Şimdi Ara

İphone ekranında mavi gölge

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FairyTalee -- 14 Ocak 2016; 18:51:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone Ekranında Mavi Leke Sorunu

iPhone kullanıcıları arasında yaygın bir sorun olan mavi leke, cihazın ekranında mavi bir gölge veya nokta şeklinde ortaya çıkar. Bu sorun, özellikle beyaz veya açık renkli arka planlar görüntülenirken fark edilebilir.

Nedenleri

iPhone ekranındaki mavi leke, genellikle aşağıdakilerden birinden kaynaklanır:

• Donanım Sorunu: Mavi leke, ekranın kendisinde veya arka aydınlatma sisteminde bir arıza sonucu oluşabilir.
    • Yazılım Hatası: Nadir durumlarda, yazılım hataları da mavi lekeye neden olabilir.
    • Darbe veya Sıvı Teması: iPhone'un darbe alması veya sıvıya maruz kalması da mavi lekeye yol açabilir.

Mavi lekeyi gidermek için şu adımları deneyebilirsin:

• iPhone'u Yeniden Başlat: iPhone'u yeniden başlatmak, yazılım hatalarını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Ekran Kalibrasyonu: Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Ekran Kalibrasyonu bölümüne giderek ekranı yeniden kalibre etmeyi deneyebilirsin.
    • Mavi Çerçeve Kapatma: iPhone'un mavi çerçeve özelliğini kapatmak, mavi lekeyi geçici olarak gizlemene yardımcı olabilir. Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Boyutu > Renk Filtreleri > Mavi Çerçeve seçeneğine git.
    • Fabrikaya Sıfırlama: Ekran kalibrasyonu ve yazılım güncellemeleri sorunu çözmezse, iPhone'u fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsin. Bu, tüm kişisel verilerini sileceği için verilerini yedeklemeyi unutma.
    • Yetkili Servise Git: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, yetkili bir servise başvurmanı öneririz. Donanım sorunlarını tespit edip onarabilirler.

Önemli Not: Mavi lekenin nedeni donanımsal bir sorun ise, bunu kendi kendine tamir etmeye çalışmamalısın. Yetkili bir servisten profesyonel yardım alman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairyTalee

Iphone ekranını prille sildim ve köşesinde mavi gölge oluştu. dokunmatiği vb. çalışmaya devam ediyo mavi leke gibi şey de büyümüyo ya da küçülmüyo. köşesinde mavi leke olması benim için sorun değil ama daha sonrasında bu leke büyüyüp dokunmatik bozulabilir mi?

Hocam neden böyle bir şey yaptınız? Cam vs kasanın arasından girmiş olacak. Servise verseniz cihazınızı belki garanti dışında bırakacak. İşiniz biraz şansa kaldı. Geçer veya geçmez bekleyeceksiniz Hocam. Kötü olmuş açıkcası :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • urga kullanıcısına yanıt
    Dezenfekte etmek istemiştim de mavi leke olması bana sorun değil dokunmatik veya başka bi şey bozulmadığı sürece. İçine geçtiyse bozulma ihtimali var ama galiba
  • quote:

Dezenfekte etmek istemiştim de mavi leke olması bana sorun değil dokunmatik veya başka bi şey bozulmadığı sürece. İçine geçtiyse bozulma ihtimali var ama galiba

Bozulmaz sanırım Hocam ama leke daimi kalabilir. Veya bir Ali Cengiz oyunuyla şansınızı deneyip "burada böyle bir leke oluştu" deyip servise de verebilirsiniz. Ama biraz bekledikten sonra Hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • urga kullanıcısına yanıt
    teşekkürler :) leke zaten tam köşede ve beyaz arka plan olmadığı sürece görülmüyo bozulmazsa bekleyip dediğiniz gibi yaparım artık
  • quote:

Iphone ekranını prille sildim ve köşesinde mavi gölge oluştu. dokunmatiği vb. çalışmaya devam ediyo mavi leke gibi şey de büyümüyo ya da küçülmüyo. köşesinde mavi leke olması benim için sorun değil ama daha sonrasında bu leke büyüyüp dokunmatik bozulabilir mi?

ledlerin yansımasını sağşalayan jelatinimsi parçalara sıvı gelmiş.
    bi defa alkol ile sildiğimde başıma gelmişti.
    alkol ucucu olduğu için 1 haftada felan gitti ama senin durumun ne olur bilemiyorum.
    dokunmatiğe zararı olacağınıda zannetmiyorum.
    kullanmaya devam edip uçmasını bekleyin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ekranım mavi tonda gözüküyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.