Şimdi Ara

iPhone 7 Logo Ekranında Reset Atma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir forumda kayıtsız takılıyordum fakat bugün bana kayıt şart oldu. Hatam olursa affola.
    Yaklaşık 2,5 yıldır iPhone 7 cihaza sahibim. Geçen akşam telefonu görüşme yapmak için elime alıp, görüşmemi sorunsuz bir şekilde yaptım. Daha sonra sosyal medyada takılmak için parmağımı home tuşuna götürüp dokunduğumda çalışmadığını fark ettim. Anlık bir sorundur deyip telefonu yeniden başlattım fakat bu sefer home tuşu ile ilgili servis uyarısı verip sanal tuş ekranda belirdi. Yine kapat aç yaptım fakat yine olmadı. Üçüncü denememde cihaz bu sefer Apple logusu kısmına gelip biraz sonra kendini sürekli yeniden başlatır duruma geçti. Panik yapıp iTunes üzerinden DFU modunda fabrika ayarlarına geri yüklemeye çalıştım. iTunes üzerinde yazılım yüklendi, kabloyu çekmeyin birazdan uygulamada cihaz görünecektir yazıyor ancak cihaz yine Apple logosundaki döngüsüne devam ediyor. Haliyle cihaz DFU modunda olmadığı sürece iTunes üzerinde görünmüyor ve cihazı normal kullanım şansım olmuyor. Son çare deyip ipsw.me sitesinden iPhone 7 GSM uyumlu güncel yazılımını indirip denedim yine başarısız oldu.

Sorunu başlangıç olarak neyden kaynaklanıyor olabilir? Evde çözme şansım var mıdır? Neler önerirsiniz?

• İyi forumlar, bende iPhone 7 Plus kullanıcısıyım ve bende de home tuşu ara sıra basmamazlık yapıyordu şuan geçti öyle bir problemim yok fakat sizin telefonunuzu bir servise götürmenizi tavsiye ederim.
  • AlwaysWin kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ediyorum, açıkçası ayın 11'ini bekliyorum. AVM'lerde yetkili servislerin açılması ile oraya bir danışacağım ama internette araştırdığıma göre home tuşu + anakart arızası yüzünden bu şekildeymiş. Muhtemelen 3 bin TL ile cihaz değişimi önerisi karşıma gelecek. Bakalım 11'inden sonra gerekli açıklamayı konu altına yazarım. İyi akşamlar.
  • Monk Gyatso kullanıcısına yanıt
    Bizleri bilgilendirirseniz çok seviniriz. İyi akşamlar, iyi forumlar. :)
  • nand arızası olmuş olabilir, aynı şeyler bana da olmuştu. normalde nand değişimi ile çözülüyor ama benim nand hepten gittiği için çözülmedi. belki sizinki çözülür. forumdan kenbu (kadıköy iphone)a götürmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 13 Mayıs 2020; 16:8:52 >
  • Cevap için teşekkürler, şu an servis arayışındaydım bir de dediğiniz yere bakayım. Sonuçta cihazın garantisi bitmiş durumda... Anlaşılan cihaz epey masraf yaptıracak bana.
  • Benimde başıma buna benzer bir durum geldi, iphone 7 telefonuma pil almıştım. Pili kendim değiştirmeye çalıştım yaptım telefonu açtığımda Apple logoda kalıp telefon rest armaya başladı iTunes den yazılım attım ama gene aynı şey oldu son çare bir telefoncuya götürdüm baktı etti ekran arızalanmış değiştirilmesi lazım dedi. Mecburen kabul ettim. 600 tl de para verdim orjinal ekran diye. Telefonumu kullanırken telefon şarj olmamaya başladı bir baktım pil servis yazıyor hemen deji yi aradım bana yeni pil gönderdiler bu sefer telefoncuda yenisini taktırdım ve kullanmaya devam ettim fakat telefonun ekranı orjinal mi emin olamıyordum.3D touch düzgün çalışmıyordu mesela eskisi gibi. Bu anlattığım olaydan 1 ay sonra telefon yere düşürdüm ama öle çok sert değil telefonun pili gene servis yazınca kafam dank etti telefonu kendim açıp baktığım da içinden pil soketinin üzerindeki metal parçayı çalmış. Telefondan iyice sıkıldım sattım şuan iphone 11 kullanıyorum. Telefonculara hiç güvenim yok
    Bu arada ekran orjinal çıktı belkide hiç ekranı değiştirmedi

• whypic06 W kullanıcısına yanıt
    Sizin için büyük şanssızlık olmuş. Peki 11'den memnun musunuz? 64 GB alsam sizce yeterli olur mu? 32 GB telefonun 3-4 GB'lık kısmı boştu tabi iCloud'a yükleniyordu fotoğraflar yoksa fotoğraf arşivim şuan 19-20 GB seviyelerinde.
  • Monk Gyatso kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, sitesini bırakayım.
    http://www.kadikoyiphone.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monk Gyatso

