Şimdi Ara

iPhone 8'in kamerası 'SmartCam' ile daha akıllı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 8'in kamerası 'SmartCam' ile daha akıllı olacak

Apple'ın iPhone 8'deki kamerayı "SmartCam" adlı yeni bir modla geliştirebileceği söyleniyor. Cihaz böylece belirli sahneleri otomatik olarak algılayara daha iyi çekim yapılabilmesi için ayarları optimize edebilecek.

Geliştirici Guilherme Rambo, HomePod yazılımında bebek, evcil hayvan, spor, belge, havai fişek ve yeşillik gibi otomatik olarak tanınabilecek sahnelerle ilgili referanslar keşfetti. Rambo bir sonraki iPhone'un algılanan sahneye bağlı olarak kamera ayarlarını en iyi çekim yapılabilecek hale getirecek "SmartCam" isimli bir özelliğe sahip olacağını söylüyor.

iPhone 8'in kamerası 'SmartCam' ile daha akıllı olacak

Apple'ın nesne algılama çözümü var

Apple için nesne algılama yeni bir şey değil. Şirketin Fotoğraflar uygulaması, gelişmiş yüz tanıma teknolojisini kullanarak fotoğraflarınızı kişilere göre gruplandırabiliyor. Ayrıca fotoğraflarınızdaki ortam ve nesneleri de algıladığını belirtelim. Böylece, köpekler, sahiller, dağlar veya çiçekler gibi öğelere göre arama yapabiliyorsunuz.

Ayrıca Bkz.Google Play Store artık çökmeyen uygulamalara öncelik verecek
    Bu akıllı özellikler geliştirilip iPhone 8'e aktarılırsa, cihaz odaklanmaya başlar başlamaz sahneyi algılayarak kullanıcıya özel çekim ayarları önerebilecek. Tüm bu iddiaların gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini ise ancak Eylül ayındaki lansmanda öğrenebileceğiz. iPhone 8'in satışa sunulması ise muhtemelen Ekim ya da Kasım ayını bulacak.

• Zaten yokmuymuş? 4 senelik yedek telefonum manzarayı kediyi köpeği geçtim yemeğe tutunca bile tanıyor köşede yemek yazıyor ona göre ayarlıyor kamerayı...

• Geçen arkadaşın telinde gördüm XZ Premium, telefon deklanşöre basmadan öncesini yakalıyor actionlı sahnelerde nasıl yapıyorsa o tarz bişey fena olmazdı çok zayıf Apple'ın kamera yazılımı...

• ARKADAŞLAR BİLENİNİZ VARDIR ,

Iphone larda ağır çekim modu ,android tarafında hangi markanın modelinde var ?

Gidip alacağım da ,teşekkürler.

• sendemail kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkan orta ve üst segment telefonların neredeyse hepsnde slow motion çekim var. Ama Xperia XZ bu konuda resmen aşmış. 960p slow motion çekiyor. https://www.youtube.com/watch?v=k3MbV3SQrY4&t=24s

• quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

ARKADAŞLAR BİLENİNİZ VARDIR ,

Iphone larda ağır çekim modu ,android tarafında hangi markanın modelinde var ?

Gidip alacağım da ,teşekkürler.

iPhone gibi çeken çokta XZ Premium gibi çeken yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bu haberden şunu anladım, daha pahalı olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesut çevik bir canlı yayında baya kötülemişti nedense bu telefonu. İşte 960 fps çekiyor ama çok kötü kaliteyle, düşük bitrate ile çekiyor falan demişti. En sona da "çok kötü telefon bak. Ciddiyim" diye eklemişti.

• 10 yıllık telefon K850 de bile vardı yenilik değil ki bu???

• Üzerinde Apple logosu yok çünkü... Çektiği videolar ortada... En azından gerçek 720p çekiyor iPhone 7ler gibi interpolasyonla 720p çekmiyor slowmotionda. Mesut bey iPhone 8 lansmanı yaklaştığı için etkinliğe gidebilme Apple Türkiye'den bilet kapabilme telaşında şu aralar hangi telefonu sorsan çöp ona.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angel of the Lord

Mesut çevik bir canlı yayında baya kötülemişti nedense bu telefonu. İşte 960 fps çekiyor ama çok kötü kaliteyle, düşük bitrate ile çekiyor falan demişti. En sona da "çok kötü telefon bak. Ciddiyim" diye eklemişti.

video örneklerine baktıysanız direkt güneş ışığı altında çekildiğini görüyorsunuz,

bu işin başka bir yolu yok, hangi cihazla çekiyor olursanız olun, ya da stüdyo şartları olacak,

yazılımcı iphone gitsin kumda oynasın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cosster

Geçen arkadaşın telinde gördüm XZ Premium, telefon deklanşöre basmadan öncesini yakalıyor actionlı sahnelerde nasıl yapıyorsa o tarz bişey fena olmazdı çok zayıf Apple'ın kamera yazılımı...

haha

Apple ın kamera yazılımı zayıfmış

https://www.donanimhaber.com/iphone/haberleri/iPhone-kamerasi-uzerinde-800-kisi-calisiyor.htm

• 2 ay önce iPhone7 telefonumun arka kısmının üzerine düşmesiyle kamerasının camı kırıldı.Kamerası her zamanki netlikte çalışıyor sıkıntısız.Camı değiştirirler düşüncesiyle servise götürdüm.Tamiratını yapamıyoruz garanti kapsamında 1600 liraya cihazınızı değiştirebilirsiniz dediler.

