Şimdi Ara

iPhone 6 Hafıza Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 yıldır kullandığım bir s3 16gb telefonum var artık android telefonu atıp parçalama noktasında olduğumdan iphone a geçiyorum. Kısmetse i6 alacağım ancak hafıza konusunda kararsızım. Telefonda öyle rr3 falan oynamam zaten ipad air tabletim var. Telefon kullanım amacım sosyal medya uygulamaları, müzik ve foto. 64gb alayım diyordum ancak 16 ile arasında 300 tl civarı fark var. Air in yenisi çıktığında 128gb alacağım tableti zaten ancak telefon kullanımı konusunda iş görür mü 16gb kararsızım. Tablet konusunda 16gb aldım bin pişmanım ancak telefonda dediğim işleri yapmak için pek fazla hafızaya ihtiyacım yok gibi. Ne dersiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabletin var ama hafıza yetmiyor birde yenisini alacaksın 128 lik. Tablet kullanma amacınız ev içinde mi yoksa sürekli yanınızda mı? Eğer yanınızda taşıyorsanız yeni bir tablet almayın tel seçimi içinde plus alın 128 lik hepsini bir kere de ortadan çıkarın inanılmaz bi hafiflik olur. Ama tabletinizi birisiyle paylaşıyorsınız o zaman 6 alın. 16 gerçekten az geliyor 64 iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsane2bin6

Tabletin var ama hafıza yetmiyor birde yenisini alacaksın 128 lik. Tablet kullanma amacınız ev içinde mi yoksa sürekli yanınızda mı? Eğer yanınızda taşıyorsanız yeni bir tablet almayın tel seçimi içinde plus alın 128 lik hepsini bir kere de ortadan çıkarın inanılmaz bi hafiflik olur. Ama tabletinizi birisiyle paylaşıyorsınız o zaman 6 alın. 16 gerçekten az geliyor 64 iyidir.

Daha önce ipad kullanmadığınızı varsayıyorum, yoksa tablet yerine i6 plus alınabilir demek komik, kaldı ki i6 plus için ipad uygulamaları çalışsa tamam ufak ekranda aynı tablet özellikleri var sadece ufak ekran diyeceğim, alakası da yok yani, ortada uygulama bile yok i6 plus için.

Konuyu açan arkadaşa önerim, madem tablete yatırım yapmayı 128 gb almayı planlıyorsanız, 16gb iphone her türlü iş görür, zaten 5gb icloud var,5gb dropbox var, oldu 26gb , foto ve resimleri otomatik eş zamanlatırsınız olur biter, hadi telefonda oyun oynayın veya oynamayın, 2gb müzik vs atsanız, hala çook yeriniz var, ben 2 yıl i4 16gb,1 yıl i5 16gb kullandım, fazlasıyla yeterli. Face-twit-instagram,whatsapp,mesaj,arama,safari odak lı kullanacaksanız,i6 16gb tavsiyemdir. 128gb ile arasında 600 TL fark var sizin için değmez bence.

• Tableti sürekli yanımda taşıyorum. Ipad uygulama, oyun vs. ucu çok açık 16gb gerçekten pişmanlık. Ancak dediğim gibi i6 sadece müzik, foto, sosyal medya apps ile kullanacağım. 300 lira fark oluncada insan bir düşünüyor .Ayrıca ben tableti not almak, çizim için falanda kullanıyorum. i6 plus kesinlikle beklentilerimi karşılayacak bir cihaz değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rata -- 5 Ekim 2014; 14:10:18 >
  • Valla duygularıma tercüman oldunuz, teşekkür ederim. Bende yeter diye düşünüyorum i6 16gb ancak bir fikir alayım dedim. Ben bütün ameleliği zaten ipad a yaptıracağım
  • rata kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde iki yıldır S3 kullanıyorum ve sizin gibi çıldırma noktasındayım. Başlarda gayet iyi olsa da Android bir yerden sonra bozmaya başlıyor, hele bir de garanti için custom rom'u kaldırıp stok kurduktan sonra iyice rezil bir hal aldı. Ben iPhone 6'yı gündelik kullanım, sosyal medya, müzik ve uygulama geliştirme amacıyla alıyorum aynı şeyleri S3'de 16GB telefon+16GB hafıza kartı ile yapıyordum. Yeni iOS'un da 4GB civarı yer kapladığını okudum kabaca 11-12GB kalıyor ki bana yetmeyeceği için 64GB olan modeli tercih edeceğim. Ama siz iPad ile çok zaman geçirip üstüne bir de onu yükseltmeyi düşünüyorsunuz ki o zaman 16GB'lık model de yeterli olabilir.
  • Ben 16gb aldim, ve internet hafizasi aldim yilligi ucuza geliyor cok uzun zamandir kullandigim icin apple indirim yapmis. Ben 64 u gereksiz buluyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim. Tercihim 16gb olacak. Store da 7-10 iş gününe düşmüş teslim süresi. Gelsede alsak

