Şimdi Ara

Iphone 6 Plus Kullananlar Sorunları Burada Paylaşıyoruz (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
4
Favori
6.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim bu 3. iphonum , 2 sene 4 kullandım 2 5 kullandım 20 gün evvelde 6 plus 128 gb aldım ekran ve bataryadan ve diğer gelişmelerden dolayı. menü animasyonlarında kasmalar oluyor bende. en ağır oyunları yükledim test etmek için bisürü oyunu peşpeşe oynayıp zorladım hiç takılma yavaşlama yaşamadım. menü yavaşlamalrı can sıkmıyorda 3 kere kamerada donma yaşadım bikere 1 dakka sürdü bekledim düzeldi kamera

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yukardan bildirim merkezi inmiyor arkadaslar mesela ordan acip hava durumuna bakacam indiremiyorum veya denetim merkezi dedigimiz yer gelmiyor bazen 8.1.2 ile geldi cihaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eamun E kullanıcısına yanıt
    Telefonu kapatıp açın. Olmazsa restore yapın. Oda olmazsa değiştirin telefonu.

• Safaride bircok sitede sunucu hatasi veriyor baska tarayiciyla girebiliyorum cerezleri temizledim ayarlari sifirladim su an 5 tarayici var en kotusu safari nkrmal mi bu?

• oguzforvandetta O kullanıcısına yanıt
    Bendede benzeri sorun var. İnternetim gitmişçesine yavaşlıyor. 1 dk içinde düzeliyor. Ama safariye özel bi durum değil. İnstagramda falanda oluyor aynı şey.

• 8.1.3 yorumlarınızı alayım. Ben cihazda ciddi bir stabileşme gözlemledim fakat batarya 2 3 gündür biraz hızlı bitiyor. Benden de kaynaklı olabilir bugün 4 saat muzikçalar çalmıştır (1 saati de bt ile)

• TABAS_23 T kullanıcısına yanıt
    8.2 beta 4 ben hala. Betanın şarj performansını iyi sanmıştım ama beta4 gerçekten çok kötü.

• note 3 aldım 4sden daha kötü çalışıyor şaka gibi telefonu
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Geçen gün akrabamın note 3 ünü 5 dakika kullandım. Telefon dondu. Bataryasını tak çıkar yaptık Hiç bi tuş tepki vermeyince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkeshnda -- 31 Ocak 2015; 15:38:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkeshnda

Geçen gün akrabamın note 3 ünü 5 dakika kullandım. Telefon dondu. Bataryasını tak çıkar yaptık. Hiç bi tuş tepki vermedi.
    Kullanılabilcek en salak telefon gerçektende.

dışardan öyle görünmüyormuş arkda note 3 vardı mesela aynı resmi onda aç dersinki ekran 4k filan heralde on numara renk görüntü vs. var herşey 4 4lük dev ekran vs vs. dedik alalım alınca bi insan 2 saatte pişman olurmu ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 31 Ocak 2015; 15:34:28 >
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Kalem falan benim baya ilgimi çekiyor aslında. Çünkü ygs lysye hazırlanıyprum ve whatsapptan durmadan mat geo sorusu geliyor bana. Açıkçası çok işimi görürdü ama motor gibi hızlı çalışan parmaklarıma dayanamayacağını bildiğim için İp6 plus aldım.

• Evet plus modelinde akıcılık problemi var , animasyonlarda kare atlaması çok oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

quote:

Orijinalden alıntı: mkeshnda

Plus var bende. Benim şikayetim şu
    Ufak tefek animasyon kasmaları. (8.1 de falan baya vardıda artık azaldı. )
    Bide bazen internetim aşırı yavaşlıyo. Site falan yükleyemiyor.

Bendede plus var aksine oyunlarda tık sorun yaşamıyorum ama gel Gör ki safari veya chrome aşağı yukarı çekerken takılıyor mail okurken yine aynı şekilde takılma oluyor.

Plus modelinde animasyonlarda fps düşmesi oluyor ama normal ip6 da bu sorunların hiçbirisi yok. Hızlı geçişlerde görüntü kesik kesik gidebiliyor. Apple bence ip6 plus modelinde mühendislik hatası yaptı. Eski iphonelar gibi yağ gibi akmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ulabuneya U kullanıcısına yanıt
    Bence iosta bi sıkıntı var. İphone 5 tede aynı durum var. 5s ve 6 yı bilmiyorum ama. Mesela duve kağılarındaki kasma herkeste var.
    Kimse memnun değil ios8 den. Çıkan haberler ios 9 un eski stabiliteyi getireceğini söylüyor. Bekleyip göreceğiz

• Bende dün istinye park vodafone mağazasından ip plus aldım.
    fakat alt kısmı tam oturmamış gibi kasa,biraz bastırınca anlasılıyor içeri giriyor.
    ürünü değişim istesem yaparlar mı
  • İos 8.4 çıkacak diyorlar. Sen içini rahat tut