Camını bile yapamayıp telefonun yarısı kadar para isteyip yenisini verelim gibi saçma bir çözüm ürettikten sonra isterse 100 yılın yazılımını atsınlar.Sonuç olarak sürdürülebilirliği yok.
  • Şu Sony tasarımda ilerlese idi Samsung kadar keşke, onu alırdık iPhone falan bakmazdık...

• Bir telefonu çalıştıran şeyin tasarım değil donanım olduğunu idrak edemeyenler yüzünden Samsung'un ortalama aletlerinin bu kadar çok alıcısı var. Tasarımı yüzünden burun kıvırdıkları Sony her şeyin tasarım olmadığını bir gösterebilseydi o zaman Samsung'a kolay kolay ekmek çıkmazdı.
  • quote:

Mesut çevik bir canlı yayında baya kötülemişti nedense bu telefonu. İşte 960 fps çekiyor ama çok kötü kaliteyle, düşük bitrate ile çekiyor falan demişti. En sona da "çok kötü telefon bak. Ciddiyim" diye eklemişti.

Sanarsın diğer telefonlar slow-motion videoları 4kda çekiyor. 120/240 fps'i onlar da 720p de çekiyorlar.
    Ayrıca üreticiler 4k çekimde video sabitleyiciyi kullanmaya izin vermezken Sony cihazlarda 4k çekim yaparken steady shot'ı kullanabiliyorsunuz (Z2de bu şekildeydi yeni serileri bilmiyorum tam). Samsung ise bu özelliği Sony'den 3 sene sonra Galaxy S8 ile ancak getirebildi
    Sırf süslü ve çocuksu efektlerle dolu bir arayüzü olmadığı ve düştüğü anda parçalanan, sürekli avuç içinin temas ettiği kullanışsız edge ekranı olmadığı için Sony almayarak çok şey kaçıranlar var.
    Sony ne ya dijital fotoğraf çerçevesi onlar falan diye espri yaptığını sananların da XZ Premium'un ancak yarısı kadar özelliği ve ondan kalın çerçeveleri olan iPhone'lara absürt rakamlar vermesine çok gülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 5 Ağustos 2017; 15:34:19 >

• açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Ben Mesut çevik'in sözlerini söyledim sadece. Telefonu kullanmadım, yorumlarına bakmadım hiç. O konuşmasında da şaşırmıştım baya. Garip bir durum. Kin mi besliyor Sony'ye nedir bilemedim.

• quote:

Ben Mesut çevik'in sözlerini söyledim sadece. Telefonu kullanmadım, yorumlarına bakmadım hiç. O konuşmasında da şaşırmıştım baya. Garip bir durum. Kin mi besliyor Sony'ye nedir bilemedim.

Sadece Sony'e karşı böyle değiller ki hocam. Sonuçta reklamını yaparak para alıyorlar Apple ve Samsung'dan, ben şaşırmıyorum yani.
  • Tamam bi eos serisi gibi çekemez xz slow motionda ama şuanda tellerde lider konumda slow motionda
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

Orijinalden alıntı: Cosster

Geçen arkadaşın telinde gördüm XZ Premium, telefon deklanşöre basmadan öncesini yakalıyor actionlı sahnelerde nasıl yapıyorsa o tarz bişey fena olmazdı çok zayıf Apple'ın kamera yazılımı...

haha

Apple ın kamera yazılımı zayıfmış

https://www.donanimhaber.com/iphone/haberleri/iPhone-kamerasi-uzerinde-800-kisi-calisiyor.htm

Çalışan kişi sayısıyla alakası nedir? Kısır bi kamera yazılımı var. Uzun pozlama vs gibi temel şeyler bile yok iki üç basit ayar için kameradan çıkıp ayarlar menüsüne giriyorsun rezillik. Portre modunun deli gibi reklamını yapıyorlar bi bile eksik. Sadece çekerken yapabiliyorsun çektikten sonra hiç bi ayarlama yapılamıyor. Sonradan derinlik ayarını falan bi kenera bırak Huawei videoda bile portre modu kullanıyor. Sen takıl muhahah diye...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.