Cevap için teşekkürler, şu an servis arayışındaydım bir de dediğiniz yere bakayım. Sonuçta cihazın garantisi bitmiş durumda... Anlaşılan cihaz epey masraf yaptıracak bana.
    Geçmiş olsun arkadaşların önerdiği gibi kenbu usta ile irtibata geç Kadıköy iphone forumda birçok arkadaşa yardımcı olmuştur firma gözönünde çalışıyor tamamen şeffaf forumda uzun yıllardır Üyesi gitmeden önce ara zaten telefonda sana yardımcı olmaya bile çalışır. İlk seni garanti servisiyle bağlantıya geçmeni öneririm.
  • İlk olarak sanal tuşun belirmesi ya homtuşunuz arızalandı Yada ekran arızası İlk akla gelen çünkü Homtuşu ekranın bir kısmına bağlanır oda anakarta bağlanır ıphone 7 veya 7 plas çok arıza veren bir cihaz çoğunlukla kendi sökmeye çalışan Kişiler pil için ekranın yanından açarken filme zarar verir budurunlarda Yada yere düşen bu cihazlarda bu. Flim hasar görür sanal tuş açar ama cihaz her durumda çalışır. Sizde yazılım atmışsınız bu Cihaz su anda elmada dönüp duruyor anladığım kadarıyla bu cihaz daha önce hiç açılmadıysa yetkili servis ile bağlantıya geçin bazı Cihazlar garanti Bitsede servis bazı cihazlara ücretsiz hizmet veriyor çok nadir ama tahminimce cihazda arıza biraz ağır yazılım yüklemeye çalışmanız iyi Olmamış gibi geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulsrv -- 14 Mayıs 2020; 3:25:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monk Gyatso

Sizin için büyük şanssızlık olmuş. Peki 11'den memnun musunuz? 64 GB alsam sizce yeterli olur mu? 32 GB telefonun 3-4 GB'lık kısmı boştu tabi iCloud'a yükleniyordu fotoğraflar yoksa fotoğraf arşivim şuan 19-20 GB seviyelerinde.
    İphone 11 den çok memnunum iphone 7 kullanırken 32 GB bende gene 5 6 GB boş kalıyordu bu 64 GB hayli hayli yetiyor bana size de yetecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: whypic06

İphone 11 den çok memnunum iphone 7 kullanırken 32 GB bende gene 5 6 GB boş kalıyordu bu 64 GB hayli hayli yetiyor bana size de yetecektir

Alıntıları Göster
    Evet 11 ve xr güzel Cihazlar diğerlerine nazaran
  • Tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulsrv

İlk olarak sanal tuşun belirmesi ya homtuşunuz arızalandı Yada ekran arızası İlk akla gelen çünkü Homtuşu ekranın bir kısmına bağlanır oda anakarta bağlanır ıphone 7 veya 7 plas çok arıza veren bir cihaz çoğunlukla kendi sökmeye çalışan Kişiler pil için ekranın yanından açarken filme zarar verir budurunlarda Yada yere düşen bu cihazlarda bu. Flim hasar görür sanal tuş açar ama cihaz her durumda çalışır. Sizde yazılım atmışsınız bu Cihaz su anda elmada dönüp duruyor anladığım kadarıyla bu cihaz daha önce hiç açılmadıysa yetkili servis ile bağlantıya geçin bazı Cihazlar garanti Bitsede servis bazı cihazlara ücretsiz hizmet veriyor çok nadir ama tahminimce cihazda arıza biraz ağır yazılım yüklemeye çalışmanız iyi Olmamış gibi geldi bana
    Fiziksel bir hasar almadı ek olarak cihazın içini açmaya da çalışmadım. Birden kendiliğinden oluverdi. Şu an dediğiniz gibi Apple logosunda dönüp duruyor. Önümüzdeki hafta buradaki yetkili servisler açılacakmış şimdilik onları beklemeyi düşünüyorum olmadı forumdaki siz ve diğer arkadaşların tavsiyeleri ile bir çözüm yolu bulacağım. Yazılım atma konusunda da Apple'ın sitede yazdığı için yapayım dedim keşke yapmasaydım pişman oldum zaten.

• whypic06 W kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim.
  • Garanti yoksa cihaz değişimi teklif ederler
  • Yazılım atarken itunes hata vermedimi 4013 4014 gibi?
  • Bozuk adam B kullanıcısına yanıt
    iTunes üzerinden hata falan vermiyor her şey doğru bir şekilde yükleniyor gibi görünüyor hatta geri yükleme tamamlandı cihaz birazdan yeniden başlatılacak gibi uyarı veriyor ancak yeniden başlatma başarısız oluyor logo ekranında dönüp duruyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.