Şimdi Ara

Iphone 5 mikrofonları ve ekran koruma jelatini hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar bildiğim kadarı ile iphone 5 üzerinde 3 adet mikrofon var. Bunlardan bir tanesi alt tarafta hoparlörün yanında, bir tanesi de arkada kameranın yanında. Peki 3. tam olarak nerde?

Tanıtımdaki fotoğrafa baktığım zaman üstdeki hoparlörün içinde gibi gösteriliyor(ordaki ok resmen üst speakerın içini gösteriyor). Yani üstte hoparlörün olduğu kısımda mikrofon da varmış gibi gösteriliyor.

Peki hoparlör çizgisinin yanındaki yuvarlak nedir? Ben onu hep mikrofon sanıyordum. Yukardaki fotoğrafda orayı göstermiyor.O zaman o yuvarlak çıkış mikrofon değilse, nedir?
    Sormak istediğim yer şurası arkadaşlar. Aşağıdaki resimde yuvarlak içine aldığım yer. (paint terkim kusura bakmayın :) )

Gelelim merak ettığim konuya. Şimdi herkes gibi ben de iphonu 5'i alır almaz arkasını ve önünü koruma jelatıni ile kaplattım. Bu jelatin yukarda bahsettiğim, benim mikrofon çıkışı sandığım deliğin üstünü kapatmış geçmiş. Jelatinde o kısım için bir açıklık yok.

Acaba dedim benim jelatini takan telefoncu işi bilmiyor mu, gittim bir arkadaşın telefonuna da baktım. O da öyleydi. Onun da jelatinin o kısmında açıklık yoktu. Sizin telefonlarda durum nedir? Taktığınız jelatin korumalar o delik için açıklık bırakmış mı, yoksa kaplamış geçmiş mi?

Özet olarak,

Bahsettiğim delik nedir? Mikrofon mu? Mikrofonsa jelatinde neden o delik için açıklık yok? Sizlerde durum nasıl?

Teşekkürler.

not:bahsettiğim delik siyah iphone 5'lerde çok zor seçiliyor. arkadaşınkinde ilk başta yok sandık. zor gördük :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halvetifarazi -- 13 Nisan 2013; 15:17:09 >

• ışık ve yakınlık sensörü.

3.mikrofon ise ahizenin içindeymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi what_tha -- 13 Nisan 2013; 16:03:30 >
  •  Iphone 5 mikrofonları ve ekran koruma jelatini hk.
  • 3. Mikrofon sadece hoparlörde konuşurken devreye giriyor sanırım yoksa adam kendi sesini duyar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ışık sensörü orası yakınlık sensörü ahizenin içinde karanlık bir ortamda ahizeye bakarsanız çok sönük şekilde kırmızı olarak parıldadığını görürsünüz
  • teşekkürler arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.