Şimdi Ara

iPhone Komple Yedek Alma (Cydia Tweakleri Dahil!) Anlatım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
5
Favori
10.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugün ios 6.1 den ios 6.1.1 e geçiş yaptım. bu geçişi yaparken her şeyi baştan ayarlayacak olmak canımı çok sıkıyordu fakat çözümü buldum..

şimdi elinizde ios 6.1 yüklü jb yapılmış ayarlanmış güzel bir telefon olduğunu düşünün. ,(her türlü restore sonrası kullanabilirsiniz tabi)

öncelikle bilgisayara bağlayıp itunes ile cihazı yedekle diyorsunuz (uygulama eşzamanlama, müzik, kişiler onları nasıl isterseniz seçin artık)

daha sonra cydia'dan xBackup indiriyorsunuz (1.5$ bigboss) uygulamayı açıp bütün seçenekleri açık hale getirip backup diyorsunuz.

bu iki adımda backup işlemini tamamladık. buradan sonrası restore bölümü.

itunes ile cihazı restore yapıyorsunuz ve itunes size iphone'u nasıl ayarlıyım diyor (yedekten kurma veya yeni iphone) cevap vermeden itunes'i kapatın.

itunes kapattıktan sonra telefon kurulum ekranında kalacak şimdi telefondan kuruluma devam edin yeni iphone olarak ayarlayın.

telefon açıldıktan sonra jb işlemini yapın ve cydia'dan appsync indirip kurun

şimdi itunes ile yedekten geri yükle yapın tüm ayarlarınız geri gelecek sadece tweakler olmayacak

burda xbackup devreye giriyor. cydia'dan indirip programı açıyoruz ve restore diyoruz tweaklerinizi otomatik indirip kuracak telefon donmuş gibi gözükebilir dokunmayın ne kadar çok tweak varsa o kadar uzun sürer (benim yaklaşık 10 dakika sürdü baya bi tweak vardı:)

program otomatik telefona respring atıyor ve cihazınız restore işleminden önce nasılsa o hale geliyor. :):)

not: bende 30-40 tane tweak vardır toplam bunların hepsi yüklendi

not 2: ÖNEMLİ xbackup tweaklerinizi yedekliyor fakat tweak ayarlarınızı yedekleyen itunes o yüzden itunes backup önemlidir. tweaklerinizi en ince ayarına kadar geri getirir (bende bir tek batterydoctorpro isimli tweak ayarları gelmedi geri kalan bütün ayarlar eskiden nasılsa öyleydi.

yani sonuç olarak;

1- itunes ile backup alıyoruz
    2- xbackup ile backup alıyoruz
    3- itunes ile restore yapıyoruz
    4- app sync kuruyoruz
    5- itunes ile yedekten yükle yapıyoruz.
    6- xbackup ile restore yapıyoruz.
    7- eski iphone'umuza kavuştuk :)

deneyenler yorum atarsa sevinirim.

ÖNEMLİ UYARI: BIGBOSS REPOSU DIŞINDA FARKLI REPOLARDAN ÜCRETSİZ OLARAK İNDİRİLEN VERSİYONLARI SAĞLIKLI ÇALIŞMIYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_OzaN -- 21 Şubat 2013; 17:41:34 >

• Teşekkürler bilgilendirme icin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun. Bu xbackup uygulamasını paylaşma şansımız var mı? İllegal olarak değil yanlış anlaşılmasın aynı appstore da olduğu gibi ben satın alsam kullanıcı adı şifre vb bişey yapıp arkadaşlarıma verebiliyomuyum? yada başka bi restore den sonra yükleyebiliyormuyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: envoytr

Allah razı olsun. Bu xbackup uygulamasını paylaşma şansımız var mı? İllegal olarak değil yanlış anlaşılmasın aynı appstore da olduğu gibi ben satın alsam kullanıcı adı şifre vb bişey yapıp arkadaşlarıma verebiliyomuyum? yada başka bi restore den sonra yükleyebiliyormuyum

uygulamayı bi kere satın alınca sizin google hesabınıza tanımların ( yani cydia da satın alma işleminden önce sizden gmail veya facebook hesabı istiyor ve satın aldığınız herşeyi o hesaba tanımlıyor. paylaşma konusunda bi bilgim yok fakat istediğiniz kadar restore yapıp sonra kurabilirsiniz.

