Şimdi Ara

iPhone 7'de kulaklık girişi gidiyor, yerine ikinci hoparlör geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
1
Favori
3.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple, aksesuar pazarına hareketlilik getirmek adına böyle bir değişikliğe gitmiş olabilir.

99 dolara da onu satarlar. Doymadılar arkadaş Doymadılar.

• Apple lightning portu ilk getirdiğinde gerçekten çok hoşuma gitmiş ve severek kullandığım bir teknoloji olmuştu. Yıllar önce çift taraflı bir şekilde şarj kablosunu kullanıyorlardı ve kullanıcılar oldukça memnun kalmışlardı. Gördüğümüz gibi 2015'i bitirdik ve Android tarafında çift girişli yani Usb type_c'yi henüz hiçbir amiral gemisinde görmedik. Umarım 2016'da görürüz , hepimizin bildiği gibi type-c çift girişin ötesinde daha bir çok teknoloji sunuyor.

Konuya tekrar gelirsek bugün Apple kulaklık girişini kaldırmayı düşünüyor. Yukarıda anlattığım gibi yıllar önce bu bir anda ortaya çıkan lightning port bir farkındalık yaratıyordu ve kullanıcıları memnun ediyordu. Marka algısı yaratmak için farklı olabilirsiniz , farklı şeyler deneyebilirsiniz ancak kullanıcıları memnun etmek koşuluyla. Bu yüzden kulaklık girişinin kaldırılması ile bir anda bin liralar verdiğimiz telefon , kulaklık noktasında oldukça kısır bir duruma gelecek. Örneği trende, otobüste kulaklığınızı unuttuysanız müzik dinlemeyeceksiniz. Ben bunu çok akla yatkın görmüyorum bazı şeyler evrensel kalmalıdır ve kulaklık bunlardan biri olabilir.

Bluetooth üzerinden bağlantı kurulursa dahi kullanıcılar bir kısır durumla karşılacaklar ve ince yapılacak bir cihazın pil ömrüde kısa olacağını farzedersek pil bunu ne kadar karşılayacak. Hayatımızı kolaylaştırsın diye aldığımız bir cihaz bizi gereğinden fazla kısıtlıyor ve adeta zorlaştırıyorsa o cihazın ne kadar akıllı olduğu tartışılır.

Sonuç olarak piyasaya çıkınca bu teknoloji hep beraber göreceğiz belkide Apple bizim bu tüm eleştirilerimizi çoktan öngörmüş ve bir çare bulmuştur..

• 6s son cihaz olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___Lawyer___

Apple lightning portu ilk getirdiğinde gerçekten çok hoşuma gitmiş ve severek kullandığım bir teknoloji olmuştu. Yıllar önce çift taraflı bir şekilde şarj kablosunu kullanıyorlardı ve kullanıcılar oldukça memnun kalmışlardı. Gördüğümüz gibi 2015'i bitirdik ve Android tarafında çift girişli yani Usb type_c'yi henüz hiçbir amiral gemisinde görmedik. Umarım 2016'da görürüz , hepimizin bildiği gibi type-c çift girişin ötesinde daha bir çok teknoloji sunuyor.

Konuya tekrar gelirsek bugün Apple kulaklık girişini kaldırmayı düşünüyor. Yukarıda anlattığım gibi yıllar önce bu bir anda ortaya çıkan lightning port bir farkındalık yaratıyordu ve kullanıcıları memnun ediyordu. Marka algısı yaratmak için farklı olabilirsiniz , farklı şeyler deneyebilirsiniz ancak kullanıcıları memnun etmek koşuluyla. Bu yüzden kulaklık girişinin kaldırılması ile bir anda bin liralar verdiğimiz telefon , kulaklık noktasında oldukça kısır bir duruma gelecek. Örneği trende, otobüste kulaklığınızı unuttuysanız müzik dinlemeyeceksiniz. Ben bunu çok akla yatkın görmüyorum bazı şeyler evrensel kalmalıdır ve kulaklık bunlardan biri olabilir.

Bluetooth üzerinden bağlantı kurulursa dahi kullanıcılar bir kısır durumla karşılacaklar ve ince yapılacak bir cihazın pil ömrüde kısa olacağını farzedersek pil bunu ne kadar karşılayacak. Hayatımızı kolaylaştırsın diye aldığımız bir cihaz bizi gereğinden fazla kısıtlıyor ve adeta zorlaştırıyorsa o cihazın ne kadar akıllı olduğu tartışılır.

Sonuç olarak piyasaya çıkınca bu teknoloji hep beraber göreceğiz belkide Apple bizim bu tüm eleştirilerimizi çoktan öngörmüş ve bir çare bulmuştur..

