Şimdi Ara

İphone 6 su teması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Eşimde iphone 6 var. geçtiğimiz hafta tatile gitmiştik havuz kenarında telefonu şezlonkta unutmuş ve bir dakika kadar üzerine ıslak mayo ile uzanmış. Tabi ıslandığından habersiz olduğundan da daha sonra da kullanmaya devam etmiş. Daha sonra telefon problem çıkarınca fark etmiş ıslandığını. Bana söylediğinde telefonun ses ve kapama tuşları çalışmıyordu. Biraz zorlayıp kapattım telefonu ve daha sonra 2 gün kadar pirinçte beklettim. Daha sonra açtığımda kapama tuşu tam çalışmıyor ve parmak okuma da işlevsizdi. Yine kapatıp bir iki gün daha pirinçte beklettim. Şimdi ise açmaya çalıştığımda ekranda önce çok az bir ışık belirip daha sonra ekranda bir kaç siyah kalın şerit ile ışık rengi artıp daha sonra tamamen kapanıyor. Yani telefon artık hiç açılmıyor. Şimdi bu kadar bir su teması ile böyle büyük bir sorun çıkması kötü oldu tabi. Apple'ın kendi sitesinden sıvı temas göstergesi yerine baktım (sim kartın olduğu yeri gösteriyor) sıvı temas durumundaki kırmızı şeyi göremedim. Sorum ise apple bildiğim kadarıyla sıvı temas durumunda tamir yapmıyor. Bu gibi durumlarda 1200-1300 civarı br para karşılığında değişim yapıyor. Bunu apple'ın teknik servisinde tamir ettirme gibi bir imkanımız var mı? Yoksa telefonu dışarda tamir ettirmeli miyim sizce? Daha bir yılı dolmadı ve dışarıda yaptırırsam garantiden çıkacak ve değişimde yapamayacağım. Dışarıdaki tamir durumunda ileride sorun yaşarmıyım?

• banx B kullanıcısına yanıt
    Apple servise götürme imkanin varsa göndermeni tavsiye ederimm bi şansini dene bakalim tamiz gerekiyosa ücret karşiliğini ögren ona göre hareket e gecersin dişarda yaparsan Bi düğme calişmiyosa 2 düğme calişmaz ışık beyaz ise kirmizi ışıkla gelir valla hiç tavsiye etmem:)ayrica pirinçden erken cikarmişsin 4-5 gün daha kalmasi gerekirdi havuza girmemiş sonucda ıslak mayonun o kadar etki yaratmasina şaşirdim acikcasi.!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 19 Eylül 2016; 17:02:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam geçmiş olsun biraz şanssızlık olmuş sizinki bendede ıphone 6 var geçen yıl üzerine bir bardak su dökülmüştü hiç bir şey olmamıştı dışarıdan birine tamir ettireceksiniz dikkatlı olun çoğu üçkağıtçı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o telefon ne kadar tamir ettirsende hayır etmez 1000 küsür verip sıfırıyla değiştirmeniz şart fakat şu indirimlerden sonra belki değişim ücreti aşağı çekilmiş olabilir çünkü iphone 6 satışı kalktı
  • Dışarıda bir telefoncuya tamir ettirmeye bende güvenemiyorum. Sonuçta bugün tamir ettim der yarın başka bir problem çıkarır toplamda verdiğimiz parada değişim parasına yakın olur, üstüne de telefondan tam randıman alamayız. O yüzden Apple'ın kendisine vermek daha iyi olur diye düşünüyorum. Sizce telefonu servise verirken olayları olduğu gibi mi anlatmalıyım? Çünkü Apple servisi sıvı temaslarında genelde tamir işine pek girmiyor. Direk değişim diyorlar. Bir ay önce bir tanıdığımın 6s i denize düşmüştü servis hiç bakmamış bile direk değişim demiş ve 1230 tl ye değişim yapmış. Sizce servise telefon arızası diye versem mi acaba? Eğer sıvı teması yapmıyoruz derlerse el mahkum parayı vereceğiz.Birde @MysticDesign değişim ücretinin düşeceğinden emin misin? Dediğim gibi bir tanıdığım değişime 1230 tl verdi daha bir ay olmadan. Eğer fiyatlar düşecek dersen biraz daha bekleyebilirizde. Telefonun daha 15 ay garantisi var.

• Iphone 4S de aynı durumda ne yapabiliriz. Ücretli değişim olabilirmi.
  • Maalesef telefonu garanti kapsamında 1300 liraya değiştirdim. Açıp baktılar ve sıvı teması göstergeleri renk değiştirmişti. Apple sıvı teması durumunda kesinlikle tamir yoluna gitmiyor. İsterseniz değişim diyor. @muratoto eğer telefonunun garantisi varsa değişim yaptırabilirsin tabi. Ama garantisi yoksa değişim oluyor mu tam emin değilim. Tabi birde değişim ücretine de bakmak lazım ben 9 aylık ve yeni bir model telefon olduğu için değişim yaptırdım. Aksi durumda dışarıda tamir ettirmeyide düşünebilirdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.