• ben bi kere alacağım 4-5 sene kullanacağım kafasındaysan 64gb derim illakı sıkıntı yaşıyacaksın bişeyleri silmek zorunda kalmak mide bulandırıcı oluyor, tableti öyle heryere taşıyamıcaksın tablette olanlar tablette kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: rata

Selamlar,

2 yıldır kullandığım bir s3 16gb telefonum var artık android telefonu atıp parçalama noktasında olduğumdan iphone a geçiyorum. Kısmetse i6 alacağım ancak hafıza konusunda kararsızım. Telefonda öyle rr3 falan oynamam zaten ipad air tabletim var. Telefon kullanım amacım sosyal medya uygulamaları, müzik ve foto. 64gb alayım diyordum ancak 16 ile arasında 300 tl civarı fark var. Air in yenisi çıktığında 128gb alacağım tableti zaten ancak telefon kullanımı konusunda iş görür mü 16gb kararsızım. Tablet konusunda 16gb aldım bin pişmanım ancak telefonda dediğim işleri yapmak için pek fazla hafızaya ihtiyacım yok gibi. Ne dersiniz?

hocam bende başta plus 16 gb almayı dusunuyordum sonra dedim ben napıyorum , 16 gb asla yetmez 3 gb zaten ios kullanıyor e bi güncelleme geldimi ios 8 gibi 5.5 gb yer istiyo kafadan 8.5 gb gitti geriye kaldı 7.5 gb kafıza kartıda takılmadığını için ee bunun videosu var müziği var fotoğrafı var UYGULAMALARI VAR, O yüzden 16 gb alırsan kesin pişman olursun 300 lira daha ver 64 gb al kafan rahat olsun ;)

• rata kullanıcısına yanıt
    En az 64 GB almalısın. Android gibi hafıza doldukça yavaşlamaz ayrıca ileride çok lazım olacak emin ol
  • 16 GB...: iPhone 6 alayım da havam olsun yeter...

64 GB...: iPhone 6 alayım, müziğimi dinleyeyim, istediğim uygulamayı yükleyeyim, istediğim kadar fotoğraf ve video çekeyim hatta birkaç film atıp yolda izde izlerim...

128 GB...: iPhone 6 alayım, tüm müzik arşivim, filmlerim ve fotoğraf arşivim yanımda olsun... Birkaç sezon dizi ve 7-8 film atayım lazım olur... Bir daha hafıza boşaltma ihtiyacı duymayayım...

Sanırım anlatabilmişimdir...
  • Kafa gitti yeniden. Ios 8 eğer toplam 8.5 gb falan alıyorsa zaten bi anlamı kalmıyor 16gb ın. Ben 128 lik yeni air 2 almayı düşündüğüm için, bütçe açısından 16 yeter herhalde i6 da falan diyordum. Eğer 12-13 gb bana kalmıyorsa telefonda dediğiniz gibi 64gb yöneleceğim.

• 16 gb kesinlikle yetmez size kalan 12 gb. O da birkac uygulamada doluyor uygulama guncellemelerini yaparken bile sıkıntı olur.

