Şimdi Ara

İphone Donma Sıklığınız Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar yaklaşık 1 bucuk aydır iphone kullanıyorum. Bugune kadar 5-15 kez iphonum donmustur bazen hiçbirşey yokken bazen oyunda mesaj gelince bazende aşırı yüklendiğimde. Bu durumlar sizce normal midir?
    Sizin iphonunuz donuyor mu? Donuyorsa hangi sıklıkta?

• Önceleri donma hadiseleri bende de oluyordu ama neden ve niçinlerini araştırarak ve kendime sorunsuz bir sistem ve programlar dizayn ederek bunun önüne geçmiş bulunuyorum.Ben de şimdi böyle bir problem yok.
  • Hiç donma olmadı bende bir kere bile...
  • Ya bende de bir kere tuş takımı kilitliyken menü tuşuna bastım sürükle aç bölümünde arka plandaki resim bayrak gibi dalgalanıyordu lan man derken tuş kilidini açtım düzeldi bir daha da hiç olmadı sebebini de bilmiyorum. Yani titreme demek yanlış olur resim resmen dalgalandı.
  • Bende su anda neden ve nicin donar onu bulmaya calısıorum programları kaldırıp tekrar kuruyorum bakalım umarım bir daha rastlamam
  • henüz 1 hafta oldu donmayla karşılaşmadım
  • video izlerken bazen reset atıyor...

cumartesi günü norma konuştum.benden önce karşı taraf kapattı.kapandığını gördüm aynı anda lock tuşuna bastım çat diye kapandı cihaz ve bir daha acılmadı.lock ve home tuşlarına basılı tutarak acabildim ancak.
    aynı günün akşamı biraz baktım.sonra dock a takıp bıraktım şarjı falan full olarak.sabah kalktığımda yine kapanmıştı ve yine hiçbir şekilde açılmıyordu
    lock+home yaparak açabildim yine.

sanırım restore yaklaşıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cihaz donarsa lock + home a mı basıyoruz açmak için? Reset için hangi tuşu kullanıyoruz?

Bir de bu cihazın şarjı bitince hiç açılmıyor mu? Önceki gece oyun oynadım felan cebime koydum, elime aldım bir türlü ekran gelmedi. Sonra şarja taktım şarjı war gözüküodu ama düzeldi.. Bu konuda fikri olan war mı?
  • evet hard reset gibi düşünebilirsiniz bunu.acılmassa lock+home a basılı tutun acılacaktır.elma ekranında biraz fazla bekleyebilir ama acılıyor sonunda.

şarjı %10 un altına düştüğünde hiç açılmıyor evet.
  • ben türkçe klavye yükledikten sonra yapmaya başladı sanırım emin değilim ama, zaten sık sık donma yapıyor ve uygulamalardan atıyor, other tarafında kullanmadığım 1.52 gb var herşeyi sildim müzik ve video onu silemiyorum, 1.1.3 bendeki öyle almıştım arkadaştan 1.1.4 yapmam lazım ama biraz güven eksikliği var..

http://forum.donanimhaber.com/m_22312859/tm.htm

buradaki gibi yapmaya çalışacağım..

(aklıma gelmişken 1.1.4 yaparsam telefon defterindeki numaralar mesajlar ve içindeki wallpaper ve temalar gidermi acaba ?)
  • Saol dostum
    quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

evet hard reset gibi düşünebilirsiniz bunu.acılmassa lock+home a basılı tutun acılacaktır.elma ekranında biraz fazla bekleyebilir ama acılıyor sonunda.

şarjı %10 un altına düştüğünde hiç açılmıyor evet.
  • bende de hiç donma olmadı şu ana kadar
  • donma ile ilgili birkaç tecrübemi şu şekilde aktarayım;

öncelikle telefon genelde ya arama ve mesaj geldiğinde ya da sürükle aç ekranında donuyor. bu olduğunda ilk olarak bir 30 saniye home tuşuna basılı tutun (bu şekilde donmayı açtığım oldu) açılmazsa bir 30 saniye sadece sleep/wake tuşuna basılı tutun. bu da işe yaramazsa en son home+sleep/wake e basılı tutun(bu son tercih olmalı çünkü telefona yazılımsal zarar verme ihtimali var).

