Şimdi Ara

iPhone 6s vs 6s+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen sene aralık ayından beri amerikadan almış olduğum iphone 6 yı kullanıyorum ve açıkcası gayet memnunum. Şu an avrupadayım ve hem garanti mevzusundan hem de 4g bantları mevzusundan ötürü buradan 6s veya 6s plus almayı düşünüyorum ama hangisini alacağıma karar veremedim. 6s boyut olarak gayet güzel ancak şarjın uzun süre gitmesi nedeniyle plus aklımı çeliyor. Onu kullanmada zorluk çeker miyim emin olamıyorum boyutlarından ötürü? Öneride bulunabilirseniz sevinirim.

• Bana sorarsan tabi ki plus kullanabilirsen ki kullanırsın yani ilk başta belki zorluk çekersin ama alıştın mı bu sefer küçük boyutlu tel kullanmaktan zevk alamazsın fakat plus'ın bir dezavantajı var o da 6sle aynı işlemciye sahip olduğu halde 6s göre 2 kat ekran çözünürlüğüne sahip buda işlemci ve gpu'a ekstra yük bindiriyor ve plus'ı 6s'e göre kağıt üzerinde daha yavaş bir cihaz yapıyor, yavaş deyince soğuma sakın ikisi de canavar gibi ama bu fark cihazları uzun yıllar kullanılıp telefonlar yetersiz gelmeye başlayınca daha fazla belirginleşmeye başlayacak ama en geç 2 yılda bir cihaz değiştiriyorsan aradaki farkı anlaman çok zor öbür türlü her konuda plus derim 5,5 inch ekran ile her şey ayrıntısıyla rahat rahat görülüyor, klavye dar olmadığı için kolay kullanılıyor yanlış harfe basma sorunun kalmıyor, dediğin gibi daha uzun kullanım süresi var iphone'un herkesçe derdidir bu dertten kurtuluyorsun, kamerada ois var, ekranı daha net, fhd ekrana sahip olduğu için film seyretmek için ideal,alıp kullanman lazım anlatması zor başka bir hissiyatı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 5 Kasım 2015; 22:43:30 >

• Çekmezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doom II

Bana sorarsan tabi ki plus kullanabilirsen ki kullanırsın yani ilk başta belki zorluk çekersin ama alıştın mı bu sefer küçük boyutlu tel kullanmaktan zevk alamazsın fakat plus'ın bir dezavantajı var o da 6sle aynı işlemciye sahip olduğu halde 6s göre 2 kat ekran çözünürlüğüne sahip buda işlemci ve gpu'a ekstra yük bindiriyor ve plus'ı 6s'e göre kağıt üzerinde daha yavaş bir cihaz yapıyor, yavaş deyince soğuma sakın ikisi de canavar gibi ama bu fark cihazları uzun yıllar kullanılıp telefonlar yetersiz gelmeye başlayınca daha fazla belirginleşmeye başlayacak ama en geç 2 yılda bir cihaz değiştiriyorsan aradaki farkı anlaman çok zor öbür türlü her konuda plus derim 5,5 inch ekran ile her şey ayrıntısıyla rahat rahat görülüyor, klavye dar olmadığı için kolay kullanılıyor yanlış harfe basma sorunun kalmıyor, dediğin gibi daha uzun kullanım süresi var iphone'un herkesçe derdidir bu dertten kurtuluyorsun, kamerada ois var, ekranı daha net, fhd ekrana sahip olduğu için film seyretmek için ideal,alıp kullanman lazım anlatması zor başka bir hissiyatı var.

Bundan önce 3 yıl boyunca 4s kullandım, ilk kez 1 yılda telefon değiştireceğim. Cihazım amerika çıkışlı olmasa düşünmezdim bile ama şimdi avrupadaki fiyat ile türkiyedeki fiyat 700 lira civarı fark edince cezbedici hale geldi. Yorumlarınız için teşekkürler, benim kafamı karıştıran sadece büyük boyutlu olması, tek elle kullanamamak, arabada koyacak yer bulamamak vs umarım sorun olmaz

• 6s ile 6s plus benchmark testlerinde 50-60 puan farkediyor bunu 5 senede kullansan farkedemezsin ip 6s plus tavsiye ediyorum

• Aralarinda fark oldugu kesin. Gerek islemcisi olsun, Gerek ekran cozunurlugu, gerek dis kaplamasi ..vs. O buyuklukteki bir cihazi cebinde tasimak cok zor. Ipad tasiyomussun gibi hissettirir. plus modellerinin en kotu yani ise bukulmesi. cebindeyken yanlislikla oturursan yamuluyor, duzeltemiyorsun. interneten alip degismen gerekiyor.

Arkadasim telefon tamiri yapiyor. Ona gelen bir musterinin 6+ i yamulmustu. nasil oldu diye sordum. arabadan inerken ceketin cebine koymus. sonra arabayi kitleyip anahtari(mercedes,bmw deki gibi buyuk plastik kumanda anahtarlardan) da ayni cebine koymus. sonra yolda yururken birisi carpmis. o anahtar, 6+ in arka tarafini cokertmis.

yine de senin tercihin.
  • İphone 6 plus ergonomisi sıfır olan bir cihaz.Cihazın büyüklüğüne karşın kullanılabilir ekran oranı çok düşük.Phablet modellerinde Note serisi daha kalın olmasına rağmen çok daha kullanışlı.Bence telefon için sınır 5 inch ve iphone 6yada 6s en makulu.Ayrıca ekran çözürlüğünün abarytılı olmasıda hikaye.Bu telefon sonuçta Tv değilki.
  • 6s plus

• sarpm S kullanıcısına yanıt
    S serisinde kasa güçlendirildi yalnız, 7000 alüminyum dan mamul kasa birde eskisinden daha kalın buda kendini testlerde 3 kat sağlamlık olarak gösterdi zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 6 Kasım 2015; 12:14:39 >
  • 6s+'ı taşımakta sorun yaşamazsan bence daha keyifli telefon
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.