düşünüyorum. Özellikle ürün üzerinde kullanılan malzemedeki soyulma konuları ciddi şekilde beni ve bir çok kişiyi düşündürüyor.
İlgilenip yazabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 26 Eylül 2012; 16:24:50 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Web Developer
quote:
Orijinalden alıntı: LegendM
Biri çıkar birazdan ios var yeter
ios 6'dan sonra diyen olmaz , 2 gündür 5.1.1'e dönmek için tüm siteleri gezdim.
O kadarmı kötü
Apple .. ben sana ne diyeyim bilemedim -
quote:
Orijinalden alıntı: BeyazBüyü
competan4
Sizden bir şey rica edecektim, mümkünse tabi. OverClocK1ng'i tanımam ancak onun yazdıklarının aksini kaynaklarıyla beraber yazmanızı rica edeceğim.
Ben dahil bir çok kişi şu sıralar iPhone 5 almakta tereddüt ediyor diye düşünüyorum. Özellikle ürün üzerinde kullanılan malzemedeki soyulma konuları ciddi şekilde beni ve bir çok kişiyi düşündürüyor.
İlgilenip yazabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
BeyazBüyü,
OverClocK1ng'i ben de tanımam. Sadece forumda hangi yeni Apple başlığına girsem postlarını okuduğumdan dolayı dikkatimi çekti o kadar. Mesajlarının tamamını da okumadım,yüreğim kaldırmaz
Ayrıca da ne iboy'um ne de fandrozortum Babamın malı mı ki girip girip savunayım ya da emek harcayıp başlık başlık aşağılayayım. Teknoloji hobim sadece ve seviyorum araştırmayı. Hangisi bana ve kullanım tarzıma hitap ediyorsa da onu kullanırım. Bugün iphone olur, yarın Samsung olur sonra Nokia olur. Mesaj sayıma bakarsanız da yazmaktan ziyade okumakla ilgilendiğimi de anlarsınız zaten. Tereddüt ediyorsanız da söylentilerden ziyade biraz daha bekleyip Türkiye'de de iphone 5 çoğaldıktan sonra kendi gözleminize göre karar vermeniz daha doğru olur gibi ama tercih sizindir tabii ki. Keyifli forumlar dilerim.
-
Sevgili competan4.
Apple kullanan kullanıcılar Android kullanıcılarına Fandrozort diyorlar da ben Apple cılara neden Apple Fanzort diyemeyeyim. Senin algıladığının aksine Fandrozort bana takılmış bir lakap değil Android kullanıcılarına taktıkları isimdir.
Tıpkı Apple Fanboy gibi. Ama isteyen istediğini söyler. Nasıl Fandrozort kulağa aşağılayıcı gelen bir söyleniş ise ben de Apple Fanzort demeyi tercih ediyorum.
Belki de Fanboy dediğim karşımdaki kişi bayan. Niye Boy diyeyim veya Fanboy-Fangirl ayrımı yapayım ki?
Kulaktan dolma derken. Yemekle alakalı bir şeyse henüz yemedim. Ama benim bilgilerim konusunda konuşuyorsan, sen de bu işin compedanı olarak eşsiz ve kulaktan dolma olmayan bilgilerin varsa bir sertifika falan resmini koy da kulaktan dolmadığını görelim. Ne bileyim. Kulaktan dolmama sertifikası falan gibi bir şey varsa koy. Yoksa Android veya Apple Uzmanlığı okulu varsa hangi okul söyle de bilelim...
Valla herkesin fikri ayrıdır. Benim burada yazdıklarıma bir sürü katılan kişi var. Ama siz katılmıyorsanız benim mesajlarımı görmek istemiyorsanız engelleyin ve görmeyin.
Yazdığım şeyin doğru olduğunu düşünüyorum. iPhone4 te de anten problemleri çıktı. Çıkmadı mı?
iPhone5 te de çizikler, sıkı güç kablosu, ışık sızması problemleri. Bunları ben bir yerimden uydurmuyorum.
Veya bunlar için kulaktan dolma diyorsanız bunların eğitimini veren bir okul mu var ki kulaktan dolmadan altyapıdan Apple Fanzort veya Fandrozort yetiştiren?
iPhone5 ile Galaxy S3 ün arasında üretim maliyeti olarak en fazla 100 lira fark olacağını düşünüyorum.
Şu an iPhone5 3000 liraya satılıyor. Bir süre sonra 2500 e düşecektir. S3 ise yasal olarak 1450 liraya satılıyor. 100 lira da bonus veriyor. Hadi bonusu geç 1450 lira diyelim.
Arada 1050 lira fark var. Hadi üretim maliyeti olan 100 lirayı çık 950 lira kalır. Yaklaşık aynı fiyata üretilen iki cihazın arasındaki 950 lira fark nedir sizce.
Bence nedir biliyor musun?= Fanboyunu keklemeden başka bir şey değildir...
