Şimdi Ara

iPhone 6 Yazılımsal Şarj Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Aylardır telefonumu sıkıntısız kullanıyordum ancak geçen haftalarda bir anda şarj süresi ciddi şekilde düştü. Öyleki bir saat kullanımda şarj tamamen bitiyor. Hatta telefon şarjda iken bir şeylerle uğraşırken bile ya sabit kalıyor ya da ufak ufak azalıyor pil değeri :/

Online olarak müşteri temsilcisiyle görüştüm, bataryayı kontrol etti ve donanımsal sıkıntı olmadığını söyledi, telefonu komple silip sadece icloud üzerindeki yedeği yüklememi söyledi, denedim olmadı.
    Sonraki görüşmemde başkası telefonu komple silmemi ve yedek yüklemememi söyledi, denedim, 5 yıllık yedeklerimden vazgeçtim, telefon 1 hafta sağlam çalıştı şimdi yine iptal.

Garantiye gönderdiğimde sorunun çözüleceğini sanmıyorum, çünkü sıfırlayıp düzeldi diye geri gönderecekler muhtelemen. Benzer olaylar yaşayan ve izlemem gereken yol hakkında fikir verebilecek olan biri var mı? İstanbul bana çok uzak, apple store'a götüremem. Telefonu turkcellden almıştım, sizce göndermeli miyim turkcell ile garantiye?

Çok can sıkıcı bir durum İlginiz için şimdiden teşekkürler.

• Donanımsal sıkıntı olmadığını nasıl oluyor da online olarak tespit edebiliyor o dahi arkadaş ? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Since1903 kullanıcısına yanıt
    iPhone kullanıyorsan telefonda sınama kısmı var. Sana bir link gönderiyor, sınama kısmından telefonu sınayıp onlara göneriyorsun. Orada bataryanın telefonun vs. tüm değerler yazıyor. Hatta telefonun kendine ait bir yazılımın bataryayı tükettiğini de söyledi görevli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CXC 007 psl*

iPhone kullanıyorsan telefonda sınama kısmı var. Sana bir link gönderiyor, sınama kısmından telefonu sınayıp onlara göneriyorsun. Orada bataryanın telefonun vs. tüm değerler yazıyor. Hatta telefonun kendine ait bir yazılımın bataryayı tükettiğini de söyledi görevli.

Evet iPhone kullanıyorum ama O sınama kısmı dediğiniz yeri bilmiyordum ama ne kadar sağlıklı olur o tartışılır.

• Güncel...

• Eğer apple store'a giderseniz orda da geniuslar tarafından cihazınızda Diagnostic denilen uygulamanın açıldığını görebillirsiniz.
  • CXC 007 psl* kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da belirtildiği üzere belki de yüklediğiniz bir uygulamadan dolayıdır. Pil süreniz azalmaya başlamadan önce uygulama yüklemiş olabilirmisiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 5s pil sorunu
    9 yıl önce açıldı
    İphone 6 wifi sorunu
    8 yıl önce açıldı
    İphone 15 ısınma sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Resmen roman yazmışsın nası okuyalım

• quote:

Arkadaşlar merhaba. Aylardır telefonumu sıkıntısız kullanıyordum ancak geçen haftalarda bir anda şarj süresi ciddi şekilde düştü. Öyleki bir saat kullanımda şarj tamamen bitiyor. Hatta telefon şarjda iken bir şeylerle uğraşırken bile ya sabit kalıyor ya da ufak ufak azalıyor pil değeri :/

Online olarak müşteri temsilcisiyle görüştüm, bataryayı kontrol etti ve donanımsal sıkıntı olmadığını söyledi, telefonu komple silip sadece icloud üzerindeki yedeği yüklememi söyledi, denedim olmadı.
    Sonraki görüşmemde başkası telefonu komple silmemi ve yedek yüklemememi söyledi, denedim, 5 yıllık yedeklerimden vazgeçtim, telefon 1 hafta sağlam çalıştı şimdi yine iptal.

Garantiye gönderdiğimde sorunun çözüleceğini sanmıyorum, çünkü sıfırlayıp düzeldi diye geri gönderecekler muhtelemen. Benzer olaylar yaşayan ve izlemem gereken yol hakkında fikir verebilecek olan biri var mı? İstanbul bana çok uzak, apple store'a götüremem. Telefonu turkcellden almıştım, sizce göndermeli miyim turkcell ile garantiye?

Çok can sıkıcı bir durum İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Battery doctor falan kullandıysan o yapmış olabilir, aynısı bana da oldu restore edince düzeldi..

• furkans55 kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz şey nedir onu da bilmiyorum ama Maalesef istanbul çok uzak bana..

• Ben de ilk onu düşündüm ama yok hiç bir uygulama yüklememiştim. Müşteri temsilcisi telefonun orijinal yazılımlarından birinin bu olaya sebep olduğunu söyledi. Bi facebook ve whatsapp yükleyip kullandım sadece bi hafta ama sonra yine aynı sonuç...

• quote:

O dediğiniz şey nedir onu da bilmiyorum ama Maalesef istanbul çok uzak bana..

Eğer 8.1.3'e geçtikten sonra bu sorunla karşılaştıysanız, 8.1.2 imzaları açıkken dönmenizi tavsiye ederim.
    Sanırım bu güncelleme öncesi oldu benimki. En eski hangi sürüme dönebiliyoruz?

• quote:

Sanırım bu güncelleme öncesi oldu benimki. En eski hangi sürüme dönebiliyoruz?

8.1.2
    Ben o mesajı yazmadan önce kapanmış, yetişemedim

Güncel...

• quote:

Ben o mesajı yazmadan önce kapanmış, yetişemedim

Güncel...

Sıfırdan 8.1.3 kurup 8.2 Beta 5'e güncelleyin iTunes'tan.
    Hmm onu bilmiyordum. Hocam çok kısa özetleyebilir misin nasıl yapacağımı? Başlık göremedim konuyla alakalı, varsa bildiğin başlık linkini atarsan da çok sevinirim.

• quote:

Hmm onu bilmiyordum. Hocam çok kısa özetleyebilir misin nasıl yapacağımı? Başlık göremedim konuyla alakalı, varsa bildiğin başlık linkini atarsan da çok sevinirim.

Burdan (http://ibetacloud.com/#downloads) cihazınıza uygun iOS 8.2 Beta 5'i iTunes aracılığıyla yükleyebilirsiniz.

*iTunes'tan Güncellemeleri Denetle'ye SHIFT tuşuna basılı tutun ve inen arşiv dosyası içindeki .ipsw uzantılı dosyayı seçin.Güncelleme başlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkans55 -- 12 Şubat 2015; 23:13:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkans55

quote:

Burdan (http://ibetacloud.com/#downloads) cihazınıza uygun iOS 8.2 Beta 5'i iTunes aracılığıyla yükleyebilirsiniz.

*iTunes'tan Güncellemeleri Denetle'ye SHIFT tuşuna basılı tutun ve inen arşiv dosyası içindeki .ipsw uzantılı dosyayı seçin.Güncelleme başlayacaktır.

Tam netleştirip sonra yazayım dedim. Maalesef yeni sürümde de olmadı. Geçen tekrar eski sürümü yükledim, yeni bir itunes ve icloud hesabı açarak tekrar yeniden başlattım telefonu, şimdilik sağlam görünüyor ama birkaç gün sağlam çalışıp tekrar eski haline döndüğü oldu geçmişte de. Zaten yedek yükleme yapmıyordum ama eski bilgileri giriyordum önceden. İnşAllah düzelmiştir tekrar eski haline gelmez ne diyeyim :/ Yardımların için tekrar çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.