Şimdi Ara

iphone 6 veya 6+ almadan önce bilinmesi gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
6.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • unutmayın...! apple da her zaman s versiyonlar daha uzun ömürlü ( donanım gücü açısından yeterlilik ) ve 2. eli daha değerlidir.

iphone 3,4,5 serisine dikkat edin birde iphone 3s, 4s, 5s serisinin gidişatına dikkat edin. Ne dediğimi iyi anlayacaksınız.

s lerin dezavantajıda ( şimdiye kadar ) kasa olarak 1 sene daha eski kasa almanızdır. ip6 mı yoksa ip6+ mı derseniz iki cihazda aynı donanımı kullandığı için 6+ ın daha kısa sürede değer kaybedeceğini öngörebilirim ( büyük ekranda ip6 daki işlemci ve ram in kullanılmasının getireceği dezavantajlar)

Kısaca yeni kasayı erken almak mı ? Daha uzun süre gidecek daha güçlü donanımı beklemek mi? ( apple airde 2 gb ram'e geçiş yaptı, büyük ihtimal s serisi yeni iphone lar 2 gb olacak )

iki seçenekte de öncelikler değerlendirilerek bir karara varılmalı. salt doğru seçim yok. seçenekler var.

Seçim sizin.

Bu konu vasıtasıyla tecrübelerimi maddelemek istiyorum:

1) Yazılım güncellemelerinde cihazınızın desteklediği son yazılımı yükleme hatasına asla düşmeyin. (ip4 ün kalması gereken yazılım ios 6 olmalıydı mesela ve bu yazılımla ip4 cihaz ölene kadar performanslı çalışırdı. ios6 stabilitesine hala ulaşamadı 7 ve 8 serisi bana göre.)

2) düz seri alıyorsanız düz seriden devam edin, s serisi kullanıyorsanız s serisinden. böylelikle cihazın 2. eli çok değer kaybetmeden, cihaz elinizden çıkmış olur. ( kullanırken cihazı mutlaka kılıfta ve ekran koruyucularıyla kullanın, su temasından kaçının, cihazın şarjı iyice bitmeden ve orjinal şarj cihazı kullanarak telefonu şarj edin)

3) Kullanmayacağınız uygulamayı telefona yüklemeyin (her uygulama size bildirim yollamak isteyecek, güncelleme listesinde yer işgal edecek ve telefonununda görsel ve hafızasal olarak yer kaplayacaktır) ve 2. elde satarken mutlaka telefonu restore ( fabrika ayarlarına dönüş) yaptırın. Kullanmadığınız sürede telefonu tamamen şarjsız bir şekilde kaldırıp kullanmayın. lion piller boş durumda kalmayı sevmezler. ideali %60-70 şarj ile telefonu kapatıp kaldırmaktır.

4) telefonu arka cebinizde taşımayın, bozuk paralar veya kesici, çizici malzemelerle beraber aynı cepte de taşımayın. 2. el satışta en önemli etkenlerden biride cihazın kozmetik durumudur. Buna çok dikkat edin.

5) bu saatten sonra yeni bir iphone alıyorsanız artık 16 gb lık modelini almayın. Bu telefonu 2 sene sonra satacağınızı düşünerek hareket edin.

not: not: ip6 alanlar 16 gb lık modelleri kesinlikle almasınlar. hem işletim sistemleri son versiyonlarda artık daha fazla yer işgal ediyor hemde yeni ekranlara uyumlu uygulamalar eskisinden daha fazla yer kaplıyor. video ve fotoğrafların kapladığı daha fazla alanı saymıyorum bile. aman dikkat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 30 Ekim 2014; 16:44:53 >

