Şimdi Ara

iphone 6 veya 6+ almadan önce bilinmesi gerekenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
6.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tutmadı birader konun. 2 gün sonra cevap veripte üste çıkarmaya çalışma. üzülme yani. boşver her konu tutacak diye birşey yok
  • Her zaman yeni cikan model eskisinden ustundur yok ama sen diyosanki iphone 5s 6 dan ustun o zaman bisey diyemicem sadece Allah sabir versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JavierKrophs

Her zaman yeni cikan model eskisinden ustundur yok ama sen diyosanki iphone 5s 6 dan ustun o zaman bisey diyemicem sadece Allah sabir versin

• Apple hicbirzaman musterisini tam tatmin etmez, her modelde acik birakir. S modellerinin iyi oldugunu söyleriz ama dezavantajida cunku kasasi ayni kalir, duz modeller ise kasada olsun donanimda olsun onemli yeniliklerle gelir, S modellerinde ise kasa degismez ve kucuk bir donanim fazlsasi ile gelir. Sanildigi gibi S modeller daha uzun ömürlü degildir duz modele göre, S model duz modelden bir sene sonra ciktigi icin bir sene sonra ömrünü yitirir hali ile. bana göre S model almakla pek bir avantaj saglanmis olmaz ama i6 almassin S modelini beklersin orasi ayri, S modelde duz modelde cikan hatalar giderilir sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Apple hicbirzaman musterisini tam tatmin etmez, her modelde acik birakir. S modellerinin iyi oldugunu söyleriz ama dezavantajida cunku kasasi ayni kalir, duz modeller ise kasada olsun donanimda olsun onemli yeniliklerle gelir, S modellerinde ise kasa degismez ve kucuk bir donanim fazlsasi ile gelir. Sanildigi gibi S modeller daha uzun ömürlü degildir duz modele göre, S model duz modelden bir sene sonra ciktigi icin bir sene sonra ömrünü yitirir hali ile. bana göre S model almakla pek bir avantaj saglanmis olmaz ama i6 almassin S modelini beklersin orasi ayri, S modelde duz modelde cikan hatalar giderilir sadece.

evet s modellerin dez avantajı ( çıktığı zaman alanlar için ) aynı kasayı kullanma süresinin az olması. çok haklısın.

diğer taraftan; piyasaya çıkış tarihi hesabı ile elbette söylenen. ona göre s sistemler güncellemelerden daha fazla yararlanır. 3s, 4s nasıl ilk çıktığı tarihe göre donanımsal gücünden ötürü daha kullanılabilirliği yüksek olduysa 5s inde öyle olacağını düşünmek yanlış olmaz.

bazen apple iki versiyon arasındaki çıtayı çok fazla açar. o gibi durumlarda önceki versiyon çok daha hızlı değer kaybeder.

mesela apple 5 den 5s e geçerken 64 bit mimarisine geçiş yaptı. bu durum 5 i birden gözden düşürdü. 4 den 4s e geçerkende çift çekirdeğe geçişide buna ilave edebiliriz.

yine eğer apple 6s de 2 gb ram e geçiş yaparsa bu durum 4 senedir 1 gb ile ürün çıkaran apple a göre büyük bir sıçrayış olacaktır ve 6 lar daha hızlı değer kaybedecektir. aynı 5 in başına gelen durum gibi.

not: ip6 alanlar 16 gb lık modelleri kesinlikle almasınlar. hem işletim sistemleri son versiyonlarda artık daha fazla yer işgal ediyor hemde yeni ekranlara uyumlu uygulamalar eskisinden daha fazla yer kaplıyor. video ve fotoğrafların kapladığı daha fazla alanı saymıyorum bile. aman dikkat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 29 Ekim 2014; 12:56:53 >

• a.f.y. kullanıcısına yanıt
    hocam bende s modeli beklemelimiyim diorm suan ip5 kullaniyorum ama dediginix gibi s modeli beklesem 1 sene geriden gelmis olacagim ama s modelde 2 gb ramde olabilir napicam bilemedim de buyuk ihtimal dayanamayip plus 64 alirim :))

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

Apple hicbirzaman musterisini tam tatmin etmez, her modelde acik birakir. S modellerinin iyi oldugunu söyleriz ama dezavantajida cunku kasasi ayni kalir, duz modeller ise kasada olsun donanimda olsun onemli yeniliklerle gelir, S modellerinde ise kasa degismez ve kucuk bir donanim fazlsasi ile gelir. Sanildigi gibi S modeller daha uzun ömürlü degildir duz modele göre, S model duz modelden bir sene sonra ciktigi icin bir sene sonra ömrünü yitirir hali ile. bana göre S model almakla pek bir avantaj saglanmis olmaz ama i6 almassin S modelini beklersin orasi ayri, S modelde duz modelde cikan hatalar giderilir sadece.