-
6-0 bana bir şeyi hatırlatıyor ....
-
Patlanzi Apple'ın yeni patlakları çıkmaya devam ediyor.
Önce çizik hakkında Apple ne demiş ona bakıp biraz gülelim:
http://www.chip.com.tr/haber/iphone-5-deki-cizik-sorununa-apple-ne-dedi_36137.html
""Herhangi bir alüminyum ürün kullandıkça çizilebilir ve doğal gri rengini ortaya çıkarabilir. Bu normaldir."
Heheh. Zamanında Steve Jobs ta kullanıcılarına "Telefonu niye öyle tutuyorsunuz ki" falan demişti.
Bu Apple teknoloji konusunda çok başarısız, ne yapsa bir patlağı çıkıyor ama komedi konusunda üstüne yok.
Bunlar da yeni çıkmaya başlayan meseleler:
Kamerada mor renkli ışık parlaması hatası:
http://iphone5issues.net/iphone-5-users-report-purple-flare-camera-defect.html#.UGRRur5i6dg.google_plusone_share
Işık sızdırması hatası:
http://www.bgr.com/2012/09/24/iphone-5-light-leak-apple-defect/
DEVAMI GELECEK. (Eminim.)
Bu arada daha önce sormuştum ama yine sorayım.
İkisi aynı fiyata üretilen Galaxy S3 ile iPhone5 arasındaki (şu an 1500 ama 1000 e iner.) 1000 lira fiyat farkını neden verdiklerini iPhone5 alanlar/alacaklar açıklayabilir mi?
Merak ediyorum da. Farkı ne için verdiklerine. iOS için mi bu fark. Çünkü aynı maliyetle üretilen iki cihaz arasında tek fark o bir de marka farkı...
-
quote:
Patlanzi Apple'ın yeni patlakları çıkmaya devam ediyor.
Önce çizik hakkında Apple ne demiş ona bakıp biraz gülelim:
http://www.chip.com.tr/haber/iphone-5-deki-cizik-sorununa-apple-ne-dedi_36137.html
""Herhangi bir alüminyum ürün kullandıkça çizilebilir ve doğal gri rengini ortaya çıkarabilir. Bu normaldir."
Heheh. Zamanında Steve Jobs ta kullanıcılarına "Telefonu niye öyle tutuyorsunuz ki" falan demişti.
Bu Apple teknoloji konusunda çok başarısız, ne yapsa bir patlağı çıkıyor ama komedi konusunda üstüne yok.
Bunlar da yeni çıkmaya başlayan meseleler:
Kamerada mor renkli ışık parlaması hatası:
http://iphone5issues.net/iphone-5-users-report-purple-flare-camera-defect.html#.UGRRur5i6dg.google_plusone_share
Işık sızdırması hatası:
http://www.bgr.com/2012/09/24/iphone-5-light-leak-apple-defect/
DEVAMI GELECEK. (Eminim.)
Bu arada daha önce sormuştum ama yine sorayım.
İkisi aynı fiyata üretilen Galaxy S3 ile iPhone5 arasındaki (şu an 1500 ama 1000 e iner.) 1000 lira fiyat farkını neden verdiklerini iPhone5 alanlar/alacaklar açıklayabilir mi?
Merak ediyorum da. Farkı ne için verdiklerine. iOS için mi bu fark. Çünkü aynı maliyetle üretilen iki cihaz arasında tek fark o bir de marka farkı...
hocam sen almazsın olur biter, alan sana niye fark açıklasın ki. Sen begenmezsin senin hoşuna gitmez, fiyatı sana gelmez almazsın. gider alırsın bir android rahatına bakarsın, apple konularında da boşa vaktimizi harcamamış olursun.
-
Hiçbişe olmaz 1 sonraki partiden çiziksizini alırsınız. Kabını takar kullanırsınız bu kadar basit. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Nz9
Komik olan olay şu;
Burada Apple'ye bu hatasından dolayı topa tutanların hepsi bir gün iPhone sahibi olacak.
Puaahhhh. İlk iPhone 2007 yılında çıktı. O zamandan beri duyduğumuz bir efsanedir bu laf...
Fakat malesef olmayacak bir şey. Neden olduğunu söyleyeyim mi.
Aynı fiyatın yarı fiyatına daha iyi bir cihaz varken niye iPhone sahibi olayım ki?
Bedava iPhone5 verseler, yemin billah ediyorum, kutusunu dahi açmam, merak ta etmem, hemen gider bir tane Opmitus G falan alırım.
Üzerine de 500 ile 1000 lira arası para kalır...
Onla da gider yedek batarya alırım. Siz Çizikli, Kamerasında pembe renk parlamaları olan, ışık sızdıran, güç kablosu sıkışıp kalan telefonunuzla piliniz bitip ortada kalırken
ben mis gibi işime bakarım....
yav he he.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X