yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce amerika apple mağazasından aldığım iphone 5s i yaklaşık 2 ay önce türkiyeye getirdim. avea hat kullanıyordum ve 1. ayın sonunda btk tarafından telefon kullanıma kapatıldı. ardından bende doğal olarak edevlet üzerinden telefonu açtırdım. yaklaşık iki hafta kullandıktan sonra uçak modundan çıkardığım bir gün şebeke yok uyarısı verdi. sim kartı okuyor fakar şebeke yok diyor. yaklaşık 3 haftadan beri bu şekilde. imei sorgulattım , imei kayıtlı. avea üzerindede bir sıkıntı yok gibi.. fakat hattım başka telefonlarda çalışıyor ve turkcell ve vodafone hatlarıda benim telefonumda çalışıyor. sadece avea hatlarda bi sıkıntısı var. telefona tam format çektim, itunnes üzerinden yükeme yaptım, ağ ayarlarını sıfırlamayı denedim, ne avea ne de apple premium bayisi bir sonuca ulaşamadı. eğer donanımsal bir sıkıntısı olsaydı diğer hatlar da çalışmazlardı. eğer sistemde bir sıkıntı varsa zaten yapılabilecek olan tam format olayınıda yaptım. Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler