Şimdi Ara

iPhone 7'de kulaklık girişi gidiyor, yerine ikinci hoparlör geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
1
Favori
3.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 7'de kulaklık girişi gidiyor, yerine ikinci hoparlör geliyor

Apple'ın iPhone 7 serisi ile birlikte, artık klasik 3.5mm kulaklık girişinden vazgeçerek, Lightning veya Bluetooth bağlantısı üzerinden ses iletimini tercih edeceği sıkça gündeme geliyor. Bazı kaynakların ısrarla gerçek olduğunu iddia ettiği bu yeni değişiklik neden yapılıyor?

Analizlere göre üç farklı neden mevcut. Birincisi, daha ince bir cihaz elde edebilmek için kulaklık girişi feda ediliyor. Daha önce de Android tarafında kulaklık girişi olmayan çok ince akıllı telefonlar görmüştük. Apple, incelik adına müşterilerinin kulaklık girişini feda edeceğini düşünüyor olabilir. 

İkincisi yeni bir pazar oluşturmak. Bugüne kadar 3.5mm girişini temel alan sayısız alt veya premium seviye kulaklık ürünü piyasaya çıktı ancak Lightning girişini temel alan kulaklıklar hemen hemen yok gibi. Apple, aksesuar pazarına hareketlilik getirmek adına böyle bir değişikliğe gitmiş olabilir. 

Üçüncüsü ise ikinci hoparlör ihtimali. Analiz uzmanlarının tahminine göre, kulaklık girişini kaldıran Apple, bu kısma yeni bir hoparlör entegre edecek. Hoparlör, tedarikçisi Cirrus Logic tarafından geliştirilecek bir amplifikatör ile desteklenecek. Böylece iPhone tarihinde ilk kez çift hoparlörlü ürünler görmeye başlayacağız. 

Yukarıda sayılan üç neden, Apple'ın kulaklık girişini kaldırması için yeterli sayılabilir. Artık kullanıcılar sadece Lightning veya Bluetooth tabanlı kulaklık ürünlerine yönelmek zorunda kalacak. Mevcut kulaklık sahipleri için de muhtemelen adaptör çözümleri piyasaya çıkacaktır. Bir de iyi haber var zira iPhone 7 serisinin kutu içeriğinde bir adet Lightning tabanlı kulaklık yer alacağı belirtiliyor. 

• Kutunun içindende lighting destekli çıksın bi zahmet.

• quote:

Orijinalden alıntı: bykrm

Kutunun içindende lighting destekli çıksın bi zahmet.

sadece 49$
  • iphone 6s zaten uzun bir zaman gider gibime geliyor çok çok farklı olmadıkça ben şuan 6 kullanıyorum hayli hayli yetiyor.
  • ben almiyim samsung note serisiyle devam...
  • Apple yine yapılmayanı yapacak. Hanginizin telefonu şarj olurken kulaklıkla müzik dinlenmesin diye tasarlanıyor? Biliyorlar ki şarj olurken telefonu kullanmak tehlikeli, o yüzden böyle yapıyorlar. Apple her zaman olduğu gibi kullanıcılarını düşünüyor.

Teşekkürler Apple
  • lightning > 3.5 mm çevirici kaç $ onu söylesinler, nokia zamanlarına geri döncez yine
  • Ya su orta tusu da kaldirsinlar cok yer kapliyo bence. Onun yerine ekranin ortasina koysunlar. Hem alandan tasarruf hem de parmakla daha hizli ulasiriz bence ses kisma tusunu falan da kaldirin hatta ekran uzerinden yapariz onu da niye tus koyuyorsunuz ki. Eger ekran bozulirsa ucuz apple servislerinde tamir ettirmekten baska bir caremiz de kalmaz

• LIGHTNING DE KALKSIN ARTIK.
    KABLOSUZ SARJ ILE SARJ EDILSIN VE WI FI ARACILIGI ILE DOSYA SYNC EDILSIN. MAGARA DA MI YASIYORLAR NEDIR YA.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ın yaptığu bu kendince değişiklikler birgün çok fena ters tepecek ama bakalım ne zaman.

• Hadi 3.5mm değil de 2.5mm oldu , o da olumlu. Bluetooth kulaklıkların şarjı çok gitmiyor keza telefonunda öyle.

• BT olsun bari. Almayacağım bir telefon ama diğer firmalarda hevesleniyor. LT çok hassas uçlu bişi gibi duruyor.

• 500 lira ver beats audio al sonra telefonunda uyumlu evrensel jak girişi olmasın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehdi gelecek ve islam birligini kuracak.

• evin bütün prizleri doldu kulaklık içinde şarj oh ne güzel

• 3,5mm girişi olacaktır.

• Süper abi kulaklık kablosu derdinden kurtuluruz kulağa iki tane tıpa tak devam miss :D

• benim gibi günde ortalama 2+ saat kulaklıktan müzik dinleyenler için yorum yapılmayacak kadar saçma bir haber.

şuan 5S kullanıyorum. 6'yla arasındaki uçurum gibi fiyat farkı ve 4" ekranıyla, yakın vadede telefon almam gerekirse yine gider ikinci el 5S 32GB alırım

eğer uzun zaman geçerse de ya ses ve kamera kalitesinden feragat edip Sony Z5Compact alırım, veya yurtdışından 6S 64GB getirtirim. hTC favorimdi, onların da sorunsuz telefonu kalmadı benim için. Samsung ve LG'ye bakmayı düşünmüyorum bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony de bizamanlar buna benzer cinslikler yapardı,SE zamandında filan kendi ürettiği sd kart dısında okumazdı cihazlar,3.5 jak girişi yoktu mesela kendi üretimi jaklar yer verirdi...

yani baya itici oluyor böyle absurtluklar,uzun vadede tutmuyor...

• Beats satıyor bir de Apple. Nasıl takacak Beats sahipleri kulaklıklarını? Saçmalık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.