programın illegal versiyonuda mevcut 1-2 repoda fakat tam olarak çalışmıyorlar
  • görmeyenler de görsün
  • Bende satın aldım xbackup ı, test etmek için dediklerini yaptım.. sonuç başarılı.. dediğin gibi bi batterypronun ayarları gelmedi.. (türkçe yamalarını manuel tekrar atıyoruz bide malum) bi de ilk başta icon ları gelmedi tweaklerin.. bitanesini reinstall yaptım hepsi geri geldi.. TEŞEKKÜRLER ANLATIM İÇİN..
  • Tam iPhone'u restore yapacaktım çok iyi oldu da xBackup'un paralı olması sıkıntı şu an. Parası neyse verilirde hesap mevcut değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smile75 -- 18 Şubat 2013; 19:45:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uplayalim da 6.1.2 guncelleyecek arkadaslarin da isi gorulsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icloud yeterince iyi. 3-5 tane hacked programı atmasın. önemli değil. resimler-mailler-telefon rehberi-notları atması yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_OzaN

Merhaba herkese

bugün ios 6.1 den ios 6.1.1 e geçiş yaptım. bu geçişi yaparken her şeyi baştan ayarlayacak olmak canımı çok sıkıyordu fakat çözümü buldum..

şimdi elinizde ios 6.1 yüklü jb yapılmış ayarlanmış güzel bir telefon olduğunu düşünün.

öncelikle bilgisayara bağlayıp itunes ile cihazı yedekle diyorsunuz (uygulama eşzamanlama, müzik, kişiler onları nasıl isterseniz seçin artık)

daha sonra cydia'dan xBackup indiriyorsunuz (1.5$ bigboss) uygulamayı açıp bütün seçenekleri açık hale getirip backup diyorsunuz.

bu iki adımda backup işlemini tamamladık. buradan sonrası restore bölümü.

itunes ile cihazı restore yapıyorsunuz ve itunes size iphone'u nasıl ayarlıyım diyor (yedekten kurma veya yeni iphone) cevap vermeden itunes'i kapatın.

itunes kapattıktan sonra telefon kurulum ekranında kalacak şimdi telefondan kuruluma devam edin yeni iphone olarak ayarlayın.

telefon açıldıktan sonra jb işlemini yapın ve cydia'dan appsync indirip kurun

şimdi itunes ile yedekten geri yükle yapın tüm ayarlarınız geri gelecek sadece tweakler olmayacak

burda xbackup devreye giriyor. cydia'dan indirip programı açıyoruz ve restore diyoruz tweaklerinizi otomatik indirip kuracak telefon donmuş gibi gözükebilir dokunmayın ne kadar çok tweak varsa o kadar uzun sürer (benim yaklaşık 10 dakika sürdü baya bi tweak vardı:)

program otomatik telefona respring atıyor ve cihazınız restore işleminden önce nasılsa o hale geliyor. :):)

not: bende 3 tane tema kuruluydu. 1 tanesi yüklendi diğer 2 temayı elle yüklemem gerekti. ayrıca 30-40 tane tweak vardır toplam bunların hepsi yüklendi

not 2: ÖNEMLİ xbackup tweaklerinizi yedekliyor fakat tweak ayarlarınızı yedekleyen itunes o yüzden itunes backup önemlidir. tweaklerinizi en ince ayarına kadar geri getirir (bende bir tek batterydoctorpro isimli tweak ayarları gelmedi geri kalan bütün ayarlar eskiden nasılsa öyleydi.

yani sonuç olarak;

1- itunes ile backup alıyoruz
    2- xbackup ile backup alıyoruz
    3- itunes ile restore yapıyoruz
    4- app sync kuruyoruz
    5- itunes ile yedekten yükle yapıyoruz.
    6- xbackup ile restore yapıyoruz.
    7- eski iphone'umuza kavuştuk :)

deneyenler yorum atarsa sevinirim.

edit: imla hataları düzeltildi, anlatım akıcı hale getirildi

ios 6.1 den 6.1.2 ye guncellemek icin dediklerinizi aynen uyguladım. Sonuç başarılı. Teşekkürler.

