Şimdi Ara

İPHONE DEĞİŞİM YERİNE ÜCRET İADESİ ALMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İphone telefonunuz yenisi ile değiştirdiklerinde, hemen hakem heyetine başvuru yaparak ücret iadesine çevirebilirsiniz. Apple mağazasından aldıysanız bu talebi direk iletebilirsiniz büyük ihtimalle iade kararı veriyorlar. Başka firmadan alırsanız iade yapamıyorlar. Aşağıda belirttiğim dilekçe örneğini kendinize göre düzenleyebilir ve ücret iadesini alabilirsiniz. En son sizden fatura ve servis formlarını isteyecektir onları Camscanner uygulaması ile resimlerini çekip .pdf formatına çevirebilirsiniz. Aşağıda adım adım ilerleyen görselleri paylaşttım hakem heyetine gitmeden başvurunuzu siteden de yapabilirsiniz.

Merhaba Sayın yetkili, kullanmakta olduğum ................. imei numaralı İphone 7 Plus 32 GB Gold cihazımda donmalar, uygulamalardan atmalar ve kapanıp açılmalar gibi sorunlarla karşılaştım. Ürünü satıcı firmaya götürüp iade istediğimde bunun onayını sadece yetkili servis ürünün ayıplı olduğunu raporunda belirtirse iade olacağını söyleyerek talebim geri çevrildi. Bu sefer durumu Apple müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattım. Müşteri temsilcisi uzaktan bir test yapıp üründe donanımsal bir hata gözüküyor randevu alarak telefonu ......... teknik servisine götürebileceğim söylendi. ............. tarihinde ürünü servise götürdüm iade hakkımı kullanmak istiyorum dediğimde böyle bir talebi biz alamıyoruz dediler. Apple servisi ürünü inceler ne yapılacağını onlar belirler dedi. Ürünü serviste bırakıp çıktım............tarihinde servisten ürününüzü servisten teslim alabilirsiniz diye mesaj geldi. Servise gittiğimde üründe ekran piksel sorunu barometre ve donanımsal testlerinden kaldığım ve ürünün Apple onarım merkezinde yeni bir ürün ile değiştirildi söylediler. Seçimlilik haklarımı sormadan, telefonum yenisi ile değiştirilmiş olarak ürünü servisten teslim almak zorunda kaldım. Garanti belgesi yönetmeliğinde; tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez." Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilden sorumludur.

Dolayısıyla ücret iadesini satıcı firmadan talep etmemi sağlayacak servis raporunu ve belgelerini üretici firmanın servisi bana sunmadığı için ücret iadesini satıcı firmadan talep edemedim, ücret iadesi talebimin yerine getirilmesini talep ediyorum. Saygılarımla,

MADDE 11 – (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici; a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, ... (2) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir.

https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 20 Mart 2021; 13:29:1 >

• faydalı konu teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke şu olayı 2018 senesinde görseydim ıphone 6s telefonu aynı hatadan dolayı 3 kez değişim yaptılar en sonuncusunda para iadesi vereceğiz dediler o da ne garanti süresi dolduğu için ücreti iadesi yapamıyoruz deyip yolllamışlardı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.