Appell para kokusunu almasa bu işe girişmezdi. Ligthing ile nasıl para topladıysa bunda da aynı şekilde toplayacaktır. Muhtemelen şöyle yapacak. Kulaklıkla müzik dinlerken telefon şarj almayacak. Bunun için lightinge bir çoklayıcı satacak ki bence bunun fiyatı en az 100TL gibi bir rakam olabilir. Böylece hem kulaklık hrm şarj. Ayrıca farklı kalitelerde kulaklık üretip bunları da piyasaya 300TL 50üTL gibi fiyatlarla piyasaya sürerse şaşırmam. Bluetooth ile mizik dinlemeye zaten karşıyım. Uzun zamandır android kullanıyorum. Note5 imden memnunum ancak andtoidden biraz sıkılmaya başladım. İp7 çıkınca ip7 alabilirim diye düşünürken her güncel gelişme beni ip dan biraz daha fazla soğutuyor. Neyse ya note 6 ya da xperia serisini deneyeceğim gibi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

benim gibi günde ortalama 2+ saat kulaklıktan müzik dinleyenler için yorum yapılmayacak kadar saçma bir haber.

şuan 5S kullanıyorum. 6'yla arasındaki uçurum gibi fiyat farkı ve 4" ekranıyla, yakın vadede telefon almam gerekirse yine gider ikinci el 5S 32GB alırım

eğer uzun zaman geçerse de ya ses ve kamera kalitesinden feragat edip Sony Z5Compact alırım, veya yurtdışından 6S 64GB getirtirim. hTC favorimdi, onların da sorunsuz telefonu kalmadı benim için. Samsung ve LG'ye bakmayı düşünmüyorum bile.

Xperiayı ben de merak ediyorum ancak note serisi bi başkadır. Bu sene note6 daha da iddialı gelecek gibi. Gerçi siz compact diyorsunuz ben de note öneyorum :) ancak kameraya önem veriyorsunuz gibi. Note5 in kamerası süperdir.

• Durun bakalim. Balon olabilir bu haberler. Cikain da oyle tartisiriz bu konuyu :)
    Edit: imla efendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oan -- 13 Şubat 2016; 20:24:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

Beats satıyor bir de Apple. Nasıl takacak Beats sahipleri kulaklıklarını? Saçmalık.

Apple onlar için özel premium dönüştürücü aparat çıkarır piyasaya.

• Bosverin beyler, bir de android deneriz vesile olur.

• Apple için sorun mu manyak bir kitlesi var çıkar çıkmaz ilk hafta banko 10 15 milyon satıyor apple plastik kalemi 100 dolara satıyor kulaklık girişi 3.5mm olmayan telefonu mu satamayacak.

• Hiç kafa patlatmayın, emin olun iphone alanlar Apple ne çıkarsa alacaktır zaten :D

• Ya riv riv etmeyin, her dönem aynı muhabbet. Yeni cihaz çıkacak ve alacaksınız.

• 3.5 jack kaldırıldığı zaman hemen kablosuz şarj olayını cihaza entegre edeceklerse çok büyük tepki toplamazlar. Kablosuz olarak platformunda şarj olan cihazdan lightning kablo ile müzik dinler insanlar.
    Yalnız kablosuz şarj istasyonlarının kafe, bar, park, bahçe gibi yerlerde standart olması da şart bu konuya paralel olarak.

• Abi lightning-i kaldirin iPod Shuffle'lar gibi 3.5 mm'den sarj olsun telefonlar hem onu arkasi sagi solu da sobe olmaz saklanmayan Apple kullanicisi da ebelenmez.

Dipcik. Apple sen ne mubarek bir firmasin 32 yasinda 5 yasinda oynadigimiz oyununun muhabbetini cevirdim sayende.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000lı yıllara geri dönmek
    such innovation

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

Apple'ın yaptığu bu kendince değişiklikler birgün çok fena ters tepecek ama bakalım ne zaman.

Çok haklısınız , Steve Jobs sonrası hiçbir ürünleri beklediğimiz gibi olmadı.

• güncelleme yapmaya zorlamasa apple ın bütün ürünleri on numara.

• İNŞALLAH APPLE BU KULAKLIĞIDA 199 DOLARDAN SATAR..

• Şimdiye kadar yaptığı en saçma şey olur.

Anlaşılan iphone 7 de tasarım değişikliği olarak bunu ortaya koyacaklar. Bakalım bu saçmalığı bile nasıl allayıp pullayıp anlatacaklar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Defalarca izledigim cok yaratici bi reklam

• 6S+ kullanıyorum ve memnunum. Ama şu kesin ki sonraki telefonum kesinlikle Apple olmayacak.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.