evet s modellerin dez avantajı ( çıktığı zaman alanlar için ) aynı kasayı kullanma süresinin az olması. çok haklısın.

diğer taraftan; piyasaya çıkış tarihi hesabı ile elbette söylenen. ona göre s sistemler güncellemelerden daha fazla yararlanır. 3s, 4s nasıl ilk çıktığı tarihe göre donanımsal gücünden ötürü daha kullanılabilirliği yüksek olduysa 5s inde öyle olacağını düşünmek yanlış olmaz.

bazen apple iki versiyon arasındaki çıtayı çok fazla açar. o gibi durumlarda önceki versiyon çok daha hızlı değer kaybeder.

mesela apple 5 den 5s e geçerken 64 bit mimarisine geçiş yaptı. bu durum 5 i birden gözden düşürdü. 4 den 4s e geçerkende çift çekirdeğe geçişide buna ilave edebiliriz.

yine eğer apple 6s de 2 gb ram e geçiş yaparsa bu durum 4 senedir 1 gb ile ürün çıkaran apple a göre büyük bir sıçrayış olacaktır ve 6 lar daha hızlı değer kaybedecektir. aynı 5 in başına gelen durum gibi.

not: ip6 alanlar 16 gb lık modelleri kesinlikle almasınlar. hem işletim sistemleri son versiyonlarda artık daha fazla yer işgal ediyor hemde yeni ekranlara uyumlu uygulamalar eskisinden daha fazla yer kaplıyor. video ve fotoğrafların kapladığı daha fazla alanı saymıyorum bile. aman dikkat.

S Modeller daha fazla destek almiyor bu aslinda psikolojik bir kandirmaca. S Modeller gorunuste ayni olup bir yil sonra yeni bir firmware ile cikmasiyla ömrü duz modele göre haliyle bir yil daha fazla oluyor. Örnegin iPhone4 e olan destek iOS7 ile son oldu, iPhone4S ise iOS8 ile son gunlerini yasiyor. Bu sebepten S Model avantajli sayilmaz pek asil degisiklik duz modeldedir, S model duz modelin makyaj yapilmis halidir demek istedim. Bakiniz i5 ile i5S arasindaki farka tek fark 64Bit olmasi bunun kullanici icin pek anlami yok, ikincisi ise Parmak izi sensoru buda cok önemli degil ama i6 da yapilan yenilikler cok baska.

• quote:

Orijinalden alıntı: 87erhan87

hocam bende s modeli beklemelimiyim diorm suan ip5 kullaniyorum ama dediginix gibi s modeli beklesem 1 sene geriden gelmis olacagim ama s modelde 2 gb ramde olabilir napicam bilemedim de buyuk ihtimal dayanamayip plus 64 alirim :))

Ben hep düz serilerden gittim. 6+ alarak bu geleneği sürdürüyorum. Her kasa değişiminde güncel kasaya terfi etmek en mantıklısı. Ancak upgrade için 2 senede bir eski telefonu satıp üzerine 1500-1600 TL veriyoruz mecburen.

Sonuçta S serisi kullanların içinde, telefonlarının kasasının bir önceki kasa olmasından dolayı hep bir ukte vardır diye düşünüyorum. Bunun aksini savunanlarda bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 29 Ekim 2014; 14:41:06 >
  • gbriel G kullanıcısına yanıt
    renk me aldin hocam ? cok lararsizim renk konusundada subzmana kadar hep siyah kullandim ama 3 renkte gayet guzel

• DH sayesinde artık herkes analist!

Yeni Donanım Haber ile üyelere hizmet yolunda!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

DH sayesinde artık herkes analist!

Arkadaşım darılma ama reklama mı bağladın

• quote:

Orijinalden alıntı: 87erhan87

renk me aldin hocam ? cok lararsizim renk konusundada subzmana kadar hep siyah kullandim ama 3 renkte gayet guzel

Iphone 4 ve 5 te beyaz almıştım. Ancak bu seride siyah aldım. Ön tarafın tamamen ekran gibi görünmesi çok hoş. Ayrıca plus biraz büyük olduğu için siyah cihazı daha küçük gösteriyor.
  • gbriel G kullanıcısına yanıt
    hakli nedenler :)) ama bu sefer ya silver yada gold alirim home button onlarda daha guzel gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: TechnoKolik199

quote:

Ya allah aşkına ne reklamı? bilgiyi paylaşmak başka bir şey, bilmişlik taslamak başka bir şey..

