Şimdi Ara

iPhone’unuzu Ne Sıklıkla Şarj Ediyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardan beri iPhone’ların şarjı bir eleştiri konusu oldu. Tabi batarya dayanım süresinden bahsederken cihazdan cihaza, kullanıma, cihaz ayarlarına, pil sağlığına, ortam koşullarına vs. göre değişiklik gösteren bir parametreden bahsediyoruz.

Ben başlayayım.

Cihaz iPhone SE3.1 sene önce sıfır aldım. Pil sağlığı %87. Günde 3 kez şarj ediyorum. En başından beri Apple orijinal 20w type-c şarj cihazı ve iPhone’un kendi kutusundan çıkan orijinal şarj kablosunu kullanıyorum. Genelde yüzde yirmi altına düşürmemeye çalışıyorum, lâkin şarjın yüzde 80’in üstüne çıkmasını artık önemsemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 4 Aralık 2024; 19:28:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yüzde 20-80 arası kullanıyorum. 3 gunde 1 şarja takıyorum.

• En son Düz İphone 15 256 GB modelini kullanır iken sabah ve akşam saatleri olmak üzere günde 2 defa şarja takardım, gün içinde oyun oynar isem bu sayı 3'e çıkardı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kullanıma bağlı bu biraz.

2021 yılında iphone 13'ü aldığımda normal bir kullanımla 2.5 - 3 günde bir şarja takıyordum 8 saat civarı ekran süresi alıyordum. 3 yıl sonunda batarya sağlığı yüzde 85'e inmişti her gece şarja takıyordum ekran süresi 5 saat civarına düşmüştü. Bu arada hiç 20-80'e dikkat etmedim hatta tam tersi yüzde 1'de şarja takıyordum gece şarja taktığım için de sabaha kadar şarjda kalıyordu iyileştirilmiş şarj'ı da kapalı tutuyordum ona rağmen 3 yılda pil gayet normal bir ömür kaybı yaşadı. Yani 20-80 olayı tamamiyle hikaye.

Şu an iphone 16 kulanıyorum onda da 3 günde bir şarja takıyorum ekran süresi 9 saati buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 5 Aralık 2024; 20:45:54 >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Çoğunlukla WiFi üzerinden mi internete bağlanıyor cihazınız?

• H4- H kullanıcısına yanıt
    evet. ivir zivir seylere bakmak icin de tableti kullaniyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cihaz düz 15.

çok yoğun kullanımım yok. %20 altına düşürmeden takıyorum. Genel olarak ortalama 24-30 saat arası çıkartabiliyorum.

ekran süresi ortalama 7-8 saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 6 Aralık 2024; 0:45:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İp 15 pro var

Hiç önemsemiyorum bazen yüzde 70 e kadar bazen Yüzde 60 a kadar bazen yüzde 100 e kadar şarj ediyorum
    Şarja bazen yüzde 20 de bazen yüzde 5 de bazen yüzde 40 da takıyorum

• Bu nasıl soru hocam ? Pubg oynayan adam 5 kere şarj eder günde oynamayan adam 1 kere etse yeterlidir. Arabayı non-stop kullanırsan 5 kere benzinliğe uğrarsın, 1 ay garajda yatarsa hiç uğramazsın iPhone’unuzu Ne Sıklıkla Şarj Ediyorsunuz? 

• Evde şebeke az çekiyor o nedenle günde 1 kez asla yetmiyor

• Düz 15 kullanıyorum. Kullanım senaryoma göre değişiyor. %30'a düşmeden günün herhangi bir saatinde şarj eder %100'e ulaşmasını beklemem 80-90 civarı şarjdan çekerim. Bütün gün dışarıda olacaksam 100'e tamamlar öyle çıkarım.

• 13 pro %83 batarya sağlığı var. Günde 2 sefer oluyor minimum

• 12 Pil sağlığı 90 günde 2 kere şarj ediyorum

• İphone 11

%73 Pil sağlığı. Gece yatmadan önce takıyorum sabah alıyorum.

Ofiste arabada hep kablosuz şarjda. Genelde telefon ne zaman elime alsam %80 civarı şarjı oluyor.

Gece şarja takma sebebim alışkanlık olmuş

İlk çıktığı günden bu yana genelde kablosuz ve hızlı şarj ile şarj ettim. 2400 döngü olmuştu en son

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 16 Aralık 2024; 9:30:22 >
  • Eski philips tuşlu telefonları hatırlarsanız, uzun batarya performansı ile meşhurdular. En az 10 gün gidiyordu şarjı. Apple keşke telefonları biraz daha kalın yapsa da pil daha uzun süre dayansa. Sık sık şarj düşünmek can sıkıcı.

Kaliteli android telefonların batarya performansı genel olarak iPhone’lardan daha mı iyi? Yıllardan beri iPhone hep batarya konusunda eleştirildiği için özellikle merak ediyorum. Ben hiç android kullanmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 17 Aralık 2024; 20:10:5 >
  • Arkadaşlar merhaba iPhone 12 pro Max kullanıyorum pil sağlığım %80 şöyle ki gece mesela 90 da herşey kapalı şekilde telefonu kilitliyorum sabah 8 de baktığımda 75-80 civarı şarj kalmış oluyor yani telefon 8 saat gibi bir sürede kilitli ekranda yüzde 12-13 gibi eksilme oluyor normal mi bu sizlerde nasıl acaba yardımcı olursanız çok sevinirim

• Dediğim gibi 8 saatte falan yüzde 12 şarj kaybı oluyor pil kullanıma baktım hava durumu 1 dk arka planda yazıyor ama %41 diyor bu neyin nesi acaba bundan kaynaklı pilim mi gidiyor herşeyi kapalı aslında hava durumunun

iPhone’unuzu Ne Sıklıkla Şarj Ediyorsunuz?

• ahmetow123 A kullanıcısına yanıt
    Uygulamaların arka planda çalışma izni var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.