• backup yapıyorum tam tamamlıyo eror diye bi uyarı çıkıyor nedir beyler bu
  • Çok güzel bişeyde hesap yok...Yoksa 1,5$ ne ki...
  • backup yapmama rağmen yedekler yok diyo of ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

backup yapmama rağmen yedekler yok diyo of ya

Ben de 6.1 de iken bir kaç günlüğüne jb yapmıştım. O zaman meraktan ve belki ileride işime yarar diye backup almıştım. Bugün 6.1.2 de iken yine meraktan bakalım bu yedek işi oluyormuymuş diye jb yaptım.

Yedek dosyasını gerekli dizine kopyalamama rağmen dosya bulunamadı dedi. Sonra sadece uzantısı .bk olan dosyayı kopyaladım. Bu sefer o hatayı vermedi. Restore yapılıyor dedi ama bittiğinde birşey değişmemişti.

Ben bu sorunu paralı sürüm kullanmamama bağladım. Çünkü programın restore bölümünde öyle bir uyarı vardı yanılmıyorsam. Backup alır ama restore için paralı sürüm gerekli gibi birşey.

Yine de eğer öyle değilse öğrenmek isterim sebebini.

• quote:

ücretlimi indirdiniz yoksa diğer şekilde mi ? bigboss dışındakiler çalışmıyor sağlıklı olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_OzaN

quote:

ücretlimi indirdiniz yoksa diğer şekilde mi ? bigboss dışındakiler çalışmıyor sağlıklı olarak

ücretli değil dostum diğer repolardan indirdimde artık neyse bi önemi kalmadı tek tek kurdum repolar ı
  • ben bugün 6.1.1 den 6.1.2 ye geçerken bir kez daha uyguladım yine sorunsuz geçiş yaptım hatta bu sefer temalarım dahi tamamen geri geldi :)
  • beyler cydia'dan kusursuz backup almak için pkgbackup 'ı kullanın. ifile'daki yerimlerine kadar backup alıyor. Aynı zamanda tüm iphone'u yedekleme seçeneğide var. Appler dahil. Ama cloud'a yükleyip çekmek uzun süreceğinden cydiayı yedeklemek mantıklı. Pkgbackup çok temiz çalışıyor tavsiye ederim. Ayrıca geliştirici çok aktif çalışıyor. Emaillime 1 günde yanıt aldım. Bugları sorunları bildirebiliyorsunuz. Yani satın alıcaksanız hizmet kavramını da dikkate alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In-ception -- 21 Şubat 2013; 17:44:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SymPhoney

beyler cydia'dan kusursuz backup almak için pkgbackup 'ı kullanın. ifile'daki yerimlerine kadar backup alıyor. Aynı zamanda tüm iphone'u yedekleme seçeneğide var. Appler dahil. Ama cloud'a yükleyip çekmek uzun süreceğinden cydiayı yedeklemek mantıklı. Pkgbackup çok temiz çalışıyor tavsiye ederim.

pgknın bigboss reposunda ki fiyatı biraz pahalı. diğer repolardakilerde çalışıyor mu bilmiyorum hocam ?

bu tweak sadece cydia için tasarlanmış itunes ile beraber kullanınca mükemmel oluyor 1.5$ olması da güzel yanı.

Arkadaşlar ilk mesaja da yazdım. ÖNEMLİ UYARIDIR: BIGBOSS HARİCİ REPOLARDAN YÜKLERSENİZ ÇALIŞMAYABİLİR SONRA MAĞDUR OLMAYIN...
  • Yedeğimi aldım. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.