• java kullanıcısına yanıt
    16gb konusunda sana katılmıyorum . Hava atmak falan değil maksadım. Konuda da belirttim. Android illetinden bıktım. Yok sony z3 yok galaxy s20 falan bunlar hikaye benim için. Telefon kesinlikle i6 olacak tek sıkıntı belirttiğim gibi hafıza. Dediğiniz film, dizi olayını ben iPad ile görüyorum zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

Orijinalden alıntı: efsane2bin6

Tabletin var ama hafıza yetmiyor birde yenisini alacaksın 128 lik. Tablet kullanma amacınız ev içinde mi yoksa sürekli yanınızda mı? Eğer yanınızda taşıyorsanız yeni bir tablet almayın tel seçimi içinde plus alın 128 lik hepsini bir kere de ortadan çıkarın inanılmaz bi hafiflik olur. Ama tabletinizi birisiyle paylaşıyorsınız o zaman 6 alın. 16 gerçekten az geliyor 64 iyidir.

Daha önce ipad kullanmadığınızı varsayıyorum, yoksa tablet yerine i6 plus alınabilir demek komik, kaldı ki i6 plus için ipad uygulamaları çalışsa tamam ufak ekranda aynı tablet özellikleri var sadece ufak ekran diyeceğim, alakası da yok yani, ortada uygulama bile yok i6 plus için.

Konuyu açan arkadaşa önerim, madem tablete yatırım yapmayı 128 gb almayı planlıyorsanız, 16gb iphone her türlü iş görür, zaten 5gb icloud var,5gb dropbox var, oldu 26gb , foto ve resimleri otomatik eş zamanlatırsınız olur biter, hadi telefonda oyun oynayın veya oynamayın, 2gb müzik vs atsanız, hala çook yeriniz var, ben 2 yıl i4 16gb,1 yıl i5 16gb kullandım, fazlasıyla yeterli. Face-twit-instagram,whatsapp,mesaj,arama,safari odak lı kullanacaksanız,i6 16gb tavsiyemdir. 128gb ile arasında 600 TL fark var sizin için değmez bence.

Hocam bende onu dicektim ya... Yaklaşık 2 ay sonra elime geçince plus almayı düşünyorum bende ancak plus tablet gibi ipad'deki uygulama desteği yok ! ..İpad satışları devam etsin diye böyle bi satış stratejisi izlemişler ama telefon phablet bile değil yani arada kalmış gibi olmuş sinirim bozuldu Sizce de bu geçiş modeli gibi sönük mi model kalmaz değil mi ? BU konuda görüşünüzü merak

------------------------------------
    Bu arada arkadaşa benimde sözüm oyun falan oynamıyorsa bence m16gb işini görcektir ama cihazı uzun yıllar kullanıcaksa 64 gb almasını tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: rata

Kafa gitti yeniden. Ios 8 eğer toplam 8.5 gb falan alıyorsa zaten bi anlamı kalmıyor 16gb ın. Ben 128 lik yeni air 2 almayı düşündüğüm için, bütçe açısından 16 yeter herhalde i6 da falan diyordum. Eğer 12-13 gb bana kalmıyorsa telefonda dediğiniz gibi 64gb yöneleceğim.

multimedya telefonu bu sonuçta illa ki uygulama indiriceksiniz müzik illa ki olur e fotoğrafta kullanılır o yüzden bence köprüden önce son çıkış alın 64 kafanız rahat etsin ipad başka telefon başka bende ipad retina var ama bende işlerimi ipad'te hallediyorum fakat telefon başka o yüzden en basitini söyledim ios 3 gb yer harıcyo güncelleem geldimi 5 gb boş alan istiyo size kaldı 7 gb ne anladım o işten verin gitsin o kadar para veriyorsunuz 300 daha verin kfanız raht etsin değsin buna ;)

• 5dk lık video cekimi tam 1gb ediyor ona gore düsün

- evet cok fazla ( uzantısı mov oldugu icin)
  • 64 gb daha mantıklı bir seçenek olur.
  • Rota tekrar 64 oldu. Dediğiniz gibi 3e 5e bakmayacağım. Sonradan pişman olmaktan iyidir. Herkese çok teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.