Şimdi Ara

iPhone 6 Hakkında Deli Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Efendim bendeniz 4 senedir Nokia C7 kullanıyorum. Eh artık telefon yetersiz gelmeye başladı bildiğiniz üzere. iPhone'u da evvelden beri severim, alınca uzun kullanırım; öyle telefon merakım yoktur çok.

1) Şimdi planım şu: iPhone 6 alacağım, 6S çıkmaya yakın telefonu elden çıkarıp 6S alacağım seneye de. Sonra artık dökülene kadar kullanırım ben onu, kaç yıl giderse.
    Neden 6'yı satacaksın geri derseniz; Apple S serilerine çok özeniyor, bugüne kadar hepimiz şahit olduk buna. Ben de çok uzun soluklu bir kullanım düşündüğüm için "arıtılmış" bir iPhone istiyorum. Sebep bu.
    Neden 1 sene daha bekleyip direk 6S almıyorsun derseniz; hali hazırdaki telefonumla işler yürümüyor, günümüz telefonlarına göre bayağı bi' külüstür. Bu yüzden sabrım yok.
    Neden 1 sene daha uygun fiyatlı Android bir cihazla idare edip 6S çıktığında onu almayı düşünmüyorsun derseniz; Android çok değer kaybediyor. 6S çıktığında satacak olsam bayağı bir zarar edeceğimi düşünüyorum, bu yüzden iPhone 6'yı sattığımdaki zararımın daha az olacağına inanıyorum.

Sizin bu meseledeki fikirleriniz nelerdir?

2) Şimdi beyler; benim için en önemli sorun EDGE bazında internet kullanamamak. Zira bulunduğum binada 3G çok sıkıntılı, zar zor çekiyor, bazen hiç çekmiyor. Bunun yanında şarjımın fazla gitmesini istemiyorum, çünkü şarj edecek vaktim dahi olmuyor çalışırken bazen. Apple iOS 8 ile gelen bu durumu Türkiye şartlarını, kullanıcı taleplerini göz önüne alarak düzeltir mi? Önümüzdeki güncellemelerde EDGE geçişini sağlayabilir miyiz? Çünkü bu durum almamam için bir sebep ne yazık ki. Whatsapp denen zımbırtıya edge yetiyor, e bana da yetiyor. O olmadan da olmaz.

Deneyimli apple kullanıcıları da bu hususta yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stackhouse -- 28 Eylül 2014; 19:24:05 >

• 1) Büyük ekran derdiniz yoksa, 2.el kelepir 5 veya 5S alın. Bu telefonlar zaten 2.elde değer kaybettiler, eğer uygun fiyata cihaz bulursanız 1 yıl sonra satacağınız zaman az zarar edersiniz.

2) iOS 8'de 3G'yi kapatmak için yöntemler var. Google'da veya forumda arayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

1) Büyük ekran derdiniz yoksa, 2.el kelepir 5 veya 5S alın. Bu telefonlar zaten 2.elde değer kaybettiler, eğer uygun fiyata cihaz bulursanız 1 yıl sonra satacağınız zaman az zarar edersiniz.

2) iOS 8'de 3G'yi kapatmak için yöntemler var. Google'da veya forumda arayabilirsiniz.

Teşekkürler. Ben çok takıntılıyım maalesef, 2. ele güvenip alamam. Bir de bir şeyin orijinalliğinde olmayan tabiri caizse "korsan" yollarla çözümlere alerjim var ne yazık ki. Hatta Jailbreakmiş, rootmuş, rommuş asla.
  • iPhone 5 bile şu günden itibaren 3 sene gider.

Bence biraz şov yapmaya gelmişsin buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 28 Eylül 2014; 19:59:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stackhouse
    Teşekkürler. Ben çok takıntılıyım maalesef, 2. ele güvenip alamam. Bir de bir şeyin orijinalliğinde olmayan tabiri caizse "korsan" yollarla çözümlere alerjim var ne yazık ki. Hatta Jailbreakmiş, rootmuş, rommuş asla.

