Öncelikle merhaba üç senelik iPhone 7 kullanıyordum ve bataryası kötü durumdaydı 2020 Aralık ayında cihazı IPhone'un kendi yetkili servisine verdim batarya değişimi oldu. 3. aydan sonra biraz bataryada azalma söz konusuydu ama takmıyordum. 2-3 hafta önce yağmurda kaldı. Home tuşu takılı kalmıştı. Ben de pirince yatırdım geçti. Çok da umursamadım. Sanırım içine su kaçmış. Bataryaya su kaçması bataryayı şişirir mi?
Lizaveta Zvezda TMOBVL
kullanıcısına yanıt
İphone 7 suya dayanıklı eğer bardaktan boşalırcasına yağmur söz konusu değilse zannetmiyorum bir şey olmuş olacağını
batarya değişimi sonrasında sıvı geçirgenlik özelliği kayboluyor. normalde conta takıyorlar ama heryerde takılmıyor bulunmuyor. o yüzden ugraşan yok. su kaçtı ise evet bataryayı şişirir.
quote:
Orijinalden alıntı: beytepeli06
batarya değişimi sonrasında sıvı geçirgenlik özelliği kayboluyor. normalde conta takıyorlar ama heryerde takılmıyor bulunmuyor. o yüzden ugraşan yok. su kaçtı ise evet bataryayı şişirir.
Apple yetkili servisleri takıyor, dolayısıyla su geçirmezlşktr herhangi bir problem olmuyor. Cihaza girecek sıvı evet, bataryayı teorik şişirebilir ancak kısa devre ile ani akım çekilmesi şeklinde olur, öyle olsa fark eder ve kullanamazdınız. Dışarıda değiştirdiyseniz batarya kalitesiz bir sahte diyecektim ancak Apple da değişim sağlanmış, bilemedim