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkeshnda kullanıcısına yanıt
    Aslında bu iOS'ten kaynaklanıyor ama bu ne iOS 8 ile ne iOS 9 ile çözülebilecek bir problem. iOS'un doğası itibari ile 1x 2x gibi katlarında çözünürlükler vardır ve sistem bu çözünürlüklerin dışına çıkmaz. Apple iki yeni cihaz tanıtmasına rağmen sistem için tek bir çözünürlük ekledi hem ekran önceki modellerden daha fazla içerik göstersin, kolaylık olsun hemde yeni iPhone 6'ların önceki uygulamalarla problem çıkartmaması için. Eğer daha önceki cihazların katları olan çözünürlük kullanılsaydı 6 Plus bile, 5s'in ekranda gösterdiği içeriğin aynısını gösterecekti ve daha fazla içerik ekranda görüntülenemeyecekti. Düşünsenize sürekli Ayarlar'dan Ekran bölümünde seçilebilen büyütülmüş ekran seçeneğinin sürekli açık olduğunu. Sadece onun net hali ekranda olurdu fakat o ana menüdeki ikonlar tamamiyle aynı o büyüklükte ekranda yer alırdı. Neyse, bu bahsettiğim yeni çözünürlük 667x375. iPhone 6'da bu çözünürlük 2x olarak kullanılıyor ve ekranın doğal çözünürlüğü olan 1334x750 oluyor. Böylelikle hem daha fazla içerik görüntüleniyor hemde inç başına düşen 326 piksel korunuyor hemde çok yüksek çözünürlük kullanılmayarak pil ömrüne katkıda bulunuluyor.

iPhone 6 Plus'ta ise bu çözünürlüğün 3x versiyonu kullanılıyor ve çözünürlük bu sefer 2208x1242 oluyor. Bu düşündüğünüz zaman çok yüksek bir çözünürlük. Fakat cihazın ekran çözünürlüğü ise 1920x1080. Şimdi ne olacak peki? Apple ise bu çözünürlüğü ekrana göre downscale yapıyor yani küçültme işlemi uyguluyor. Yani menüde gördüğünüz animasyonlar falan hepsi öncelikle zaten çok yüksek bir çözünürlük olan 2208x1242'de renderlanıyor. Ardından birde bu içerik cihazın ekranına uygun bir şekilde downscale ediliyor. Fakat iPhone 6 ise 6 Plus ile aynı işlemciye sahip fakat hem içeriği daha düşük çözünürlük olan 1334x750'de renderlıyor hemde içeriği zaten ekranın doğal çözünürlüğünde renderladığı için bir daha downscale işlemiyle uğraşmıyor. O yüzden bu küçük kasılmaların düzeleceğini beklemek çok doğru olmaz.

Peki Apple, 6 Plus'ta oluşan bu kasılmalar için ne yapabilir? 1) 6 Plus için bu durumun çok bir çözümü yok fakat renderlanan görüntülerin kalitesi 2208 vari çözünürlükten 1920'ye düşürülebilir ve az da olsa performans artması yaşanabilir.
    2) Bir sonraki modelde daha güçlü işlemci kullanılırsa, daha da önemlisi daha güçlü bir gpu kullanılırsa (ki kullanılacağa benziyor) bu render ve downscale işlemi çok hızlanır ve kasılmalar biter.
    3) Ekranın çözünürlüğünü full hd'den 2208x1242'ye yükseltmek. Bu çözüm downscale işlemini ortadan kaldıracağı için yine performans kazanımı elde edilebilir.

Peki neden ana menüde kasan cihaz, oyunlarda kasmıyor?
    Oyunlar, Metal'i filan kullandığında elde edilen performansın yanında cihazın ekranının orjinal çözünürlüğü olan 1920x1080'de çalışabiliyorlar ve gereksiz pikselden oluşan güç ihtiyacı ile downscale işlemine gerek kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudf2 -- 19 Şubat 2015; 1:12:03 >

• Telefonı 2 ay kadar suredir kullanıyorum neredeyse hiç kasılma donma yasamadım ama okuduklarım moralimi bozdu vallahi çıkacak diğer telefon 2 gb ram olursa baya kötu olur bizim için

• Telefonu alalı 56 gün olmuş 50 defa da şarj etmişim .forumlarda herkes plus ın şarjından çok memnun .10-11 saat Kullanım ile 1.5-2 gün bekleme süresi görenler var .bende 7 saat Kullanım ile 1 gün bekleme süresi ancak görüyorum.onda da en çok batarya tüketen ana ekran ve kilit ekranı görünüyor .cydiadan batterylife uygulaması ile baktığımda kapasite %95 falan görünüyor .bu kadar kısa sürede kapasite düşer mi ? Apple teknik destek ile görüştüm batarya sağlığını kontrol edip normal dediler .ben mi pimpirik yapıyorum batarya mı bozuk anlamadım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkker -- 19 Şubat 2015; 10:35:45 >
  • ikincielucak kullanıcısına yanıt
    Apple store o ürünlere değişim yapıyor diye biliyorum. Randevu alıp götürün telefonu

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.