2.el alerjiniz varsa yapacak birşey yok, tamamen keyif meselesi. Bu saatten sonra yeni Iphone 5S alınmaz, bu nedenle ya paraya kıyıp 6 alacaksınız ve 1 sene sonra zarar etmeyi göze alacaksınız ya da Iphone dışı cihazlar ile 1 sene idare edeceksiniz.

Jailbreak konusuna gelince, genelde jailbreak'i yeteri kadar iyi tanımayanlar sizin gibi önyargılı oluyorlar. Jailbreak'i mutfaktaki bir bıçak gibi düşünebilirsiniz. O olmadan ekmeği düzgün kesemeyeceğiniz için ekmeği yine yersiniz ama el ile parçalayıp daha zahmetli yediğinizi düşünün. Jailbreak ile korsan ilişkisini ise bıçakların cinayet için kullanılabilmesini ama bunun bir tercih meselesi olduğunu düşünün.

Ayrıca jailbreak yapan birisi Iphone'a yeni özellikler katarken kullandığı tüm Apple ve Cydia uygulamalarını satın alabilir ve korsan ile en ufak ilgisi olmadan cihazı kullanabilir. Bunun karşısında da jailbreak yapmayan birisi bazı yazılımlar aracılığı ile uygulamaları korsan olarak yükleyebilir. Bu nedenle jailbreak ile evet korsan kullanım daha kolay hale gelir, ama jailbreak = korsan değildir, jailbreak = apple'ın bazı sınırlamalarının kaldırılmasıdır.

Root yapılan android cihazlarda sayaç etkilenmesi, servisin anlaması ve garanti dışı bırakması gibi durumlar BELKİ olabilir. Ama Apple cihazlarında restore yaptığınız anda jailbreak ile ilgili iz kalmaz. Belki de kalıyordur ve Apple anlıyordur ama jailbreak nedeniyle garantinin etkilenmesi im-kan-sız.

Bir de jailbreak'li cihazlarda bankacılık işlemlerinin vs. güvenli olmadığı şehir efsanesi vardır. Bunda yıldır jailbreak'siz Iphone kullanmadım, ne bir olumsuzluk yaşadım ne de başkasının yaşadığını duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 28 Eylül 2014; 20:05:59 >

• ø kullanıcısına yanıt
    Şov ile ne ilgisi var yahu, almışken en iyisi olsun istiyorum. Suç mu? Fikir için buradayım zira hiç iPhone kullamadım. Hatta üst seviye bir cihaz kullanmadım, bilgim yok yani.
  • signore kullanıcısına yanıt
    Pek anlamıyorum bu işten, okuduğum kadarıyla öyle anlamıştım fakat düzeltmeniz için teşekkürler, aydınlattınız. Ki zaten öyle sınırları aşma merakım yok bir de. İnternet ve bankacılık yeter bana.

Peki bu edge'ye geçiş hakkında güncelleme gelir mi, nedir fikriniz? Bir de 6S çıkmaya yakın satsam ne kadara satabilirim iPhone 6'yı? İphone dışı cihazlarda da fiyatın 1 sene sonra iyice ölmesinden çekiniyorum.
  • Stackhouse kullanıcısına yanıt
    1 sene daha kullanma o zaman 6s öyle al. 6 alıp birde 6s'e geçmek dünyanın en zengini bile olsan gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