DH, hükümet ile aynı görüşte olmayan yazıları hemen siliyor ya, ironi yaparak arkadaşın yaptığını eleştireyim dedim.. Ne reklamı? Siyaset ile alakam yoktur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TechnoKolik199

quote:

Ya allah aşkına ne reklamı? bilgiyi paylaşmak başka bir şey, bilmişlik taslamak başka bir şey..

DH, hükümet ile aynı görüşte olmayan yazıları hemen siliyor ya, ironi yaparak arkadaşın yaptığını eleştireyim dedim.. Ne reklamı? Siyaset ile alakam yoktur..

Özür dilerim reklam cümlesi gibi olmuş da o yüzden Didim

• dikkadli kullandıkdan sonra 6 sizi 5 sene fazlası ile memnun eder
  • iphone 5c evlatlık mı
  • S serileri tabi daha iyi olur.
    Sonuçt bir sene sonra çıkıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

S Modeller daha fazla destek almiyor bu aslinda psikolojik bir kandirmaca. S Modeller gorunuste ayni olup bir yil sonra yeni bir firmware ile cikmasiyla ömrü duz modele göre haliyle bir yil daha fazla oluyor. Örnegin iPhone4 e olan destek iOS7 ile son oldu, iPhone4S ise iOS8 ile son gunlerini yasiyor. Bu sebepten S Model avantajli sayilmaz pek asil degisiklik duz modeldedir, S model duz modelin makyaj yapilmis halidir demek istedim. Bakiniz i5 ile i5S arasindaki farka tek fark 64Bit olmasi bunun kullanici icin pek anlami yok, ikincisi ise Parmak izi sensoru buda cok önemli degil ama i6 da yapilan yenilikler cok baska.

Elbette apple kapitalist sistemin zirvesindeki bir firma ve her sene ürünlerini satmak isteyecektir.

Bana kalırsa ip4 bile 6-7 yıl rahatlıkla donanımsal yeterlilik açısından sizi taşıyabilecek bir telefon. Yazılımla telefonu yavaşlatmak firmaların işine geliyor. Bundan 5 sene öncesinin masaüstü sistemlerinden daha güçlü donanıma sahip telefonlar mı o küçücük ekranlarında virmli çalışamayacak. Kimseyi bu konuda kandıramazlar.

Bu konu vasıtasıyla tecrübelerimi maddelemek istiyorum:

1) Yazılım güncellemelerinde cihazınızın desteklediği son yazılımı yükleme hatasına asla düşmeyin. (ip4 ün kalması gereken yazılım ios 6 olmalıydı mesela ve bu yazılımla ip4 cihaz ölene kadar performanslı çalışırdı. ios6 stabilitesine hala ulaşamadı 7 ve 8 serisi bana göre.)

2) düz deri alıyorsanız düz seriden devam edin, s serisi kullanıyorsanız s serisinden. böylelikle cihazın 2. eli çok değer kaybetmeden, cihaz elinizden çıkmış olur. ( kullanırken cihazı mutlaka kılıfta ve ekran koruyucularıyla kullanın, su temasından kaçının, cihazın şarjı iyice bitmeden ve orjinal şarj cihazı kullanarak telefonu şarj edin)

3) Kullanmayacağınız uygulamayı telefona yüklemeyin ve 2. elde satarken mutlaka telefonu restore ( fabrika ayarlarına dönüş) yaptırın. Kullanmadığınız sürede telefonu tamamen şarjsız bir şekilde kaldırıp kullanmayın. lion piller boş durumda kalmayı sevmezler. ideali %60-70 şarj ile telefonu kapatıp kaldırmaktır.

4) telefonu arka cebinizde taşımayın, bozuk paralar veya kesici, çizici malzemelerle beraber aynı cepte de taşımayın. 2. el satışta en önemli etkenlerden biride cihazın kozmetik durumudur. Buna çok dikkat edin.

5) bu saatten sonra yeni bir iphone alıyorsanız artık 16 gb lık modelini almayın. Bu telefonu 2 sene sonra satacağınızı düşünerek hareket edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakiv

iPhone 6 almayan, kendini avutan birisi daha.

Aynen böyle işte. iPhone kullanıcılarından başka herkes yorum yapıyor.

Telefonun hayvan gibi gpu'su var. Sistem 2 çekirdekli 1.4 ghz işlemciye hafif geliyor, oyunlar fps kaybı olmadan akışkan şekilde oynanıyor.

Telefonu eline alan herkes çok elit ve premium bir his verdiğini söylüyor.

Valla burada koca koca adamların yazdığı ardı arkası gelmeyen yazıların %90'ı boşuna yazılmış çöp yığınından başka bir şey değil.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.