• 1- air 2 nin 2gb ram ile geleceğine dair kesin bir ifade yok.
    2- 6+ daha çok değer kaybedecek demişsin işlemciye göre ama tam tersi batarya ömrü ip6 ya göre çok iyi
    3- unutmayın! diye bizi uyarmışsın ama S serilerinin iyi olması ip6 ve ip6+ plus için ne faydası var napalım yani ip6 almayıp 6s filan mı bekleyelim o zaman neden 20-30 milyon 6 ve 6+ satıldı herkes 6S i beklesin o zaman
    4- hangisi hoşuna giderse onu alırsın
    5- saçma konu olmuş
  • ahahah bide yorum beğenilmeyince eksilemiş. gereksiz konu açmayın
  • Performans farkı iPhone 4'ten sonra gözle görülür seviyenin altına indi.
    Çift çekirdekli 64 bit işlemcinin pabucunu dama atmak için oldukça uzun bir zaman gerekiyor.
    Bu sebeple gözünüze kestirdiğiniz telefonu alın geçin.
    Ben iPhone 3G'den sonra iPhone 5S aldım. Arada kaybettiğim zamana veryansın ettim. Kardeşim 5S'ime el koydu, gidip iPhone 6 aldım. Memnun durumdayım. Muhtemelen iPhone 7S alırım. 3 sene yeterli bir zaman dilimi. 3G'den 4S'e geçmem gerekiyormuş meğer.
    Çok konuştum.
    Iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 6+ siparişi verdim fakat air in 2gb ram olması sinirimi bozdu 1 sene sonra applerde performans düşüşü olmaz inş.
  • iPhone 6 almayan, kendini avutan birisi daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftkonline

Bende 6+ siparişi verdim fakat air in 2gb ram olması sinirimi bozdu 1 sene sonra applerde performans düşüşü olmaz inş.

Bende iphone 6 aldım o sorunu bende takıyorum umarım olmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapmayın! etmeyin! unutmayın! şeklinde uzmanvari konuşmalardan hazzetmiyorum.

Bilirkişimisin.gif
  • Aman allahım, hemen telefon siparişimi iptal edip 6s i beklemeliyim 😱

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliekin -- 22 Ekim 2014; 16:25:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliekin

Aman allahım, hemen telefon siparişimi iptal edip 6s i beklemeliyim 😱

• Uzun süre gidecek donanımmış buna karşılık erken yeni kasaya geçmekmiş falanmış filanmış..

Paşamıza 5s yetmedi performans olarak sanki,6'yı beğenmedi birde üstüne 6s bekle diyor bakhele..

Bu trollükte ne var bu kadar popüler önüne gelen troll oluyor.

İos işletim sisteminde hala ram ihtiyacından bahsediyor adam bide unutmayın diye nasihat veriyor.Bu işletim sisteminde 2 gb ram olsa ne değişecek zeki insan?Uygulamalar ramdan çalışmadıktan sonra napayım isterse 10 gb ram olsun..

Bi bırakın bu işleri forumun içine ediyosunuz ya..
  • 2 senede bir telefon değiştiren için düz serilerden gitmek daha mantıklı s serileriyle işletim sisteminede daha fazla yenilik geliyor kasa vs değişmediği için. Düz serileri kullanan içinde bi yenilik oluyor hemde sürekli güncel kasayı kullanıyor.2 senede zaten yavaşlamıyor iphonelar.3 4 sene kullananlar için s serileri daha mantıklı olabilir.Ben düz serilerden gidiyorum hep.

• dikkat ederseniz tek doğru var demedim. ne diye heyecan yaptınız bu kadar gençler

s serisi ile başlayanın s ile gitmesi, düz seri ile başlayanın düz seri ile gitmesi şu anda en fazla izlenen yol, bunuda bir kenara not etmek lazım.

ben sadece s serilerinin donanım olarak çok daha fazla güncelini koruduğunu söyledim o kadar. örneğin; 5s uzun süre daha satılacak ve 2. eli değerli kalacakken düz 5' in 2. eli dahil ne kadar erken değer kaybettiğini görüyoruz. Bu söylediğimin neresi yanlış ?

Eğer önümüzdeki sene spesifik bir biçimde ram 2 katına çıkarsa ki; öyle olacak %99, bu durum düz 6 serisinin daha hızla eskiyeceği (2. el değeri açısından) anlamına gelir. Uygulamalarda önüne konulan ram e göre dizayn edilecek haliyle. eğer ondan sonraki iki seride 2 gb olarak gelirse 6 ve 6+ son 1gb lık telefon olarak arada kalmayacak mı?

