Şimdi Ara

iPhone’da Ölü Piksel ve Garanti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. SE 2020 cihazım var 5 aylık. Cihazımda bir tane ölü piksel çıktı çok sorun değil ancak zamanla çoğalmasından endişe ediyorum. Garantiye versem sizce sorun çözülür mü? Ek olarak atıyorum servis ekran değişimi yaptı, bu herhangi bir sıkıntı yaratır mı veya ileride satacak olsam değerini ne kadar düşürür?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone'da Ölü Piksel ve Garanti

Bir iPhone'da ölü piksellerle karşılaşırsan, sorunun garanti kapsamına girip girmediğini merak ediyor olabilirsin. Bu makale, iPhone'lardaki ölü pikseller ve Apple'ın garanti politikası hakkında kapsamlı bilgiler sağlayacaktır.

Ölü Piksel Nedir?

Ölü pikseller, iPhone ekranında sürekli olarak siyah veya beyaz renkte görünen küçük noktalardır. Bu noktalar, ekranın düzgün şekilde çalışmasını engelleyerek görüntüleme kalitesini bozabilir.

iPhone'daki Ölü Pikseller Garantiye Girer mi?

Evet, iPhone'daki ölü pikseller genellikle Apple garantisi kapsamına girer. Ancak, garanti kapsamının süresi ve kapsamı iPhone modeline ve sorunun ciddiyetine göre değişebilir.

Apple, iPhone'lardaki ölü pikseller için aşağıdaki garanti politikasına sahiptir:

• iPhone 11 ve sonraki modeller: En az 6 veya daha fazla bitişik ölü piksel veya ekranda çapraz olarak 3 veya daha fazla ölü piksel grubu garanti kapsamındadır.
    • iPhone X ve önceki modeller: Ekranda çapraz olarak 4 veya daha fazla ölü piksel grubu garanti kapsamındadır.

Garanti Süresi

Apple'ın iPhone garantisi tipik olarak satın alma tarihinden itibaren 1 yıldır. Ancak, AppleCare+ gibi genişletilmiş garantiler satın alarak garanti süresini uzatabilirsin.

Garanti Kapsamına Girmediği Durumlar

Ölü pikseller her zaman Apple garantisi kapsamına girmez. Aşağıdaki durumlarda ölü pikseller garanti kapsamına girmeyebilir:

• Piksellerin fiziksel hasar veya sıvı teması sonucu oluşması
    • Piksellerin aşırı ısı veya soğuk nedeniyle oluşması
    • Piksellerin normal kullanım sonucu oluşması (1-2 ölü piksel)

Ölü piksellerin garanti kapsamına girip girmediğinden emin değilsen, en yakın Apple Store'u ziyaret etmeli veya Apple Destek ile iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir adet dahi ölü piksel olması garanti kapsamına girer. Ancak ilk 6 ay içinde yaşanan sorunlar, cihaz alındığı gün var kabul edilir ve ayıplı mal sayılır. Tüketici hakem heyetine başvurarak bedel iadesi ya da misli ile değişim gibi haklarınızı kullanabilirsiniz. Ya da bunlarla uğraşmayıp servise verirseniz ekranınız değişecektir.

• Tüketici hakem heyetinin kararının çıkması 6 ayı buluyormuş diye duydum. Aslında tüketici hakkımdan faydalanıp değişim yaptırmak iyi olur gibi ancak süreç nasıl işliyor bilmiyorum sanırım bir hafta boyunca telefon hakem heyetinde kalıyormuş, bir de servis olayı var o kadar süre telefonsuz kalmak istemiyorum. Ancak hakem heyetine başvurmadan Apple direkt değişim uygulamaz sanırım?

• wolkan33 kullanıcısına yanıt

Direkt Apple servisten değişim istesem olumlu yanıt gelir mi? Yoksa illa hakem heyetine mi başvurmam gerekiyor? Hakem heyeti fotoğraf istiyormuş bir arkadaşımın söylediğine göre, ölü pikseli direkt fotoğraf ile gösterebileceğimi düşünmüyorum nasıl oluyor ki bu süreç?

• Can Kılıç C kullanıcısına yanıt
    Sonuç ne reis nasıl bir yol izledin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.