Herkese merhaba İphone 11 imi satalı 5 ayın üzerinde oluyor neredeyse sattım ve aklıma takılan bir soru var ve aklımı kurcalıyor çok fazla ben iphone 11 imi satmadan önce kişisel icloudumdan çıkış yapıp iphoneumu bul özelliğini kapatıp verilerimi yedekleyip sonra sim kartımı da çıkartarak ayarlardan tüm ayarları ve verileri sil seçeneğine tıkladım buraya kadar herşey iyi hoş görünüyor tabi ama aklımı kurcalayan şu internette baktığım zaman icloud itunes haricinde telefonun kendisinden verileri geri alma kurtarma görebilmeyi sağlayabilen uygulamalar var benim sorum şu eski verilerim benim kişisel fotoğraflarım videolarım gibi şifrelerim gibi o iphone 11 i kullanırken mevcut olan verilerimi yeni satın alan arkadaş aklına esip te öylesine şurdan telefona neler yüklenmiş neler varmış neler olmuş diyip o uygulamalardan birine hatta paralı olanlarda olabilir parasını verip merak edip bakarsa bir şekilde benim kendi verilerim ortaya çıkabilir mi herşey sıfırlanmış iclouddan çıkış yapılmış bulabilir mi görebilir mi ben kullanırken mevcut olan verilerimi icloud olmadan böyle bir şey mümkünmüdür aklımı çok kurcalıyor çünkü kullandığım ilk iphoneydi denebilir ve iphone apple cihazlar hakkında pek bir bilgiye sahip değilim androidde herşey mevcut herşey yapılabilir bulunabilir evet ama bu apple cihazlarda böyle bir şey olabilir mi diye çünkü araştırınca o uygulamalar yapabiliyor muş lütfen bilen cevaplayabilir mi huzursuzum çok şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim. |
iPhone Fabrika Ayarlarına Sıfırlandıktan ve Satıldıktan Sonra Verilerin Geri Gelip Gelmediği
Bir iPhone'u fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra verilerin geri gelip gelmeyeceği, sıfırlama işleminin türüne bağlıdır.
Normal Fabrika Ayarlarına Sıfırlama:
- Bu tür bir sıfırlama, cihazınızdaki tüm verileri ve ayarları siler.
- Verileriniz iPhone'dan kalıcı olarak kaldırılır ve geri getirilemez.
Kurtarma Modu Fabrika Ayarlarına Sıfırlama:
- Kurtarma Modu sıfırlaması, cihazınızda yazılım sorunları olduğunda kullanılır.
- Bu sıfırlama türü, cihazınızı desteklenen en son iOS sürümüne geri yükler ve verilerinizi korur.
iPhone'unuzu Sattıktan Sonra Veri Kurtarma:
iPhone'unuzu sattıktan sonra verilerinizi geri almak mümkün değildir. Bunun nedeni, cihazın fabrika ayarlarına sıfırlanmış olması ve verilerin kalıcı olarak silinmiş olmasıdır.
Tavsiyeler:
- iPhone'unuzu fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce önemli verilerinizi yedekleyin.
- iPhone'unuzu sattığınızda, içinde kişisel bilgilerinizin olmadığından emin olun.
- iPhone'unuzu sıfırlamadan önce iCloud, iTunes veya üçüncü taraf bir yedekleme yazılımı kullanarak yedek alın.
Bu bilgiler ışığında şu sorulara cevap verebiliriz:
- iPhone sıfırlandıktan sonra bilgiler geri gelir mi? Normal sıfırlamalarda hayır, Kurtarma Modu sıfırlamalarında evet.
- iPhone sıfırlandıktan sonra fotoğraflar geri gelir mi? Normal sıfırlamalarda hayır, Kurtarma Modu sıfırlamalarında evet.
- Sıfırlanmış iPhone veri kurtarma mümkün mü? Normal sıfırlamalarda hayır, ancak Kurtarma Modu sıfırlamalarında mevcut yedeklerden veri kurtarma mümkündür.