şimdi doğrusu ne olmalıydıya gelelim: bana göre bu sene apple tarafından 6 serisinin ikisine de 2 gb ram takılmalıydı. 6+ 'a; a8x üç çekirdekli işlemci konulmalıydı, aynı air 2 deki gibi. sonuçta a6 nın çözmesi gereken piksel değeriyle 6+ daki işlemcinin çözmesi gereken piksel değeri aynı değil.

hem iphone u hem de macbook pro yu uzun zamandır kullanıyorum. apple ın ne yaptığını ve ne yapmak istediğini ezberledim sayılır artık.

heyecan yok, tercihler var.

kalın sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 23 Ekim 2014; 15:32:21 >

• Söylediğin şeyin içeriğinden çok kullandığın üslub tepki çekmene sebep oluyor ve konuya insanın dikkat edesi gelmiyor.
    Sende bunu unutma!

• -Konuyu açan kişi fikrini var olan konuların içinde belirtseydi
    -Kendini bu konuda uzman, başkalarını bilgisiz görmeseydi
    -Tahminlerini kesin olacakmış gibi anlatmasaydı

Iyi olurdu.

• Ne ram miş arkadaş büyük olasılıkla sadece türkiyede bu kadar dert oldugunu düşünüyorum..
  • Tahminleri buyuk ihtimal dogru cikacak. 6s lerde 2gb ram ve 3 cekirdek olacak %99 ihtimal. Acikcasi air 2yi gordukten sonra iphone 6 almaktan vazgectim. Nitekim 6 benchmark testlerinde 5sin azicik ustunde. Apple iphone 6 da tasarim yapmis, donanima pek dokunmamis.

• quote:

Orijinalden alıntı: Romuald9

Tahminleri buyuk ihtimal dogru cikacak. 6s lerde 2gb ram ve 3 cekirdek olacak %99 ihtimal. Acikcasi air 2yi gordukten sonra iphone 6 almaktan vazgectim. Nitekim 6 benchmark testlerinde 5sin azicik ustunde. Apple iphone 6 da tasarim yapmis, donanima pek dokunmamis.

Objektif yorumun için teşekkürler.

bir ürünü gereksiz yere övmekte, yermekte yanlış. eğrisiyle doğrusuyla değerlendirebilmek lazım. İşte o zaman biz markanın değil, marka bizim kölemiz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Birdy Dizzy

-Konuyu açan kişi fikrini var olan konuların içinde belirtseydi
    -Kendini bu konuda uzman, başkalarını bilgisiz görmeseydi
    -Tahminlerini kesin olacakmış gibi anlatmasaydı

Iyi olurdu.

o zaman seni aş. konulara alalım:

1.http://www.donanimhaber.com/ipad/haberleri/Appledan-iPad-Air-2-surprizi-A8X-islemcisi-uc-cekirdekli-tablette-2GB-RAM-var.htm

2.http://www.donanimhaber.com/ipad/haberleri/A8X-yongaseti-grafik-testlerinde-Tegra-K1in-onune-yerlesiyor.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

1- air 2 nin 2gb ram ile geleceğine dair kesin bir ifade yok.
    2- 6+ daha çok değer kaybedecek demişsin işlemciye göre ama tam tersi batarya ömrü ip6 ya göre çok iyi
    3- unutmayın! diye bizi uyarmışsın ama S serilerinin iyi olması ip6 ve ip6+ plus için ne faydası var napalım yani ip6 almayıp 6s filan mı bekleyelim o zaman neden 20-30 milyon 6 ve 6+ satıldı herkes 6S i beklesin o zaman
    4- hangisi hoşuna giderse onu alırsın
    5- saçma konu olmuş

Öncelikle bu saçma konuya saçmalayarak destek verdiğin için sana teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum:

1. sen uyu:

http://www.donanimhaber.com/ipad/haberleri/Appledan-iPad-Air-2-surprizi-A8X-islemcisi-uc-cekirdekli-tablette-2GB-RAM-var.htm

adam testini bile yapmış:

http://www.donanimhaber.com/ipad/haberleri/A8X-yongaseti-grafik-testlerinde-Tegra-K1in-onune-yerlesiyor.htm

2. göreceğiz bakalım.

3. herkes beklesin almasın diye bir ifadem oldu mu delikanlı ?

4. bencede.

5. bunun için teşekkür etmiştim. tekrarlamaya gerek yok

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.