Şimdi Ara

IPhone 5S Söylentileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple'ın amiral gemisi olacak olan 5S'in seri üretime geçtiği söylentileri vardı. Ben de merak edip biraz araştırdım. Bana pek mantıklı gelmiyor ama yine de üstadlarıma sormak istedim. Bir makalede okuduğuma göre 5S'in muhtemel özellikleri:

2GB Ram
    A8 veya A7X 1.5Ghz Quad Core işlemci
    13.1 MP kamera
    *2272x1280p
    *652ppi
    5" veya 4.2"
    128 / 64 / 32 GB
    NFC
    IOS 7

"*" koyduğum kısımlar bana hiç mi hiç mantıklı gelmiyor. Zaten bana kalırsa Apple böyle telefon yapabilecek durumda değil. Sizce yalnızca bir söylenti mi yoksa gerçek olabilir mi? Benim bir farklı düşüncem ise şu: pixeli ve ppi yi x2 yaparak insanları kandırmaya çalışıyorlar ki 652 ppi insanın algılayabileceğinin katlarca fazlası. Htc, Samsung ve Sony'nin yeni modellerinde bile 441, 468 ppi arası değişirken 652 olması imkansız.

bkz. IPhone 5: 326ppi, 1136x640

İlginiz için teşekkürler

Ayrıca eğer konuyu yanlış bölümde açtıysam modlardan ricam doğru yere taşınması.

• 4 ten 4S e neler değişmiş.
    5 ten 5S e de benzer şeyler değişicektir.
    Nedense Çok fazla birşeylerin değişeceğini sanmıyorum.
  • Ppi degeri disindakileri istese yapabilir ama 512 mb ramle bile kasmayan bir telefonu varken neden 2 gb ram koysun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat79

4 ten 4S e neler değişmiş.

bencede .
    ram ve kasa aynı kalır.
    işlemci a7-cortex a 15 1.2-1.5 ghz
    kamera 12mp
    en düşük kapasite 32gb
    batarya 1700mah :)
    nfc
    1-2 ıvır zıvır daha eklenir.
  • Bence diğer telefonlar camera olayını baya geliştirdiler. ben apple ın camera özelliklerinin geliştirmesini istiyorum.
  • Kasa değişmeyecektir, dolayısıyla ekran da. Ram aynı olacaktır çünkü gayet yeterli. İşlemci kesinlikle değişecektir, hele görüntü işlemcisi... Kamera gelişir çünkü 2 nesildir aynı kamera var. Ufak bir ihtimal malzeme kalitesi de artabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sedat79

4 ten 4S e neler değişmiş.

Aynen oyle benim dusuncemde :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    APPLE IPHONE 6S - 16GB
    6 yıl önce açıldı
    Apple - iPhone - iPad
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hiçbir söylentiye kanmayın, 5S iP5 ile aynı olacak. Sadece OS ve İşlemci değiştirilir. Belki ekran

• 4 den 4s e gecis farklari gbi olur bence bi islemci degisir bide kamera bikac tane gunluk kullanmayacagimiz ozellik gelir ama bangir bangir reklamlarla gozumuze sokarlar. Kasa degisiminin olmicagini dusunuyorum

• Ayrica ppi ın artmasi olmaz zaten insan gozunun algilayabildigi son noktadayiz 326 ile (yanilmiyorsam)

• Bence 4 den 4s ye geçişteki farklardan daha radikal olur gibi geliyor..Çünkü firmaların çıkardığı amiral gemileri iphone a göre çok daha fazla gelişime uğradı .
    iphone 5s daha fazla bir şey versin ki galaxy s4 ü domine etsin....
  • Öncelikle ilginiz için hepinize çok teşekkür ediyorum. 326 ppi gözün algılayabildiği en yüksek seviye değildir diye düşünüyorum. Bunun nedeni ise Iphone 5 ve Xperia Z yi yan yana koyduğumda gözle fark edilebilen netlik farkıydı. Ben de 5S in işlemcisinin gelişeceğini düşünüyorum. Fakat bu konuda 1.2Ghz Dual Core'dan en fazla ne kadar arttırılır bilemeyeceğim. Bence 1.5Ghz Quad Core yapılabilir ama Apple'ın (daha doğrusu iOS'un) bu kadar optimize bir sistemle bu işlemciye ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. Son olarak GPU da değişir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doruktatlidil