şimdi donmanın çeşitli olasılıklarını belirteyim;
    -installerden yeni bir şeyler yüklediyseniz ve donmalar onun sonrasında başladıysa muhtemelen sorun onu silince düzeli
    -türkçe iphone ve klavye (emin değilim ama olma ihtimali var gibi duruyor)
    -BL versiyon 3.9 kullanılması (bu da doğrulanmış bir bilgi değildir ama benim telefonumda versiyon BL 4.6 ya yükselince donmalar ciddi oranda azaldı)
    -otomatik parlaklık ayarının açık olması (bu özelliği de kapattım)
    -app.fix 1.1.4'ün yüklenmemiş olması (bir forumda bunu da görmüştüm)
    -volume boost (bazıları yüklersen donar, bazıları yüklemezsen diyor, karar sizin:)

şimdilik bunlar aklıma geliyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: reamon1011
    en son home+sleep/wake e basılı tutun(bu son tercih olmalı çünkü telefona yazılımsal zarar verme ihtimali var).

şu yazılımsal zarar verme neymiş çok merak ettim detaylı olarak açıklarmısınız.? hepberaber öğrenmiş olalım napıyormuş cihaza hard reset
  • 4 aydır kullanıyorum 1 kere dondu onun dışında canavar gibi.
    ancak bi arkadaşımın ki gözümüzün içine baka baka 1 saatte 3 kere falan dondu ki o da 2 aydır kullanıyor ve toplamda bu kadar donmamıştı dedi sinir oldu o da bir çözüm araşında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakman306

ben türkçe klavye yükledikten sonra yapmaya başladı sanırım emin değilim ama, zaten sık sık donma yapıyor ve uygulamalardan atıyor, other tarafında kullanmadığım 1.52 gb var herşeyi sildim müzik ve video onu silemiyorum, 1.1.3 bendeki öyle almıştım arkadaştan 1.1.4 yapmam lazım ama biraz güven eksikliği var..

http://forum.donanimhaber.com/m_22312859/tm.htm

buradaki gibi yapmaya çalışacağım..

(aklıma gelmişken 1.1.4 yaparsam telefon defterindeki numaralar mesajlar ve içindeki wallpaper ve temalar gidermi acaba ?)

İPhone'ni 1.1.4. yapmak için imzamdaki linke tıkla.Kısa sürede ve sorunsuz olarak hem cihazını kurar,hem de hiç düşünmeden program ve oyunları yüklersin.

Telefon defterin,resimlerin,notlarını kurtarmak mümkün.Bunu da İTunes'de senkranizasyon'eşleştir' kurulum bitince tekrar İTunes'den backup yapabilesin.Bu da nasıl yapılır orada yazıyor.

• şimdi öncelikle yazılımsal zarar verme olayını restore ile düzelmeyecek kalıcı bir zarar anlamında söylemedim. Ayrıca bu bir ihtimaldir ve sizin başınıza gelmemiş olması hard resetin hiçbir zararı olmadığı anlamına da gelmez. Hard reset yüzünden ben dahil bir çok iphonu olan arkadaşım sorunlar yaşadık (benim telefonumda tüm sesler gitti, arkadaşımın telefonu elma ekranında takılı kaldı, bir diğerinin 3 app.'ı silindi ve rehberdeki tüm kayıtları gitti vs.).
    Bu yaşanan sorunların nedeni kesinlikle hard reset midir, tabi ki onu bilemem, zaten yazımda da gayet açık bir şekilde zarar verme ihtimali var yazmışım.
  • hard reset sırasında cihaz chkdsk yaparak acılıyor bir nevi safe mod da diyebiliriz.
    disktedeki hatayı düzelme yolunda olan birşey için siz zarar veriyor demişsiniz.cihaz neden kilitlenip kaldıysa düzeltecektir düzeltemesse o özellik olmadan boot edecektir.keza sesler gitmiş..3 app silinmiş falan.elma ekranında takılı kaldığında sadece kapatma tusuna basıp kapattıkdan sonra tekrar lock+home deneyin acılacaktır 2. seferde kesin.
  • gerekli kendi deneyerek bulduğum programlarım var 9 aydır kullanıyorum iphone'i ve bir kere donmadı
  • daha hiç olmadı...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.