1 sene daha kullanma o zaman 6s öyle al. 6 alıp birde 6s'e geçmek dünyanın en zengini bile olsan gereksiz.
    6 Al sonra bidaha 3 sene sonra 8 çıkınca al ..Yada 4 sene sonra 8s al çünkü 4 sene idare eder seni iphone 6 ;)
  • ø kullanıcısına yanıt
    Siz Nokia C7 ile 24 saat geçirdiniz mi? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stackhouse -- 28 Eylül 2014; 21:58:12 >
    4s'imi sattıktan sonra iPhone 6'yı 1,5 sene kapaklı samsungla bekledim. :D
  • ø kullanıcısına yanıt
    Peygamber sabrı varmış. :)
    Ya Apple ya hiç.
  • ø kullanıcısına yanıt
    Şu edge konusuna ne diyorsun, düzeltilir mi? Şu an almayıp beklememin tek sebebi bu.
  • 6 sizi gayet uzun süre götürür yani 6s almak gereksiz olur en azından 2 sene çok çok rahat götürür i7 alırsınız.aslında bende kararsızım i5 var gayet iyi işimi görüyor fakat ekran ve touch id için almak istiyorum bilemiyorum 6s imi beklesem ? Daha yeni özellikler ve i6 daki hatalar düzeltilmiş olur belki kasayı daha sağlam yaparlar ? Çok kararsızım.
    Kökten 3G aboneliği iptal ettirdim :D daha öcne olmuştu aynısı düzelttiler. Elbet düzelecek.
  • ø kullanıcısına yanıt
    İnşaallah düzelir yahu, rahat rahat alırım. Haha hiç aklıma gelmemişti en mantıklı çözüm aslında. :) Ama dışarıdayken de hız için gerekiyor bazen meret işte :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: starnebula01

6 sizi gayet uzun süre götürür yani 6s almak gereksiz olur en azından 2 sene çok çok rahat götürür i7 alırsınız.aslında bende kararsızım i5 var gayet iyi işimi görüyor fakat ekran ve touch id için almak istiyorum bilemiyorum 6s imi beklesem ? Daha yeni özellikler ve i6 daki hatalar düzeltilmiş olur belki kasayı daha sağlam yaparlar ? Çok kararsızım.

Hali hazırda bir iPhone 5-5S sahibi olsaydım beklerdim ben 6S'i. Benim durum vahim olduğu için beklemek istememem aslında :) Bir de S serisinde öttürüyorlar adamlar işte, bu bir gerçek.
  • quote:

Şov ile ne ilgisi var yahu, almışken en iyisi olsun istiyorum. Suç mu? Fikir için buradayım zira hiç iPhone kullamadım. Hatta üst seviye bir cihaz kullanmadım, bilgim yok yani.

Oldu 6s alınır 7de alınır 7s de alınır alınır yavrum alınır . al en iyisi olsun en yenisi olsun 6 al yakin zamanda 6s al 2,5 bin liradan al 1,5 2 arası sat sonra bi daha bin liraya yakin para ver 6s al . su mantıklı mi hic ya ? O kadar zenginlik söz konusu iseee küçük hesap bunlar kit kanaatlik söz konusu ise bu fikir mantıksız alacaksın temiz 5 5s 6s e kadar koy parani bi kenara mis gibi çıkınca git ilk sen al . 5 den falan geç ki verdiğin paraya deysin az 5 de su vardı bu vardı bak 6s e bunu bu şekilde yapmışlar diyebil bence yaaaaani
  • quote:

Orijinalden alıntı: fevziunluol

quote:

Oldu 6s alınır 7de alınır 7s de alınır alınır yavrum alınır . al en iyisi olsun en yenisi olsun 6 al yakin zamanda 6s al 2,5 bin liradan al 1,5 2 arası sat sonra bi daha bin liraya yakin para ver 6s al . su mantıklı mi hic ya ? O kadar zenginlik söz konusu iseee küçük hesap bunlar kit kanaatlik söz konusu ise bu fikir mantıksız alacaksın temiz 5 5s 6s e kadar koy parani bi kenara mis gibi çıkınca git ilk sen al . 5 den falan geç ki verdiğin paraya deysin az 5 de su vardı bu vardı bak 6s e bunu bu şekilde yapmışlar diyebil bence yaaaaani

Alıntıları Göster
    6 al sonra 2 sene sonra 7 al

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.