Öncelikle ilginiz için hepinize çok teşekkür ediyorum. 326 ppi gözün algılayabildiği en yüksek seviye değildir diye düşünüyorum. Bunun nedeni ise Iphone 5 ve Xperia Z yi yan yana koyduğumda gözle fark edilebilen netlik farkıydı. Ben de 5S in işlemcisinin gelişeceğini düşünüyorum. Fakat bu konuda 1.2Ghz Dual Core'dan en fazla ne kadar arttırılır bilemeyeceğim. Bence 1.5Ghz Quad Core yapılabilir ama Apple'ın (daha doğrusu iOS'un) bu kadar optimize bir sistemle bu işlemciye ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. Son olarak GPU da değişir diye düşünüyorum.

Xperia ile iphone 5 i yanyana koydugunuzda varsaydiginiz fark ppi degerinden ileri gelmiyor. O fark sony in ekranda farkli renk isleme modeli kullanmasindan ki aslinda netlik olarak bir fark yok yani. Bircok sitede, incelemelerde mevcut ki xperia daha fazla ppi degerine sahip ama iphone ekrani daha basarili genel olarak, ornek xperia nin yanlardan bakinca gorunenememesi, gunes altinda kullanilamamasi falan. Retina ekran sadece ppi degerinden ibaret degil zaten, pixsellerin calisma prensibi farkli ve daha bir cok teknik detay var. ama tabi son kullanici sadece ppi degerinden retina dendigini dusunuyor. Haaa apple bu degeri arttirir mi? 5s sanmam ama bir sonraki iphone da olacaktir. Teknoloji olarak son kullaninin gozunde "geri kalmis" durumuna dusmek istemeyecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ppi konusunda söylediklerinizde haklısınız. Ama bence ekran konusunda değilsiniz. Ben de XZ'nin görüş açılarında sorun olduğunu duymuştum ve videolarda da öyle gördüm. Ama kendi incelememde aslında çok abartılacak bir sorun olduğunu gözlemlemedim. Bana kalırsa XZ'nin renkleri "Washed Out" olabilir ama yan yana koyduğumda ekran aydınlatması dışında iPhone dan çok daha üstün geldi bana ekranı. Bu renklerdeki sorunu da ben TFT ekran kullanılmasına bağladım. Bu konuda görüşler kişiden kişiye değişebilir. Ama fotoğraf ve video oynatırken Bravia Engine 2 kullanılıyor bilgiğiniz gibi. Burada XZ iPhone 5'den katlarca üstün görüntü veriyor bana kalırsa. İlginiz için ve ppi konusundaki bilginiz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Hiçbir söylentiye kanmayın, 5S iP5 ile aynı olacak. Sadece OS ve İşlemci değiştirilir. Belki ekran

aynen benim düşümcemde öyle.. işlemci ve ios 7 gelir.. ekranda pek fazla bir şey değişeceğini sanmıyorum. ama kasa kesin değişir.. çünkü milletin bu yüzden ağzı çok yandı..
  • I phone aheste aheste "S" serilerini çıkartırken, rakipleri yanından bile geçmiyordu. Özellikle 3gs'de.
    Şimdi durum farklı. Özellikle 5 i phone'a yakışmayacak zorunlarla gelmişken...
    Yani demem o ki 2 sene de bir radikal değişim yapma olayları bitti. Yaparsa apple kaybedeceğini kendi de biliyor..
    Bakalım... Bekleyelim ve görelim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.